Bratislavcania!

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Indigo napísal:To si len myslis, alebo to je len daka klamliva info.

Ja uz som v tom zelenom buse isiel ked bola pustena klima a dalo sa tam normalne zit, takze klima tam byt moze, len nieje.
Wake up :smt119 klíma v MHD je naprostá utópia. Vzhľadom na to, že každé 2 minúty sú otvorené dvere by to stálo nehorázne peniaze a cestujúci by to pocítili minimálne.

Klímu v DPB majú poľské solarisy, rakuske many, aj maďarské ikarusy. Avšak len pre kabínu vodiča :idea:
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

no tieto nove mercedesy budu mat prave klimu v celom priestore.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

meffisto ... Ktora bude vypnuta. Necakaj ze niekto bude tolerovat taketo mrhanie Naftou.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Re: Bratislavcania!

Príspevok od používateľa Famine »

vy Bratislavcania sa trepete sem do okolitych miest byvat lebo sa to tam v tej blave neda vydrzat zrejme kedze za susedov mavate panelakoch fetakov dilerov a prostitutky. Nadavate na vychodniarov že chodia študovať alebo byvať do tej vašej užasnej blavy ale pozrite sa na seba!
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Famine
priamo v Blave je pre obycajneho smrtelnika nerealne postavit dom, preto sa trepeme mimo Ba ;)
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

trepu sa k vam a beru vam pracu, kefuju zeny, upchavaju cesty.. :D
.
o com bol vlastne tento vykrik do tmy?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Jeden postreh - ano, je bezne ze ludia v BA si doberaju ludi z vychodu, zo zahoria, z oravy..., rovnako ako si ludia z vychodu, zo zahoria, z oravy... doberaju ludi z inych casti slovenska. Je to uplne normalny jav, ktory je pritomny snad v kazdom state, kde sa v ramci geografickej polohy vyskytuju odchylky v kulture/nareci...

Ale jeden syndrom si predsalen nedokazem vysvetlit - zatial co v BA si ludia utahuju z vychodu, ludia na vychode citia akusi krivdu az nenavist. Akoby sme ani neboli jedneho zivocisneho druhu, ba, jednakej narodnosti. Uz si ten komplex menejcennosti prestante vybijat v agresivnej forme, obvykle je to kazdemu na smiech - taka ukazka prizemnosti.

A len tak mimochodom, ujasnime si pojmy: http://sk.wikipedia.org/wiki/Blava a http://sk.wikipedia.org/wiki/Bratislava
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kokolinopl »

musel sa vykricat :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

KoCi - v Považskej Bystrici keď pred pár rokmi maľovali pruhy na cestu, tak písali aj názvy väčších miest, ktoré sú tým smerom. No a Bratislavu skrátili na BLAVU :roll: :lol:

Slovák ešte pochopí, ale chudák zahraničný šofér by mohol darmo hľadať na mape Blavu :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

KoCi napísal:Ale jeden syndrom si predsalen nedokazem vysvetlit - zatial co v BA si ludia utahuju z vychodu, ludia na vychode citia akusi krivdu az nenavist. Akoby sme ani neboli jedneho zivocisneho druhu, ba, jednakej narodnosti. Uz si ten komplex menejcennosti prestante vybijat v agresivnej forme, obvykle je to kazdemu na smiech - taka ukazka prizemnosti.
KoCi.. ani ja si jeden syndróm neviem vysvetliť - zatiaľ čo východ si uťahuje z ľudí v BA, ľudia v BA cítia akúsi krivdu až nenávisť. Akoby sme ani neboli jedného živočíšneho druhu, ba, jednakej národnosti. Už si ten komplex nadradenosti prestaňte vybíjať v agresívnej forme, obvykle je to každému na smiech - taká ukážka prízemnosti.

