Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

V tom clanku korzar... "romovia: chcu nas vyhostit" Konecne nato prisli.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tuna so súdruhom sa dá súhlasiť, treba problém riešiť, lebo nastane radikalizácia a začnú sa prijímať jednoduché riešenia.

seth : Ja nechcem tvrdiť niečo na štýl, že cigáni sú všetci dobrí a my, bieli, zlí, sme im spôsobili to všetko zlé, čo teraz majú.
Takisto ale odmietam tvrdenia ako, že si za všetko môžu sami, resp., že to majú v génoch a podobne.

Chceš príklad ?
Neviem či si sledoval českú kauzu Janov, problémové cigánske sídlisko.
To videl každý, ale dôvody zaujímali málokoho.
Išlo o developerské praktiky, vysťahovávanie sociálne slabších rodín z ich pôvodného bytu do Janova + nejaký príplatok :

Kód: Vybrať všetko

Sídliště Janov názorně ukazuje, že kapitalismus je schopen vytvářet zisk i z takových věcí, jako je chudoba a sociální vyloučení. Realitní kanceláře, majitelé domů i místní samosprávy dokázali udělat výnosný byznys i v místě, kde by to málokdo čekal. V lokalitě ležící stranou od Litvínova, známé nízkými cenami nemovitostí.

Podstata byznysu je jednoduchá, obecní úřady za spolupráce privátních subjektů vystěhují lidi z jejich původních domovů na sídliště, kde jsou ceny nemovitostí snad nejnižší v republice, a tím se uvolní nemovitosti lukrativnější. Nikdo nepřijde zkrátka a všichni zúčastnění, s výjimkou těch, co se stěhují, na celé věci vydělají. Zároveň se tak naplňuje osvícenský ideál kontroly a segregace čehokoli jiného a odlišného pod heslem "aspoň je budeme mít všechny pohromadě a na očích". V minulosti vznikaly podobně leprosária, chudobince, donucovací pracovny a ghetta. Z janovského sídliště se tak stává místo, kde se k malé radosti starousedlíků bez ohledu na národnost nebo odstín pleti daří nejnižším stupňům organizovaného zločinu. Obchodu s drogami, obchodu s ženami, překupnictví. Není zde totiž problém rekrutovat pěšáky z lidí, kteří mají oprávněný pocit, že si jinak než zapojením do zločineckých struktur nemají šanci zlepšit svoje sociální postavení, které se pohybuje v bludném kruhu chudoby a diskriminace (kulturní, ekonomické, třídní či etnické). Nejedná se ale o problematiku čistě romskou, ta je jen snadno definovatelná odstínem pleti.

Na janovské sídliště jsou sestěhováváni lidé z pohledu vládnoucí třídy a jejich podržtašků "nepřizpůsobiví" - rozuměj hození přes pomyslnou palubu ekonomického růstu a prosperity, bez ohledu na odstín pleti a fakt, zda se jmenují Červeňák a Stojka nebo třeba Novotný a Kudrna.

Ako to je na na Slovensku neviem, ale tipujem, že takéto praktiky sa nezvyknú meniť, samozrejme.
Samozrejme, počiatok toho všetkého bol zákaz kočovného života za socializmu. To je tiež zásah od "nás".

Stavím sa, že si skôr nájde prácu sociálne slabší Slovák ako sociálne slabší cigán, tu sa do hry dostáva primitívny rasizmus a to vaše uprednostňovanie bielych, čo sami nepopierate.
Takže asi to taká prechádza ružovou záhradou nebude ( zohnať si prácu ), to iste potvrdí niekoľko stotisíc nezamestnaných ľudí na SK.

LPR výkrik do tmy, tu cigánov vôbec nie je málo, takisto ako na západnom Slovensku ich nie je málo, samozrejme, na východe je ich viac, ale nemám rád, keď sa niekto z východu pasuje za odborníka len preto, lebo na západe "ich" nemáme a nevieme o čom hovoríme.

Rozdiel je ten, že na východe sú tie problémové osady, ale aj celkovo životná úroveň je nižšia na východe, aj väčšia nezamestnanosť atď.

Stojím si za tým, že tých cigánov, ktorí nekradnú ani nerobia nič podobné, určite nie je nejaké 1 %, ako tvrdíš ty.
Skús to doložiť nejakým prieskumom, keď v tom máš tak isto.

A posledná vec :
Opakujem, táto téma sa volá Rómovia na Slovensku, ja si tu môžem písať čo chcem, baviť sa o čom chcem ( ak sa to týka Rómov ).
Mne je jedno, že 99 % vás tu sa baví o tom, akí sú cigáni zlí a čo všetko zlé spravili, vôbec ma to nezaujíma, tak mi to tu dookola nepíšte, že VY sa tu bavíte o tomto. Ale potom je zaujímavé, ako na môj príspevok, ktorý nespadá do vašej kategórie pohotovo všetci reagujete.
Ďakujem za pochopenie.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Tak ešte raz (buď to chápať nechceš, alebo ja už fakt neviem čo...) - bavíme sa tu samozrejme o tej majoritnej skupine cigánov, ktorá je taká, ako to opisujeme my, nebavíme sa tu o minorite, ktorá sa prispôsobila spoločnosti. Pochop to už konečne, že neustále rapotanie o malej zanedbateľnej skupinke je už doslova trápne a hlavne to znie ako pokazená MP3.

