lenže tento spôsob má problém v tom, že tým nepriamo poškodíš aj ostatných normálnych občanov, ktorí z rozličných príčin nemajú prácu.Lub0$ napísal:A dalsia uz urcite spominana vec, socialne davky, dajme tomu, ze celkova suma mesacnej davky je 6 000sk, tak mu dam iba 3 000sk s tym, ze tych ostatnych 3 000 sa odviedlo na najom, dajme tomu....snad ma chapete...
Romovia na Slovensku
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
Stoporko
VIP
tak, že pri tvojom systéme, že cca polovica dávky je priamo určená na bývanie, resp. platenie nájomného, tak ľudia, ktorí bývajú u rodičov a sú bez práce týmto prídu o polovicu ich príjmu.
Skôr by bolo zaujímavejšie nájsť spôsob ako donútiť cigánov, aby za tie peniaze nekupovali alkohol, ale si postavili murovaný dom, resp. ten, ktorý dostanú nezničili a platili si elektrinu, vodu... lebo tým, že im peniaze vezmeme, tak len docielime, že vznikne viac osád a ešte väčšia chudoba a choroby v nich. Možno fakt skôr to riešiť systémom násilného odobratia cigánskeho dieťaťa rodičom, dať ho do adoptívnej rodiny a súčasne upraviť pravidlá pre adopciu dieťaťa - aby bolo pre rodinu ľahšie adoptovať dieťa a zaviesť príspevok za adopciu cigánskeho napr. 33eur mesačne do dovŕšenia jeho 15.rokov. Môže sa to zdať nehumánne, no je to efektívne (deti sa najviac učia od rodičov), lacnejšie ako dať tie decká do decáku a aj pre tie deti je to z psychologického hľadiska lepšie.
dospelých cigánov nezmeníme, treba im vziať deti a tie po prevýchove púšťať do bežného života, až tie osady a slumy postupne vymrú. Inak sa ich nezbavíme.
Skôr by bolo zaujímavejšie nájsť spôsob ako donútiť cigánov, aby za tie peniaze nekupovali alkohol, ale si postavili murovaný dom, resp. ten, ktorý dostanú nezničili a platili si elektrinu, vodu... lebo tým, že im peniaze vezmeme, tak len docielime, že vznikne viac osád a ešte väčšia chudoba a choroby v nich. Možno fakt skôr to riešiť systémom násilného odobratia cigánskeho dieťaťa rodičom, dať ho do adoptívnej rodiny a súčasne upraviť pravidlá pre adopciu dieťaťa - aby bolo pre rodinu ľahšie adoptovať dieťa a zaviesť príspevok za adopciu cigánskeho napr. 33eur mesačne do dovŕšenia jeho 15.rokov. Môže sa to zdať nehumánne, no je to efektívne (deti sa najviac učia od rodičov), lacnejšie ako dať tie decká do decáku a aj pre tie deti je to z psychologického hľadiska lepšie.
dospelých cigánov nezmeníme, treba im vziať deti a tie po prevýchove púšťať do bežného života, až tie osady a slumy postupne vymrú. Inak sa ich nezbavíme.
Ale ved v dnesnej dobe nieje ziadny problem zistit si ci dana osoba, zije s rodinou, alebo nie....ved vsetko sa da.
Ten tvoj napad...snad si uvedomujes, ze to je proti ludskym pravam, je to vychodisko to ti uznam, kedze treba zacat od najnovsej generacie, ale je to nehumanne, a proti ludksym pravam ako som uz spominal, toto by ti nikto neschvalil.
Ten tvoj napad...snad si uvedomujes, ze to je proti ludskym pravam, je to vychodisko to ti uznam, kedze treba zacat od najnovsej generacie, ale je to nehumanne, a proti ludksym pravam ako som uz spominal, toto by ti nikto neschvalil.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
http://www.sme.sk/c/5009444/rodicovsky- ... gorii.html jedno z prvych dobrych opatreni terajsej vlady (bolo na case..)
btw. stoporkov napad je dobry..
btw. stoporkov napad je dobry..
