Nissan Almera

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Nissan Almera

Príspevok od používateľa CheZteR »

Ahojte

v najblizsej dobe sa chystám kupiť si svoje prvé auto zo svojich ťažko našporených peňazí (:oops: ) a uvažujem o Nissane Almera [hatchback]

môžte mi poradiť na aké veci si mám dávať pozor pri kúpe, či je to dobrý výber, niečo o aute (internetu neverím) alebo poprípade nejake iné auto pre nenáročného šoféra [slušná spotreba, aspoň aká-taká výbava vozidla]

Dakujem :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

almera je vseobecne velmi dobra volba, este napis ktoru generaciu si si vybral
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

Motor jednoznacne 1.4 nesmrtelny, relativne bezudrzbovy kilometre ani nepozeraj...ked som po nich pozeral ja dost ich bolo zhrdzavenych pokukaj to...zadne lemy...samozrejme ci nebuchaju napravy...nech mas pokoj...co sa tyka vybavy tak mercedes necakaj ale da sa s tym uspokojit
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak Almerka, to ano. Toto schvaľujem. Nesmrteľný stroj.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pravdepodobne ma na mysli prvu N15... ja by som pri tychto modeloch daval pozor na "pokrcene" kotuce a volu poloosi... 1,4 schvalujem, akurat byvaju problemy tusim v prietokomeri v skrtiacej klapke, ale to je minimum... dieslom sa urcite vyhni... prajem stastnu volbu :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

áno mam na mysli prvú Almeru, čiže pozerať hlavne na podvozok hej? a mohol by mi niekto povedať kto s nou má skusenosti kolko to zerie? :)

aké sú rozdiely medzi staršou a novšou Almerou?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jj skontroluj tuhost a presnost prednej napravy... o spotrebu sa neboj ta bude zanedbatelna... nova almera uz bola postavena v spolupraci s renaultom a moc ludi ju nechvali :D motory zeru olej, padaju remene, podvozok je maksi a nepresny... vsetko toto ciastocne napravoval az facelift...
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

vyzerá to na skvelé autíčko, rozšírim svoj rozpočet a uvidím... dobrá cenová kategoria, a ako vidím, tak aj kvalitka hrá svoju rolu :) uvidíme...
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

no samozrejme ze renault treba odsudit... mudrlant... asi ludia z nissanu vedeli preco spolupracovali s renaultom ze? ale jasne... nissan je uzasny a renault je to najhorsie... aach pana boha... dalsi mechanik od forda :-D zemrem z teba debilek :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no vidis ako si to krasne vystihol :D a ano spraaavne, vo francuzov teda urcite neverim :)

// okrem toho neviem, kde vidis nieco take, ze by som na renolt pi*ov***... akurat som napisal, ze ludia si spolupracu nissanu s renoltom privelmi nepochvalovali, a ak si to precitas este raz, zistis, ze tam nebol vyjadreny moj subjektivny nazor :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pezzo napísal:no samozrejme ze renault treba odsudit... mudrlant... asi ludia z nissanu vedeli preco spolupracovali s renaultom ze? ale jasne... nissan je uzasny a renault je to najhorsie... aach pana boha... dalsi mechanik od forda :-D zemrem z teba debilek :-D
No a keď sa vrátiš z basy, napíš nám niečo o Fordoch, nech sa niečo nové dozvieme.

Porušenie pravidla č.6 voči užívateľovi Ratzinger666 basa 24 hodín.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Pezzo napísal:no samozrejme ze renault treba odsudit... mudrlant... asi ludia z nissanu vedeli preco spolupracovali s renaultom ze? ale jasne... nissan je uzasny a renault je to najhorsie... aach pana boha... dalsi mechanik od forda :-D zemrem z teba debilek :-D
preco si myslim, ze mate doma francuza ? :) urcite to so spolupracou renaultu nie je take, ake to bolo niekedy...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aj mne sa tak zdá. Niekto ich strašne oj..... chcel som povedať oklamal :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aha, co som nasiel: "Also, this model is infamous for its Renault Timing Chain which stretches and causes the engine to stall and not start."

zdroj: wikipedia :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

človeče ja som takú almeru vlastnil viac ako jeden rok...takže v prvom rade treba prezrieť podbehy, lemy zadných blatníkov a občas chytí hrdzu aj na podvozku (okolie podbehov)...tiež som mal 1,4 64kW...auto bolo celkom rýchle...dalo sa sním v pohode aj predbiehať pri vyšších rýchlostiach...má veľmi dobre robenú zadnú nápravu tzv. multi-link či ako sa to píše...náprava má tvar písmena "Z"...náprava dobre udržuje stopu auta v zákrutách...nenakláňa sa, ako klasické auta...ďalej určite pozeraj na stav motora...treba dať prezrieť všetky silent bloky oboch náprav a motora...inač to neskutočne klopka a je to dosť počuť...prezri tlmiče, funkčnosť oboch budíkov a podsvietenie palubovky...mne nesvietila polovica palubovky (musel som meniť žiarovky) a nefungoval mi budík na počítanie kilometrov (bolo to mechanické počítadlo)...hodinár ho dokázal dať dokopy...po cca pol roku sa objavil jeden veľmi závažný problém...keď som zamkol dvere automaticky mi ich odomklo...samozrejme, že alarm bol aktívny...doteraz sa nezistilo čo bolo príčinou...teraz ho vlastní kamarát a nikto na to nevie prísť...
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:no vidis ako si to krasne vystihol :D a ano spraaavne, vo francuzov teda urcite neverim :)

