Zdravim neviete poradit ci sa da nejako okrem prestriekania odstranit dost velky skrabanec? niekto mi odrel auto a mam viac ryh cez zadne dvere (nie ako keby som otrel hydrant) ..
ak ano ako ak nie tak kolko stoji cca presprejovanie? staci sprej kupit ....
diki za rady
skrabance
pokial mas metlu, tak existuju ceruzky na opravu, ale ked je to dost velke, tak neviem... mne tiez niekto oskrel na parkovisku /nie az tak velke/ a bol som sa informovat v showroome, tak jednak, ze to velmi nezvyknu mavat a na druhej strane taka ceruzka udajne stoji podla farby 1000-3000 sk... takze som to nechal tak (no na inom fore som sa tiez informoval a udajne existuju opravne sady na laky), skus sa opytat u dealera, respektive najst nieco neoriginalne
pokial nemas metlu a to zastriekas len obycajnym sprejovym autolakom, tak to nebude tiez velmi trvacne
pokial nemas metlu a to zastriekas len obycajnym sprejovym autolakom, tak to nebude tiez velmi trvacne
Zalezi na tom aky lak mas, novsi-starsi, metaliza, perlet atd... Existuje nieco take ako korekcna tuzka ale netreba od toho cakat zazraky. Dobre je to ak mas jeden skrabanec cez auto napriklad klucom a podobne ale ak mas tych skrabancov viac tak je otazne ci s tou tuzkou dokazes vsetky opravit. Existuje tiez lestiaca pasta ktora ti skrabance z casti prekryje ale je to len docasne po par umytiach je to znova viditelne. Najlepsie by bolo cely diel prestriekat. Sprejom to skor este viac poseries ak to chces mat ako nove tak s tym zajdi k lakirnikovi. Ale priprav sa na to ze nastriekanie kapoty stoji od 100€ vyssie. Pomohlo by keby si tu hodil viac onfoesiek o inkriminovanych miestach alebo by pomohli aj fotecky.
Ceruzky zozenies od 7€ vyssie zalezi na farbe. Metalizy sa s tym opravuju tazko, pokial to auto nie je velmi stare a nema vytahany lak od slnka a soli tak zajdi ku predajcovi a dokaze ti to v pohode objednat presne podla cisla tvojho laku.
//autoeditácia príspevku ( 15 Sep 2009, 12:08 )
http://www.sonax.sk/index.php?page=sort ... 19a80dcfb6
Ceruzky zozenies od 7€ vyssie zalezi na farbe. Metalizy sa s tym opravuju tazko, pokial to auto nie je velmi stare a nema vytahany lak od slnka a soli tak zajdi ku predajcovi a dokaze ti to v pohode objednat presne podla cisla tvojho laku.
//autoeditácia príspevku ( 15 Sep 2009, 12:08 )
http://www.sonax.sk/index.php?page=sort ... 19a80dcfb6
So sprejom opatrne. Na spôsob opravy streknúť, kde je poškodené rovno zabudni, bude to flakate, hrbolate a škarede. Sprejom sa dajú opravovať menšie diely (ca. 30x30cm) a to tak, že škrabanec sa zaplní najjemnejším tmelom alebo plničom, vybrúsi 1000kou (vodným) šmirglom a celý diel nastrieka (v nutnosti minimalne po nejaký prelom, napr na leme kolies).
Diely ako dvere alebo kapota sprejom nenastriekaš. Tým, že sprej neobsahuje tužidlo, ale iba riedidlo sa si na miestach, kde dáš hrubšiu vrstvu (tlak v spreji klesá, takže k tomu určite príde) sa vytvoria nerovnosti pri schnutí.
Korekčné tyčinky sú pri poškriabaniach typu kľúčom najlepšie, na väčšie odreniny nepomôžu.
Lakerník je idealna možnosť, ale drahá. Záleží to len od auta, aké máš (na starú ladu alebo škodovku sa to moc neoplatí).
Ak máš havarijku, riešil by som cez nich.
Diely ako dvere alebo kapota sprejom nenastriekaš. Tým, že sprej neobsahuje tužidlo, ale iba riedidlo sa si na miestach, kde dáš hrubšiu vrstvu (tlak v spreji klesá, takže k tomu určite príde) sa vytvoria nerovnosti pri schnutí.
Korekčné tyčinky sú pri poškriabaniach typu kľúčom najlepšie, na väčšie odreniny nepomôžu.
Lakerník je idealna možnosť, ale drahá. Záleží to len od auta, aké máš (na starú ladu alebo škodovku sa to moc neoplatí).
Ak máš havarijku, riešil by som cez nich.
-
Stenky
Professional
Tempo pasta alebo ina mikro-abrazivna pasta na renovaciu laku. zozenies za 100Sk aj na pumpe. nanesies, nechas troska oschnut a vlhkou handrickou lestis.
kamaratovi som tak dal dole 98% ciernej farby ktoru som mu na striebornom narazniku nechal po istom incidente ktory zahrnal zenu v Passate cuvajucu v jednosmerke....
ostali len hlbsie vrypy
kamaratovi som tak dal dole 98% ciernej farby ktoru som mu na striebornom narazniku nechal po istom incidente ktory zahrnal zenu v Passate cuvajucu v jednosmerke....
ostali len hlbsie vrypy