-
Stoporko
VIP
nehumanny a proti ludskym pravam?
ked si predstavis, co nas tu vsetkych s touto mensinou o par rokov caka...
navyse vobec nie je nehumanny, pretoze ja len navrhujem poskytnut ciganskemu dietatu vyssi zivotny standard a moznost dosiahnut vyssie vzdelanie a karieru, nez by ziskal v osade, kde by mu to jeho biologicki rodicia zakazali zo zistnych dvovodov (najskor by ho tlkli trubkou po hlave, aby nanho ziskali aj pridavky za demenciu, pripadne by ho infikovali tuberkulozou, taktiez kvoli pridavkom - toto su fakty, ktore sa bezne deju). Cize zosumarizovane - moje riesenie je praveze humannejsie, nez ich tam nechat hnit
navyse vobec nie je nehumanny, pretoze ja len navrhujem poskytnut ciganskemu dietatu vyssi zivotny standard a moznost dosiahnut vyssie vzdelanie a karieru, nez by ziskal v osade, kde by mu to jeho biologicki rodicia zakazali zo zistnych dvovodov (najskor by ho tlkli trubkou po hlave, aby nanho ziskali aj pridavky za demenciu, pripadne by ho infikovali tuberkulozou, taktiez kvoli pridavkom - toto su fakty, ktore sa bezne deju). Cize zosumarizovane - moje riesenie je praveze humannejsie, nez ich tam nechat hnit
http://www.topky.sk/cl/10/555727/Zbili- ... ?hl=Humenn
práve davali reportáž v krimi novinách tv JOJ
odohralo sa to nedaleko môjho bydliska a dosť ma to zaskočilo ako aj poburilo, pretože toto je už fakt sila, určite sa to nejako ututle a rodičia zomreteho nebudu mať dlho pokoj na duši. Kebyže sa dostane bitku cigan a zomrie (velmi sa musím premáhať aby som písal zomrieť, pretože činy ako tieto su zverstva a zvery zdochinajú
) tak pôjde o rasistický motivovaný trestný čin a Šaňko Patkolo - trapny a nevzdelaný ignorant sa bude vyhražať, že pôjde pred Europsky parlament, kým s týmto kompetentní nezačnu niečo robiť naozaj robiť a nie sa len tak tvariť tak toto neprestane a potom sa nemôžu čudovať ked po SR organizuje pospolitosť rôzne pochody, ktorí zda sa jediny poukazuju, vôbec poukazujú na romsku kriminalitu.....prosim vyjadrite sa k tejto skutočnosti 
práve davali reportáž v krimi novinách tv JOJ
odohralo sa to nedaleko môjho bydliska a dosť ma to zaskočilo ako aj poburilo, pretože toto je už fakt sila, určite sa to nejako ututle a rodičia zomreteho nebudu mať dlho pokoj na duši. Kebyže sa dostane bitku cigan a zomrie (velmi sa musím premáhať aby som písal zomrieť, pretože činy ako tieto su zverstva a zvery zdochinajú
-
Stoporko
VIP
pospolitosť - je síce pekné, že na cigánov upozorňujú, no metóda oko za oko je dobrá len v rámci sebeobrany, nie ako systémové riešenie problému.
Pokiaľ sa to nebude hodiť nejakej politickej strane do agendy, tak sa to nepohne. Až keď ľuďom žijúcim blízko osád puknú nervy a začnú pogromy.
V skratke - pospolitosť upozorňuje, no všímajú si ju iba ľudia a nie politici - upozorňovanie je z dlhodobého hľadiska zbytočné
Pokiaľ sa to nebude hodiť nejakej politickej strane do agendy, tak sa to nepohne. Až keď ľuďom žijúcim blízko osád puknú nervy a začnú pogromy.
