Odpajanie USB, vypinanie PC
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Odpajanie USB, vypinanie PC
Preinstaloval som kamaratovi pocitac, je to tak 3 roky stary PC, doska je tusim Asus. Problem je ten, ze po formate mu nejdu USB, teda ich odpaja. Pripoji USB kluc, zapne ho a po par sekundach kluc odpoji. To iste aj s telefonom, tlaciarnou, gps navigaciou atd... Okrem toho mu zacalo vypinat pocitac, niekedy hned po nainstalovani, niekedy az po pol hodine roboty.
Je tam Windows XP SP3 cz vratane automatickych aktualizacii, firewall je tam pusteny klasicky z Windowsu a ako antivirus tam bezi NOD32 vratane automatickych aktualizacii. Nainstalovaneho tam nebolo prakticky uz nic, nejaky ten WinAmp, BSplayer, K-Lite Mega Pack, Office, Nero a to je asi tak vsetko + TuneUp Utilities 2009 a ponastavovane niektore veci, ktore by vsak podla mna nemali mat vplyv na taketo chovanie.
Mam podozrenie, ze by to mohol sposobovat ovladac k chipsetu alebo co, ine ma nenapada, pretoze tieto ovladace by mi vysvetlovali odpajanie USBciek. Zahadnejsie je skor to vypinanie pocitaca, pretoze ho vypne, az ked nabehne system, pripadne pri praci vo Windowse. Pred nabehnutim systemu mu to vraj este nevyplo, cize to bude nieco s Windowsom.
Ma niekto nejake rady a napady, ktore by mi mohli pomoct skor ako sa do toho pustim??? Este som sa do toho nedival, pretoze som nemal vobec cas na to, ale dnes by som to chcel spravit.
Je tam Windows XP SP3 cz vratane automatickych aktualizacii, firewall je tam pusteny klasicky z Windowsu a ako antivirus tam bezi NOD32 vratane automatickych aktualizacii. Nainstalovaneho tam nebolo prakticky uz nic, nejaky ten WinAmp, BSplayer, K-Lite Mega Pack, Office, Nero a to je asi tak vsetko + TuneUp Utilities 2009 a ponastavovane niektore veci, ktore by vsak podla mna nemali mat vplyv na taketo chovanie.
Mam podozrenie, ze by to mohol sposobovat ovladac k chipsetu alebo co, ine ma nenapada, pretoze tieto ovladace by mi vysvetlovali odpajanie USBciek. Zahadnejsie je skor to vypinanie pocitaca, pretoze ho vypne, az ked nabehne system, pripadne pri praci vo Windowse. Pred nabehnutim systemu mu to vraj este nevyplo, cize to bude nieco s Windowsom.
Ma niekto nejake rady a napady, ktore by mi mohli pomoct skor ako sa do toho pustim??? Este som sa do toho nedival, pretoze som nemal vobec cas na to, ale dnes by som to chcel spravit.
-
tomaxx_199
Medium Professional
Re: Odpajanie USB, vypinanie PC
Ja by som skusil nejaky iny OS-napr.nejaku live verziu Linuxu,ako sa to sprava,aby som vylucil,alebo potvrdil chybu softverovu/hardwarovu...hojko napísal:Preinstaloval som kamaratovi pocitac, je to tak 3 roky stary PC, doska je tusim Asus. Problem je ten, ze po formate mu nejdu USB, teda ich odpaja. Pripoji USB kluc, zapne ho a po par sekundach kluc odpoji. To iste aj s telefonom, tlaciarnou, gps navigaciou atd... Okrem toho mu zacalo vypinat pocitac, niekedy hned po nainstalovani, niekedy az po pol hodine roboty.
