Auto robi co chce?? Huci ventilator etc...
Auto robi co chce?? Huci ventilator etc...
Takze nieco sa deje so sestrinou Ibizou...dnes bolo vsetko v pohode...jazdila cele doobedu, poobede prisla domov...zaparkovala...a neskor ho potrebovala preprkovat..lenze auto uz nenastartovalo, vyzeralo to na baterku, kedze starter hucal, ale na prazdno...tak reku priparkovali sme k maminmu autu, prepojili kable a nastartovali za pomoci kablou, asi tri krat sme za radom nastartovali....potom sme kable odpojili...s tym, ze bude treba teda vymenit baterku...no potom zacali problemi horsie...po vypnuti vsetkeho v aute, po vytiahnuti klucika a uzamknuti sa rozsvietil panel s displayom...sestra potrebovala znova niekde ist, tak sme znova nahodili kable na baterku, a stalo sa to, ze auto uz nenastartovalo ani pomocou kablov...skusali sme viac krat...nic...uz to neslo ani s kablami...ale pri otoceni kluciku...do stupna kedy sa len rozsvietia kontrolky sa zapli aj stierace s tym, ze sa nedali vypnut nijak raz, iba vytiahnutim klucika...a robi to do teraz, auto nenastartuje, akonahle sa otoci klucikom, stierace sa spustia a nedaju sa vypnut, a dokonca akurat sestra prisla z vonku a zistila, ze v aute nieco huci...tak reku som sa siel pozriet...motor vypnuty, vsetko vypnute, zamknute...a pod kapotou sa na plno tocia ventilatory...ten chladic v predu...tak som sa nasral, odpojil baterku, kedze sa s tym nic nedalo robit, a nechal zatial tak....tak v com moze byt problem? Baterka? Alebo celkovo elektronika?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
Shark NX
Addict
Tak potom je dost pravdepodobne ze je oddrbana Riadiaca Jednotka.
btw ... Napada ma preco sa to mohlo stat ... Tym ze si napojil + na + a - na - si spojil 2 Baterky Paralelne ... Co samozrejme nevadi ... Ale tym padom si spojil aj dva Alternatory ktore spolu chvilu bezali ... Vdaka tomu mohli vzniknut zaujimave priebehy napatia ... Co nemusela vydrzat aj tak uz nacata Riadiaca jednotka.
btw ... Napada ma preco sa to mohlo stat ... Tym ze si napojil + na + a - na - si spojil 2 Baterky Paralelne ... Co samozrejme nevadi ... Ale tym padom si spojil aj dva Alternatory ktore spolu chvilu bezali ... Vdaka tomu mohli vzniknut zaujimave priebehy napatia ... Co nemusela vydrzat aj tak uz nacata Riadiaca jednotka.
-
RATZINGER666
Darca
hmm no aha pardon... ale ja som stale v tom ze sa zapajaju kontakty opacne
(nechcem tu sirit myty, ale dokonca sa mi tak raz podarilo auto nastartovat
)
// hmm teraz mi doslo, ze to mozno uplne inak chapem... takze dneska kaslem na to, zajtra o tom pokecame
// kua, tie prispevky som editoval 5min, aby boli bez chyby
// hmm teraz mi doslo, ze to mozno uplne inak chapem... takze dneska kaslem na to, zajtra o tom pokecame
-
Grim
Darca
No to niesi sám, čo má s autom takéto problémy. Mne to nedávno tiež začalo robiť halušky. Viezol som kamoša ku mne, došli sme, vypnem motor, vytiahnem kľúčiky - motor bežal, svetlá svietili, rádio hralo....pozeral som jak puk, lebo to bolo prvý raz, čo sa mi takéto niečo stalo. Potom dlho nič. No a teraz nedávno som došiel domov, vypnem motor a zase to isté....vypol som svetlá a motor zhasol tak ako keby som ho vypol kľúčikom. Toto je ale auto, čo nemá riadiacu jednotku. (r. v. 1996)
Problemove štartovanie by mohla byť praca imobilizeru, sahara (ventilator) sa zapína aj pri zhasnutom motore, ak čidlo vyhodnotí že ju zapnúť treba. Display by teoreticky tiež mohol zasivetiť imobilizer.. Neviem čo tam máš zač.
