Subwoofer vadi susedovi....

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Subwoofer vadi susedovi....

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

mam taky problem..sused (podomnou) sa mi furt stazuje na hluk mojej hudby (basov) ze mu to strasne huci.... ale vec sa ma tak ze ja som uz zo subwoofera ubral...a ledva to ja pocujem a pritom stale sa stazuje ze mu to je doma pocut nahlas...nechapem tomu... nemate nejaky napad ako zariadit aby tie basy nesli dole? ja viem je to srandovna otazka ale fakt uz neviem co robit..hudbu pustam ovela tichsie ako inokedy....sub som uz dal hore na stol
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Subwoofer vadi susedovi....

Príspevok od používateľa cORP. »

Dante3000rpm napísal:mam taky problem..sused (podomnou) sa mi furt stazuje na hluk mojej hudby (basov) ze mu to strasne huci.... ale vec sa ma tak ze ja som uz zo subwoofera ubral...a ledva to ja pocujem a pritom stale sa stazuje ze mu to je doma pocut nahlas...nechapem tomu... nemate nejaky napad ako zariadit aby tie basy nesli dole? ja viem je to srandovna otazka ale fakt uz neviem co robit..hudbu pustam ovela tichsie ako inokedy....sub som uz dal hore na stol
zial toto je klasicky problem v byte ,ak je s prepacenim sused jeden podrazdeny ko*ot tak s tym nespravis nic len ze subac budes musiet totalne stisovat alebo rovno vypnut, neviem ci tu plati nieco take ako nocny klud az po 10tej ci ti moze nieco spravit ,ak nema co tak by som ho neriesil :D
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

alebo ako to robia v skušobniach oby podlahu kartonom z vajec :D
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

adox napísal:alebo ako to robia v skušobniach oby podlahu kartonom z vajec :D
to sa potom bude velmi zaujimavo chodit po byte :D
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Ak to neni naozaj hlasno a ten sused ti chodi buchat na dvere tak kasli na neho.
Zrejme s nim i tak dobre vzdahy mat nikdy nebudes.
Ja som to tak spravil.
Par krat som mu otvoril - vysvetlil som, ze to bude takto a ked si mysli ze ma pravo to riesit tak nech sa stazuje.
Teraz ked ho nahodou vidim stat pred dverami ani mu neotvaram.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

meffisto napísal:Ak to neni naozaj hlasno a ten sused ti chodi buchat na dvere tak kasli na neho.
Zrejme s nim i tak dobre vzdahy mat nikdy nebudes.
Ja som to tak spravil.
Par krat som mu otvoril - vysvetlil som, ze to bude takto a ked si mysli ze ma pravo to riesit tak nech sa stazuje.
Teraz ked ho nahodou vidim stat pred dverami ani mu neotvaram.
spravny pristup :twisted: susedov so nevyberies a mas jedine smolu ked sa ti tam pristahuje nejaky fas
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

daj si na podlahu poriadny koberec :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

teoreticky, by si mohol susedovi navrhnut nech si zavola firmu na meranie hluku na vlastne naklady mozno ho to prejde alebo ked aj zavola tu firmu tak nic nenameraju, alebo mu este navrhni ze mu pomozes pohladat novy byt niekde daleko aby subwoofer nepocul:D

este mi napadlo, mohol by si mu zautocit na psychiku ako vo filme Gympl s tym transformatorom :D
kelsoo
Star
Star

Príspevok od používateľa kelsoo »

ty máš ale problém :) všetko je sice o zhovievavosti aj keď moj problém by si mať nechcel :)

Tož suseda nad nami má teraz asi pol ročne babatko + 2 chlapcov vo veku 3 a druhy 8 rokov .....
Podomnou romales maju momentálne 3 max polrocne babatka ( fakt slusna rodina klobuk dole pred takými ! )
ja sice rad pocuvam hudbu ale toto je uz aj o tolerantnosti takze poslednych apr mesiacov ficim na sluchadlach alebo slabej hlasitosti a to ze som posluchacom Rocku Punkrocku a podobne mi moc nenahrava do kariet :)
Kazdopadne ja to beriem asi tak Ze ak by som mal babo ja tak by sa mi to fakt nepacilo :) To je trosku yvbocenie lebo ty take proeblemy nemas len aby si videl ze to moze byt aj horsie :P