:)
wladas
Redeemer
Redeemer

Ja si utahujem len v ramci srandy :D Mal som skoluziaka aj kologov vychodniarov a pohoda.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mne vadí:
1) na FEI som mal asi 85% krúžku (triedy) ľudí stred až východ a nie pekne sa počúvalo to akí sme mi paštikári a akí sme takí a onakí... Sám som sa cítil jak na návšteve v cudzom kraji.
2) Dojdem v pondelok poobede z práce, vidím všetky známe autá s mimoBAšpztkami naskladané na "lukratívnych" flekoch rovno pod oknami tak sa utrepem niekam o 2 ulice ďalej a odkráčam si to dom... V utorok stojja na tom istom mieste, potom streda, štvrtok, to isté.... V piatok konečne vidím ako keby sa sťahovala celá ulica a Voilaaaaaa, "prázdne" parkovisko. Sám druhé auto parkujem na súkromnom pozemku mimo obytnej zóny aby som ušetril "fleka" nejakému susedovi, a keď toto človek vidí bodaj by nezahrešil!
3) Občasné arogantné pokriky, keď si dotyčný myslí že ho nik nepočuje v podtóne "tupí blaváci" a podobne.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

brm napísal:KoCi.. ani ja si jeden syndróm neviem vysvetliť - zatiaľ čo východ si uťahuje z ľudí v BA, ľudia v BA cítia akúsi krivdu až nenávisť. Akoby sme ani neboli jedného živočíšneho druhu, ba, jednakej národnosti. Už si ten komplex nadradenosti prestaňte vybíjať v agresívnej forme, obvykle je to každému na smiech - taká ukážka prízemnosti.

:)
Čo sa týka tej špeciality východniarov, svoj názor som vyjadril už inde (viac príspevkov na prvej strane):
http://www.hojko.com/samostatna-morava-t146252.html
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Že vás ten regionálny šovinizmus ešte vôbec baví...Ešte v roku 1930 žilo v Bratislave iba 60 000 Slovákov, pričom 20 rokov predtým ich bolo ešte menej. Kto vie, kto z tých 400K Bratislavčanov je ozaj Bratislavčan, drvivá väčšina je logicky potomstvom prisťahovalcov z rôznych končín Uhorska a Československa. Preto ma dojíma, ak nejaký rodák z BA, ktorého babka pochádzala z nejakého valalu, nazýva iných "sedlákmi" :)

Ináč pekne ste sa tu niektorí nechali vytrollovať, Famine sa určite poriadne nudil, keď dokázal vydolovať takúto tému iba kvôli tomu, aby si prskol...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Hegy napísal:Mne vadí:
1) na FEI som mal asi 85% krúžku (triedy) ľudí stred až východ a nie pekne sa počúvalo to akí sme mi paštikári a akí sme takí a onakí... Sám som sa cítil jak na návšteve v cudzom kraji.
2) Dojdem v pondelok poobede z práce, vidím všetky známe autá s mimoBAšpztkami naskladané na "lukratívnych" flekoch rovno pod oknami tak sa utrepem niekam o 2 ulice ďalej a odkráčam si to dom... V utorok stojja na tom istom mieste, potom streda, štvrtok, to isté.... V piatok konečne vidím ako keby sa sťahovala celá ulica a Voilaaaaaa, "prázdne" parkovisko. Sám druhé auto parkujem na súkromnom pozemku mimo obytnej zóny aby som ušetril "fleka" nejakému susedovi, a keď toto človek vidí bodaj by nezahrešil!
3) Občasné arogantné pokriky, keď si dotyčný myslí že ho nik nepočuje v podtóne "tupí blaváci" a podobne.

