Azet checker priateľov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
authentik
Novice
Novice

Azet "status checker"

Príspevok od používateľa authentik »

Nedavno som sa kus nudil a 'naprogramoval' som status checker pre azet uzivatelov, mozno sa to bude niekomu hodit tak to sem pridavam :)

pouzitie je jednoduche... zakladny link:
http://test03.php5.sk/?n=
za neho sa pridaju nicky ktorych, ma overit status, oddelene bodkociarkou ';'
prvynick;druhynick;treti;stvrty
vysledny link:
http://test03.php5.sk/?n=prvynick;druhy ... eti;stvrty

//edit:
Takze mal som kus casu vcera, tak som sa s tym pohral, a podarilo sa toto:

http://test03.php5.sk/beta
Snacker
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Co takto spravit autorefresh aby uzivatel nemusel stal robit refresh ked sa chce dozvediet kto je on/off - line ...
Popripade aby sa nemusel stale pozerat na stranku tak dve zvucky pri zmene stavu (online, offline) + precitanie mena cez nejaky uz urobeny engine

Popripade to nespravit v URL(zadavanie mien) ale normalne cez rozhranie, vsetko sa to da pekne AJAXom ... toto je fuserina

A dokonca aj datum/cas musim refreshovat aby sa mi ukazal aktualny cas. Taketo veci sa robia cez JS
authentik
Novice
Novice

Snacker napísal:Co takto spravit autorefresh aby uzivatel nemusel stal robit refresh ked sa chce dozvediet kto je on/off - line ...
Popripade aby sa nemusel stale pozerat na stranku tak dve zvucky pri zmene stavu (online, offline) + precitanie mena cez nejaky uz urobeny engine

Popripade to nespravit v URL(zadavanie mien) ale normalne cez rozhranie, vsetko sa to da pekne AJAXom ... toto je fuserina
no ano mas pravdu, da sa urobit hocico, ale kto ma na to cas...
ak sa ti nepaci tak na to neklikaj ;)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Clovek ti povie konstruktivnu kritiku a urazis sa so slovami nech na to neklika ak sa mu nepaci?Tak to si potom riadny ko*ot

K teme : pekne paci sa mi to aj ked azet nepouzivam no
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takymto pristupom ti to nikto nebude pouzivat a nie je to az tolko casu ako sa zda. Ak chces aby to niekto pouzival mal by si to skor formovat ako miniaplikaciu na web. Tiez nicky by sa mali ukaladat do cookies.
Ak uz nieco spravit tak poriadne nie? Take nieco netrva viac ako jeden den(aspon do Beta verzie).

BTW:
Skor by som tuto temu vlozil do Programátorský kútik: prejavte sa!
authentik
Novice
Novice

Dieg0 napísal:Clovek ti povie konstruktivnu kritiku a urazis sa so slovami nech na to neklika ak sa mu nepaci?Tak to si potom riadny ko*ot

K teme : pekne paci sa mi to aj ked azet nepouzivam no
Tak to beriem ze refersh, ajax a js ako konstruktivnu kritiku ale,
uz "fuserinu" za konstruktivnu kritiku nepovazujem..

Tymto jednoduchym skriptom som nechcel urobit dieru do sveta :),
toto bolo zbuchane na kolene za par minut...

ps: vdaka ohodnotenie..

//autoeditácia príspevku ( 05 Sep 2009, 14:31 )
Snacker napísal:Takymto pristupom ti to nikto nebude pouzivat a nie je to az tolko casu ako sa zda. Ak chces aby to niekto pouzival mal by si to skor formovat ako miniaplikaciu na web. Tiez nicky by sa mali ukaladat do cookies.
Ak uz nieco spravit tak poriadne nie? Take nieco netrva viac ako jeden den(aspon do Beta verzie).
BTW:
Skor by som tuto temu vlozil do Programátorský kútik: prejavte sa!
Ja ani nepotrebujem aby to niekto pouzival :),
a taku temu som tu nenasiel na rychlo, ale ak je tu taka, tak mozem presunut,
uz podla poctu prispevkov mozes usudit ze tu nie som dlho regnuty...

peace ;)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak to beriem ze refersh, ajax a js ako konstruktivnu kritiku ale,
uz "fuserinu" za konstruktivnu kritiku nepovazujem..
To bolo len celkove zhodnotenie. Neslo ani tak o kritiku ako o to aby som ti ukazal ako by to podla mna malo vyzrat v roku 2009.
Tymto jednoduchym skriptom som nechcel urobit dieru do sveta zbuchane na kolene za par minut...
Nechcel si spravit dieru do sveta ale prezentujes to na hojkovi (ja viem,odpovies mi: mozno to nikomu pomoze ale to by museli byt najprv opravene chyby(resp. nedostatky), ktore som hore spomenul)

