UPC Fiberpower

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Traktorista
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

UPC Fiberpower

Príspevok od používateľa Traktorista »

Ma to niekto uz objednane?
Prechadzam z DSL tak by som si rad vypocul dake skusenosti :)
mattus
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mattus »

Pocitaj ze ti to plnych 120MB nepojde, ale ked prechadzas od t-comu tak budes len spokojny :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

tu je nieco. ale len tak vseobecne. na testy si budes musiet pockat http://www.zive.sk/bleskovky/upc-fiberp ... fault.aspx
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Len by ma zaujimalo co stymi zakaznikmi, ktory maju sietovky do 100mb/s .. :)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Andrew007 napísal:Len by ma zaujimalo co stymi zakaznikmi, ktory maju sietovky do 100mb/s .. :)
Keď už má niekto 40 eur mesačne len na internet, tak tých 10 eur jednorázovo na gigabitovú sieťovku si zoženie.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Cesar napísal:Keď už má niekto 40 eur mesačne len na internet, tak tých 10 eur jednorázovo na gigabitovú sieťovku si zoženie.
JJ..to je pravda..a ako mark. tah si moze UPC dovolit predavat svoje karty za 2x vacsiu sumu... :psssst:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ja si davam len 70mbit, takze sietovku nemusim riesit :)
inak nema uz upc problem s tym rozsietovat ten net do viac pc?
viem ze kedysi to tak bolo, ze len na 1PC, ale uz to tusim zrusili?
Cesar
Addict
Addict

S routerom to rozdelíš na viacej počítačov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Traktorista napísal:ja si davam len 70mbit, takze sietovku nemusim riesit :)
inak nema uz upc problem s tym rozsietovat ten net do viac pc?
viem ze kedysi to tak bolo, ze len na 1PC, ale uz to tusim zrusili?
Uz min. 2 roky je to zrusene
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

diky tomase, inak bude sa dat ten dsl-router(dsl modem s integrovanym routrom a AP) pouzit na to rozsietovanie? bo ako WAN port to ma len RJ11 konektor, teda ten chello modem sa da pichnut len do niektoreho zo 4roch portov, teoreticky funkciu routru nepotrebujem (kvoli sietovemu manazmentu), ale zas pokial ten chello modem nepichnem do WAN portu asi sa ten "dsl router" nebude spravat ako samostatne zariadenie, asi to bude fungovat len ako obycajny switch a neviem ci potom nebude problem s dakym prihlasovanim do internetu abo tak, co si o tom myslite?
Treba na rozsietovanie chello internetu funkciu NAT? Kebyze vypnem DHCP server a IP nahadzem rucne?
osobne tomu moc neverim,... :(

poprosim ludi co maju skusenosti, nie teoretikov,.. :)
Dark_Mixx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dark_Mixx »

To by zaujimalo aj mna. Lebo ten fiberpower by som si zriadil hned, len neviem ze ci mi to moj router bude podporovat ked to budem rozvetvovat na wi fi sviet. Hm a chcem sa opytat ci je tam dynamicka ip alebo ci sa aspon parkrat do dna nezmeni ako pri fibernete :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ak chces router tak sirokopasmovy.. ak chces switch tak na fiberpower 60 abo 120 napojis potom za switch 3 PC s tym, ze kazdy bude mat inu IP... DHCP pri routeri s NATkom musis nechat na automatiku, popripade na dynamicku IP.. ak vlozis IP manualne nepojde ti to..
co sa tyka IP adresy, je z dynamickeho rozsahu.. je dynamicka a meni sa podla nalady DHCP servra.. moze sa zmenit jeden krat za par dni, popripade jeden krat za par tyzdnov mozno mesiacov.. ale to uz skor nie..

a pokial budes mat router s NAT, tak potom v podstate DHCP server uvidi len ten router (ako keby to bol jeden PC) a je uz v podstate uplne jedno kolko PC napojis za ten router.. nie je to vobec zakazane ani obmedzovane
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jaj, vsetci maju vela reci ale jasnu odpoved nikto nenapise... :roll:
Cesar
Addict
Addict

Keď niekto nemá taký net, tak ti nemôže napísať skúsenosti. To, že sa router použiť dá, to je isté. Treba to len nastaviť, žiadna veda to nie je a áno, prečítaš si návod k routeru a nastavíš, to je všetko. Keď je to na ip adresu tak nastavíš to, keď na meno a heslo tak to. Nastavenie ich modemu a ostatného zistíš na webe poskytovateľa.

Keď tu niekto tu má taký net, tak ti možno spraví detailný návod ilustovaný obrázkami. :lol:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Traktorista napísal:jaj, vsetci maju vela reci ale jasnu odpoved nikto nenapise... :roll:
nechapem co presne potrebujes... vsak som ti napisal, ze pokial si chces urobit siet bez routeru, napriklad prostrednictvom switchu, tak si mozes napojit 3PC bez problemov...
ak chces urobit väcsiu siet, kup si router s NAT a za router si zapoj aj 100 pocitacov...
ak chces odpoved na to, ze ak by si pichol modem do DSL routera do portu RJ45, tak neviem, co by to urobilo... :?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:nechapem co presne potrebujes... vsak som ti napisal, ze pokial si chces urobit siet bez routeru, napriklad prostrednictvom switchu, tak si mozes napojit 3PC bez problemov...
ak chces urobit väcsiu siet, kup si router s NAT a za router si zapoj aj 100 pocitacov...
ak chces odpoved na to, ze ak by si pichol modem do DSL routera do portu RJ45, tak neviem, co by to urobilo... :?
cesar: ty si totalne mimo
su-do: ano, to som chcel pocut ze co to spravi ked proste pichnem sietovy kabel z UPC modemu do "nie-WAN" portu na routri.

Asi som sa zle vyjadril predtym :?:

kazdopadne to asi proste skusim a ked to nepojde tak kupim normalny router, dakujem :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ked ho pichnes do LAN portu, tak sa pripojis na switch, pretoze tie domace routre su v podstate switche s dvomi routovanymi rozhraniami (1 WAN port a XY LAN portov)
Dark_Mixx
Amateur
Amateur

Chcem sa opytat. Zavediem si asi fiberpower 60 a povedali mi, ze dostanem nejaky modem Motorolla. Ale ja mam teraz takyto router http://images.icecat.biz/img/norm/low/1600732-2111.jpg Zyxel 660hw-t3
A zaujimalo by ma, ci sa bude dat ten internet vetvit cez Wi-fi ako doteraz (t-com) Alebo ci treba medzi ten modem a tento router kupit este nejaky switch... Dakujem za rady :wink:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Hmm, keby Tvoj doterajší smerovač nemal na WAN rozhrani v sebe ADSL modem ale štandardný Ethernet, tak by sa dal použiť. Ale v tomto prípade nie, keďže z Motoroly Ti vylezie kábel s Ethernetom, ale ten nemáš ako zapojiť do WAN rozhrania (keďže to je ADSL).

Ethernetový kábel z Motoroly nemôžeš zapojiť do Ethernetu, ktorý je na LAN strane Tvôjho terajšieho smerovača, pretože v rámci LAN (čo sú štyri porty pre RJ45 + WiFi) Ti to nespraví IP maškarádu a smerovanie.

Dúfam že som to pochopil správne.
Dark_Mixx
Amateur
Amateur

a co mam robit kur_a :/ Neda sa medzi to nejake zariadenie kupit? Ten router bol dost drahy dpc! Tak neviem. Nejaka finta sa neda vymysliet?
Napísať odpoveď