kupa LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
holenda
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kupa LCD TV

Príspevok od používateľa holenda »

Ahojte,

potreboval by som poradit s kupou LCD TV. snazil som sa dat dokopy nejake klucove parametre, tak tu su:

velkost 32"
rozlisenie FULL HD 1920x1080
min 2xHDMI a 1XSCART
cena okolo 500-600
moje preferovane znacky su LG a SAMSUNG, ale od skusenejsich si rad dam poradit

kazda rada dobra... dik
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa LCD TV

Príspevok od používateľa cORP. »

holenda napísal:Ahojte,

potreboval by som poradit s kupou LCD TV. snazil som sa dat dokopy nejake klucove parametre, tak tu su:

velkost 32"
rozlisenie FULL HD 1920x1080
min 2xHDMI a 1XSCART
cena okolo 500-600
moje preferovane znacky su LG a SAMSUNG, ale od skusenejsich si rad dam poradit

kazda rada dobra... dik
my mame doma samsung le37b550 a ma velmi pekny obraz ,sice je teraz na reklamacii lebo mu odisla doska kde su vstupy ,ale tak to sa moze stat kazdemu ,viem ze som ti uviedol tv ktora ma 37 palcov ale ta ista existuje aj vo verzii 32,mame 4hdmi a dva scart + usb :)
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ten samsung vyzera celkom dobre... jasom mal pred tym vyhliadnuty LG 32LH5000. ktory stoji o nejake 2000sk viac... mal niekto moznost ich porovnat?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

holenda napísal:ten samsung vyzera celkom dobre... jasom mal pred tym vyhliadnuty LG 32LH5000. ktory stoji o nejake 2000sk viac... mal niekto moznost ich porovnat?
Podľa mňa má v tejto triede jeden z najkrajších obrazov Phillips 32pfl5604.

Tá LG - ina s menovaným Samsungom sú prakticky totožné.
holenda
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Uz som skoro kupoval ten Samsung LE32B550A5W, ked som si vsimol ze nieje 100Hz, ale len 50Hz.
Takze sa teraz rozhodujem medzi:

1. LG 32LH5000 cena: 579e
http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... =32LH5000#

2. LG 32LH7000 cena: 601e
http://cz.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... =32LH7000#

3. SAMSUNG LE-32B651T3W cena: 618e
http://www.samsung.com/sk/consumer/deta ... fullspec=F

ked mate niekto skusenosti s niektorym z nich, tak prosim napiste. keby sa nasiel niekto kto ich porovnaval tak by to bolo najlepsie, dik
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Samsunga LE32B651 máme doma, ale viem Ti to porovnať iba so staršou LE32A656kou..

Zatiaľ spokojnosť. Po zapnutí B651ky so 100Hz som bol v nemom úžase, ako vidno na DVBT signály rozdiel oproti 50Hz na starej A656ke. Akurát akosi neviem rozbehať 100Hz cez HDMI z DVD, ale to možno treba aj podporu DVD.. ešte som sa s tým veľmi nehral.

V porovnaní so starým Ačkom sa mi páči aj rýchlosť prepínania medzi 4:3 a 16:9.. na Ačku bola cca 1sek čierna obrazovka, na Bčku to robí prakticky on-the-fly. Keď je nastavená automatická zmena pomeru strán, na Bčku pri prepínaní programov človek ani nepostrehne zmenu.. (nie som si istý, či automatické nastavenie pomeru strán nefunguje iba pri DVBT, pretože teraz je staré Ačko napojené na obyčajný analóg a tam pomer strán neprepína)

Na Bčku sa mi však nepáči, že DVBT MPEG4 je omnoho náročnejší na kvalitu signálu ako Ačkový DVBT MPEG2 tuner. Na starom Ačku sme DVBT signál chytali na maličkú 10cm anténku, teraz sme museli kúpiť klasickú izbovu so zosilňovačom.. a aj to sú občas výpadky, že treba anténu trochu pootočiť.

Bčková séria už popdporuje aj DIVXká a aj niektoré HD kodeky. Dá sa napojiť aj externý disk cez USB, má dokonca aj nejakú vlastnú pamäť (ak dobre pamätám, je to niečo cez 100MB). Akurát správca súborov je dosť nekomfortný, ak máš na disku veľké množstvo súborov. Najlepšie je pripájať obyčajné USB flash disky s 2-3 filmami. Tiež je možnosť pripojiť LCD TV na sieť aj na net, avšak to som ešte neskúšal.