Naco to tu prezentujes ked to na tom nechces dalej pracovat, takychto skritov mam v PC milion (a stavim sa ze aj kopa dalsich ludi).To by sme tu mali milion tem ale v ziadnej by nebol dostatocny skript pre tvoje poziadavky.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja nejako nevidim vyznam niecoho takehoto. Predsa ak uz mam mat otvorene okno prehliadaca, tak uz si mozem rovno zapnut pokec a tam mam pekne kto je a kto nie je online...
V podstate vyuzitie pre toto nevidim ziadne. Kazdopadne ako ukazka "programatorskych" schopnosti staci. Aj ked ak chcem ukazat, ze nieco viem, tak urobim nieco dobre. Aj ked nevyuzitelne, ale aspon sa s tym pohram, nech ludia vidia, co vsetko viem. A argument "viete co nemam cas :roll:" ti nikto nezozerie, kazdy si pomysli, ze na viac nemas, aj ked budes pisat ze mas ;)
<tot moj nazor>
authentik
Novice
Novice

BX napísal:Ja nejako nevidim vyznam niecoho takehoto. Predsa ak uz mam mat otvorene okno prehliadaca, tak uz si mozem rovno zapnut pokec a tam mam pekne kto je a kto nie je online...
V podstate vyuzitie pre toto nevidim ziadne. Kazdopadne ako ukazka "programatorskych" schopnosti staci. Aj ked ak chcem ukazat, ze nieco viem, tak urobim nieco dobre. Aj ked nevyuzitelne, ale aspon sa s tym pohram, nech ludia vidia, co vsetko viem. A argument "viete co nemam cas :roll:" ti nikto nezozerie, kazdy si pomysli, ze na viac nemas, aj ked budes pisat ze mas ;)
<tot moj nazor>
vyznam tohoto..., ano mas pravdu vpodstate nevyuzitelne, ale ako nabehol novy pokec tak som mal problem sa do neho lognut tak som si zriesil nieco taketo... a teraz to vyuzivam v mobile ked si chcem popisat s kamosmi, ci sa oplati vobec prihlasovat a tam mi zatial viac nebolo treba...

a s tym casom som to myslel tak, ze s php,atd... pracujem iba par tyzdnov takze preto by mi to typujem dlhsie trvalo :),
ale jeden ochotny uzivatel mi tu uz prislubil help, tak sa do tych vylepseni casom asi pustim, clovek nikdy nevie na co sa mu to zide ;)
BX
Addict
Addict

Ja by som ale prijal nieco podobne, ze si to hodim napr na stranku o velkosti tak 300x300px. Napisem si tam nicky, ktore chcem skontrolovat a odkliknem. Ono mi ich ukaze a hotovo. Tiez nejaku funkciu "pamatat nick", alebo "vzdy ukazat dany nick" apod. :)

//
a s tym casom som to myslel tak, ze s php,atd... pracujem iba par tyzdnov takze preto by mi to typujem dlhsie trvalo
Tak napis, ze si zaciatocnik. Budes mat vacsi reskept :D
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

BX - tak v tom pripade tu mam asi nieco pre teba

Na podnet hore uvedenych sprav som zbuchal AzetChecker.

- Cely AzetChecker je urobeny bez jedineho nutneho refreshu.
- Nicky sa ukladaju do cookies takze ich staci zadat len raz
- Refresh nastava automaticky, netreba refreshovat stranku pre zistenie aktualnych stavov
- Kontakty mozete lahko pridavat a odoberat
- Jednoducha implementacia na Vas web
- Podopruje Drag&Drop

Momentalne je to len rychla beta verzia bez vacsieho testovania, tak pripadne nedostatky prosim ohlaste.
(prikazy mozu byt s 2sek. oneskorenim kv. refreshu)
(pri najzde na panacika, ktory ukazuje on-line/off-line sa ukaze info ako posledne prihasenie,prip. akje online miestnost a pod. (pouzitim title))

Od dalsej verzie ocakavam:
- Strankovanie (pri vacsom mnozstve kontakov)
- Moznost zapnut/vypnut zvukove ohlasenie pri zmene stavu kontaktu
- Prípadná oprava chýb

Verzia s Drag&Drop:

UKÁŽKA

ZDROJOVÝ KÓD

Verzia bez Drag&Drop:

UKÁŽKA

ZDROJOVÝ KÓD

license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
BX
Addict
Addict

uau pekne :) Len mohol by si urobit aj staticku verziu (alebo aspon napisat, ako z toho urobit staticku verziu - teda bez toho okna kde sa da pohybovat. Alebo ho aspon zmensit. Mozno na to pridem aj sam, ale aby niekto iny zase nemusel :))
Inak chvalim, vyzera to pekne, je to male, ma to to co som chcel... Ak dovolis dam si to na stranku :)

edit//

Vsimam, ze sa da jedno meno pridat viac krat.

