Vyhrazna sms, policia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jastur
Light Expert
Light Expert

Vyhrazna sms, policia

Príspevok od používateľa jastur »

ahoj, kamaratke sa stalo, ze z jej cisla niekto odoslal vyhraznu sms nejakej osobe, ktoru niekto nasledne zbil. Samozrejme kamoska sa o tom dozvedela az na policii..atd
Otazka stoji: da sa aby niekto z mojho telefonneho cisla poslal vyhraznu sms (je sama doma telefon pri sebe)_?
Ako by mala postupovat, popripade sa branit_?
-vypis hovorov sme uz dali vystavit od operatora

Za kazdu radu budem vdacny

//dik, budem informovat ako to dopadlo
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Odoslat SMS z lubovolneho cisla cez rozne brany na internete, ktoru su platene nie je problem. Tam si mozes navolit odosielatela akeho chces, ci uz cislo alebo aj meno odosielatela.

Asi tazko je v tomto sa branit, ale urcite by malo byt nieco take, ze operator bude mat udaje o tom, ze nie len odkial dosla SMS sprava, ale ci skutocne bola z toho telefonu odoslana. Nemohol inak niekto v jej nepozornosti napriklad niekde v bare poslat tu SMS z jej mobilu???
jastur
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jastur »

Tzn, ze z portalu mozem poslat sms a dam za nu napr. tvoje cislo_?

z baru, ani z ineho miesta urcite nie, stalo sa to cca okolo 24:00, a kedze ma maleho syna(4r, toho som vylucil ze by pisal sms :) ) + rano vstava do prace urcite nikde nebola a ani sa nikto nemohol dostat k jej telefonu.
V kazdom pripade pockame na kompletny vypis hovorov.

mohol by si mi cez ss poslat nejaku taku sms branu kde to takto funguje_?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Poslat SMS ktora sa tvari, ze bola odoslana z ineho cisla, nieje technicky narocne. Ako to spravit by som nerad rozoberal (ak sem niekto da navod je to jeho vec, ale nech berie zretel na to, kto vsetko to moze citat). Tak ci tak, v tomto pripade by som sa spolahol na logy operatora, tie by nemali v ziadnom pripade klamat.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

A je to mozne aj s hovormi, ci len SMS? Mne sa stalo nieco podobne, ked som mala nocnu v nemocnici. Rano dosiel za mnou kolega, ze co som mu volala cca. o tretej v noci na mobil a ked volal spat, bol vypnuty. Ja som si zhodou okolnosti vtedy zabudla nabijacku a mobil bol celu noc vybity, schovany v taske. Medzi jeho zmeskanymi hovormi bolo nazaj moje cislo, ale u mna som ho medzi volanymi cislami nenasla. Este som sa pytala, ze ci si nerobi prdel a neprestavil si cas v telefone, ze urcite nie, preco by to robil. Dodnes je to pre mna zahada.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

raz niekto poslal jednej učiteľke z mojej bývalej školy nejakú nepeknú sms. dala to na policiu, číslo vystopovali, bolo to jedno dievča z jej triedy, ktorému už ani neviem ako ukrivdila. na policií povedala, že ona to neposlala, že mala mobil v bare na stole a mohol to zo srandy poslať hocikto a obvinenie stiahli..tak si nemyslím, že sa má čoho báť, stačí vlastne povedať pravdu
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

No ja by som sa stavil, že to bolo skutočne poslané z jej mobilu. Síce chlapci hore vravia že to cez platené služby nie je problém, každopádne pochybujem, že priemerný útočník na ulici je toho schopný, respektíve tak počítačovo gramotný.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

mateq - sú sms brány, odkiaľ môžeš odosielať sms do celého sveta...a vieš čo ja ne tom najlepšie?...že ako odosielateľa sms si môžeš navoliť aké číslo len chceš...schválne som si tak poslal jednu sms na moje číslo...ako číslo sms som navolil moje číslo...takže to vyzeralo tak, ako keby som sám seba poslal sms, čo nie je možné...poslal som takto zo srandy aj bratovi zamilovanú sms a ako odosielateľa som navolil jeho číslo...to si mal vidieť ako sa tváril, keď zbadal, že jeho telefón mu poslal sms :lol: ...mal som z neho hodne dlho šou...potom neskôr som mu povedal, že som mu to poslal ja...takže poslať sms a navoliť hocijaké číslo odosielateľa nie je problém...a ak ste dali vytiahnuť kompletný výpis hovorov nemusíte sa ničoho báť...tá sms tam nebude, pretože to číslo, čo má tvoja známe je fixované na kód simkarty...číslo zneužijú, ale ak nevedia kód (alebo číslo či čo to je) simkarty vo výpise to nebude...
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

no skus si sebe odoslat sms ci ti to nepojde... ;) u mna to islo bezproblemov :roll:
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

joj to je ale fdoba dikes za nove poznatky takze ked to nekdo odosle z cudziho telefon uako cisal berie t oaj nejake peniaze od nekoho?? :roll:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

tú sms nepošleš z telefónu...neviem o žiadnom programe, ktorý by ti priamo v telefóne menil číslo odosielateľa na také, aké si zadáš...všetko sa to dá spraviť cez sms brány, ktorých je na internete kopec...samozrejme 99% z nich sú platené a to ostatné 1% sú také, z ktorých môžeš poslať niekoľko sms za určitú dobu, alebo sú to brány, odkiaľ môžeš poslať dajme tomu 10 sms a potom už nikdy nič nepošleš...tých sms brán je veľmi veľa...zadaj si do http://www.google.sk free sms sent a uvidíš koľko odkazov ti vyhodí...
Napísať odpoveď