BoBor89 napísal:...nehrala až tak perfektne, aj kazila čo som si všimol.. ale dotiahla do dobrého konca.
no..ty si asi pozeral iny zapas v 1. sete ak sa nemylim, tak spravila Dominika len 1(!) nevynutenu chybu (celkovo 9)...skor kazila Sharapova..ale to nic nemeni na tom, ze je to pre Dominiku a slovensky tenis velky uspech drzme palce proti Safinovej..
a Murray uz tiez vypadol (dnes s Gonzalesom)...v tych dvoch setoch, co som videl sice predviedol par podarenych uderov, ale na Gonzalesovu hru sa to nechytalo..
vypadnutie Nadala bolo pre mna obrovskym prekvapenim..teraz sa vsak Rogerovi otvorila cesta k poslednemu grandslamovemu titulu, ktory mu este chyba..myslim, ze najvacsia prekazka bude Del Potro v pripadnom semifinale - horna cast pavuka sa po vypadnuti Nadala a Djokovica stala pomerne hratelnou (na Federerove kvality)..
konyk87 podla mňa nehrala až tak isto, ako ked som ju videl hrať vo Fed Cupe niektoré zápasy, ale môže to byť aj tým, že hrala proti Sharapovej, čisto len moj pohlad. Ale proti Dinare to snad zvládne, a fínalé by bolo zaujimavé Cibulkova vs Cirsteová
Murraya mi je luto, tak snad to napraví na Wimbledone.. Federer to snad dotiahne do konca, dúfam že vyhrá aj RG!
BoBor89 - hej, tiež som pozeral highlighty na nete a Bryanovci hrali ak sa nemýlim s Robredo/Lopéz a tesné to bolo, rešpekt obidvom stranám, miestami krásne výmeny.. Myslím, že opäť vyhrajú RG, tí už hádam nemajú kde trofeje pchať..
Ďalej sa mi páčil Gonzaléz - Murray, Čiľan opäť potvrdil povesť parádneho antukového hráča a zdolal Murraya.. Ako tu už niekto spomínal, dúfam, že sa na Wimbledone rehabilituje pred domácim pulbikom, veľmi mu to prajem.. Teraz v ďalšom priebehu RG držím palce Rogerovi, tomu triumf z RG chýba a za svoju tenisovú a povahovú "veľkosť" by si ho jednoznačne zaslúžil.. Soderlingovi tá forma raz snáď dojde.. Dnes sa veľmi, ale naozaj veľmi teším na zápas Federer - Monfils, Roger mal doteraz podporu publika, ale proti domácemu hráčovi ju zrejme stratí, uvidíme, ako sa s tým vyrovná.. Gael ma famóznu formu, snáď už vo 1/4 finále zakopne no..
K tomu zápasu Cibulkovej sa tu vedie diskusia - na jednej strane dominika hrala disciplinovane, v dlhých výmenách nechala kaziť Marfu, hrala to, čo jej trebalo a Šarapovej nič nevychádzalo, viackrát absolútne mizerne trafila loptičku do sieťky, do outu.. takže jednoznačne zaslúžené víťazstvo Cibulkovej.. Zbytočne sa baviť, či bola Cibulková dobrá, alebo Maruška zlá - zavážil výkon obidvoch hráčok a výsledok snáď hovorí za všetko. Dnes to vyzerá na perfektné zápasy Serena Wiliamsová - Kuznecová a Cirsteová - Stosurová.. hádam Cirsteová nezakopne, škoda by jej bola.. Takže aj dnes sa máme na čo tešiť.
Innocence napísal:Agresívna hra - áno, lepší pohyb - áno.. ale Roger je proste tenisový džentlmen, z neho srší elegancia.. a to gesto na konci, keď sa rozplakal.. prekrásne.. Aj keď sa mu Nadal "ospravedlnil" stále mi je nesympatický.. a myslím že na French Open to bude o5 Rafa kto vyhrá, bohužiaľ..