Ale inak spokojnosť so Samsungom, nemám vážnejšie výhrady.. o čom svedčí aj fakt, že už máme dva Samsungy. A ak by sme mali kupovať tretí TV, tak by to na 99% bol opäť Samsung.

;)

Len ešte upozorním, že ak sa rozhodneš pre Samsung a budeš ho napájať na DVBT signál, tak si nastav krajinu na Veľkú Britániu, pretože v opačnom prípade nebudeš mať diakritiku v EPG a tiež sa nebude automaticky prepínať pomer strán. Jedná sa asi o nejaký bug, ktorý je v oboch sériách.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Tak záleží ešte aj načo to budeš napájať. - či na káblovku, alebo na terestrial

Ak na káblovku tak vezmi Samsunga kvôli dvb-c tuneru.
Ak na terestrial by som bral 32LH7000 - lebo má podľa mňa vynikajúci dizajn a aj celkom zaujímavú vecičku - bluettoh (či ako sa to píše).
(Samozrejme to napájanie myslím v budúcnosti - čiže dig. káblovka, alebo dig. terestrial)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Samsunga LE32B651 máme doma, ale viem Ti to porovnať iba so staršou LE32A656kou..

Zatiaľ spokojnosť. Po zapnutí B651ky so 100Hz som bol v nemom úžase, ako vidno na DVBT signály rozdiel oproti 50Hz na starej A656ke. Akurát akosi neviem rozbehať 100Hz cez HDMI z DVD, ale to možno treba aj podporu DVD.. ešte som sa s tým veľmi nehral.

V porovnaní so starým Ačkom sa mi páči aj rýchlosť prepínania medzi 4:3 a 16:9.. na Ačku bola cca 1sek čierna obrazovka, na Bčku to robí prakticky on-the-fly. Keď je nastavená automatická zmena pomeru strán, na Bčku pri prepínaní programov človek ani nepostrehne zmenu.. (nie som si istý, či automatické nastavenie pomeru strán nefunguje iba pri DVBT, pretože teraz je staré Ačko napojené na obyčajný analóg a tam pomer strán neprepína)

Na Bčku sa mi však nepáči, že DVBT MPEG4 je omnoho náročnejší na kvalitu signálu ako Ačkový DVBT MPEG2 tuner. Na starom Ačku sme DVBT signál chytali na maličkú 10cm anténku, teraz sme museli kúpiť klasickú izbovu so zosilňovačom.. a aj to sú občas výpadky, že treba anténu trochu pootočiť.

Bčková séria už popdporuje aj DIVXká a aj niektoré HD kodeky. Dá sa napojiť aj externý disk cez USB, má dokonca aj nejakú vlastnú pamäť (ak dobre pamätám, je to niečo cez 100MB). Akurát správca súborov je dosť nekomfortný, ak máš na disku veľké množstvo súborov. Najlepšie je pripájať obyčajné USB flash disky s 2-3 filmami. Tiež je možnosť pripojiť LCD TV na sieť aj na net, avšak to som ešte neskúšal.

Ale inak spokojnosť so Samsungom, nemám vážnejšie výhrady.. o čom svedčí aj fakt, že už máme dva Samsungy. A ak by sme mali kupovať tretí TV, tak by to na 99% bol opäť Samsung.

;)

Len ešte upozorním, že ak sa rozhodneš pre Samsung a budeš ho napájať na DVBT signál, tak si nastav krajinu na Veľkú Britániu, pretože v opačnom prípade nebudeš mať diakritiku v EPG a tiež sa nebude automaticky prepínať pomer strán. Jedná sa asi o nejaký bug, ktorý je v oboch sériách.
este chcem k tvojmu postu dodat ze to co tvrdis o podpore divxu nieje celkom pravda ze ho podporuje bckova rada ,podporuju ho len tv rady b od serie 6xx vyssie ,co mame doma b550 tak ta podporuje cez usb vstup len jpeg a bmp obrazky + mp3 hudobne subory :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

cORP... môže byť, ja som porovnával len 6kovú sériu A vs. B..

:)
matomi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matomi »

to Corp...

Nasiel som toto!

Kód: Vybrať všetko

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20970
A vyzera to ze prehravanie DIVx na rade B550 cez USB je blokovane len softwarovo. /este som sa neodhodlal to skusat mam ho len par dni/
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

matomi napísal:to Corp...

