html kod rozdelenie stranky
-
asterix3691
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
html kod rozdelenie stranky
Cavte . Potreboval by som nejaky html kod pre rozdelenie stranky a tam budem davat nieco ako navigaciu . Takze ideme mate stranku v html hlavnu stranku t.j. index.html . Ten index.html by som potreboval rozdelit dajme tomu lavu stranu 30 % a zvysnych 70 % by bolo pre obsah index.html . Dakujem
-
audiotrack
VIP
hmm no neviem. kto ma mensie rozlisenie ako 1024px??? malokto. v praci robime vsetky stranky na 1000px. % vacsinou nevyuzivame, nikdy ich nevyuzivame na zakladny layout. hlavny div ma vzdy sirku 1000px, cely dizajn je robeny na 1000px. nehovorim, ze to je najlepsie riesenie, ale percenta??? to je hlupost, tak sa stranky uz nerobia
Ktokoľvek s mobilným telefónom.maros7777 napísal:hmm no neviem. kto ma mensie rozlisenie ako 1024px???
A robí ešte niekto stránky tak, že zadáva presné hodnoty v bodoch? Tiež som si myslel, že už nikto takým spôsobom stránky nerobí.maros7777 napísal:to je hlupost, tak sa stranky uz nerobia
-
audiotrack
VIP
-
JanJanuska
Medium Expert
Nemyslím, že autor sa chce nejako aktívne venovať tvorbe web stránok, len rýchlo hľadá funkčné riešenie.maros7777 napísal:ked nevies toto spravit tak ako chces spravit stranku???
Ak sa mýlim, pravdepodobne by bolo lepšie, keby začal štúdiom od začiatku a vyhol sa mnohým chybám.
Ale tak či tak si nezaslúži, aby sa do neho niekto navážal, každý raz začínal, dokonca aj ty.
To, že tvoje riešenie nebude fungovať je druhá vec...
Kód: Vybrať všetko
<div style id="main"> V konečnom dôsledku bude mať výsledná stránka dva riadky, jeden 300 pixelový a druhý 700px dlhý.
Použitie fixnej šírky môže byť lepšie pre jeden web, percentuálne rozdelenie pre iný.
Je pravda, že monitorov s menšou šírkou ako 1024px je minimum, no pri webe dlhom 1000px sa zobrazí horizontálny scrollbar aj pri šírke 1024px
S použitím obtekania (float) to už pôjde:
štýly:
#main {
width: 960px;
}
.left {
width: 30%;
float:left;
}
.right {
width: 70%;
float:left;
}
<div id="main">
<div class="left"></div>
<div class="right"></div>
</div>
<div style="clear:both;"></div>to style tam samozrejme nemalo byt. neviem ako sa to tam dostalo 
do nikoho som sa nenavazal...
preferencie dat nemozem (cez pm kludne, ale pisat to sem nebudem)
preco som to napisal, tak ako som to napisal. dostanem *.psd, kde je nakreslena stranka. logo ma napr. tych 1000 px. samozrejme cela stranka potom musi mat 1000px. ako inak by ste to chceli riesit?
edit:
a pri sirke 1024 sa nezobrazi horizontalny schrollbar, ak tam nemas ziadne paddingy, ktore by to natahovali
do nikoho som sa nenavazal...
preferencie dat nemozem (cez pm kludne, ale pisat to sem nebudem)
preco som to napisal, tak ako som to napisal. dostanem *.psd, kde je nakreslena stranka. logo ma napr. tych 1000 px. samozrejme cela stranka potom musi mat 1000px. ako inak by ste to chceli riesit?
edit:
a pri sirke 1024 sa nezobrazi horizontalny schrollbar, ak tam nemas ziadne paddingy, ktore by to natahovali
-
JanJanuska
Medium Expert
To je pravda, ale len dovtedy, kým dĺžka stránky nepresiahne rozlíšenie monitora, resp. kým sa nezobrazí vertikálny scrollbar.maros7777 napísal:... a pri sirke 1024 sa nezobrazi horizontalny schrollbar, ak tam nemas ziadne paddingy, ktore by to natahovali
-
mattus
Light Expert
Vidím že sa tu rozbehla búrliva diskusia
chcem sa len opýtať či takéto riešenie odporúčate, alebo nie (a prečo)
som viac zvyknutý použivať tabuľky ako <div>
Ďakujem za odpovede
<table width="100%" border="0">
<tr>
<td width="70%"></td>
<td width="30%"></td>
</tr>
</table>Ďakujem za odpovede
-
JanJanuska
Medium Expert
No, skúsil som to a... pravda je niekde uprostredmaros7777 napísal:hadat sa nechcem, a skusat sa mi to momentalne tiez nechce (mozno neskor). ale schrollbar moze mat tak do 10px, takze este stale by sa to malo zmestit
Najskôr som to testoval len v okne 1024*768, tam sa scrollbar zobrazil vždy, no bolo to aj kvôli tomu, že sa zobrazili okraje prehliadačov, ktoré priestor zmenšili. No pri rozlíšení monitora 1024*768 sa scrollbar nezobrazil vo FireFoxe ani Opere. V IE sa zobrazil.
Nie, pretože...mattus napísal:Vidím že sa tu rozbehla búrliva diskusiachcem sa len opýtať či takéto riešenie odporúčate, alebo nie (a prečo)
som viac zvyknutý použivať tabuľky ako <div>Kód: Vybrať všetko
<table width="100%" border="0"> <tr> <td width="70%"></td> <td width="30%"></td> </tr> </table>
Ďakujem za odpovede
Tag table je primárne určený pre vytváranie tabuliek, nie dizajnu.
Div vs. table tu (na hojku) už bolo niekoľko krát spomínané, no v skratke:
Tabuľkový kód je obsiahlejší, neprehľadnejší, horšie sa v ňom robia úpravy. Môže robiť problémy pri načítaní stránky (čaká sa dovtedy, kým sa nenačíta celá tabuľka, až potom sa zobrazí).
Často robí problémy užívateľom používajúcim čítačky obrazu a podobne...