prehrievanie notebooku
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
prehrievanie notebooku
Po 3 rokoch sa mi zacal nejak zohrievat notebook. Stale ide ventilator...
Problem je ale v tom, ze ked ho rozoberiem (samozrejme hned po vypnuti) tak su pasivne chladice a aj pipy take horuce, ze ich neviem ani poriadne chytit.
Cim to moze byt?
Problem je ale v tom, ze ked ho rozoberiem (samozrejme hned po vypnuti) tak su pasivne chladice a aj pipy take horuce, ze ich neviem ani poriadne chytit.
Cim to moze byt?
-
caesar1987
Addict
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Este by som sa spytal, aku cinnost vykonavas na tom NB, myslim hned potom ked si ho rozobral a bol velmi horuci. Netaktoval si ho? Pretoze vela clankov a ludi neodporuca taktovat NB pretoze su male a maju zly odvod tepla. Ak sa hreje takto velmi pri beznej praci tak je niekde problem, avsak ak to robi pri hrani, praci kde sa velmi pouziva procesor(konvertovanie videa, grafika atd.) tak to moze byt aj normalne zahrievanie.
-
caesar1987
Addict
nerobil som nic.
zacalo mi to robil uz ked som mal win XP, teraz mam win 7 a stale to robi.
napriklad teraz nic nerobim len beham po nete a ventilator sa stale toci a toci. ak zapnem nieco narocnejsie (alebo skor viac narocne, lebo flashova hra je nic
) tak sa mi rozbehne ventilator naplno a toci a toci a toci sa 
zacalo mi to robil uz ked som mal win XP, teraz mam win 7 a stale to robi.
napriklad teraz nic nerobim len beham po nete a ventilator sa stale toci a toci. ak zapnem nieco narocnejsie (alebo skor viac narocne, lebo flashova hra je nic
-
caesar1987
Addict
priatelka mi pripomenula, ze ked som daval win 7 tak bolo obrovske teplo a ze ta vysoka teplota mohla byt tym. Tak som zacal badat vo win 7, ze ci to nie je nim.
nahodil som si stary asus probe (novy mi nesiel) a teplota procesora 71-85 stupnov.
zmenil som nejake nastavenia v
Control Panel -> Power Options klik na change plan setings (pri pouzivanom high preformace) -> change adwanced power settings
procesor power management minimum procesor rate som nastavil pluged in:50%
a system cooling policy som dal obe na passive restartol som notebook a teplota mi klesla na 55-65 stupnov. (samozrejme ze nie hned, ale postupne klesala a tu sa "ustalila")
netestujem to este dlho, asi len 4 hodinky ale teplota je stale ovela nizsia a samozrejme aj ventilator stichol...
neviem ze ci to bolo naozaj tymi nastaveniami ale
nahodil som si stary asus probe (novy mi nesiel) a teplota procesora 71-85 stupnov.
zmenil som nejake nastavenia v
Control Panel -> Power Options klik na change plan setings (pri pouzivanom high preformace) -> change adwanced power settings
procesor power management minimum procesor rate som nastavil pluged in:50%
a system cooling policy som dal obe na passive restartol som notebook a teplota mi klesla na 55-65 stupnov. (samozrejme ze nie hned, ale postupne klesala a tu sa "ustalila")
netestujem to este dlho, asi len 4 hodinky ale teplota je stale ovela nizsia a samozrejme aj ventilator stichol...
neviem ze ci to bolo naozaj tymi nastaveniami ale
-
Robbie42
Light Professional
Tak to je vskutku zaujimave, u mna to ale bohuzial s tym hlukom moc nenarobilo, aj ked som dufal.caesar1987 napísal: procesor power management minimum procesor rate som nastavil pluged in:50%