restartovanie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
666frost
Light Expert
Light Expert

restartovanie PC

Príspevok od používateľa 666frost »

no dnes som bol pozret k jednej znamej PC...ze sa vkuse restartuje...do teraz ze isiel normalne...vzdy ked zapne win tak sa asi po 1-2 minutach restartne...niekedy sa restartne uz par sekund po spusteni PC...aj ked som chcel format a reinstall WinXP tak sa restartoval...nefieto co stim moze byt??

P.S. postrehol som par chyb...napr. na konfiguraciu PC AMD Duron 700Mhz,128 MB RAM je tam WinXP co je podla mna dost slaba konfiguracia...
a potom,neviem ktory IDIOT tam daval WinXP,ale proste bol tam system suborov FAT32...to som este ozaj nezazil.

podla mna sa odpalilo daco na ramke alebo na doske...aby som nezabudol,skusal som aj druhy,prazdny HDD,ze tam hodim cisty install Win ale ani som sa nedostal k instalacii...nemoze byt v biose daco naprd nastavene alebo daco ine?? nemate stim dakto skusenosti?? :roll:
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa BX »

Najpravdepodobnejsie je asi odchadzanie zdroja. Potom to moze byt ta RAMka ako si pisal a tiez doska a este vela veci :D
Vyskusaj vsetky komponenty poriadne pozastrkovat do slotov ci nie je nejaka uvolnena. Ak to nepojde, tak by som sa priklonil k zdroju :/

// Ano na prehrievanie som zabudol :oops: Vyskusaj tie komponenty a vycisti vetraky :)
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Uz som sa stretol aj s tym, ze sa restartoval pocitac koli zanesenemu chladicu na procesore. Po vycisteni isiel bez problemu. Inak chyba moze byt aj v zdroji.
666frost napísal: P.S. postrehol som par chyb...napr. na konfiguraciu PC AMD Duron 700Mhz,128 MB RAM je tam WinXP co je podla mna dost slaba konfiguracia...
a potom,neviem ktory IDIOT tam daval WinXP,ale proste bol tam system suborov FAT32...to som este ozaj nezazil.
V tom nevidim problem...ani v zostave a ani vo FAT32
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Akurat ta ramka je zufale minimum. Aspon aspon este jednu 128 lebo sa jej bude velmi tazko pracovat. XP čerstvo nainstalovane si po štarte vezme cca 95 100MB RAM nehovoriac o tom že sa nainstaluje antivirak a ine podobne veci ktore sa spustaju po štarte.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

vladenko007: OS si dynamicky ukrajuje miesto podla potreby, ked budes mat 4GB kludne si scucne aj 1GB, ale ked treba tak sa kludne stiahne do ulity. Winxp ale rozbehnes aj na 64MB ram. Preto nemozes tvrdit o tom kolko si to ram zobere. Co sa tyka rychlosti to je uz ine, ale neveril by si ake rychle je XP s SP1 na athlonoch xp a 256mb ram ked sa pouziju programy s vyrobou toho roku ako vyslo xp.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Mal som na mysli sluzby ktore sa spustaju hned po nainstalovani OP. Pri instalacii na PC s 192RAM sa spustil winXP po nabehnuti bolo 96MB obsadenych. A to tam nebolo nic nainstalovane okrem ovladacov.

//autoeditácia príspevku ( 07 Sep 2009, 2:31 )
A pokial viem služby systemu windows sa len velmi neradi stahuju do ulity.
Poberu z RAM co sa da a na ostatne programy sa mozu vykaslať (laicky povedane) teda v pripade malej RAM. Ale uznaj 128 MB je dost malo. S takym system sa neda normalne pracovat. Pretože tie čakacie doby sa riadne predlžia. A ja si svoj čas vážim :) :)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

tak tu mas moznosti:

1. chod do biosu a skontroluj ake mas teploty.
4. vyber jednu ram
5. ked nic tak uz asi to bude zdroj napis aky mas
2. reset bios
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

Gadelat napísal:vladenko007: OS si dynamicky ukrajuje miesto podla potreby, ked budes mat 4GB kludne si scucne aj 1GB, ale ked treba tak sa kludne stiahne do ulity. Winxp ale rozbehnes aj na 64MB ram. Preto nemozes tvrdit o tom kolko si to ram zobere. Co sa tyka rychlosti to je uz ine, ale neveril by si ake rychle je XP s SP1 na athlonoch xp a 256mb ram ked sa pouziju programy s vyrobou toho roku ako vyslo xp.
zialbohu xp dynamicku alokaciu pamate nepozna(predsa je to stary os). ak pamat prehlti zacne ukladat do swapu...
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

mysli mze to je na isto zdroj ak sa jedna o HW pretoze stymto som zazil uz vela krat zdroj je najvacsi problem skus si skusit zdroj nevidim inu moznost lebo pri ramke sa resetne ale mozno zakladka ale vacsinou byvaju problem v zdroji
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

skus poodpajat nejake pridavne zariadenia a skus to tak... ak to pojde, potom sa potvrdi ten zdroj vyssie spominany...
Napísať odpoveď