Môžu si za všetko sami:
1. Na slovenské územie ich nik nevolal. Ak sa im tam nepáči, môžu ťahať kade ľahšie, do nejakej ďalšej krajiny, kde ich budú ľudia takto nedobrovoľne akceptovať a platiť.
2. Za cigánske prostredie si môžu taktiež sami - a z toho vyplýva ich neschopnosť pokúsiť sa o nejakú zmenu - ak sa mne niečo nepáči, alebo mi niečo doslovne vadí, snažím sa to nejakým spôsobom zmeniť, oni však poznajú len jeden spôsob (a k nemu vedú aj svoje potomstvo): nastaviť ruku a oháňať sa rasizmom.
3. Za svoju nevdelanosť si môžu tiež sami, posielať deti do školy nie je nič ťažké.
4. Tým pádom aj za svoje neúspechy v potenciálnom zamestnaní si môžu sami, vďaka svojmu (ne)vzdelaniu.
5. ÁNO, ZA VŠETKO SI MôŽU SAMI. Či to už odmietaš, alebo nie.

===============================================================

Ježiši kriste. Ty si taký istý zahmlievač, ako ľudia proti rasizmu. Požerieš, čo ti médiá nalejú do hlavy a dosť sa čudujem, prečo si sem nepastol "rasizmus" ktorý bol publikovaný na SME, kde chcú neplatiacich cigánov na košickom Luniku IX vysťahovať za každú cenu a chudáčikom im nejaká úradnička ponúkla vysťahovanie do zahraničia. Oni však RASIZMUS!!1111 a samozrejme dožadujú sa náhradného ubytovania v nových bytoch - neplatiči za NAŠE peniaze.

Koľko krívd spôsobili cigáni Slovákom?? Tak poďme len na zopár z nich:
1. Pravidelné vysávanie našej štátnej pokladnice (to si kľudne rozvedz na ďalších 100 dôvodov).
2. 99-percentná neproduktivita, ktorá našej ekonomike istotne pomáha.
3. Kriminalita
4. Zneužívanie sociálneho systému, vrátane nemocníc - platia si poistku? Keď si pri sekaní stromu v Slovenskom Raji zatne do nohy, nechal by som ho na mieste vykrvácať.
5. Očierňovanie mena Slovákov v zahraničí - na Slovensku sa bijú do pŕs, že sú "Rómovia", v zahraničí sa z nich zrazu stávajú po česky mluvíci Slováci.
6. Pravidelné znečisťovanie životného prostredia - nelegálne skládky.
7. Porušovanie zákonov bez akéhokoľvek trestného konania.
8. Ničenie prírodných parkov, minimálne spomeniem CHKO Dreveník a NP Slovenský Raj.
9. "Zkrášľovanie" Slovenského prostredia.
10. Znemožňovanie normálneho a kľudného života obrovskému počtu obyvateľov, ktorí ich živia.
................
..............
............
Chceš ešte niečo? Chceš si tu písať, o čom chceš? Tak píš, ale vedz, že tvoje argumenty stoja za husí prd a neustále omieľanie tvojej demagógie je skôr provokatívne, ako prospešné diskusii. To mi pripadá ako výzva v spôsobe "píšte si o zvieratkách, ja si aj tak budem písať o gumenom rebríku a aj tak mám pravdu!". Pochopenie tu nehľadaj, aspoň nie odo mňa - píšeš o veciach, s ktorými nemáš žiadne skúsenosti (práve preto ja neprispievam do športu, pretože to nesledujem a nepraktizujem).

//k tým krivdám - nezabudni sem vsunúť typický argument feťákov z ĽPR - " ale aj bieli tieto veci robia a nik sa nad tým nepozastavuje!" - áno, ale v akom množstve? Je veľká škoda, že Palkovi ten návrh neprešiel...
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

Tote diskusie su vsetky o jednom a o nicom.skratka romovia (aby som bol slusny) by nemohli mat vlastny stat,lebo s nich nikto nerobi nic,len sa kotia.a teda naco su dobry?aky ma slovensko s nich osoh?ziaden.Len ochudobnuju nas stat a este aj zneprijemnuju nam zivot.
Su aj iste vynimky,ale na 100 zobrajucivh jeden ako tak pracujuci je HROZA!
Keby u nas neboli,tak by sme boli ovela vyspelejsi stat,lebo od nas beru vela penazi prostrednictvom takzvanej podpory.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:Tuna so súdruhom sa dá súhlasiť, treba problém riešiť, lebo nastane radikalizácia a začnú sa prijímať jednoduché riešenia.
Ten sudruh opisom 'politickej cinnosti' dnes, v podstate sam hovori a odpoveda, ze 'jednoduche riesania' (zivelne) su jedinym vychodiskom a vyustenim, aj ked vyjadruje nadej ze to tak nebude.

