zdravím
ako mám prosím Vás vo worde urobiť že robím uročitý formulár a neviem ako mám spraviť aby bol text podčiarknutý aj tam kde sa už nepíše
pre ilustráciu: Meno a priezvisko: XY a pod tým je to vybodkované až na koniec strany
ak ste niekto videli napr. formulár na ročné zúčtovanie preddavkov na daň tak tam to tak vyzerá...
napr. vo formát - písmo a a podčiarknutie tam je rôzne či prerušovane podčiarknut alebo inak a ešte aj farba toho ale stále to je tam kde je text ale ja to chcem tak podčiarknuť aj tam kde už text nie je:D
možno som sa vyjadril ako hotentót ale niektorí dúfam budú vedeť o čo ide.DD
// teraz vsimam, ze vies podciarknut aj medzery samotne, tak o co ti ide, pochopil som spravne?
skúšal som aj na klávesnici čomám vedľa pravého shiftu ale to podčiarkuje ale nad to potrebujem niečo napísať a klasický že podčiarknúť to poznám ale potrebujem podčiarknúť a prerušovane aj tam kde nie je nič napísané, až na koniec stránky , proste aby bol text a tesne pod ním bolo prerušované podčiarknutie ale až na kniec stránky.D
Jednoducho použi tabelátory tak, že prvý bude na začiatku podčiarknutia, druhý na začiatku textu a tretí na konci podčiarknutia. Samozrejme musíš zvoliť v písme štýl podčiarknutia od prvého po tretí tabelátor.
nielen to pokiaľ chce podčiarknuť prázdne miesto tak nestačí len označiť medzery a dať podčiarknuť. Je treba, aby bol na konci podčiarknutia nejaký znak. osobne odporúčam NBS (alt + 0160) zarovnať na tabulátor.
potom stačí označiť text / pravý klik / písmo / vybrať typ podčiarknutia
jééééj presne takto to potrebujem . veľká vdaka!!!!!!
//autoeditácia príspevku ( 11 Sep 2009, 14:58 )
a ináč ked používam program abby fine readre 9.0 tak mi napr. pri tomto dokumente nenaskenovalo pečiatku a podpis:((( neviete to mám spraviť aby mi naskenoval ten podpis?
wintermute napísal:nastav si v abby okolo tej pečiatky oblasť typu obrázok (je to len klikačka treba poskúšať)
diki naskenoval som to ako obrázok, upravil vystrihol a vložil do wordu ale nevieš ako mám upraviť farbu pozadia na tej pečiatke? lebo celý dokument má pozadie číro biele a tá vložená počiatka má pozadie sivé, skúšal som to v acdsee aj v picasa ale nejako som z toho jeleň:((
diki ale už som to spravil nejako ale jedniné čo ma vážne štve je to že už mám celý formulár spravený a už len na miesto kde je miseto pre pečiatku vložiť ten obrázok, tak ho vložím ale všetko čo bolo na jeho úrovni sa mi posunie do p.. dole a to mám nastavené že obtekanie textu:((
tá tabulka ma maximálne sere mohol by som ťa poprosiť že keby som ti ten súbor poslal že či by si mi to skúsil sraviť, podľa mňa sa v tom vyznáš takžež to bude pre teba maličkosť ale mne to furt nejde, bol by som ti velice vdečen!!! si za?
diki moc ale už som to vyriešil:D ono trvalo mi to pekne dlho a ani neviem ako sa to poradilo lebo urobil som to isté čo vždy ale teraz to už šlo, proste ten word si robí čo chce
ešte raz diki za ochotu!