1) Aj keď ty si možno normálny, väčšina Bratislavy ten východ naozaj často odcudzuje. Neverím, že by Bratislavčn na návštevve/pobyte na východe nenadával. Je to stopercentne vzájomné. Cítiš sa, ako by si bol v cudzom kraji? Hneď ti poviem prečo, pretože celá Bratislva je cudzí kraj, veď drvivú väčšinu tvoria prisťahovalci.
2) Toto je imho nerešpektovanosť z tvojej strany, a nič iné. Oni tam bývajú ROVNAKO ako ty, prečo by teda nemali mať právo zaparkovať? Alebo ty, keď si sa tam (možno) narodil, tak máš právo stáť pod oknom? Tí ľudia majú rovnaké právomoci ako ty. Naozaj, v tomto bode si sa "vyfarbil" svojim postojom voči ne-bratislavčanom. Ja mám napríklad pod oknom (Zvolen) autá snáď z celého Slovenska, ale ABSOLÚTNE sa nepozerám, či ten, čo obsadil dobrý flek je z východu, stredu alebo západu.
3) Niekoľko krát som sa stretol s urážkami na Bratislavčanov - prakticky vždy oprávnene. Nezabúdaj, že 75 percent Bratislavy sú prisťahovalci, a z toho ostatku je tam stále veľké percento ludí, čo sú hrdí, akí sú Bratislavčania, ale ich otec, dedo, pradedo pochádza niekde z hornej dolnej. Je to rovnako ako s cigáňmi, darmo malé percento z nich sú super ľudia, keď väčšina sa vyfarbuje úplne inak. Prípadne sa dá použiť príklad "ženy za volantom".

To je môj názor na túto problematiku. Bohužial, drivú, DRVIVÚ väčšinu bratislavy tvoria "paštekári", prisťahovalci alebo potomkovia prisťahovalcov. Na margo vtipkovania východ[]západ sa vyjadrovať nejdem. Ja som zo Zvolena, takžetaký neutrál, ale mám podstatne väčšiu averziu voči Bratislave,... X mojich kamarátov tam študuje, s tým, že sa tam "necítia dobre", sú často odcudzovaní, dokonca nejaký pseudo-blaváci nemajú problém niekoho mimo BA napadnúť. Naopak, X kamarátov študuje na východe, kde to je úplne, ale úplne iné. Ten východ vraj "prisťahovalcov" doslova víta, a nedovolí si uraziť.

Toľko môj subjektívny pohľad na vec.
Mimochodom, táto téma sa pekne zvrhla. :lol:
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Preco by som mal nadavat ked som na vychode? Toto jedno mi vysvetli, lebo fakt nerozumiem, nenapada mi dovod. To ides do chorvatska/grecka/spanielska/usa a kdekade mozne, aby si tam siel nadavat? A tak nejako mam pocit, ze to o com som pisal, ostalo uplne nepochopene. Ale to nie je tym, zeby niekto bol z vychodu a niekto zo zapadu. To je tym, ze sme Slovaci. Ked uz sa velmi nemame cim pysit, budeme vo svojej malosti vyskakovat aspon proti sebe a viest medzi sebou zabomysie vojny.

btw odcudzit != odsudit.
wladas
Redeemer
Redeemer

mne staci spomenut si na kolegov z ciech, konkretne okres Trebic alebo Ostrava jak silno nenavidia Prazakov a hned viem ze to nase BA-vychod je len slaby odvar :D
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Blavaci sa vychvaluju ake maju mcdonaldy a fastfoody a pritom je to obycajna restauracia ktora sa vyskytuje vsade na svete a chodia do nich obycajny ludia najme ti s najnizsimi a oni sa koli takej obycajnej veci citia byt nadriadeni,...
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

You are so adorable. @Koci: tvoj prvy prispevok je dost provokativny. Neviem, co sa ti stalo, ze pocitujes tolke krivdy voci Vam Bratislavcanom, alebo ako si to predstavujes, ze sa ludia na celom Slovensku cele dni rozpravaju len o Bratislave, lebo nemaju nic lepsie na praci xD. @Brm ti na to velmi krasne odpisal. @seth +1 tiez nechapem, ze to niekoho este bavi. Idem si po popcorn. @Famine, ty uz radsej ani nepis xD.
wladas
Redeemer
Redeemer

@Famine
Si sa bavil raz z jednim blavakom, nejaky zasran 18 rocny ktory ti trebal take hodavidny s mcdonaldom? Totalna blbost.
BTW v Skalici a Holici su lepsie fastfoody. Je to nadradena rasa?
Napísať odpoveď