tazke radenie, felicia
tazke radenie, felicia
posledny mesiac je radenie (felicia ´99, 88t km) maximalne obtiazne, na paku treba vyvinut velku silu, aby vosla do rychlosti (a obcas sa stane, ze nezaskoci uplne a po uvolneni spojky len zaskripe).. nevie niekto poradit, wo co go? v servise to zatial nebolo, nema niekto obdobnu skusenost, resp. odhad, co by to ciste teoreticky mohlo byt?
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na Fave a Felde zvykne tiect olej cez siemering tiahla prevodovky, ked budes najblizsie odchadzat, pozri sa, ci pod Tebou nie je mlacka. Ak je skrina prazdna, tazsie ide radit. Pripadne si nechytil dakde spodok, ze by si mal daco poohybane?
Ked aj s tazkostami zaradis, skripoce, alebo len ide tazko?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
suchnuta nebola a tou mlackou si nie som isty
co sa tyka skripania, tak to uz davnejsia zvykla robit spiatocka (robi to aj kamosovi s 50tkm), no teraz za ten mesiac mi zacala pomerne casto skripat 4ka + otec spominal, ze obcas zaskripu aj ine (mne sa to este nestalo)
asi by bolo dobre pozriet sa na to cim skor.. oukej, tak vdaka za tipy
co sa tyka skripania, tak to uz davnejsia zvykla robit spiatocka (robi to aj kamosovi s 50tkm), no teraz za ten mesiac mi zacala pomerne casto skripat 4ka + otec spominal, ze obcas zaskripu aj ine (mne sa to este nestalo)
asi by bolo dobre pozriet sa na to cim skor.. oukej, tak vdaka za tipy
-
Kibo
Hardcore addict
Olej ak vymenis, len tomu prospejes, aj ked koluje povera, ze naplne su jednorazove, nie je to tak.
Ale teraz ked citam pozornejsie, Tebe sa saltpaka hybe v kulise tazko, alebo len tazko idu radit rychlosti? Ked mas neutral, doteraz ked si brnkal vo Felde po pake, bolo to ako brnkat si po kkte, islo to vcelku lahko a teraz ide tazko, ako keby stuhla?
(sorry za prirovnanie)
Ak idu tazko radit rychlosti, zle ide spiatocka a rychlosti uz aj skripu, skontroloval by som spojku, mozno sa chce porucat na onen svet... Ked ides napriklad zo 4 do 3, ide vyradit lahko, alebo s pakou bojujes a skripoce, ako keby ju tam nieco drzalo?
Ale teraz ked citam pozornejsie, Tebe sa saltpaka hybe v kulise tazko, alebo len tazko idu radit rychlosti? Ked mas neutral, doteraz ked si brnkal vo Felde po pake, bolo to ako brnkat si po kkte, islo to vcelku lahko a teraz ide tazko, ako keby stuhla?
Ak idu tazko radit rychlosti, zle ide spiatocka a rychlosti uz aj skripu, skontroloval by som spojku, mozno sa chce porucat na onen svet... Ked ides napriklad zo 4 do 3, ide vyradit lahko, alebo s pakou bojujes a skripoce, ako keby ju tam nieco drzalo?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
spojka na felde je snad samostelovacia nie ? .. a keby mal v prdeli oblozenie tak by to citil aj potom pri rozbehu ... to teda podla mna pozna aj lama ze to auto netaha ... dalsia vec je ze nasa felda je cca. 70% jazdena mesto, ma 110tkm a spojke ani kkt nechyba
... ((takze by som to potom videl na vymenu noh, nie spojky
))
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pravdu mas A-M guru -> lozisko je bezne, ale este som o nom nepocul pri 88tkm ... aj ked chyba materialu alebo co sa vyskytnut moze,to je jasne ... a o prdlom pritlaku som este snad ani nepocul pri felde, co vsak takuto moznost nevylucuje
... kazdopadne ako uz bolo povedane, osobne by som zacal olejom, ked bude vymeneny zrovna iba preventivne tak to nicomu neuskodi .. taky tuhy olej s pripadnymi mikro, alebo makro ciastockami ozubenia vie zneprijemnit dalsi zivot celej prevodovky
...
ta spojka napadla aj mne, totizto sestry maju vo zvyku na semaforoch stat na spojke (a niekedy aj pribrzdovat
)
predtym to slo to rychlosti bez nejakeho nadmerneho odporu (a ta spiatocka niekedy neskocila dnu na prvykrat, preto zaskripala, to iste teraz so 4), prirovnal by som to k tomu (pri vyradovani), akoby tam bola prilepena a je potrebne vyvinut istu silu na jej "odlepenie" (to iste pri zaradovani, treba silno tlacit do rychlosti).. bolo to zrozumitelne?
predtym to slo to rychlosti bez nejakeho nadmerneho odporu (a ta spiatocka niekedy neskocila dnu na prvykrat, preto zaskripala, to iste teraz so 4), prirovnal by som to k tomu (pri vyradovani), akoby tam bola prilepena a je potrebne vyvinut istu silu na jej "odlepenie" (to iste pri zaradovani, treba silno tlacit do rychlosti).. bolo to zrozumitelne?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
Kibo
Hardcore addict
Ked na nej stojis, davas kakao lozisku, neutral tam nie je zo srandy. Ak ju nahodou aj "nevymacknes" uplne, je skaza o to dokonalejsia
Takto sice mas na budikoch Hitlerka (88t km), ale spojka ma za sebou pracu ako pri 150t km... Ved to ucia aj v autoskole 
nordkapp_pb, prdle mekano som na favorite mal, bolo krasne. Dokonca som zazil prdnute mekano na 2002 Fabii 1,4 MPi a to si ho v servise vystavili do vitrinky, lebo tak rozmrdane mekano vraj este nevideli, sam veduci servisu sa chytal za hlavu
Holt, zena za volantom 
nordkapp_pb, prdle mekano som na favorite mal, bolo krasne. Dokonca som zazil prdnute mekano na 2002 Fabii 1,4 MPi a to si ho v servise vystavili do vitrinky, lebo tak rozmrdane mekano vraj este nevideli, sam veduci servisu sa chytal za hlavu
-
RATZINGER666
Darca