Optimálny LiNUX pre BOOK?
Optimálny LiNUX pre BOOK?
Rozmýšľam nad kombináciou WinXP/Win7 s nejakým Linuxom... pozdáva sa mi Ubuntu, ale zaujímalo by ma skôr ktoré Linuxy sú vhodné pre Booky, a hlavne práca s ním na booku, a funkčnosť vecí pod ním (ovládače) prípadne vaše skúsenosti a čo sa hodí skôr... díku dík 
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
wubi nie :D
Pre nováčika jedine ubuntu (je jedno či na desktop/notebook/server).
Na notebook si plánujem časom dať niečo "light" čo by nezaťažovalo hardware, štartovalo rýchlo a fungovalo spoľahlivo - napríklad Arch, no ten je pre začiatočníkov viac ako nevhodný.
Momentálne mám Ubuntu 9.04 + Windows7 beta
Neviem aký máš notebook, ale ak je to HP z intel grafikou, počkal by som do októbra na Ubuntu 9.10 (Karmic Koala), pretože 9.04 môže mať problémy s driverami.
Ohľadom wubi by som bol opatrný, inštalácia síce prebieha viac-menej priamo z windowsu, no moje skúsenosti hovoria že ubuntu potom nedokáže otvoriť niektoré partície na HDD.
A ešte ma napadlo.. ak tam máš intelácky procesor, možno by ti na tom bežal Moblin (primárne pre netbooky). Rýchlo štartuje, je nenáročný na HW a postačuje na prehliadanie webu a komunikáciu.
Na notebook si plánujem časom dať niečo "light" čo by nezaťažovalo hardware, štartovalo rýchlo a fungovalo spoľahlivo - napríklad Arch, no ten je pre začiatočníkov viac ako nevhodný.
Momentálne mám Ubuntu 9.04 + Windows7 beta
Neviem aký máš notebook, ale ak je to HP z intel grafikou, počkal by som do októbra na Ubuntu 9.10 (Karmic Koala), pretože 9.04 môže mať problémy s driverami.
Ohľadom wubi by som bol opatrný, inštalácia síce prebieha viac-menej priamo z windowsu, no moje skúsenosti hovoria že ubuntu potom nedokáže otvoriť niektoré partície na HDD.
A ešte ma napadlo.. ak tam máš intelácky procesor, možno by ti na tom bežal Moblin (primárne pre netbooky). Rýchlo štartuje, je nenáročný na HW a postačuje na prehliadanie webu a komunikáciu.
-
-MANeKEN-
Medium Expert
Re: wubi nie :D
Dakujem taketo info som potrebovalDeafboy napísal:...Neviem aký máš notebook, ale ak je to HP z intel grafikou, počkal by som do októbra na Ubuntu 9.10 (Karmic Koala), pretože 9.04 môže mať problémy s driverami....