Spoločenská sieť - Váš názor, vaše pripomienky

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

som rád že si sa vyjadril k tomu čo som písal :roll:
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hack2erSVK »

audiotrack napísal:Hack2erSVK vieš čo je tvoj problém? Že máš veľké plány a ambície, no nemáš na to prostriedky. Nehovorím aby si zaplatil veľkej firme čo ti to naprogramuje, no nečakaj že sa tak jednoduchý projekt presadí sám. Nepresadí, musíš ho presadiť ty. A to nie zaslepenou reklamou ktorej veríš iba ty, ale funkciami a možnosťami. Aj ten tvoj druhý projekt, to fórum. Vychválil si na akých super technologiach to šlape, no nič tam nie je. Aj som ťa napomenul nech tam pridáš jazyky aby to bolo skutočne forum o programovaní, na svojom fore si potom napísal že tam budú no stále ich tam nevidím. Hlavne že reklamu máš asi na každom fóre o programovaní. Prečo ti tam asi nechodia ludia? Reklama totižto nestačí. To isté aj s gigacastom. Padlo tu toľko sťažnosí, no neopravil si to. Nič si nepridal, iba stále argumentuješ tým istým. Prečo sa potom pýtaš na názory? Veď sám si písal že je to beta lebo chceš názory ludí, no tebe sú zjavne ukradnuté. Pribudli tam nejaké aplikácie? Ruku na srdce, čo si tam zmenil odvtedy ako si tu predstavil druhú verziu? Bolo to 04 mája 2009 a odvtedy podľa tvojich príspevkov mala v lete pribudnúť citujem: "Aktuálne v lete by mala pribudnút fotogaléria s neobmedzenou veľkostou a komfortným ovládaním." Kde je? Dalej citujem tvoj ďalší príspevok: "chystam momentalne jednu vec ktora sa vola "Tour" teda bude moznost si pozriet co gigacast ponuka". Kde to nájdem? Naposledy si spomínal skupiny užívateľov no tie tam tiež ešte nemáš pokial viem. Teraz na predchádzajúcej strane si zase spomenul nové vyhladávanie. Prečo tam nebolo už od začiatku? Čiže od toho začiatku mája, čo sú 4 mesiace tam nič nepribudlo. Hlavne že pribúdajú príspevky do tejto témy. A na záver ťa ešte raz zacitujem: "September 2009 - Final relase". Si si istý že to stihneš za zvyšných 5 dní? Takýmto prístupom nie, v septembri sa objaví ďalšie "čoskoro..." a za tým argument že gmail bol betou 2 roky
Aby si bol spokojny tak ti napisem odpoved. Tak za prve. Poznas ma? Vies ake su moje moznosti? Dost pochybujem. Tym padom nemozes vraviet ze na to nemam prostriedky. Je dost narocne na cas ale myslim si ze vysledok je velmi potesujuci. Ja neviem uz ci ste ozaj blbí ale minimalne dvakrat som to sem napisal...toto neni reklama, islo mi o testovanie systemu, vsimni si pri logu napis "Beta". Reklamnu kampan mam rozpracovanu a bude to zaujimave to ti mozem povedat. Ohladom druheho projektu aj ked to sem nepatri, pridali sa jazyky a poviem ti ze sme za par dni ziskali viac ako 600 prispevkov. Neni mi to ukradnute to co ste tu hovorili ale sam sa rozhodnem co ako spravim a kedy to tam zapracujem. Od spustenia dvojky sa system ladil pre novy vzhlad, zabralo to pomerne dost casu, viac nez som predpokladal tak sa to natiahlo. Tour bude rovno s final, pisal som ze sa pripravuje tak ked by bol napisal by som to sem, snad tolko si uz dokazes domysliet. To iste aj so skupinami. Citaj a rozmyslaj. Vyhladavanie detto. Z tvojho pohladu mozno nic ale pribudlo tam doho pomerne dost, tesovanie systemu, doladovanie dizajnu a prisposobovanie atd. Asi taketo veci nepokladas za dolezite ale mal by si ;). No a na zaver, od zaciatku som to planoval na koniec septembra ale schvalne som nepisal presny datum iba mesiac takze to moze byt hocikedy. Nekritizuj moj pristup lebo dokopy o mne nic nevies. Ohladom argumentu s gmailom, je to velmi dobry priklad ako som vam to mohol vysvetlit pretoze to tu zjavne nikto nechapal.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Osetril by som na tvojom mieste chybove hlasky pri registracii. Hlavne ma zarazilo, ze input na meno mas nasteveny na 128 znakov, pricom ti to oreze na 20. Takisto som len tak zo spasu skusil poslat z vlastneho formularu data, kde som nastavil nezmyselny datum (okolo roku 38.55.2010), formular nic nenamietal a zahadne mam v profile vek 9. Okrem toho by som pridal aj kolonku na overenie hesla.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Hack2erSVK napísal:Ja neviem uz ci ste ozaj blby
Samozrejme ze ta pozname, ty si ten co nevie gramatiku, ale robi najvacsi a najrevolucnejsi projekt sucastnosti ;)

