BMW M5 motor zhasina
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
BMW M5 motor zhasina
Zdravim.. mam jedneho znameho ktory ma toto BMW M5 r.v. 2001 a ma taky problem ze po nastartovani motor hned zhasne.. chytat chyti dobre na prvy brnk a asi po 3sekundach zhasne.. Chcel by som sa spytat co to moze robit?.. neviem ja myslim ze to bude bud privod paliva alebo vzduch nieco z tohoto.. inak motor neklepal ani nic podobne stale isiel rovnako jedneho dna prisiel domov vypal motor a rano ide nastartuje a potom toto.. este maly dotaz je to benzin.. ak by niekto vedel poradit tak by som bol vdacny vopred dakujem..
-
Kibo
Hardcore addict
To moze byt X pricin, ale ja to vidim bud na niekoho, kto ma diagnostiku, alebo na servisny vyjazd ci pripadne odtahovku
Moze to byt cerpadlo, vstrek, kostra, remen na alternatore, hocijaka ina chyba, na zaklade ktorej riadiaca jednotka vyhodnoti, ze je dobre motor zhasnut... Ked zhasina, zaklepoce, zachrchle a rozsvieti vianocny stromcek, alebo len poslusne zhasne?
Moze to byt cerpadlo, vstrek, kostra, remen na alternatore, hocijaka ina chyba, na zaklade ktorej riadiaca jednotka vyhodnoti, ze je dobre motor zhasnut... Ked zhasina, zaklepoce, zachrchle a rozsvieti vianocny stromcek, alebo len poslusne zhasne?
taketo nieco sam asi nezisti. moze to byt naozaj hocico. mna napadli veci co spominal kibo a este k tomu napriklad aj kable, pumpa, elektronika, cidlo otacok volnobehu a tak dalej. jednoznacne by som s tym siel na diegnostiku (resp. diagnostiku pozical a pozrel sa na to na parkovisku, kedze auto je nepojazdne). este by nebolo zle skusit pridat plyn na volnobehu. mozno nema dostatok vzduchu alebo naopak paliva. a dolezite je ci motor zhasne alebo zdochne. ak zdochne, videl by som to skor na nejake cidlo, ak zhasne, zrejme to bude zapricinene RJ a treba najst dovod, preco to tak riadiaca jednotka spravila. mozno by nebolo zle ju aj resetnut a pockat kym si znovu nacita hodnoty.
-
RATZINGER666
Darca
Re: BMW M5 motor zhasina
sry za OT ale toto ma celkom pobaviloSuffel napísal:.. este maly dotaz je to benzin..
k teme: 90% moznych pricin bolo menovanych, snad by som uz len pockal na odpoved na otazku, ktoru polozil kibo, aby sme na zaklade toho mohli uvazovat dalej...
-
Suffel
Guru
uff.. ja osobne som to auto nevidel.. bol pri nom len otec.. takze na tieto vsetky otazky musim pockat na fotra ked pride domov spytam sa ho na vsetko zatial nic blizsie neviem povedat.. na diagnostiku sa s tym ide len zatial co bola vybavena tak jeden chcel 80€ a druhy 70€ neviem mne osobne sa to zda dost vela ale nemam sajnu ze ake ceny sa diagnostiky pohybuju.. pripadne ak by niekto vedel poradit v nitre diagnostiku niekoho spolahliveho.. lebo mam par skusenosti ze sme prisli s do peugeota na diagnostiku nic nezistili a 100€ fuc.. co sa tyka vyfuku tak z vyfuku nic nevyteka ani nejde dym..
Zatial dakujem vsetkym ked pride otec domov doplnim informacie..
Zatial dakujem vsetkym ked pride otec domov doplnim informacie..
-
Kibo
Hardcore addict
No bezne je to tak, ze cim novsie auto, tak tym drahsia diagnostika. Na mojho Nissana stoji okolo 40€ v Nissane, tak som si za 55€ kupil svoju 
Ak je to M5, tych 70€ by som bral ako beznu cenu, diagnostika na BMW nieco stoji. Kedze ich nie je vela, ludia na tom vedia dobre zarobit. Tiez teraz mame na dvore Peugeota, ktory ked ide, tak ide ako divy, ale zrazu mu padnu otacky a skape. Nevieme zistit preco, nie je to zavisle na nicom, zrazu skape a ak ide, tak len na jednotke plny kotol a aj to nasilu. Diagnostika nic neodhalila a uz sme z neho vyhadzali tolko kablov, ze by nemalo ist vobec
Ak nechce ist na diagnostiku do BMW, ja by som riskol toho "garazistu" s notebookom. Nechcem, aby to vyznelo blbo, ale ak ma niekto na M5, hoci aj jazdenu, 70€ za diagnostiku nemoze byt taka tragedia
Ja by som to obetoval. Sranda ale je, ze kamarat ma 2005 E90 a naposledy platil 22€ za komplet diagnostiku aj s vytlacenym chorobopisom, priamo na Roznavskej v AWT...
