malo miesta na disku + pomaly pocitac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

malo miesta na disku + pomaly pocitac

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

dobry den. mam taky problem ze mi nieco hlti miesto na disku. je to c-ecko. spustal som ccleaner, vymazal som obnovu, defragmentacia ale ajtak nic. aj som programi popresuval s c do d ale nejak sa mi zda ze este menej tam je miesta. mam windows xp na c-ecku mam 4gb ked pc prisiel preinstalovany tak tam bolo volne miesto 1,5gb potom som tam poinstaloval programy tak uz bolo menej. ale teraz cim dalej tak tym viac tam je toho malo a navyse pocitac ide pomaly. a hocikedy mi vypise ze na disku je malo miesta. co teraz s tym spravim? zeby to bol virus? zatial som este virusi nehladal. aj som spustal ten scaner co som nasiel tu na fore a mi ukazalo ze windows bere najviac miesta. tam v system 32
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: malo miesta na disku + pomaly pocitac

Príspevok od používateľa audiotrack »

tomaxx_199 napísal:dobry den. mam taky problem ze mi nieco hlti miesto na disku. je to c-ecko. spustal som ccleaner, vymazal som obnovu, defragmentacia ale ajtak nic. aj som programi popresuval s c do d ale nejak sa mi zda ze este menej tam je miesta. mam windows xp na c-ecku mam 4gb ked pc prisiel preinstalovany tak tam bolo volne miesto 1,5gb potom som tam poinstaloval programy tak uz bolo menej. ale teraz cim dalej tak tym viac tam je toho malo a navyse pocitac ide pomaly. a hocikedy mi vypise ze na disku je malo miesta. co teraz s tym spravim? zeby to bol virus? zatial som este virusi nehladal. aj som spustal ten scaner co som nasiel tu na fore a mi ukazalo ze windows bere najviac miesta. tam v system 32
vyjadrím sa k tomu zvýraznenému:
1) nechávať na systém iba 4 giga je šialené, neviem čo sa potom čuduješ. Mne xp zaberá cez 5 giga, a môžeš byť rád že sa ti to na tie 4 vôbec zmestilo nainštalovať
2) je úplne logické že čím viac tam inštaluješ, tým menej miesta tam máš
3) tým viac tam je toho málo - ak si sa týmto slovným zvratom snažil napísať to čo si myslím, tak platí bod 2
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

ty si nepochopil. 4gb si nechavam vzdy pre windows a mi to staci. neinstalujem nic. vsetky programy popresuval do d-ecka a je tam este menej toho miesta na c.ecku jak keby tam boly vsetky. ked som mal novy windows tak tam bolo volne miesto 1,5gb as s programamy trochu som sa zmylil ale teraz tam je 400mb. ja mam problem ze mam cim dalej tym menej toho miesta. aj som programi popresuval a vsetky pesnicky a bordel do d-ecka ale akurat sa mi zda ze mam este menej miesta.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vela programov pridáva súčasti aj do samotného systému, je pochopitelné že čím viac inštaluješ, tým viac ten systém zaberá (ja som dobre pochopil že programy dávaš inde, ty si nepochopil mňa).
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal:vela programov pridáva súčasti aj do samotného systému, je pochopitelné že čím viac inštaluješ, tým viac ten systém zaberá (ja som dobre pochopil že programy dávaš inde, ty si nepochopil mňa).
ale tie programy su v d-ecku a nie v cecku. a programi tiez tam nemam vela. tie iste co boly na c-ecku nic nove.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

tomaxx_199 napísal:ale tie programy su v d-ecku a nie v cecku. a programi tiez tam nemam vela. tie iste co boly na c-ecku nic nove.
To nevadi, ze su v decku aj tak ide mrte suborov aj do cecka len o tom nevies. Pozri si Moje dokumenty. :wink:

//audiotrack: teraz čakám otázku že ako sa dostane do tvojích dokumentov :D
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

v mojich dokumentach mi bere 300mb ale tak vzdy bralo nevedel som otom. a dnes vecer uz je len 4mb. ale nic som nenainstaloval nic ani neukladal to samo ja uz neviem
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

a co tak temp? a vsetky mozne veci co si programy defaultne ukladaju na C: ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

obnova systému je zakázaná? (píšeš že si zmazal, ale neviem či si tým myslel iba zmazanie starých bodov obnovy alebo vypnutie obnovy systému. To je dosť rozdiel). A čo aktualizácie?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

hebernacny subor, temp swap.... suhlasim je sialenost mat pre xp vyhradene len 4 giga. a ked mas malo ram a system musi swapovat tak je to uz pomaly uplna samovrazda
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

tak najviac mi bere softwaredistribution a system32/dllcache aktualizacie som mal povolene ale to na 30minut potom som nemal miesta tak som ich vypol a vsetko povymazoval. obnovu mam zapnutu ale nepouzivam to. vela instalujem a skusam programi a asi preto mam taky bordel.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak máš zapnutú obnovu, tak ju používaš. Nie že "nepoužívam ju". Bod obnovy sa vytvára automaticky pred každou inštaláciou
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

mam zapnutu ale nikdy nic som neobnovoval uklada sa mi to ale nieje to premna dolezite
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

je nie je dolezite to uz posud sam. ale samozrejme to berie miesto. treba do vypnut ak to nepotrebujes. je to v ovladacih paneloch - system a tam niekde(nemam win nepoviem presne)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

vypol som a nic sa nezmenilo. ono sa to kive. raz je 4mb volnych o 2hod. uz 400mb a atd. rano mi pisalo ze na disku je malo miesta teraz to ide dobre asi to bude virus.
Leslie10
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Leslie10 »

skus prehliadat pc s dakym dobrym antivirusom...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

uz som to davno vyriesil asi to bol virus.
Napísať odpoveď