audiotrack ja neviem ci ta to tu este stale bavi, ale ja osobne by som to tu zamkol. To co pise Hack2erSVK sme tu uz citali vela krat ;)
Hack2erSVK napísal:Ohladom druheho projektu aj ked to sem nepatri, pridali sa jazyky
Co? Kde? :shock:
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Hack2erSVK

Preco si neprides zmerat sily na webexpo ?

Je to sutaz na konferencii, ktora sa zaobera prave startupmi a projektami, ktore podla odbornikou maju buducnost.

Tvoj projekt som si nepozeral ale ak skutocne ma perspektivu ideu, o ktorej hovoris namal by byt problem postupit do Prahy. :wink:
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Empiko - dakujem, vpisem to do todo listu. Takto som si predstavoval idealny prispevok.

Snacker - diki za tip, tento rok uz urcite nie ale na buduci by som to vyskusal :)

BX - nech urcite audiotrack tuto temu nelockne pretoze pokial by sem komentovalo viac takych ako empiko konecne by sa zacali splnat moje predstavy o teme ktoru som si predstavoval ked som toto zakladal.
A ohladom hrubky...opravene...stane sa. A o mojej znalosti gramatiky to nedoazuje nic, kazdemu sa podari spravit chyba ;)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Nech sa tato tema zamkne z rovnakeho dovodu, ako pri tom vasom fore.

btw. k tej chybe, samozrejme ze sa stane, hlavnou naplnou toho prispevku nebola chyba, ale ziadost o zamknutie :)
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Nech sa tato tema zamkne z rovnakeho dovodu, ako pri tom vasom fore.

btw. k tej chybe, samozrejme ze sa stane, hlavnou naplnou toho prispevku nebola chyba, ale ziadost o zamknutie :)

// ak sa nezamkne, tak uz sa tu, aspon ja, viac vyjadrovat nebudem
Dobre, nikto ta nenuti diskutovat v tejto teme. Preto temu nelocknite.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja sa ešte na skok vrátim k tomu foru: písal si že ste za pár dní získali cez 600 príspevkov. Práve v tomto momente je to presne: počet zpráv: 640. No akosi si zabudol povedať že ty máš 159 a nordic (druhý admin) má 210. Takže viac ako polovica z nich sú vaše. To je fakt úspech :) Ale to je iná téma, tak to nechajme tak...

A späť k tomu gigacastu. Máš pravdu, nepoznám ťa, no to že nemáš prostriedky tvrdiť môžem. Rovnako ako nepoznám ludí z facebooku a gmailu a tiež o nich môžem tvrdiť že oni tie prostriedky majú. A určite som toho už vyvinul/naprogramoval viac než ty, a viem ako to chodí. A nikdy by som nehodil na finálne testovanie luďom niečo, kde nie je čo testovať. A to by nespravila ani žiadna firma. Dá sa ti tam prihlásiť a poslať si súkromnú správu. Super, funguje to. Ale nie sú tam žiadne funkcie. Neviem pochopiť prečo sa teda hráš s designom a nepridávaš tam nové veci. Rovnako ako ty nevieš pochopiť prečo ťa porovnávame s facebookom. A že na konci septembra bude final release? Schválne, zahrajme sa hru. Ja si dám pripomienku do mobilu aby som nezabudol. Ak tam posledný deň v septembri nebudú veci ktoré slubuješ už 4 mesiace, a stále tam bude beta v logu ako tvoje zadné vrátka ktoré využívaš viac než je zdravé, tak to tu môžem zamknúť? :) I keď vôbec by som sa nedivil (aby si tomu predišiel) keby vydáš verziu 3 a tá bude v beta verzii.. a celý tento kolotoč odznova. A ešte jeden postreh: v prvej verzii sa mi zdá že toho bolo viac ako tu. Možno to bolo len zdanie tým chaotickým designom, ale čo sa vlastne okrem designu zmenilo, že to je druhá verzia? No a aby som dal aj kritiku k stránke ako takej a nie iba k tebe a tvojmu systému vyvíjania, tak tu je:

1) registrácia - ako bolo spomenuté, overovanie hesla by sa hodilo. Niektoré veci v ktorých nevidím význam aby boli povinné vyžaduješ (napríklad vek, čo ak ho nechcem uviesť? jednoducho ma bez dátumu narodenia nepustí ďalej)

2) prihlásenie - chýbala mi možnosť zapmätania, aby som sa nabudúce nemusel zase prihlasovať

3) profil - môžem mazať hocikoho komentáre (na demonštráciu som zmazal ten "to sa nam to tu rozrasta" z tvojho profilu). Taktiež ak si pomažem všetky komentáre, napíše sa Žiadne komentáre späť pričom späť je ako history.back() a teda na späť musím kliknúť toľkokrát, koľko komentárov som pomazal
Keď som v niekoho profile a kliknem na chat, hodí ma na index (dashboard) ale chat nikde (aha, vlastne hej. Trápny popup ktorý mi zablokovalo). Vo svojom profile by som tlačidlá chat a pridať do prateľov nemusel vidieť, keď ani jedno nemôžem na seba uplatniť.

4) nastavenia - zmena pozadia (ktorú si tak vychvaloval) sa prejavila jedine v profile, aj to zmenilo pozadie iba v dvoch tenkých pásikoch po stranách. Žiadna ina stránka (dashboard, priatelia, nastavenia, správy..) sa nezmenila, stále je biela.
Multimédia - na čo to tam kur*a je keď to tiež nefunguje? Pridal som si link na youtube, no prečo ho v profile vypíše iba ako text? Dobre, že to nevieš zistiť že ide o link na yotube a hneď tam dať video aby hralo chápem, veď nechceš byť ako facebook :) ale že z toho ani obyčajný odkaz nespraví fakt nechápem...

5) celé menu vo footeri nie je funkčné

6) zmena emailu vyžaduje potvrdenie linku zaslaného na ten starý alebo nový mail? Iba napísalo že bol poslaný link, no neviem kde ho poslalo keď obe adresy boli vymyslené. To je otázka len na ujasnenie

odhliadnúc od toho že som sa tam maximálne nudil, že je tam plno nedostatkov (pri písaní článkov sú edity a popisy len tak na sebe nahádzané, žiadne zarovnania..), chybové hlášky píše len tak do prvého riadku ničim nezvýraznené a musel som hladať či som uspel so svojou požiadavkou alebo nie, okrem toho že na články do svojho blogu musím čakať na schválenie redakciou (neviem koľko ludí chceš neskôr zamestnávať aby si to zvládal ak chceš byť taký veľký aby si konkuroval spomínaným stránkam) a plno iných logických nedostatkov si stále myslím že to budúcnosť nemá
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

budme uprimny je to na hofno :D series na travnik ktory je uz davno pohnojeny... tak by som to vystihol najlepsie :D:D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

no tak skusil som sa zaregistrovat...a moj osobny nazor je ze snaha tam mozno bola ale celkovo tam nie je nic co by bolo konkurencie schopne. orientacia na webe je nulova (mozno je to len v mojom pripade) - klikam vsade kde sa da ale zatial som sa k nicomu nedopracoval cize neviem ani co tam mam testovat...cize velmi rad by som k niecomu povedal svoj nazor ale nemam k comu...

- mozem posielat spravy? fajn, to mozem aj na X dalsich rozsirenejsich weboch...(chapem ze je to len BETA)

- priatelov si tam pridavat nemozem lebo nemam koho...

- profil a nastavenia...hmm....to je vsetko ?? a co tam ?? dam si tam fofo, napisem nejake nepravdive udaje a budem cakat kym sa mi ozve nejaka zabka ?? :roll: ....nuda....

