Nokia 5530 XM

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, chcel by som potesit priatelku novym telefonom, SE k530 to ma uz za sebou aj ked ona sa s tym dako nechce vyrovnat :D Pozeral som najprv 5800XM ale 5530XM je lacnejsia a obsahuje vseetko okrem GPS. Zrejme. Chcel by som sa vsak spytat na niektore podstatne veci:
1. Ako je to s prehliadanim stranok? Je to pohodlne, je mozne pouzivat tento mobil aj poleziacky pre pozerani webu? Respektive je mozne robit vsetko poleziacky ? / nie ja budem lezat :D /
2. Je mozne prehravat flash napr. na youtube a podobne?
3. Budem to kupovat v uk, zrejme od 02, pretoze zrejme, podla ohlasov, neblokuju mobily. Vie to niekto potvrdit?
4. 640x360 je dost nestandardne rozlisenie, pred prezeranim videa ho bude asi treba upravovat, ci nie?
5. Ak by bol navrh na daky iny, som otvoreny vsetkym moznostiam.

ps: Otazky su to hodne, ale ked moj najdokonalejsi telefon, co som mal len v ruke je w810 viac nez 3 roky stara a nemam o telefonoch ani paru. :) Dakujem vsetkym.

p.s.2: O specialnej teme venovanej kupe viem, ale to je bordel, takze link nepotrebujem. Dakujem.

//autoeditácia príspevku ( 10 Sep 2009, 17:44 )
Takze uz je to uzavrete, odpovede ziadne, no co uz. Pozistoval som si vsetko.
1. Vsetko funguje aj po leziacky
2. Flash to prehrava, takze ani youtube a hlavne ani ordinacia v ruzovej zahrade nebude problem. :D
3. V carphone warehouse mobily, teda aspon tento konkretny, blokovany nie je. Podmienkou je len zobrat ho aj s kartou / ekvivalent prima karty / v hodnote 10£, co je vlastne kredit na karte. Celkova cena 129 £ plus 10 £ karta od T-mobile.
4. Rozlisenie je 16:9, takze az tak nestandardne nie je, ako som si myslel. Zial, nneprehrava to divx, iba mp4 alebo 3gp. Tak ale to nie je zas taky problem.
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Tento mobil je na to isté kopyto ako 5800, nazval by som ho takým hybridom...

takže odpovedám :)

1. áno, prehlidanie je plnohodnotné aj poležiačky, samozrejme odporúčam mať vypnutá akcelerometer pretože ti to niekedy pobere ako pri vodorovnej polohde...
2. áno, myslím že originál Nokiácky prehrávač má Flash Player predinštalovaný, ak nie, nieje problém doinštalovať aj do iných prehrávačov...
3. originál nové telefóny z UK som nekupoval, ale keď som kupoval n86 a n95 8gb z UK, ale z druhej ruky, bolo tam kompletné balenie, zabalená vo fólií, skrátka ako keby si to kupoval u nás v značkovej predajni, ba dokonca aj lacnejšie...
4. dá sa nastaviť pomer 16:9, čiže máš na celý display, paráda...A prehráva aj DiVX, stači kodek, všetky rozlíšenia, formáty, dokonca je tam aj DVD prehrávač....
5. Ja osobne by som odporúčal radšej tú 5800, ale cena je cena zas to je pravda....

Dúfam že pomôže :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Add k tej 3. odpovedi. Ta cena je v prepocte okolo 160 eur, co som pozrel napr. hej.sk, tam stoji 240 eur. Takze cena je vyborna. Rozmyslal som aj nad 5800. Pokial viem, mala by mat aj kameru vpredu a teda mozne vyuzit skype plnohodnotne. No ale cena je asi o 60 £ viac, co je uz cez rozpocet, resp. sa mi zda uz troska viac.
Ale celkom si ma zaujal odpovedou, ze je mozne prehravat aj divx. Teda to spravne chapem, ze to funguje rovnako ako pri pc? Nahodim kodek a idem? To by bolo velmi dobre.

A samozrejme, dakujem :)
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Presne tak, predvolený prehrávač je Real Player, do ktorého je plný internet kodekov, stačí stiahnuť. No sú aj lepšie prehrávače kt. ale ja nepoužívam, čiže neviem či pôjdu už na nainštalovaných kodekoch, alebo treba hladať original k nim. Každopádne realplayer mi úplne stačí :wink:
Napísať odpoveď