Ak je to M5, tych 70€ by som bral ako beznu cenu, diagnostika na BMW nieco stoji. Kedze ich nie je vela, ludia na tom vedia dobre zarobit. Tiez teraz mame na dvore Peugeota, ktory ked ide, tak ide ako divy, ale zrazu mu padnu otacky a skape. Nevieme zistit preco, nie je to zavisle na nicom, zrazu skape a ak ide, tak len na jednotke plny kotol a aj to nasilu. Diagnostika nic neodhalila a uz sme z neho vyhadzali tolko kablov, ze by nemalo ist vobec
Ak nechce ist na diagnostiku do BMW, ja by som riskol toho "garazistu" s notebookom. Nechcem, aby to vyznelo blbo, ale ak ma niekto na M5, hoci aj jazdenu, 70€ za diagnostiku nemoze byt taka tragedia
-
Suffel
Guru
diky kibo
hm peugeoty mi ani nespominaj.. jaj ha co my sme sa najedovali s peugeotmi nestoji ani za rec.. tolko problemov raz z elektrikou potom z motorom a atd.. inak nieco podobne sa stavalo aj nam a robil to tlak cerpadla alebo nieco take proste po nejakej dobe cerpadlo stratilo tlak a auto zdochlo ale toto bude asi iny problem ale vela stastia nech sa to podari spravit..
K teme.. no ono to je tak ze on tych 70€ da v pohode bez problemov za diagnostiku.. len mne sa to zdalo nejako vela preto som povedal otcovi nech mu povie ze nech sa niekde popyta po lacnejsej.. a bol som za susedom co ma autoservis a ten mu spravi za 20€.. takze nakoniec diagnostika je vybavena..
//autoeditácia príspevku ( 08 Sep 2009, 18:46 )
Takze prave prisiel otec tak som sa ho pytal nato.. takze motor zhanes normalne ako ked sa otoci klucom a motor vypne.. takze uplne normalne ako keby bol vypnuty klucom.. ziadne klepanie, zadrhanie ani nic podobne.. motor ide pekne tak ako isiel.. kontrolky na palubovke nesvietia ziadne teraz myslim ziadne varovne svietia len tie ktore bezne.. pocitac nieco vypisuje ale neda sa to precitat lebo to vypise po nastartovani a za 2 - 3sek zhasne motor a v tom momente zmizne aj to co je pisane na pocitaci.. + nevyhoda ze je to v nemcine kedze auto je z nemecka.. takze asi jedine ta diagnostika..
K teme.. no ono to je tak ze on tych 70€ da v pohode bez problemov za diagnostiku.. len mne sa to zdalo nejako vela preto som povedal otcovi nech mu povie ze nech sa niekde popyta po lacnejsej.. a bol som za susedom co ma autoservis a ten mu spravi za 20€.. takze nakoniec diagnostika je vybavena..
//autoeditácia príspevku ( 08 Sep 2009, 18:46 )
Takze prave prisiel otec tak som sa ho pytal nato.. takze motor zhanes normalne ako ked sa otoci klucom a motor vypne.. takze uplne normalne ako keby bol vypnuty klucom.. ziadne klepanie, zadrhanie ani nic podobne.. motor ide pekne tak ako isiel.. kontrolky na palubovke nesvietia ziadne teraz myslim ziadne varovne svietia len tie ktore bezne.. pocitac nieco vypisuje ale neda sa to precitat lebo to vypise po nastartovani a za 2 - 3sek zhasne motor a v tom momente zmizne aj to co je pisane na pocitaci.. + nevyhoda ze je to v nemcine kedze auto je z nemecka.. takze asi jedine ta diagnostika..
Ak riadiačke preplo
. Kamarát raz išiel zo služobnej cesty (VW Transporter, r.v.08 ) a zrazu ako keby zadusilo motor, a nič ani naštartovať nič. Zavolal do VW prišiel chlap (VW servis bol 15 km od neho stade prišiel) napojil sa noťasom, pošťukal, otočil kľúč a tadáá auto zase fungovalo. A zaplatil 500€.
-
Suffel
Guru
inak to je tiez pravda kedze to nieje ani 2 roky stare tak urcite by mal byt servis zadarmo.. podobna vec sa stala aj jednemu znamemu tiez nove auto tusim 3mesiace malo ide po dialnici a zrazu bum motor zhasol a koniec nic nastartovat neslo tak zavolal k nim a ony mu normalne priviezli na dialnicu nahradne auto a jeho odviezli do servisu..
K teme.. neviem myslim ze z jednotkou by nic nemalo byt to by ani nenastartovalo keby nieco bolo.. aspom podla toho co hovoril jeden mechanik..
K teme.. neviem myslim ze z jednotkou by nic nemalo byt to by ani nenastartovalo keby nieco bolo.. aspom podla toho co hovoril jeden mechanik..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
hmm nemusi byt hned jednotkou ... moze jeden z miliona snimacov hlasit kriticke zmätkove hodnoty a jednotka to vyhodnoti ako hazardny stav ... to si ale myslim ze by vysvietila kontrolu motora na palubke ...
.. ku problemu -> kazda rada draha, kedze je to moderny, elektrikou napchaty endžajn
... sam by som najskor pozrel diagnostiku, mozno sa z bavorackej da vyskumat co to priblizne robi ked s tym toci 3 sekundy
...
.. ku problemu -> kazda rada draha, kedze je to moderny, elektrikou napchaty endžajn
bava maju diagnostiku velmi dobru. dokonca stare rady sedmiciek z cca 1988 maju kontrolu kadecoho priamo vstavanu. cize staci vypnut motor a zobrazia sa kadejake chyby ako malo vody v ostrekovacoch, ABS, vypalena ziarovka, a tak dalej. vzhladom na to, ze cas sa nam o posunul o nejakych 20 rokov, tak ta elektronika postupila milovymi krokmi a diagnostikou sa da zistit naozaj vela. tiez velmi vela ludi vlastni auto tejto znacky a tak na bmwklube by nemal byt problem najst odkaz na niekoho, kto dokaze diagnostiku spravit za rozumny peniaz.