Hegy napísal:Mne vadí:
1) na FEI som mal asi 85% krúžku (triedy) ľudí stred až východ a nie pekne sa počúvalo to akí sme mi paštikári a akí sme takí a onakí... Sám som sa cítil jak na návšteve v cudzom kraji.
2) Dojdem v pondelok poobede z práce, vidím všetky známe autá s mimoBAšpztkami naskladané na "lukratívnych" flekoch rovno pod oknami tak sa utrepem niekam o 2 ulice ďalej a odkráčam si to dom... V utorok stojja na tom istom mieste, potom streda, štvrtok, to isté.... V piatok konečne vidím ako keby sa sťahovala celá ulica a Voilaaaaaa, "prázdne" parkovisko. Sám druhé auto parkujem na súkromnom pozemku mimo obytnej zóny aby som ušetril "fleka" nejakému susedovi, a keď toto človek vidí bodaj by nezahrešil!
3) Občasné arogantné pokriky, keď si dotyčný myslí že ho nik nepočuje v podtóne "tupí blaváci" a podobne.
1) Aj keď ty si možno normálny, väčšina Bratislavy ten východ naozaj často odcudzuje. Neverím, že by Bratislavčn na návštevve/pobyte na východe nenadával. Je to stopercentne vzájomné. Cítiš sa, ako by si bol v cudzom kraji? Hneď ti poviem prečo, pretože celá Bratislva je cudzí kraj, veď drvivú väčšinu tvoria prisťahovalci.
2) Toto je imho nerešpektovanosť z tvojej strany, a nič iné. Oni tam bývajú ROVNAKO ako ty, prečo by teda nemali mať právo zaparkovať? Alebo ty, keď si sa tam (možno) narodil, tak máš právo stáť pod oknom? Tí ľudia majú rovnaké právomoci ako ty. Naozaj, v tomto bode si sa "vyfarbil" svojim postojom voči ne-bratislavčanom. Ja mám napríklad pod oknom (Zvolen) autá snáď z celého Slovenska, ale ABSOLÚTNE sa nepozerám, či ten, čo obsadil dobrý flek je z východu, stredu alebo západu.
3) Niekoľko krát som sa stretol s urážkami na Bratislavčanov - prakticky vždy oprávnene. Nezabúdaj, že 75 percent Bratislavy sú prisťahovalci, a z toho ostatku je tam stále veľké percento ludí, čo sú hrdí, akí sú Bratislavčania, ale ich otec, dedo, pradedo pochádza niekde z hornej dolnej. Je to rovnako ako s cigáňmi, darmo malé percento z nich sú super ľudia, keď väčšina sa vyfarbuje úplne inak. Prípadne sa dá použiť príklad "ženy za volantom".
To je môj názor na túto problematiku. Bohužial, drivú, DRVIVÚ väčšinu bratislavy tvoria "paštekári", prisťahovalci alebo potomkovia prisťahovalcov. Na margo vtipkovania východ[]západ sa vyjadrovať nejdem. Ja som zo Zvolena, takžetaký neutrál, ale mám podstatne väčšiu averziu voči Bratislave,... X mojich kamarátov tam študuje, s tým, že sa tam "necítia dobre", sú často odcudzovaní, dokonca nejaký pseudo-blaváci nemajú problém niekoho mimo BA napadnúť. Naopak, X kamarátov študuje na východe, kde to je úplne, ale úplne iné. Ten východ vraj "prisťahovalcov" doslova víta, a nedovolí si uraziť.
Toľko môj subjektívny pohľad na vec.
Mimochodom, táto téma sa pekne zvrhla.