1. Najprv by som skontroloval ramky, aby si s tým nerobil a zbytčne.
2. Ten Windows je určite zaručene dobrý? Sú všeliaké modifikované verzie, tie zvykly blbnúť. Je to zo 1000% zaručeného zdroja? (TL a pod)
3. Keď je tam crack na overovanie pravosti, tak to to môže spôsobiť tiež, keď to tam nie je tak nič.
4. Treba pohľadať najnovšie ovládače.
2. Ten Windows je určite zaručene dobrý? Sú všeliaké modifikované verzie, tie zvykly blbnúť. Je to zo 1000% zaručeného zdroja? (TL a pod)
3. Keď je tam crack na overovanie pravosti, tak to to môže spôsobiť tiež, keď to tam nie je tak nič.
4. Treba pohľadať najnovšie ovládače.
-
hojko
Site Admin
Ozaj rady expertov, ze teploty, kolisanie napatia, nove drivre..., OMG
dudo02: Pred formatom slo vsetko v pohode, ale uz to slo cele pomalsie, dlhsie ho DSLko pripajalo na net atd..., mne sa s virusmi, spyware atd... babrat nechcelo a tak som to zalohoval, formatol a bolo. Potom mu vsetko islo uz pekne, avsak po tyzdni ci dvoch mu to zacalo vypinat a nesli USB.
Cesar: Windows je zarucene dobry, WGA tiez a ovladace som daval najnovsie.
dudo02: Pred formatom slo vsetko v pohode, ale uz to slo cele pomalsie, dlhsie ho DSLko pripajalo na net atd..., mne sa s virusmi, spyware atd... babrat nechcelo a tak som to zalohoval, formatol a bolo. Potom mu vsetko islo uz pekne, avsak po tyzdni ci dvoch mu to zacalo vypinat a nesli USB.
No pokial si presvedceny,ze je software v poriadku,tak neostava ine ako sa zamerat na hardware.hojko napísal:dudo02: Pred formatom slo vsetko v pohode, ale uz to slo cele pomalsie, dlhsie ho DSLko pripajalo na net atd..., mne sa s virusmi, spyware atd... babrat nechcelo a tak som to zalohoval, formatol a bolo. Potom mu vsetko islo uz pekne, avsak po tyzdni ci dvoch mu to zacalo vypinat a nesli USB.
A pokial to bude hardwerom,tak ja by som sa zameral najskor na zdroj,Pokial je vystupne napetie nestabilne(napr.su nafuknute,vytecene kondenzatory urcene na hladenie napetia,co je mimochodom bezna vec hlavne u tych "kvalitnejsich"zdrojoch),tak je bezne aj to,ze sa PC resetuje...Taktiez je zaujimave to odpajanie USB-tiez to moze byt zdrojom...
Tie USB porty sa vypinaju zakazdym,ak sa do nich nieco pripoji?Ak ano,tak aspon na test tych portov by som to spustil pod nejakym live distrom-aj ked na 5min.,len proste zistit ako sa spravaju USB porty pod inym OS...
-
hojko
Site Admin
3PO: Ano, hlavne pri teplote 30-35 stupnov, ked PC cely den nesiel, zapol sa, nabehol Windows, poriadne sa este ani nestihol zohriat a uz ho vyplo.
dudo02: Tazko povedat ci je SW v poriadku, na drivre rucit nemozem, pretoze kludne mozu mat problem s SP3 alebo co, treba to otestovat. A v HW by som chybu nevidel, teda urcite nie v RAMkach ani v zdroji. Zdroj je tam kvalitny, nie je tam ziadny Eurocase.
//autoeditácia príspevku ( 17 Sep 2009, 14:32 )
Vypinanie PC boli sposobene pridavnym ventilatorom v bedni. Hoci fungoval, pocas jeho chodu to vypinalo. Zrejme nejake skraty alebo co.
dudo02: Tazko povedat ci je SW v poriadku, na drivre rucit nemozem, pretoze kludne mozu mat problem s SP3 alebo co, treba to otestovat. A v HW by som chybu nevidel, teda urcite nie v RAMkach ani v zdroji. Zdroj je tam kvalitny, nie je tam ziadny Eurocase.
//autoeditácia príspevku ( 17 Sep 2009, 14:32 )
Vypinanie PC boli sposobene pridavnym ventilatorom v bedni. Hoci fungoval, pocas jeho chodu to vypinalo. Zrejme nejake skraty alebo co.
-
manager666
Star
Mohol by si napisat ci bol ventilator napajany z MB,alebo priamo zo zdroja?Inac kuriozna zavada...hojko napísal: Vypinanie PC boli sposobene pridavnym ventilatorom v bedni. Hoci fungoval, pocas jeho chodu to vypinalo. Zrejme nejake skraty alebo co.