+ nazyva sa sice antifasista, ale dokaze aspon triezvo rozmyslat, ber si od 'sudruha' priklad a usetri nas.. na buduce...

Citujem:
  • Aby sme si rozumeli, nie som rasista, nepociťujem žiadnu rasovú nenávisť, naozaj. Väčšina Slovákov nie sú rasisti. Máloktorého vytáča samotná farba pleti. Drvivá väčšina z nich len neznáša určité negatívne vzorce správania, ako kradnutie, parazitovanie, totálna asociálnosť, netolerantnosť, zámerná a cielená degenerácia, apatia, kriminálnosť, využívanie práv ale kašľanie na povinnosti… To, že je možno 90 percent rómskej populácie nositeľom týchto vzorcov naozaj nie je náš rasistický problém. Označovanie rasizmom je zbytočné traumatizovanie. Slováci nie sú rasistickí národ. Lenže aj oni podliehajú tomu, na čom je založená evolúcia, tj. zovšeobecňovaniu skúseností.

Zvýšená ostražitosť voči Rómom ako takým vedie možno v jednom prípade z desiatich k nespravodlivému predsudku, ale v šiestich až siedmych prípadoch k záchrane majetku, zdravia, života alebo aspoň duševnej vyrovnanosti a chute do jedla.

...

V záujme majoritnej časti aj rómskej menšiny sa teda treba chytiť rozumu. To v prvom rade znamená prestať s nezmyselnými a nezdravými rečami o tom, že za stav rómskej menšiny môže majorita. Každý si za seba predsa zodpovedá sám! Jedine chorí a degenerovaní nie. Keďže nie som rasista a nepovažujem teda Rómov za degenerovaných, musím ich, na základe logiky, uznať plne zodpovednými za stav, v akom sa nachádzajú. Tvrdiť čokoľvek opačné – robiť z nich slabochov, usmrkaných chudákov a akési polozvieratá nezodpovedajúce samé za seba a svoje životy, by bolo skutočnou urážkou a rasizmom.

...

Argumenty o akomsi prirodzenom spôsobe rómskeho života, ktorý sme mali narušiť a tým spôsobiť ich mizériu, si taktiež treba odpustiť. Žiadny z európskych národov už nežije tzv. prirodzeným spôsobom života, tj. spôsobom, akým žil pred dvesto, či päťsto rokmi.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Ešte jednu vec by som vybral z toho članku:
ľudia, ktorí sa oddávajú pseudohumanistickému blúzneniu namiesto toho, aby vnímali sociálnu a ekonomickú realitu sú nebezpeční. Bývajú kľučnikmi tých najväčších krvipreliatí.

Nie je lepšie tomu radšej predchádzať, ako nechať to dôjsť do takej nebezpečnej hranice? Alebo niekto čaka, že jedneho dňa sa sami od seba prestanú množiť a uvedomia si, ako „zle žili“? Ešte by ma zaujímalo, aký pohľad má to % „dobrých cigánov“, veď aj ich sa týka budúcnosť tejto krajiny nie? Z mojej vlastnej skúsenosti viem, že oni na tych „svojich“ nadavaju najviac:). Je zvlaštne, aby zdravá spoločnosť podporovala a ešte si aj platila deštruktívne správanie voči sebe, my momentalne svojou politikou podporujeme ich nekontrolovateľné množenie sa a zvyšovanie kriminality na Slovensku a tento system socialnych davok a nekonečnej podpory za každu cenu je zly aj pre ciganov, lebo vlastne podporuje degradaciu jednak ich samotneho etnika a aj celkovo tejto spoločnosti.
A ešte jedna vec, keď tu niekto hovorí o „prirodzenom egoistickom“ spravani sa človeka, prečo nie je egoistický aj v tomto prípade, ale zrazu hovorí ako najväčšia matka tereza? Žeby vymytý mozog? Egoizmus je podporovaný iba v prípade bieleho proti bielemu, ale pokiaľ ide o dané menšiny, tak nikdy nie je dosť toho, čo by sme pre nich mohli urobiť, napriek tomu, že tu pachaju obrovské škody-prikl. http://spravy.pravda.sk/desiatky-polica ... ronika_p01
(Aj keď si myslim, že určite viac ako o egoizmus ide o zodpovednosť a buducnosť tejto krajiny a našich deti...). A ešte k tomu, že niektori neveria v geneticke predispozicie. Veď geny su vedecky fakt. Ak niekto popiera existenciu genov, tak mu chybaju zakladne vedomosti. (v prípade, že by došlo ku kríženiu obyvateľstva, znamenalo by to určite pozdvihnutie cigánskeho genofondu, ale zároveň aj degradáciu našeho vlastného, čo by určite nikto z nas nechcel). A „uvedomely romovia“ by tiež mali protestovať proti ničeniu vlastneho genofondu, keďže vďaka sučastnej politike sa vo veľkom podporuje množenie tych najväčšich asocialov a primitivov z danej skupiny....
Takže, ak sme im nejako ublížili, čo niektorí zvyknú zdôrazňovať, tak jedine touto "ústupkovou politikou"