čo sa týka Nadalovej morálky súhlasím a poviem jeden príklad
jeho strýko (sa mi zdá) Miguel Angel Nadal je futbalový stopér a hral v dream teame spoločne s pepom guardiolom, romáriom,stoičkovom...... v tíme johana cruijfa (90.roky) a keďže namyslený rafa je fanda realu o.k. ale dokonca sa odmietol stretávať so svojím strýkom kvôli tomu, že hral za Barcu a že je veľký culé a rozoštval rodinu, dokonca ho strýko pozval aj na jeden benefičný zápas a on samozrejme neprišiel aj keď bola zima - prestávka - proste taký čudný típek ten nadal
p.s. ja nemusím ani jedného z nich - mne je najsympatickejší Roddick,Murray a Safin (žiaľ už mu to nejde)
Roger to vyhral, som rád... a to odovzdávanie bolo fakt zaujimavé, a na druhej strane som asi prvý krát videl Rogera hrať tak agresivne.. a som rád že to získal, aspoň skompletizoval štvorlístok
Dnes hral Federer fakt dobre, nemal nijaké slabšie chvíľky a proste Soderling naňho nemal, aj keby zahral životný zápas. Pri vyhodnotení si aj trošku zavtipkoval, čo sa mi páčilo Vo Wimbledone vidím Federera ako najväčšieho favorita na víťazstvo a dúfam, že Nadal skončí skôr
Pilifo napísal:Dnes hral Federer fakt dobre, nemal nijaké slabšie chvíľky a proste Soderling naňho nemal, aj keby zahral životný zápas. Pri vyhodnotení si aj trošku zavtipkoval, čo sa mi páčilo Vo Wimbledone vidím Federera ako najväčšieho favorita na víťazstvo a dúfam, že Nadal skončí skôr
Súhlas.. veľmi ma potešilo, že to vyhral Ale hral dobre a dnes si zaslúžil. S Del Potrom to mal ťažké, ale aj tam hral lepšie (Del Potro mal akurát dobré podania) ... Aj napriek Nadalovi je pre mňa tenisovým kongom Roger
Napodobne, Federer uz je teraz tou "pravou" legendou (nie zeby predtym nebol). Kedze som bol 10 dni prec a bez internetu, tak najvacsou radostnou spravou bolo vypadnutie Nadala a Cibulkovej semifinals, az potom som dole v novinach pozeral, ze Roger je vlastne vo finale, tak som rychlo zapol telku a vychutnal si finale. Predchadzajuce jeho zapasy som nevidel, ale nevadi. Tesim sa na Wimbledon, chcem vidiet 15 grandslam v Rogerovych rukach spolu s malym Rogerom Juniorom
Tak tohto dilina som nevidel, práve vtedy som mal prepnutý kanál, ale keď som si to teraz pozrel, tak som sa zasmial, pekne sa ho v prvý moment Federer zlakol
Konečne vyhral Roland Garros ten môj obľúbený Roger! Najlepší hráč histórie, niet pochýb.. ak Rafa nebude štartovať na Wimbledone, možno pridá ďalší grandslam a prekoná Samprasa.. Great Roger!
Innocence, musim s tebou suhlasit Roger je naj, ja ho volam "Rogerer" ani neviem ako som sa k tomu dostal ale teraz na Wimbledone musi zabojovat, sak trava je jeho prostredie a ak vyhra tak ma 15 Grand Slam.
Pilifo napísal:Tak tohto dilina som nevidel, práve vtedy som mal prepnutý kanál, ale keď som si to teraz pozrel, tak som sa zasmial, pekne sa ho v prvý moment Federer zlakol
nj on je tým známi- aj vo finále eura 2004 ( portugalsko-grécko) hodil barcelonskú vlajku figovi do ksichtu, potom na f1 , finále ms rugby atď taký haluzák až blázen
som to pozeral v noci .. ale ako uplne famozny tenis, neskutocne vymeny (niektore), skveli hraci .. by som povedal, ze toto malo byt finale
dufam, ze Roger vyhra
a neskutocne ma potesila prehra opiciaka Nadala )))) Del Potro is the HERO!
tiez som pozeral do neskorej noci a vobec nelutujem. Federer je jednoducho este stale kral a to jeho sebavedomie ked si dovoli zahrat taku paradu ked mu chybaju len dva fifteeny.
No tak to bolo finale jak sa patri.... tazko povedat ci vyhral Del Potro zasluzene alebo nie, kazdopadne Rogera evidentne psychicky znicilo neustale sa hadanie s empirovym rozhodcom, coz si myslim ze sa vyrazne podpisalo na konecnom vysledku piateho rozhodujuceho setu. Tym nechcem uberat na kvalite Del Potrovej hry, pretoze hral naozaj vyborne a vo veku necelych 21 rokov porazit na US Open vo finale Rogera sa nepodari kazdemu.
Inak taka zaujimavost: Roger zaznamenal prvu porazku na US Open po 2 200 dnoch - coz je cca 6 rokov