Odporucam kupit si nieake studiove poriadne sluchadla ktore nahradia nejeden namakany sub. :P alebo kúp susedovi dllašu nech páli dobrotu :P
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Curuj napísal:daj si na podlahu poriadny koberec :)
To nepomoze, tym utlmis iba vysoke tony. Na tlmenie basov sa pouzivaju uz skor dosky medzi ktorymi sa zvukove vlny utlmia. Skor by som skusil subwoofer nadvihnut zo zeme, pretoze je mozne, ze aj on samotny prenasa nejake vibracie cez podlahu do susedovho bytu. Najlepsie by bolo, ak by si nejake utlmove zariadenie v byte nainstaloval sused, pretoze ked si to das do izby, tak tie basy nebudes pocut ani ty :)

//cORP: aha, to som nedocital :oops:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Dante3000rpm napísal:mam taky problem..sused (podomnou) sa mi furt stazuje na hluk mojej hudby (basov) ze mu to strasne huci.... ale vec sa ma tak ze ja som uz zo subwoofera ubral...a ledva to ja pocujem a pritom stale sa stazuje ze mu to je doma pocut nahlas...nechapem tomu... nemate nejaky napad ako zariadit aby tie basy nesli dole? ja viem je to srandovna otazka ale fakt uz neviem co robit..hudbu pustam ovela tichsie ako inokedy....sub som uz dal hore na stol
ale to sa stava tiez, to aj u nas pozorujem ze v izbe kde mam repro tak bassy citit menej nez v okolitych izbach, neviem cim to je asi to zalezi od toho ako je izba zaplnena nabytkom a od polohy audia
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:To nepomoze, tym utlmis iba vysoke tony. Na tlmenie basov sa pouzivaju uz skor dosky medzi ktorymi sa zvukove vlny utlmia. Skor by som skusil subwoofer nadvihnut zo zeme, pretoze je mozne, ze aj on samotny prenasa nejake vibracie cez podlahu do susedovho bytu. Najlepsie by bolo, ak by si nejake utlmove zariadenie v byte nainstaloval sused, pretoze ked si to das do izby, tak tie basy nebudes pocut ani ty :)
gothar toto som mu chcel poradit aj ja nech ho da prec zo zeme no on spomenul ze ho dal na stol :wink:
tom4s7
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tom4s7 »

SchYzo - možno ho máš zle umiestnený, skús ho dať do rohu miestnosti ak môžeš. Ale kľudne to môže robiť aj rozmiestnenie nábytku ako píšeš.

Inak odhlučnenie cez podlahu je takmer nemožné, alebo by to bolo veľmi nákladné. Jednoducho kašli na suseda, len si dávaj pozor, aby si už po 22.00 nepočúval hudbu nahlas.

A koberec nepomôže, si to zrátajte, koľko cm hrubá by musela byť prekážka pre napr. 50Hz vlny/frekvenciu. GothaR dobre hovorí...
napr.: http://www.mcsquared.com/wavelength.htm
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

zozen si dakde poriadny 500 wattovy aj zo zosilnovacom a vykrut ho na plne pecky, sused sa pride stazovat ze to dudni poriadne, tak mu vysvetlis ze ma na vyber, bud to pojde po starom (ten tvoj je dufam slabsi) alebo budes pouzivat tuto pecku. :roll: Ja viem blby napad ale nic lepsieho ma nennapada, ja mam doma subwoofery dva a vecne ich musim mat vypnute lebo to vadi doma ocovi(jemu sice vadi vsetko ale budiz) ale ked doma neni tak to rozpeckujem vecne. . .
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ano ano qwerty ty máš všetko my vieme .........a nevravel si náhodou že už nebývaš u rodičov ?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

dik za rady..skusim asi to umiestnenie trochu pozmenit... mozno sa to zachyti o skrine heh
Napísať odpoveď