P.S. Innocence, je mi ľuto, čo sa stalo tvojmu kamaratovi.....
hughito
Redeemer
Redeemer

seth :
Tak ešte raz (buď to chápať nechceš, alebo ja už fakt neviem čo...) - bavíme sa tu samozrejme o tej majoritnej skupine cigánov, ktorá je taká, ako to opisujeme my, nebavíme sa tu o minorite, ktorá sa prispôsobila spoločnosti. Pochop to už konečne, že neustále rapotanie o malej zanedbateľnej skupinke je už doslova trápne a hlavne to znie ako pokazená MP3.
A ty pochop, že ja sa tu môžem baviť o čom chcem a hlavne posielať sem príspevky aké chcem.
Na slovenské územie ich nik nevolal.
Strašne to zjednodušuješ, keď sa im nepáči, nech idú preč. To je riešenie ako zo škôlky.
Za cigánske prostredie si môžu taktiež sami
Na toto som tu písal svoj názor už veľakrát.
Tým pádom aj za svoje neúspechy v potenciálnom zamestnaní si môžu sami, vďaka svojmu (ne)vzdelaniu.
Takisto som o tomto už písal, proste určite existuje problém, že sa cigáni neberú do práce kvôli predsudkom.
ÁNO, ZA VŠETKO SI MôŽU SAMI. Či to už odmietaš, alebo nie.
S týmto tvrdením zásadne nesúhlasím.
Človek sa môže dostať do rôznych životných situácií a vôbec si zato nemusí vždycky sám. Ak tomuto nevieš pochopiť, tak sa nemáme o čom baviť.
Povedať, že cigáni si za všetko môžu sami je blbosť.
Požerieš, čo ti médiá nalejú do hlavy a dosť sa čudujem
Dosť častý argument od váš, škoda, že akosi ignorujete, že oficiálne média prakticky nesledujem a ak áno, tak len veľmi okrajovo a príležitostne.
To isté môžem napísať o tebe, lebo v telk vždy ukážu cigánov ako zlých, čiže požieraš to, čo ti natlčú do hlavy.
Zaujímalo by ma tvoje osobné skúsenosti.

Všetky tie tvoje body, ktoré si napísal sa dajú aplikovať na každého, či Slováka, alebo Maďara či Španiela ( ak by sme pozmenili isté názvy ).

nezabudni sem vsunúť typický argument feťákov z ĽPR
Opäť tí feťáci, človek plný predsudkov ako ty, tu bude tvrdiť, že on proti cigánom ako takým nemá nič...

aryan :
+ nazyva sa sice antifasista, ale dokaze aspon triezvo rozmyslat, ber si od 'sudruha' priklad a usetri nas.. na buduce...
To je tvoj názor, ktorý ti sedí, navyše keď to napísal antifašista, určite sa musíš až triasť na tej stoličke pred počítačom.
Ja s jeho názorom nesúhlasím, minimálne v niektorých veciach.

btw : Pre neznámeho karmistu : Nie, nie som cigán. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

OK, píš si, o čom chceš, budeš síce znieť ako zaseknutá MP3 a ostatní diskutujúci ti to budu taktiež dookola pripomínať, ale to je predsa cieľom tejto diskusie, nie?

A ty to strašne komplikuješ - ak sa im nepáči, môžu ísť preč a nikto ich u nás držať nebude, tomu ver. Prečo by som to zjednodušoval? Máme Schengenský systém, Víza do veľkej časti krajín nepotrebujeme, tak o čo ide? Ak sa cítia tak strašne diskriminovaní, tak prečo to nevyskúšajú so svojím dokonalým a ukrivdeným životným štýlom niekde inde, napríklad aj priamo v Bruseli?

Vždy opakuješ, že na toto a tamto si napísal "svoj názor" ale hneď za tým pridávaš automaticky slovíčko "určite", hoci svoje názory si ešte ničím nepodložil. Slovo určite pre mňa znamená potvrdenie stopercentnej pravdivosti nejakého faktu, takže si vyber - buď sú to tvoje ničím nepodložené názory (čo aj sú), alebo všeobecné fakty (určite?).