- no ak by som to mal hodnotit ako obycajny uzivatel tak web na mna doslova posobi ako pexeso, proste "otacam" / klikam a cakam co ma caka na druhej strane...no na druhej strane nie je nic :?

viac k tomu nemam co povedat :wink: a moj nazor ber ako nazor obycajneho uzivatela :) nevenujem sa tvorbe stranok cize neviem ani to co vsetko to obnasa...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

ja by som formulár na registráciu nedal hneď na prvú stranu, ale len nejaký link naňho pod "prihlásiť" lebo toto môže byť pre niekoho mätúce
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak som si otvoril po dlhom case Gigacast, ale nemam tam ucet. Na uvodnej stranke ma nic nedonuti k registracii, lebo neviem co to je za stranku, co od nej ocakavat a tak podobne. Kedze o Facebooku pocut na kazdom rohu, tak sa ludia registruju, ale tu nemam dovod. Mozno by som hodil na uvod aspon nejake tie foto ako napriklad na libimseti.cz, ked sa ti ukaze nejaka ta fotka, resp. fotky. Ako najjednoduchsie prilakas muzsku cast populacie, ak nie fotkami zien???
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Tak som si otvoril po dlhom case Gigacast, ale nemam tam ucet. Na uvodnej stranke ma nic nedonuti k registracii, lebo neviem co to je za stranku, co od nej ocakavat a tak podobne. Kedze o Facebooku pocut na kazdom rohu, tak sa ludia registruju, ale tu nemam dovod. Mozno by som hodil na uvod aspon nejake tie foto ako napriklad na libimseti.cz, ked sa ti ukaze nejaka ta fotka, resp. fotky. Ako najjednoduchsie prilakas muzsku cast populacie, ak nie fotkami zien???
Nechcem index prilis preplnovat. Ale verim taktiez vo viralnu reklamu...mozno raz budu ludia takto rozpravat o GigaCaste :).
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

A možno nie :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a možno hej, ale fakt len raz :)
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja verim ze hej a stale :)
lommbardo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lommbardo »

Takze trosku som to potestoval aj ja ked tu o tom vsetci tak pisu: a niektore moje zistenia boli cekom zaujimave miestami vtipne. Nebudem riesit graficku stranku kedze v case kedy zaostavaju funkcie je to nepodstatne, ale predsa len jedna pripomienka: Ked som testoval stranku na mojom netbooku s nainstalovanym ubuntu vyzeralo to mierne rozhadzane a toto sa prejavilo aj pri testoch s prehliadacmi,, ale hovorim nie je to podstatne. Co je ale podstatnejsie su nasledovne veci: Vpodstate kazdy formular co sa stranke nachadza pekne zozerie cokolvek mu poslem. Niektore zakladne veci su osetrene ale aj tak mozem pridavat totalne blbosti a nic sa nedeje. Treba brat do uvahy ze tvoj "revolucny web" budu pouzivat obycajni ludia, ktorym nerobi problem hodit do formularov cokolvek. Dalsia vec co ma celkom vytocila pri registracii: Ked nieco vyplnim zle, vratim sa dozadu a musim vsetko vypisovat znova. Ked uz nic revolucne tak aspon nieco obycajne ako pamatat si vyplnene polia v session mohlo byt. Myslim, ze v dnesnej dobe je to uz standart. Snazil sa zmenit si mail co bolo neuspesne takze nekomentujem. Ked som sa registroval a pridaval som este pri registracii fotku absolutne nic netrapilo to, ze si namiesto fotky pridavam textak. Dalsia vec random vyhladavanie, ktore bolo spomenute uz milion krat.

Teraz nieco k napadu a k tebe: Ciele mas vysoke to sa mi jednej strane paci, pretoze chces robit nieco o com si myslis, ze to je alebo bude velke. Na druhej strane, ked chce clovek prist s niecim velkym, musi mat v prvom rade napad. V tvojom projekte mi napady chybaju a to je asi hlavny problem. Dal si ludom testovat web to je vpohode ale kolko postrehov to uz bolo spomenutych? Pozri si kedy pisem prispevok ja a neodstranil si veci o ktorych sa pisalo este na prvej strane tejto temy co bolo ani neviem presne kedy davno. Dobra rada neries grafiku a design a tieto veci, urob nieco aby som si povedal: "to som este nevidel" na tom webe musim byt a podobne veci ... vela stastia
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