V skratke - pospolitosť upozorňuje, no všímajú si ju iba ľudia a nie politici - upozorňovanie je z dlhodobého hľadiska zbytočné
-
mirak2
Hardcore addict
prinajmensom sa nebudu mnozit ako potkany...hughito napísal:Podľa mňa sú problémom aj cigánské gettá.
Skúste natlačiť 1000 bielych sociálne slabých a rôznych problémových rodín do jednej štvrte alebo osady a uvidíte ten bordel.
-
seth82
Darca
A kto im káže sa tam tlačiť, prípadne tam zostávať?? Poznam cigánske rodiny, ktoré sa od zvyšku odpútali a žijú solídne, na rozdiel od svojich kolegov. A nie - nepomáhal im ani štát, ani policajti a ani iné nami platené živly - pomohli si sami. Každý má rovnakú šancu a je X bielych rodín, ktoré nemajú bohvieaké vzdelanie, začínajú vlastný život s malým dieťaťom, sú mladí a predsa robia všetko preto, aby nežili v takých podmienkach, ako cigáni a čuduj sa svete - z nejakého dôvodu sa im to aj celkom darí, ale cigánom nie. Takže len tak ďalej - vymýšľaj si iné negatívne faktory, ktorými cigánom "krivdí" naša spoločnosť a ja ti ich aj ďalej budem vyvracať, pretože sú to totálne bludy.hughito napísal:Podľa mňa sú problémom aj cigánské gettá.
Skúste natlačiť 1000 bielych sociálne slabých a rôznych problémových rodín do jednej štvrte alebo osady a uvidíte ten bordel.
hughito ty uz zo zufalstva snad ani nevies co mas pisat.
Co sa tyka tu poskytnuteho riesenia o odobrati dietata ma to niekolko zadrhelov.
1. Manzelsky par uprednosti adopciu bieleho dietata ako ciganskeho, osobne neverim tomu ze sa najde vela dobrovolnikov ktory budu chiet si adoptovat cigana.
2. Cigan moze byt vychovany slusne, moze si najsit aj slusne vychovanu ciganku ale opat je tu vysoka pravdepodobnost ze dalsie potomstvo a generacia sa vrati spat do povodneho stavu (deti sa ten cigansky genofond a ten sa prevychovat jednoducho neda).
3. Tento proces moze mat za nasledok rasove miesanie a o tom sa tu uz diskutovalo napr v teme slovenska pospolitost ale aj v inych a rozhodne to neprinasa ziadne pozitivum pre bielych.
Co sa tyka tu poskytnuteho riesenia o odobrati dietata ma to niekolko zadrhelov.
1. Manzelsky par uprednosti adopciu bieleho dietata ako ciganskeho, osobne neverim tomu ze sa najde vela dobrovolnikov ktory budu chiet si adoptovat cigana.
2. Cigan moze byt vychovany slusne, moze si najsit aj slusne vychovanu ciganku ale opat je tu vysoka pravdepodobnost ze dalsie potomstvo a generacia sa vrati spat do povodneho stavu (deti sa ten cigansky genofond a ten sa prevychovat jednoducho neda).
3. Tento proces moze mat za nasledok rasove miesanie a o tom sa tu uz diskutovalo napr v teme slovenska pospolitost ale aj v inych a rozhodne to neprinasa ziadne pozitivum pre bielych.
-
Reanimated
Medium Expert
Pokial viem tak Smer, resp terazjsia vladna kolaicia to v agende ma a aj o tom "verejne diskutuju", lenze riesenie problmeu konci v case, ked sa zisti, ze kolko penazi je vyclenenyh napr z prostriedkov EU a ako sa daju poslat inam, ako ku spominanej cielovej skupine...ostatne - ako priklad sluzi to, akym sposobom pristupuje podpredseda vlady pre mensiny k uradu splnomocnenca pre romsku mensinu...Stoporko napísal: Pokiaľ sa to nebude hodiť nejakej politickej strane do agendy, tak sa to nepohne.