A s radosťou zopakujem - cigáni si za všetko môžu sami. Zasa sme pri tom istom princípe, ktorý som uviedol vyššie - moja odpoveď je teda "napísať, že cigáni si za všetko nemôžu sami, je blbosť" - a sme doma. Človek ak sa dostane do akejkoľvek situácie (spomínal som tu aj sociálne slabšich bielych, to si ale odignoroval), pri snahe sa dá dokázať čokoľvek, ak mám nejaký cieľ. Ak sa niekto NECHCE zmeniť, tak sa nezmení a dám ti sem príklad od cigána, ktorý mi napísal komentár k môjmu článku na blogu:
"ahoj,ja som tiez rom zijem v zahranici asi 10.rokov ano mate vatsinou pravdu co sa tyka romov.A tiez vam nemam na to co povedat,iba takyto priklad.Mal som kamarata(gadza) ktory stratil rodinu a nakoniec nemal byvanie,stal sa bezdomovcom.Mne ho prislo luto tak som mu poslal peniaze na cestu aby prisiel do GB dal som mu pracu ubytovanie,ale nakoniec mi povedal Miso vies ja uz som nauceny zit zivotom akym som zil prepac ja idem domou ja som mu dohovaral aby nesiel,ale nakoniec odisiel.Pred rokom som bol na dovolenke , ked som ho videl v akom prostredi zije bol som z neho hotovy,len ze bol stastny.To je ponaucenie tazko niekoho prinutit zit zivotom akym nechce." - Takže ako vidíš, aj on potvrdil presne to, čo tu tvrdím už dlhú dobu aj ja. Ako teda vyvrátiš toto? Hm?

Ak by si tvrdil, že som ovplyvnený médiami a tým, čím kŕmia obyvateľstvo, napísal by si náramnú hlúposť. A prečo? Pozri sa na moje bydlisko...to je len taký malý detail. Moje osobné skúsenosti??? Pre kristové rany - o čom tu asi píšem celý čas, od môjho úplne prvého príspevku? čo to tu zasa vyťahuješ - nechce sa mi robiť copypastu, ale už som zopár krát spomenul, odkiaľ prichádzam, prečo mám na nich taký názor a čo ho ovplyvnilo. Poďme však k úvahe - odkiaľ si ty a koľko skúseností máš TY s cigánmi z osád na Východnom Slovensku? Hm? Bol si tam brigádovať, alebo ako? Moje body sa NEDAJÚ aplikovať na každého, pretože ak by to tak bolo, tak by každý štát padol s takým systémom, akým žijú cigáni, rovno na nos. Dovolím si aj tvrdiť, že vďaka tomu, že už roky žijem v multikultúrnej krajine, mám s inými kultúrami a národnosťami oveľa viac skúseností ako ty, takže túto tému sa tu radšej ani nepokúšaj rozvádzať.

Prosímťa - na ĽPR nepotrebujem žiadne predsudky a ani vysokoškolský titul. A ty nemáš predsudky? Proti nám všetkým, o ktorých si myslíš ze sme rasisti, alebo že diskriminujeme cigánov iba tak, zo srandy? Máš - a to veľké, tak isto ako kolegovia z ĽPR z BA, ktorí majú praktické skúsenosti s cigánmi z osád nazberané akurát tak z TV Narkóza a podobne.
hughito
Redeemer
Redeemer

OK, píš si, o čom chceš, budeš síce znieť ako zaseknutá MP3
Sranda, že toto isté sa dá aplikovať aj na teba.

Strašne komplikujem ?
Dám príklad : Ani mne sa tu nepáči a čo teraz ? Ako mám ísť "preč" ? Čo tam v tom "preče ?
Nemám na to peniaze ani možnosti.
Vždy opakuješ, že na toto a tamto si napísal "svoj názor" ale hneď za tým pridávaš automaticky slovíčko "určite", hoci svoje názory si ešte ničím nepodložil.
Čím to mám potvrdzovať ? Počul som o viacerých takýchto prípadoch, čítal som o viacerých takýchto prípadoch a keď vidím, ako sú ľudia okolo mňa rasistickí, tak sa ani nečudujem.
A s radosťou zopakujem - cigáni si za všetko môžu sami.
Tu sa točíme stále dookola a nezhodneme sa.
Moje osobné skúsenosti???
Prepáč, ale nejak som to prehliadol v tom množstve.
Ok, máš také skúsenosti aké máš, žiješ tam, kde žiješ.
Stále mi tu píšeš niečo na štýl, bol si tu ? Zažil si to tu ? Videl si to tu ?
Nie.
Ja to aplikujem na teba.
Žiješ tu ? Zažil si to tu ? Videl si to tu ?
Samozrejme myslím na cigánov, my ich tu tiež máme dosť ( nebojsa nie som z Blavy ) , aj keď určite menej, to však teraz nie je podstatné.
Ide o to, že ty máš s cigánmi asi zásadne len negatívne skúsenosti, ja však zásadne len pozitívne, resp. neutrálne či nie negatívne.
A to určuje naše názory.

Včera som išiel v noci na autobus s frajerkou a na stanici ( na dedine ), bolo tam asi 10 cigánov.
A ? Nič.
Nevšímali si nás, dokonca nás ani neprepadli, nezbili, neokradli. Aké neočakávané.
Beriem, že v nejakej problémovej osade by sa mi mohol stať presný opak, ale to mi len potvrdzuje, že je strašne dôležité, v akom sociálnom prostredí človek vyrastá. Nejde o žiadny genotyp, ako to tu tvrdí niekedy kali svojimi paantropologickými názormi.

ja LPR vôbec nepodporujem a mám nato svoje dôvody.
Ale nejde o také úbohé predsudky, aké máš ty.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No tak hádam ak sa ti tam nepáči, tak choď preč! Ako ako? Našetri si peniaze a vypadni, niekam do spoločnosti, kde sa ti bude páčiť viac. Dokázali to iní ľudia, dokázal som to vďaka našemu debilnému školstvu ja a dokáže to aj hocikto, kto naozaj chce. To, čo tam v tom "preče", ma nezaujíma, tebe sa tam nepáči, takž alternatívy si pohľadaj sám.