Nasiel som toto!

Kód: Vybrať všetko

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=20970
A vyzera to ze prehravanie DIVx na rade B550 cez USB je blokovane len softwarovo. /este som sa neodhodlal to skusat mam ho len par dni/
ja viem ze to bude len otazka softwaru pretoze vyssia rada nema ziaden zvlastny chip na dekodovanie videa ,len skusat to nepojdem pretoze neviem ako to bude potom zo zarukou a kedze uz raz v servise bol nebudem riskovat :D
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

No určite by som neriskoval záruku, ale radšej kúpil poriadny dvd prehrávač za cca 65 euro, alebo kúpil hd media player a určite by som nepúšťal filmy na telke cez jej usb, hlavne ak ich tam mám trošku viac, kvôli ťažkému hľadaniu.
nykys
Novice
Novice

Re: kupa LCD TV

Príspevok od používateľa nykys »

LG 32LH5000 som zakúpil po dlhšom hľadaní. Často som sa stretával s nedokonalým obrazom a to už nehovorím o slabom a skreslenom zvuku. Ďalším problémom boli šmuhy v obraze kvôli vysokej odozve panelu a frekvencii snímania obrazu 50 HZ. Nakoniec ako sa vraví "kto hľadá nájde", moja voľba padla na výrobcu LG. DESIGN: Skutočne elegantný, jemne modrý "sklenený" lem je skôr bezfarebný čo vôbec neprekáža. Vypínač s pulzujúcim svetlom pri zapnutí prekvapil pekným červeným svetelným efektom, v menu sa dá vypnúť, takže Vás ani modré podsvietenie pri sledovaní nebude rušiť. TV sa dá vypnúť aj úplne, klasickým vypínačom v pravom dolnom rohu, takže zo spotreby 1W v pohotovosti sa dostanete na nulu.
MENU: Ponuka menu je veľmi pekná a príjemná na obsluhu, akurát som nevedel nájsť DVB-T tuner. V úvodnej obrazovke treba zvoliť krajinu Poľsko aby sa zobrazila celá ponuka. Ladenie programov potom prebehne automaticky v pásme TV, RADIO, DVB-T. Časové pásmo sa nastaví automaticky podľa krajiny a je tam možnosť posunu GMT o hodinu. Tento nastavený čas používa aj programový sprievodca EPG čo je dosť dôležité pri pripomienkach na vysielanie a nahrávaní programov na externom zariadení. OBRAZ: Skutočne špičkový!!! Kvalita ma doslova prevalcovala! Nekonečné možnosti nastavenia obrazu, dva užívateľské módy (nastavenie obrazu podľa vlastných predstáv). Technológia TruMotion 100Hz sa nastavuje v dvoch stupňoch (nízka, vysoká, vypnutie) a je vhodná na sledovanie skôr športových prenosov a bežného televízneho vysielania. Pri sledovaní filmov z DVD vytvára efekt "Mexickej telenovely"; úplne sa stráca atmosféra kina. Takže pri sledovaní filmov je najlepšie použiť funkciu Reálne kino 24p Real Cinema, avšak táto funkcia nepracuje pokiaľ je zapnutá funkcia TruMotion 100Hz. ZVUK: Ozvučenie ma milo prekvapilo, zvuk je plný a bez skreslenia skryté reproduktory skutočne počuť. Clear voice na zvýraznenie dialógov sa nastavuje vo viacerých stupňoch a funguje perfektne. INTELIGENTNÝ SENZOR: Tak táto funkcia je ozaj výborná! Senzor sám sníma okolité svetelné podmienky a prispôsobuje parametre obrazu tak aby sa dosiahol čo najlepší obraz v každej situácii. Ja osobne ho mám stále zapnutý a s výsledkom podaného obrazu som max spokojný. Jednak odpadá ručné nastavovanie obrazu a dôležitú funkciu zohráva aj pri spotrebe el. energie. SMART ENERGY SAVING: Nastavuje sa v štyroch stupňoch, jeden z nich je automatický.Skutočne ušetríte! Meral som spotrebu digitálnym meračom spotreby a vzhľadom na to že výrobca udáva spotrebu 150 W, tento parameter je našťastie pri bežnom používaní ťažko dosiahnuteľný. Pri vypnutom svetle, pri nízkom osvetlení miestnosti a zapnutej funkcii Energy Smart Saving Automaticky je spotreba 38W pri silnom dennom svetle 117W. Funkcia však nieje dostupná pri vlastnom nastavení obrazu User mode. USB: Po pripojení USB do slotu na bočnej strane TV automaticky nabehne ponuka na výber z troch možností hudba, foto a video. Videá prehráva bez problémov aj v HD kvalite akurát nepodporuje všetky zvukové formáty (napr. OGG). Niekedy sa stane že nemáte zvuk inokedy obraz, ale vzhľadom na to ,že si viete súbor upraviť v PC sa tento nedostatok stráca. Ani stolový DVD prehrávač Vám neprehrá všetko.
ZÁVER: S LG 32LH5000 som nadmieru spokojný, kvalitou podaného obrazu ďaleko presiahlo moje očakávania. Filmy sledujem z DVD bez upscalingu 1080p pripojené cez komponentný vstup s funkciou progressive scan a obraz je dokonalý. DVB-T a analógový príjem TV programov milo prekvapil svojou kvalitou.Takže ak sa stále neviete rozhodnúť pri výbere svojho LCD TV, tak pri LG 32LH5000 to rozhodne neoľutujete.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