Keď mala sestra problemy s imobilizerom na accente, tak štartovala kablami zapojenými priamo na štarter, inak jej to nenaskočilo.. Jak ho dala vymontovať je už klud.
Samozrejme to môže byť aj iný problém. Ak nie imobilizer, tak potom tá spomínana RJ. V tom prípade by ste mali pekne zarobené.. Najlepšie by bolo zohnať nejakeho znameho s diagnostikou nech to príde pozreť.
Keď mala sestra problemy s imobilizerom na accente, tak štartovala kablami zapojenými priamo na štarter, inak jej to nenaskočilo.. Jak ho dala vymontovať je už klud.
Samozrejme to môže byť aj iný problém. Ak nie imobilizer, tak potom tá spomínana RJ. V tom prípade by ste mali pekne zarobené.. Najlepšie by bolo zohnať nejakeho znameho s diagnostikou nech to príde pozreť.
-
klm16
Medium Professional
keby si 2 baterky zapajal seriovo tak ano dava sa + na - a - na plus a samozrejme medzi to zatazRATZINGER666 napísal:hmm no aha pardon... ale ja som stale v tom ze sa zapajaju kontakty opacne(nechcem tu sirit myty, ale dokonca sa mi tak raz podarilo auto nastartovat
)
k teme....
na franc. autach existuje jednotka zvana BSI ktora riadi vsetko od centralu, cez ventilator, po stierace... Nevem teraz ci je to to iste ako klasicka RJ alebo nieco navyse...
Inac mne sa stalo na peugeote nieco podobne tiez som nemohol nastartovat raz islo raz neslo potom sa prislo na to ze mam studeny spoj v DPS imobilizera... tak sa to cele cez PC deaktivovalo a odvtedy je pokoj ....
necital som celu temu, takze nevim ci to tu bolo spomenute, ale mne podobne srandy robilo na moto (svetla svietili kedy celi, smerovky tiez, trubilo to jak celo, neslo nastartovat, alebo ak nastartovalo, tak ostalo nastartovane aj ked som vybral kluce, az kym som to nezadusil a tak
), nakoniec som mal nieco zlomene v spinacej skrinke ci co... nevim, ja sa do toho nerozumiem, len tak mi bolo povedane...
No tak potom dam vediet...dnes rano sa opat podarilo nastartovat pomocou kablov....a sestra sa snazila pobehat kade tade aby kus oprasila tu baterku...tak zatial to fici....sice treba po kazdom zaparkovani auta pred domom otvorit kapotu a odpojit baterku, aby sa nevybila uplne, ale fici to zatial...v pondelok ide do servisu tak dam vediet.
-
RATZINGER666
Darca
ano, samozrejme, mate pravdu, neviem co ma to vcera posadlo za napadklm16 napísal:keby si 2 baterky zapajal seriovo tak ano dava sa + na - a - na plus a samozrejme medzi to zataz)) ale pri autach sa toto nerobi mohlo by to byt celkom nebezpecne
....
Jednoznačne by si tým jednu z bateriek prepoloval a mohol by si ju hodiť do kybla.
- Keď vravíš, že odpájaš baterku, aby sa nevyšlahala.. Podobný prípad sme mali s našou feldou, kde alarm vždy dorána vyšlahal baterku a potom pri poklese napätia (napr. chcel si naštartovať) to začalo blikať, svietiť, húkať..
Teraz keď je vypnutý je pokoj.. U teba by to bol ten lepší prípad..
- Keď vravíš, že odpájaš baterku, aby sa nevyšlahala.. Podobný prípad sme mali s našou feldou, kde alarm vždy dorána vyšlahal baterku a potom pri poklese napätia (napr. chcel si naštartovať) to začalo blikať, svietiť, húkať..
Teraz keď je vypnutý je pokoj.. U teba by to bol ten lepší prípad..
Wake UPGajdy napísal:kus baterku neoprasis radsej si pozicaj nabijacku a pekne ju nabi
//autoeditácia príspevku ( 05 Oct 2009, 21:05 )
OK, takze sestra auto vracia povodnemu majitelovi, kedze ho nedokazali spravit ani v Seate...proste spravili co spravili...spominali nieco o zlom uzemneni ci co...a nasledne asi den na to uz nestartovalo znova...tazke to zrejme nema cenu, a plus ak oceresnicka na torte...spotreba je okolo 11litrov, co je podla mna pomerne dost na take auto...