Počul si, čítal si, jeden kamarát povedal, jedna babka povedala, KTO JE RASISTICKÝ? Začínaš ma srať, presne ako náš skvelý náčelník polície, ktorý nazval všetkých zúčastnených na proteste v Krompachoch Náckami (a boli tam aj moji dobrí kamaráti a členovia rodiny). Ja nie som rasista, tak isto si to isté dovolím tvrdiť o ostatných a nik, kto nemá rád IBA skupinku neprispôsobivých, rasistom nie je. Skús si ujasniť fakty.

A zasa sme doma. Mne je absolútne jedno, či ty s cigánmi U VÁS nemáš problémy. Už som sto krát napísal, že aj ja poznám takých, aj u nás a nemám proti nim absolútne nič a oni sami sa stránia svojich neprispôsobivých kolegov. Tu ide hlavne o to, že ty popieraš nejakú tú problematiku a každým príspevkom sa snažíš nejakým vymysleným negatívnym faktorom z dielne bielych zdôrazňovať zúbožovanie cigánov nami.

Ešte raz a naposledy (na tieto časti tvojich príspevkov už viac reagovať nebudem) - všetci dobre vieme, že nám ide o neprispôsobivých. Tí, ktorí nerobia problémy spoločnosti zostanú nepovšimnutými a nik proti nim nič nemá. Takže to, že ťa nejaká skupinka, ktorá sa prispôsobila spoločnosti, neokradla, nie je vôbec prekvapivé a nik netvrdí, že všetci sú rovnakí. Je to niečo ako keby som varil hubovú polievku a z 15tich húb by boli 5 plné chrobákov. Chcel by som tých 5 zahnusených zahodiť, ale ty by si začal hulákať, že prečo ich prekrista vyhadzujem, veď nech ich všetky vhodím do polievky, veď ostatných 10 je OK, istotne bude chutná. Asi tak nejak.

Úbohé predsudky máš žiaľ ty - všetkých, ktorí nemajú radi cigánov (len kvôli tebe - veď vieš, ktorých myslím), nazývaš rasistami.

Vieš o čom snívam? Aby IBA takí ako ty a tebe podobní raz mali svoj vlastný štát a museli by ho viesť s takou finančnou pliagou, akou su cigáni. Všetky tie "neziskovky", na čele s mladými "aktivistami", z ktorých väčšina z nich ešte (podľa mňa a podľa toho, čo som ich videl pár krát v telke) finančne neproduktívna (predpokladám, že vrátane teba) by sa kľudne mohli poskladať a robiť si skvelé víkendové brigády v Bystranoch, na Dobrej Vôli, v Krompachoch, na Dreveníku, v Žehre, v Richnave, atď. Ale neoznámene, bez pozornosti médií, nech by napochodovali do tých osád, som zvedavý, ako by ste všetci dopadli. Idealisti, ktorí sa v živote nestretli so živelným cigánom, celý čas obhajujú a vypisujú o neškodných cigánoch, ktorí nie sú nikým utláčaní. Prečo sa média nevenujú denne bielym, ktorí denne makajú, chodia do školy, poctivo platia účty a dane, vychovávajú svoje deti slušne, atď? Prečo by si oni nemali zaslúžiť viac pozornosti, alebo napríklad vyššie ohodnotenie z tých peňazí, ktoré idú pravidelne mesačne na cigánov? PREČO? Pretože existujú takí ako ty.

//A ešte dodám na záver aj to, čo som napísal na IRC: Spokojnosť so svojím spoločenským a životným okolím podľa mňa funguje tak isto, ako spokojnosť so zakúpeným produktom - ak s niečím získaš dlhodobé negatívne skúsenosti, resp. pár krát sa ti nejaká značka pokazí, viem, že si ju už nikdy nekúpiš a práve to je dôvod môjho názoru na celú túto problematiku. Ak by si mal od malička bývať v prostredí obklopenom cigánmi, veľmi ľahko by si ma pochopil, hoci ja som už sto krát zopakoval, že ja chápem to, že ty s nimi skúsenosti môžeš mať iba dobré, ale nepopieraj, že medzi nimi existuje väčšina, ktorá je horšia ako kobylky. Je to to isté ako ty a skíni - máš s nimi dlhodobo zlé skúsenosti a práve preto tak aktívne prispievaš do témy antifa, hoci mne sú ukradnutí. O tom to všetko je.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito tvoje nazory su dost nebezpecne pre vladnucu majoritu (v tomto pripade bielych) lebo sposobuju v konecnom dosledku jej destrukciu. Mas plna usta toho co mame a nemame robit ako sa mame a nemame chovat, naoplatku ale ty sam nic neponukas, ziadne riesenie ani alternativi (ktore su momentalne realne). Svojou snahou ochranovat kazdeho skodis vacsine.

