TV v PC

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

TV v PC

Príspevok od používateľa Dunlop »

Chystám sa tredukovať veci v izbe, a všetko riešiť čisto cez počítač :)
Už som dal preč vežu, teraz je na rade televízor...

Avšak mám pár "problémov" s ktorými potrebujem pomôcť...
Máme doma DIGI satelitnú televíziu... rád by som ju napojil do PC, lenže musím kúpiť TV kartu... To je moja prvá otázka - akú? (nevyznám sa)

Ďaľej má zaujíma ako napojím do PC kino keď mám scart kábel? pomocou cinchov do TV karty? jedná sa mi hlavne o zvuk, pretože kino chcem používať ako repro, to mám zatial poriešené s AUX :)

A ako posledné ma zaujíma kvalita... Niekde som počul že TV na monitori (mám LCD 22") nieje také ako na telke, pretože obraz nieje tak vyhladený? je to tak? dá sa to seriózne používať?

:)
vladenko007
VIP
VIP

Re: TV v PC

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Dunlop napísal:Chystám sa tredukovať veci v izbe, a všetko riešiť čisto cez počítač :)
Už som dal preč vežu, teraz je na rade televízor...

Avšak mám pár "problémov" s ktorými potrebujem pomôcť...
Máme doma DIGI satelitnú televíziu... rád by som ju napojil do PC, lenže musím kúpiť TV kartu... To je moja prvá otázka - akú? (nevyznám sa)

Ďaľej má zaujíma ako napojím do PC kino keď mám scart kábel? pomocou cinchov do TV karty? jedná sa mi hlavne o zvuk, pretože kino chcem používať ako repro, to mám zatial poriešené s AUX :)

A ako posledné ma zaujíma kvalita... Niekde som počul že TV na monitori (mám LCD 22") nieje také ako na telke, pretože obraz nieje tak vyhladený? je to tak? dá sa to seriózne používať?

:)
No to s digiTV nebude podla mna uplne najlepsie riešenie.
Ale jednine napojenie ktore ma napadá je cez kabel Scart - Cinch a ten do TV Karty.
Vsetky tieto problemy by neboli keby si kupil LCD TV na ktore mozes napojit vsetko co potrebujes DIGI, PC, KINO, A kopu ineho.
Ale pripajat Kino k PC s mi zda ako nezmysel. Ked kupis TV kartu na nu pripojis len jedno zariadenie trebars DIGI ale Kino uz nie.
Je to podla mna blbost.
Nehovoriac o tom že ked budes chcieť pozerat TV budes musiet mat zapnute PC ktore bude rušit svojim typickým zvukom. A to nehovorím o spotrebe el. prúdu.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

prečo s digi to nebude naj riešenie?
Kino ak nenapojím do PC nič sa nedeje, nechám ho napojené len na zvukovku kôli zvuku...

A prečo by som nemohol napojiť viac vecí? čo som videl zbežne TV karty, tak majú vstupy na klasicky koaxialny TV kabel a plus cinchy... Digi mám v TV zapojený iba cez ten jeden koaxiál, a kino cez scart. Tak prečo by sa nedalo že Digi do tojo jedneho vstupu, a cinchy z kina do tych dalších?

A myslíš že by to nebolo dobré riešenie? prúd a podobne ma netrápi, PC mi ide 12hodín denne... V izbe mám postaršiu klasickú 55cm telku, takže myslím že toto by bolo oniečo lepšie... či?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No ja mam DigiTV a na mojom zariadeni neni na TV vystup cez koax je tam len vystup na TV cez SCART alebo cinch. Jedine mam vstup do DIGITV koax z paraboly. Ak mas niečo ine nehadam sa.

TV karty maju vsup na koax a plus jeden vstup na externe zariadenie. Bral som to tak že ked na DIGI nemas vystup na koax tak ho pripojis len na ten druhy. Tym padom ti neostane miesto na KINO.

Raz som sa pokusal pripojit DIGI k PC cez ten vsup a viem ze som mal problem s nastavenim v programe ktory bol k TV karte proste nemohol som tam dostat farby stale som to mal cierno biele tak som sa na to vykaslal. Ale od vtedy sa vela zmenilo ved su to uz 3 roky.
Napísať odpoveď