// okrem toho neviem, kde vidis nieco take, ze by som na renolt pi*ov***... akurat som napisal, ze ludia si spolupracu nissanu s renoltom privelmi nepochvalovali, a ak si to precitas este raz, zistis, ze tam nebol vyjadreny moj subjektivny nazor :wink:
sory, nemal som na teba zautocit... sory... ale uz ma to trocha vytacali tie recicky vsetkych ake su nissany uzasne a renaulty zle.. celkove keci o tom ako su vsetky franzske auta zle ludi, ktori v zivote vo francuzovi nesedeli... ano, mam doma renaulta a je uzasny a vzdy by som siel do renaulta, a keby bol renault taka sprostost, tak by ich tolko nejazdilo, nedostavali by 5 hviezdiciek v NCAP, nekupovali by to vsetci, nevyhrali by pohar konstrukterov, a nerobili by tahace, ktore skratka spolahlive musia byt...

eritrocyt ci jak sa to pise: :-D :-D LOL a vies ze som si tu tvoju basu strasnu hrozostrasnu vsimol az teraz? :-D jezisiiii si drsny, odpust mi to porusenie pravidla :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to je v pohode, ja som kludny, ale erytrocyta to nejako rozladilo :D

ale mimochodom... ako si pisal, ze ludia su toho nazoru, ze japonci su ti dobri a spolahlivi, a francuzi ti zli a kazovi.... tak ja som toho isteho vierovyznania :oops:
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no a uprimne si povedzme preco mas taky nazor? pretoze si cital nazory inych ludi a vela ludi je este v presvedceni o tom, ze francuz nikdy... ja mam skusenosti s renaultom a zas by som kupil renault, a aj ludi co poznam co to maju, tak jednoznacne by sli zas do renaultu, no naopak ludia, ktori nemaju dlhodobejsie skusenosti s renaultom, alebo inym francuzom, tak nanho iba pi... nadavaju...
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

človek, ktorý založil túto tému nie je zvedavý na tvoje alebo hocikoho iného názory na francúzske autá...on sa pýtal konkrétne na Nissan Almera N15...ak si chcete vymieňať osobné názory, slúži tu taká funkcia SS...

a keď už tak hovoríš, že na francúzske autá nadávajú iba tí, ktorí s nimi nemajú skúsenosti...mám s nimi bohaté viac ako 2 a pol ročné skúsenosti a v živote by som do tých áut nešiel...

ešte som ti zabudol napísať k tej Almere...spotreba tohto auta sa pohybuje od 5,5l/100km do cca 7l/100km...záleží veľmi od spôsobu jazdi...občas som jazdil kľudne a nikam som sa zbytočne neponáhľal...niekedy som sa zasa ponáhľal stále, po diaľnici jazdil 150km/h a potom to malo samozrejme aj vyššiu spotrebu...je to dobré auto ale hľadaj taký kúsok, ktorý ešte nie je načatý hrdzou a nebúcha mu podvozok...určite si ho daj prezrieť automechanikom...hlavne nech sa zamerá na podvozok (nápravy, silentbloky náprav, čapy atď) a motor...ostatné riešiť nemusíš, keďže je to fakt kvalitné auto...síce staré ale kvalitné...na prvé vozenie to je vynikajúce...skús sa tiež popozerať po aute, ktoré bude mať aj nejakú tu výbavu...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pezzo napísal:no a uprimne si povedzme preco mas taky nazor? pretoze si cital nazory inych ludi a vela ludi je este v presvedceni o tom, ze francuz nikdy... ja mam skusenosti s renaultom a zas by som kupil renault, a aj ludi co poznam co to maju, tak jednoznacne by sli zas do renaultu, no naopak ludia, ktori nemaju dlhodobejsie skusenosti s renaultom, alebo inym francuzom, tak nanho iba pi... nadavaju...
ved samozrejme ze iba preto, ze som bud cital nazory inych ludi, alebo som ich nazory priamo pocuval... prepac ale este nemam tolko rokov, aby som si mohol dovolit robit nazor takto zosiroka cisto len na zaklade vlastnych skusenosti... francuza som v zivote nemal, ale mal som cecha, nemca aj japonca, a ani s jednym autom som sa nedostal do situacie, kedy by som si povedal, ze tak auto od tohto vyrobcu si uz v zivote nekupim... to, ze si ty mozno trafil dobry kus, neznamena, ze francuzske automobilky zacnem radit k spolahlivym znackam, a mimochodom, tie "famy" o ich nespolahlivosti musia mat nejaky zaklad... ale aj napriek tomu viem, ze dalsie auto francuz nebude, a ked uz nie kvoli spolahlivosti, tak uz len kvoli tomu, ze francuzi v zivote nevyrobili jedine pekne auto :wink:
Napísať odpoveď