Tvoj svetonazor prameni skorej z viery v nejaku osvetu ludu ktora z prirodnych zakonov nemoze nastat. Veris tomu ze nastane doba kedy ludstvo bude rozmyslat ako jeden celok lenze neuvedomuje si ze tym popieras celkovu existenci rozdielnosti ludi ktora je dana prirodou, ty dokonca tie rozdielnosti odmietas a ignorujes.

Tvoje vystupovanie na tomto fore uz zacina byt miestami trapne, lebo ci uz to bolo v temach o anarchii, SP alebo teraz pri ciganoch si nijakym sposobom adekvatne svoj nazor nedokazal obhajit a opat co je najdolezitejsie neponukas realne alternativy alebo vhodne riesenia.
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

slovenski cigani vyuzili chybu systemu anglickej banky a vo francuzsku si povyberali cez 300 tisic euro a je z toho velky skandal. Zase urobili Slovensku dobre meno v zahranici. :roll:

Btw. 4 rumunski cigani ubili na smrt ceskeho kamionistu a dalsich troch zranili.
hughito
Redeemer
Redeemer

hughito tvoje nazory su dost nebezpecne pre vladnucu majoritu (v tomto pripade bielych) lebo sposobuju v konecnom dosledku jej destrukciu. Mas plna usta toho co mame a nemame robit ako sa mame a nemame chovat, naoplatku ale ty sam nic neponukas, ziadne riesenie ani alternativi (ktore su momentalne realne). Svojou snahou ochranovat kazdeho skodis vacsine.

Tvoj svetonazor prameni skorej z viery v nejaku osvetu ludu ktora z prirodnych zakonov nemoze nastat. Veris tomu ze nastane doba kedy ludstvo bude rozmyslat ako jeden celok lenze neuvedomuje si ze tym popieras celkovu existenci rozdielnosti ludi ktora je dana prirodou, ty dokonca tie rozdielnosti odmietas a ignorujes.

Tvoje vystupovanie na tomto fore uz zacina byt miestami trapne, lebo ci uz to bolo v temach o anarchii, SP alebo teraz pri ciganoch si nijakym sposobom adekvatne svoj nazor nedokazal obhajit a opat co je najdolezitejsie neponukas realne alternativy alebo vhodne riesenia.
Podľa mňa sú zas nebezpečné tvoje názory, nepriamo podnecujú a šíria nenávisť.
Tvoje zdroje sú takmer výhradne rôzne polofašistické či jasne pravicovo orientované portály.

Ďalej by ma zaujímalo aké riešenia ponúkaš ty, alebo tvoje obľúbené spolky.
Ja som konkrétne na túto tému svoje riešenie ( čiastočné ) napísal, stačí si prejsť staršie príspevky.

Trapné vystupovanie ? Nedokázal obhájiť ? To si myslíš ty a možno partička tvojich 2-3 súkmeňovcov tu, ja tu so svojim vystupovaním problém nemám.
Na druhú stranu, žiadny zo svojich názorov ste mi ty, ani tebe podobní tu pôsobiaci ľudia nevyvrátili.
Zase tu kecáš niečo o riešeniach, toto skôr začína byť trapné. Ako keby si ty chrlil riešenia na všetko. :roll: Tvoje vedomosti spočívajú v tom, že vieš čítať a kopíruješ sem články.

A aby si si nemyslel, že si tu nejaký geroj, prišlo mi do karmy viacero odkazov, aby som si teba a tebe podobných nevšímal, že ste tu známe firmy a že s vami nemám strácať čas.
Len toľko, dobrú noc, na zbytok si snáď nájdem čas zajtra.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte. Chcel by som sa spýtať, resp. poprosiť o radu. S priateľkou sme sem tam terorizovani miestnymi ciganmi z dediny - narazky, nahananie, provokacie a pod. nikto im nikdy nič neurobil a nerobí a ani starosta ani policajti s tým nič nerobia. Vo by ste vy urobili na mojom mieste, keď v danej obci byvate cely život a oni si sem napochoduju a robia doslova bordel. Je veľa toho ... Bol by som za keby im dali zadarmo pasy a išli kadrlahsie. Veď keď už dostávajú peniaze, "od nás" tak nech sa tak aj chovaju. U nás zabili niekoľko ľudí a nič s nimi neporobili. Nejakú zasa voľne vonku.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hughito uz pal do pi..
Fakt nemam naladu citat tvoje vyvrtky ... Aj ked tu vacsina prispieva relevantnymi pripomienakmi a clankami ty stale melies svoje.

Fakt ti niekedy radim skoc si do Humenneho, Michaloviec, Kosic, Presova a vsimni si kazdeho Roma (Nie cigana aby som ta zas neurazil)
A sprav si pomer ... Slusneho Roma a Roma.
Potom dojdi a porozpravaj nam co si videl a zazil.