-
Stoporko
VIP
1) preto by bolo vhodne nastavit podmienky adopcie, ktore zvyhodnia adopciu cigancata povedzme motivacnym prispevkom, pripadne dlhodobym prispevkom na jeho "resocializaciu." Dnes napriklad ludia vobec nemaju problem si adoptovat cernoska. - farba podobna a tym ze to bude babatko, vychovaju si ho po svojom...kali520 napísal:hughito ty uz zo zufalstva snad ani nevies co mas pisat.
2) na toto ti nemam co povedat - zatial o nicom takom neviem, mozem ta len odkazat na slusne zijuce ciganske rodiny a ich deti
3) o rasovom miesani som temu necital, tak neviem. No ak opat pouzijem priklad, tento raz cernochov z USA, tak ti tam tvoria tiez pocetne etnikum a k miesaniu nejak vyrazne nedochadza...ale toto by bolo skor na samostatnu temu...
http://www.aktuality.sk/clanok/145109/k ... tke-romov/ - dnes bol pohreb, bolo tam nenormálne veľa ľudí.. RIP Mišo. Vyzerá to na pochod mestom proti cigánskemu teroru. 
Jaj, lebo cigánom naša spoločnosť nikdy nijako neuškodila a za všetko môže ich genofond, ako to prezentuje odborník na antropológiu kali.seth82 napísal:A kto im káže sa tam tlačiť, prípadne tam zostávať?? Poznam cigánske rodiny, ktoré sa od zvyšku odpútali a žijú solídne, na rozdiel od svojich kolegov. A nie - nepomáhal im ani štát, ani policajti a ani iné nami platené živly - pomohli si sami. Každý má rovnakú šancu a je X bielych rodín, ktoré nemajú bohvieaké vzdelanie, začínajú vlastný život s malým dieťaťom, sú mladí a predsa robia všetko preto, aby nežili v takých podmienkach, ako cigáni a čuduj sa svete - z nejakého dôvodu sa im to aj celkom darí, ale cigánom nie. Takže len tak ďalej - vymýšľaj si iné negatívne faktory, ktorými cigánom "krivdí" naša spoločnosť a ja ti ich aj ďalej budem vyvracať, pretože sú to totálne bludy.
To, že sa cigánske getta vytvárajú je fakt, ktorý nevyvrátiš, iná vec je tá, prečo sa potom odtiaľ nesnažia tí cigáni dostať ( teda okrem výnimiek ).
Asi za to už môže zlá sociálna situácia, nezamestnanosť, alkoholizmus, a z toho vyplývajúca proste rezignácia.
Tebe sa ľahko povie, však nech idú odtiaľ preč a začnú normálne žiť, ale asi to nebude také ľahké, keď je dnes také ťažké nájsť robotu.
U nás nie je ani jeden problémový cigán a možno aj preto, že nebývajú v gette spolu ( ale celkovo vzaté, cigáni od nás žijú v strednej vrstve, nemajú problém s chudobou, aspoň drvivá väčšina ).
-
seth82
Darca
Čo sú to za hlúposti? Ako naša spoločnosť uškodila cigánom? Hoď sem nejaké konkrétne príklady, nech to môžeme analyzovať...
Cigánske getá sú prácou cigánov, nie bielych. Je logické, že ak sa v tvojom okolí usadí X neprispôsobivých rodín, ktoré kradnú čo vidia, robia bordel a ohrozujú tvoj majetok, tak sa veľmi rýchlo presťahuješ a do tvojej nehnuteľnosti sa nasťahuje ibá taký typ rodiny, ktorej spomínaná záťaž nevadí.