a co tak ist do znacky SHARP - japonska kvalita - 3 rocna zaruka - mam doma len HD ale je slusny obraz .
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Sharpy sú tiež celkom dobré, len majú trošku nižšie kontrasty, decentnejší dizajn, ale aj trošku nižšiu spotrebu. Obraz je na nich dobrý. Ich hlavnou výhodou je naozaj výroba priamo v Japonsku.

Ale keď už Sharpa tak určite ledku!!! - LC-32LE600E
http://www.najnakup.sk/searchResults.aspx?q=LC-32LE600E
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Samsung vs Philips

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Ahojte,

potreboval by som sa surne poradit. Otec dnes prisiel s tym, ze chce novy LCD TV a ma utkvelu predstavu, ze chce Philips. Potrebujem sa poradit, pretoze moja utkvela predstava zas je Samsung... :D
Otec chce zobrat nasledovny:

http://www.tpd.sk/katalog/detail/?detail=7945

Ja som nasiel este tento:

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... 7pfl8404h/

Kedze som v tomto uplny laik, neviem aky je medzi nimi rozdiel... :oops:

Kazdopadne, ja som stale za Samsung, moj favorit je:

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... =srovnavac

Je vacsi, ovela lacnejsi, akurat nema podsvietenie, co neviem, ci je az taka vyhra a tusim je tiez 100Hz... Mozte mi prosim poradit, ktora znacka je lepsia? Samsung alebo Philips? A konkretne, ktory by ste odporucali?

Mam cas do siestej poobede, potom otec pojde kupit ten Philips do TPD, coz je podla mna dost nerozumne... Prosim radu :!: Dakujem! :D
eldorado08

Príspevok od používateľa eldorado08 »

Mno keď sa dá, určite by som išiel do 40-42" TV.

http://www.biga.sk/index.php?page=6&itm ... abb5b3a0d1

http://www.datart.sk/katalog/LCD-televi ... 4H-12.html

Philips je podľa mňa o chlp lepší.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ten Samsung nie je 100 Hz!!!! :!:

Inak to podsvietenie je dosť zaujímavá vecička, akurát teraz rozmýšľam, či už má tú najvyššiu formu podsvietenia, alebo ešte iba tú nižšiu čo je o ničom, ale zdá sa mi že iba tú nižšiu. :?
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Ano, potom som si aj ja vsimol, ze nie je 100Hz... No a co sa tyka tej formy podsvietenia, neviem aku myslis, ale videl som dve - ledky na zadnej strane nepriesvitneho ramu (to je to co ma), alebo potom priesvitny ram, ktory prezaruje cely... To je ale drahe jak diva svina... :?

BTW: nakoniec sme nekupili nic, ukecal som otca, nech trochu pocka... :P Dakujem za rady!
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

No myslel som to takto:

Najvyššie rady majú podsvietenie, ktoré mení farbu podľa toho čo sa práve premieta v telke a dotvára to celý dojem z pozerania a obraz ide prakticky to stratena. Vyzerá to naozaj dobre. Nižšie modeli majú prakticky statické podsvietenie, čiže sa nič nejako extra nemení......
Napísať odpoveď