Len taka jedna skusenost ... Minule bol kamarat z Presova u mna a cudoval sa ze jak mam odvahu zaparkovat auto s Otvorenym Stresnym oknom do polovice ...
Ja som na zaciatku nepochopil kam tym mieri ale potom mi to vysvetlil ze to naposledy spravil pod svojim Bytom (Za bieleho dna)
Ked sa po pol hodine vratil vies co uvidel?? Maleho cigana ktory sa snazi dociahnut na nieco co bolo polozene v stredovom pase vozidla.
A este si pomohol otvorit stresne okno trubkou.
Cize skoda za 18000Sk ...

V Bratislave sa mi to este nikdy nestalo ... a aj tu je vdaka Pentagonu vidno trochu vacsi pocet kakaovych na Dolnych Honoch.

Ak ti moje slova nepomahaju mam jeden navrh.
Spoluziacka zo Zakladky byvala v Pentagone este za cias ked tak neboli kakaovy. Teraz tam uz dlho su tak predava byt.
Takze ponukam ti Cerstvo Zrekonstruovany 4 izbovy byt na 4. Poschodi za 2,9Mil SK ... Poznamka 87% (Evidovaneho) obyvatelstva v tom bytovom komplexe je Ciganske. (Nevidovanych je tam asi 2x viac)

http://bratislava.sme.sk/c/2935785/pent ... zumpy.html

//autoeditácia príspevku ( 15 Sep 2009, 22:31 )
Adulko1 ... hughito ti urcite poradi nech sa s nimi skamaratis. :roll:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Hughito, mám otázku, ak nechceš neodpovedaj, ale ak odpovieš, tak pravdu. Nie si náhodou tiež róm?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Adulko1,

ak máš nad 21 rokov, sprav si zbrojný preukaz a kúp si zbraň.... Ak ešte toľko nemáš, tak si zožeň teleskop alebo inú podobnú nesmrtiacu zbraň a nerozpakuj sa z jej použitím.... Poprípade si zožen poriadneho psa.... Tým nemyslím nejakého jazvečíka, ale služobné/strážne plemeno primeranej veľkosti.... Napr. rotvajlera, kaukazského ovčiaka, bulmastifa alebo pitbulla.... Ak pes takéhoto razenia dostane poriadnu výchovu, tak Teba aj priateľku spoľahlivo ochráni pred akýmkoľvek útokom zo strany asociálov..... To by bola jedna stránka veci.... Druhá stránka si Ty sám..... Takže.... hor sa na nejaké to bojové umenie - tým nemyslím karate či judo, ale niečo použiteľné na ulici, teda krav maga, streetfight, sambo či valetudo..... ďalej si to treba v hlave zrovnať a v prípade potreby nemoralizovať, neustupovať, ale proste a jednoducho zaútočiť na agresora a dať mu to, čo si zaslúži - teda poskákať mu dobre po hlave.... a pokiaľ to pár-krát urobíš, tak Ti miestni Cigáni dajú veľmi rýchlo pokoj......
hughito
Redeemer
Redeemer

erytrocyt napísal:Hughito, mám otázku, ak nechceš neodpovedaj, ale ak odpovieš, tak pravdu. Nie si náhodou tiež róm?
Nie, nie som, ale občiansky vám sem nenaskenujem. :wink:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pinhead napísal:Adulko1,

ak máš nad 21 rokov, sprav si zbrojný preukaz a kúp si zbraň.... Ak ešte toľko nemáš, tak si zožeň teleskop alebo inú podobnú nesmrtiacu zbraň a nerozpakuj sa z jej použitím.... Poprípade si zožen poriadneho psa.... Tým nemyslím nejakého jazvečíka, ale služobné/strážne plemeno primeranej veľkosti.... Napr. rotvajlera, kaukazského ovčiaka, bulmastifa alebo pitbulla.... Ak pes takéhoto razenia dostane poriadnu výchovu, tak Teba aj priateľku spoľahlivo ochráni pred akýmkoľvek útokom zo strany asociálov..... To by bola jedna stránka veci.... Druhá stránka si Ty sám..... Takže.... hor sa na nejaké to bojové umenie - tým nemyslím karate či judo, ale niečo použiteľné na ulici, teda krav maga, streetfight, sambo či valetudo..... ďalej si to treba v hlave zrovnať a v prípade potreby nemoralizovať, neustupovať, ale proste a jednoducho zaútočiť na agresora a dať mu to, čo si zaslúži - teda poskákať mu dobre po hlave.... a pokiaľ to pár-krát urobíš, tak Ti miestni Cigáni dajú veľmi rýchlo pokoj......
Tak toto môže fungovať, ale môže to dopadnúť aj nasledovne. Ty zbiješ jedného cigáňa, ktorý sa Ti bude samozrejme chcieť pomstiť, tak zoberie bandu svojich kamošov a proti veľkej presile nemáš šancu aj keby si čo robil. Prinajlepšom by Ťa poriadne zramovali, ak nie rovno zabili. Takže toto by som si ešte premyslel. No ale ten pes by bola dobrá obrana aj proti viacerým...
Napísať odpoveď