Iba cigáni majú zlú sociálnu situáciu? Iba cigáni sú nezamestnaní? Iba oni si vypijú? A vôbec - kto im spôsobuje zlú sociálnu situáciu? Kto zapríčinil ich neschopnosť zamestnať sa? Káže im niekto prechľastať za týždeň celú podporu? KAŽDÝ, opakujem - každý, kto si chce prácu nájsť, si ju aj nájde. A aj v dnešnej dobe. Ako som už spomenul - poznám pár ľudí, ktorí majú iba základné vzdelanie (ktoré by mali mať aj cigáni, veď máme predsa povinnú školskú dochádzku, alebo zákony sú zasa pre nich neplatné?) a prácu majú, hoci za minimálnu mzdu, ale majú. To, že u vás nie je ani jeden problémový cigán je zasa jeden z tých výkrikov do tmy a' la ĽPR, ktorí večne pri diskusii o cigánskej problematike vyťahujú to nevinné jedno percento, ktoré sa svojimi vlastnými schopnosťami a sebazaprením dokázalo vypracovať na úroveň zvyšku spoločnosti. Mňa absolútne nezaujíma táto malá skupinka a predpokladám, že aj oni by sa bežných cigánov stránili (práve tak, ako to robia tí, ktorých poznám ja). V tejto diskusii sa bavíme už dlhú dobu o tých "slávnych" neprispôsobivých cigánoch, ktorých je nepopierateľná a drvivá väčšina.
http://korzar.sme.sk/c/5013108/romovia- ... bytov.html
šľak ma ide trafiť, hneď takto na ráno
Cigánske getá sú prácou cigánov, nie bielych. Je logické, že ak sa v tvojom okolí usadí X neprispôsobivých rodín, ktoré kradnú čo vidia, robia bordel a ohrozujú tvoj majetok, tak sa veľmi rýchlo presťahuješ a do tvojej nehnuteľnosti sa nasťahuje ibá taký typ rodiny, ktorej spomínaná záťaž nevadí.
Iba cigáni majú zlú sociálnu situáciu? Iba cigáni sú nezamestnaní? Iba oni si vypijú? A vôbec - kto im spôsobuje zlú sociálnu situáciu? Kto zapríčinil ich neschopnosť zamestnať sa? Káže im niekto prechľastať za týždeň celú podporu? KAŽDÝ, opakujem - každý, kto si chce prácu nájsť, si ju aj nájde. A aj v dnešnej dobe. Ako som už spomenul - poznám pár ľudí, ktorí majú iba základné vzdelanie (ktoré by mali mať aj cigáni, veď máme predsa povinnú školskú dochádzku, alebo zákony sú zasa pre nich neplatné?) a prácu majú, hoci za minimálnu mzdu, ale majú. To, že u vás nie je ani jeden problémový cigán je zasa jeden z tých výkrikov do tmy a' la ĽPR, ktorí večne pri diskusii o cigánskej problematike vyťahujú to nevinné jedno percento, ktoré sa svojimi vlastnými schopnosťami a sebazaprením dokázalo vypracovať na úroveň zvyšku spoločnosti. Mňa absolútne nezaujíma táto malá skupinka a predpokladám, že aj oni by sa bežných cigánov stránili (práve tak, ako to robia tí, ktorých poznám ja). V tejto diskusii sa bavíme už dlhú dobu o tých "slávnych" neprispôsobivých cigánoch, ktorých je nepopierateľná a drvivá väčšina.
http://korzar.sme.sk/c/5013108/romovia- ... bytov.html
šľak ma ide trafiť, hneď takto na ráno
Pravdepodobne ano.hughito napísal:Jaj, lebo cigánom naša spoločnosť nikdy nijako neuškodila a za všetko môže ich genofond, ako to prezentuje odborník na antropológiu kali.
Tvoje dalsie odvolavanie sa na to malicke percento dorbych ciganov mna a tusim aj ostatnych vobec nezujima. Cigansky problem neni len problem ciganskych osad. Tam kde je ich aj male percento napr na zapadnom slovensku su s nimi tak isto problemi a to sa nemusia zgrupovat do nejakych giet. Opat ta mozem odvolat na vysoky pocet kriminality pachany ciganmi.
Takze znova, prostredim ani nejakym cudzim vplyvom ich situacia neni zapricinena, maju rovnake moznosti alebo lepsie povedane maju vacsie moznosti a prava ako bars ktory biely obcan. Ako s tymi moznostami nalozia nam je vsetkym jasne.