// prisiel som na to aj sam, stale trvam na tom, ze je to dobre :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak nechceš jeden nick viackrát, uprav podmienku v ulozenie.php na riadku 11 takto:

Kód: Vybrať všetko

if(isValidNick($nick) && (!in_array($nick,explode("*",$_COOKIE['AzetChecker']))))
ak nechceš aby sa tým oknom dalo hýbať, môžeš z indexu odstráni riadky 7 a 8 (potom aj príslušné súbory môžeš zmazať ak nechceš aby ti zbytočne zaberali miesto) a z indexu tiež zmaž javascript na riadkoch 39 až 65

inak neviem prečo nevyužívaš metody jQuery keď si ho tam už dal. To len kvôli drag&drop? :) A viac vecí je tam dosť nelogicky riešených
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Hore som vlozil aj verziu bez Drag&Drop a chyba, ktora sposobovala viacnasobne ukladanie rovnakeho nicku je odstanena.

inak neviem prečo nevyužívaš metody jQuery keď si ho tam už dal.
Preto aby sa dala urobit aj verzia bez JQuery a bola plne funkcna, kedze tento framefork moze trosku spomalovat a niktori su na to citlivi.
To len kvôli drag&drop?
jQuery je tam prave pre drag&drop a vsetko ostatne ako som hore spomenul je robene bez neho prave pre moznost odpojenia JQuery
A viac vecí je tam dosť nelogicky riešených
Niekore veci som nerobil ja ako napr. funkciu writeName. Samozrejme viem o niekorych nedostatkoch a vdalsej verzii budu opravene. (ato verzia bola robena velmi na rychlo),popripade mozes nedostatky napisat a ja sa budem snazit o ich odstranenie/napravenie
BX
Addict
Addict

Tak ma este napada, na facebook by sa nieco podobne nedalo? :)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze by to nemal byt problem ale na Pokec alebo Facebook nechodim a ani ich moc nemusim. Klucovou funkciou v tomto webovom widgete bolo od authentika writeName, ja som tam len implementoval max. mnozstvo AJAXu (cookies a pod.) aby sa zabezpecila lepsia interaktivita a pohodlie pri pouzivani.
Ak niekto spravi podobnu funkciu ako je writeName ale pre Facebook, implementovat technologiu AJAX a pod. by nemal byt problem, popripade si mozes aj nastavit prepinanie Facebook/Pokec alebo nieco podobne. Da sa vselico :)
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

tak ste ma trocha inšpirovali nemal som do čoho pichnuť tak som si napragramoval aj ja nieco podobne az na to ze to je normalna aplikacia v C/C++ ... :) bezi v TRAY staci minimalizovat...

zatial verzia 0.5 beta z nedostatkami:
1. neošetreným stavom ak daný nick neexistuje
2. ak je nick Blockovany (predpokladam)
3. ak uzivatel nema vo svojom profile zapnute zobrazovanie svojich priatelov vsetkym (asi)

TODO do dalsej verzie:
1. opravit chyby
2. pridat nove chyby
3. zobrazovanie obrazkov uzivatelov
4. Vyskakovaciu Notifikaciu po pripojenii uzivatela (kontrola online stavu every one minute)

poprosil by som niejaku odozvu.....

poQec 0.5b
edit://
Prílohy
poqec0.5b.zip
program
(849.95 KiB) 47 stiahnutí
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sorry, ale ja nemôžem z tohto
TODO do dalsej verzie:
1. opravit chyby
2. pridat nove chyby
hneď som si spomenul na microsoft :D

a nech nie som len tak odveci: prečo všetci dávate prílohy kade tade a nie do príloh na fore? Budem to mazať!
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

audiotrack napísal:sorry, ale ja nemôžem z tohto hneď som si spomenul na microsoft :D

a nech nie som len tak odveci: prečo všetci dávate prílohy kade tade a nie do príloh na fore? Budem to mazať!
Je to v MFC a cital som par krat ze to je dost zabugovane :) tak preto pisem pridat dalsie chyby tak niejak fungoval vyvoj windowsu....

pouzil som svoju stranku na subor mozem to dat aj sem nevidel som v tom niejaky problem link nieje viditelny ani to nieje konkurencny web
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ide o to, že ty to jedného dňa zmažeš a zmizne to. Ak to dáš ako prílohu, bude to tu stále. Z toho istého dôvodu sa dávajú aj obrázky do príloh, miesta na serveri máme dosť
Napísať odpoveď