urob nieco aby som si povedal: "to som este nevidel"
Neviem ako ty ale ja som si to po navsteve GigaCastu povedal
Hack2erSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

lommbardo napísal:Takze trosku som to potestoval aj ja ked tu o tom vsetci tak pisu: a niektore moje zistenia boli cekom zaujimave miestami vtipne. Nebudem riesit graficku stranku kedze v case kedy zaostavaju funkcie je to nepodstatne, ale predsa len jedna pripomienka: Ked som testoval stranku na mojom netbooku s nainstalovanym ubuntu vyzeralo to mierne rozhadzane a toto sa prejavilo aj pri testoch s prehliadacmi,, ale hovorim nie je to podstatne. Co je ale podstatnejsie su nasledovne veci: Vpodstate kazdy formular co sa stranke nachadza pekne zozerie cokolvek mu poslem. Niektore zakladne veci su osetrene ale aj tak mozem pridavat totalne blbosti a nic sa nedeje. Treba brat do uvahy ze tvoj "revolucny web" budu pouzivat obycajni ludia, ktorym nerobi problem hodit do formularov cokolvek. Dalsia vec co ma celkom vytocila pri registracii: Ked nieco vyplnim zle, vratim sa dozadu a musim vsetko vypisovat znova. Ked uz nic revolucne tak aspon nieco obycajne ako pamatat si vyplnene polia v session mohlo byt. Myslim, ze v dnesnej dobe je to uz standart. Snazil sa zmenit si mail co bolo neuspesne takze nekomentujem. Ked som sa registroval a pridaval som este pri registracii fotku absolutne nic netrapilo to, ze si namiesto fotky pridavam textak. Dalsia vec random vyhladavanie, ktore bolo spomenute uz milion krat.

Teraz nieco k napadu a k tebe: Ciele mas vysoke to sa mi jednej strane paci, pretoze chces robit nieco o com si myslis, ze to je alebo bude velke. Na druhej strane, ked chce clovek prist s niecim velkym, musi mat v prvom rade napad. V tvojom projekte mi napady chybaju a to je asi hlavny problem. Dal si ludom testovat web to je vpohode ale kolko postrehov to uz bolo spomenutych? Pozri si kedy pisem prispevok ja a neodstranil si veci o ktorych sa pisalo este na prvej strane tejto temy co bolo ani neviem presne kedy davno. Dobra rada neries grafiku a design a tieto veci, urob nieco aby som si povedal: "to som este nevidel" na tom webe musim byt a podobne veci ... vela stastia
Velmi dobre formulovaný príspevok, mas u mna + :). Ale k veci. Povedz mi presne v akych prehliadacoch a co bolo rozhadzane...ja som to testoval aj napr. cez browsershots a bolo to ok. Skus viac rozsirit co si danemu (danym) formularom zadal a ktore to boli. Dobre ze spominas registraciu s vylepseniami co sa pripravuju chcem vyriesit aj tento problem. Ohladom zmeny mailu pokusim sa problem co najskor vyriesit. Ale celkom som nepochopil tomu textaku. Skusal som menit avatar pridanim nejakeho textoveho suboru a napisal ze format nie je podporovany, teda tak to ma byt resp. neviem co si ocakaval ze sa udeje. K vyhladavaniu: Kedy si testoval web? Vcera vecer sa nahodilo nove vyhladavanie (podpora: Meno, Priezvisko, Nick, Stat, Mesto, zamestnanie, skola). Pokial by si s tym zaznamenal nejake problem daj mi vediet.

Som rad ze sa na to pozeras takto. Napad(y) mam lenze momentalne sa plne sustredim veciam ktore myslienku spolocenskej siete dotvaraju a teda su akymsi standardom. Veci ktore boli spomenute tu evidujem a sam rozhodujem v akom poradi budu opravene/vylepsene. Mne na designe dost zalezi a potrpim si nan. Myslim si ze som to po grafickej stranke zvlaol snazil som sa evokovat cisty desing. Ako web samotny aj design sa vyvija. Nechaj GigaCast-u este cas nech vyzraje ako kvalitne vino a verim ze potom povies to co povedat chces :)

//autoeditácia príspevku ( 16 Sep 2009, 23:50 )
Snacker napísal:Neviem ako ty ale ja som si to po navsteve GigaCastu povedal
V akom zmysle?
Napísať odpoveď