to nic nemeni na tom ze Mercedes o5 raz vyhral
F1 2009
no havaria nepotrebuje komentar len amater urobi to co hailton. vedel ze butona nepredbehne aj tak tlacil na plin ale aspon daroval body raikonenovi...
inak vsimli ste si sutilovi chybalo jedno (prave) zrkadlo? neviem kde sa mu odlomilo.....
inak sa mi nepaci (zo sportoveho hladiska) ze tratovy komisari nemaju rovnaky meter na jazdcov.
kubica dostal čierno červenu vlajku aby išiel do boxov pre nove predne kridlo. aj raz schumacherovi to nariadili (jemu sa odtrhlo bocne). potom alonsovi odletelo predne koleso a dostali pokutu.
no a raikonenovi lietal vzadu vyfuk a nic. alebo aj predne koleso viacerym odletelo a tiez nemali nic z toho.
potom ku koncu pretekov sa tam jedna toyta (tusim glock)skoro zrazila tusim s rosbergom a potom narazil skoro do truliho a ani to neriesili. inokedy trosku sa tuknu a hned to vysetruju. a pamatam si aj na zaciatku roka ked sa kubica zrazil s vettelom pricom to bol obycajny suboj a vettel dostal trest.
mohli by uvazovat aj o rovnakych komisaroch pre vsetky preteky, alebo aspon aby poznali pracu svojich kolegov na inych okruhoch.
inak vsimli ste si sutilovi chybalo jedno (prave) zrkadlo? neviem kde sa mu odlomilo.....
inak sa mi nepaci (zo sportoveho hladiska) ze tratovy komisari nemaju rovnaky meter na jazdcov.
kubica dostal čierno červenu vlajku aby išiel do boxov pre nove predne kridlo. aj raz schumacherovi to nariadili (jemu sa odtrhlo bocne). potom alonsovi odletelo predne koleso a dostali pokutu.
no a raikonenovi lietal vzadu vyfuk a nic. alebo aj predne koleso viacerym odletelo a tiez nemali nic z toho.
potom ku koncu pretekov sa tam jedna toyta (tusim glock)skoro zrazila tusim s rosbergom a potom narazil skoro do truliho a ani to neriesili. inokedy trosku sa tuknu a hned to vysetruju. a pamatam si aj na zaciatku roka ked sa kubica zrazil s vettelom pricom to bol obycajny suboj a vettel dostal trest.
mohli by uvazovat aj o rovnakych komisaroch pre vsetky preteky, alebo aspon aby poznali pracu svojich kolegov na inych okruhoch.
-
Majro
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
s tym rovnakym metrom by sa potom asi dobre vyburili pri startoch s uzskou zakrutou.. sa pamatam ako vettel alebo kto, pri boji o prvu priecku po starte, tukol trochu do asi barichella, a uz to hned malo nejake sankcie(asi 4-5 velkych cien dozadu).. tiez nechapem naco sa tym maju zaujimat, ked start neni nikdy bez tukancov.. potom teda mali vysetrovat polku jazdcov..
-
Maroshv
Amateur
Podľa mňa tým Renault ma riadne na kahánku. A môže zato Flavio Briatore, ani by som sa nečudoval ak by Piquetovi prikázala naburať. Briatorého charaker je už taky, jeho často rozhorčene reči ktoré vedie do medií to len potvrdzujú. myslite si , žeby pomohlo Renaultu ak by Briatore odstúpil?
A teraz lepšia správa: Veľká cena Kanady je späť. V novom ročníku sa môžme tešiť znovu na GP Kanady. Preteky sa budú konať 6.10.2010.
A teraz lepšia správa: Veľká cena Kanady je späť. V novom ročníku sa môžme tešiť znovu na GP Kanady. Preteky sa budú konať 6.10.2010.
-
hojko
Site Admin
Mne sa tento plan velmi pacil, podla mna to mali vyborne naplanovane, vsetko vyzeralo krasne, az kym to nevyplavalo von. Myslim, ze asi nikoho z nas nenapadlo, ze by ta kolizia mohla byt takto dohodnuta. Je tu vsak slovo proti slovu, kto za to moze, aj ked verit tomu, ze s tym sam Piquet prisiel sa snad ani neda.
Najviac sa mi paci, ze je v tom zapleteny opat Alonso, ako tato vyhra, tak aj skandal s McLarenom.
Najviac sa mi paci, ze je v tom zapleteny opat Alonso, ako tato vyhra, tak aj skandal s McLarenom.
-
Mateq
Medium Professional
Pekná paralela s McLarenom a Ronom Dennisom.MP4-24 napísal:a je to tu Briatore a Symonds končia v Renaulte!
Odstrelia tímového šéfa, takže sa to skončí iba mastnou pokutou. Tým pádom už žiadny zákaz štartu ani nič podobné nehrozí.. A som si istý, že tento krok bol starostlivo prekonzultovaný s Berniem a Mosleyom, inak by sa Briatore stoličky nepustil.. Takže na vyššie uvedené rozuzlenie by som si kľudne stavil.
-
t0m4s3
Admin
Z nas zrejme nie, ale spekulacie o podvode sa vynorili uz po samotnej VC, pretoze Alonso tankoval nezvykle skoro a az "po dekel" ...hojko napísal:Mne sa tento plan velmi pacil, podla mna to mali vyborne naplanovane, vsetko vyzeralo krasne, az kym to nevyplavalo von. Myslim, ze asi nikoho z nas nenapadlo, ze by ta kolizia mohla byt takto dohodnuta. Je tu vsak slovo proti slovu, kto za to moze, aj ked verit tomu, ze s tym sam Piquet prisiel sa snad ani neda.
-
PAIN
Light Professional
Vyhadzov Briatoreho a Symondsa a Alonsov skory prichod do boxov uz nieco naznacil ale aj tak...Piquet je tak podpriemerny pretekar, ze kebyze si vseci dopodrobna vsimaju jeho kolizie a vylety z trate, tak zaznam z telemetrie by ukazal kadeco. Vsak ved asi castejsie nedosiel do ciela ako dosiel. Verim tomu, ze s jeho "sikovnostou" by to ani nemuselo byt divadielko ale normalna kolizia ake sme u neho videli neraz...Co je ale takmer iste, Piquet si uz ako pretekar vo vyznamnejsej serii neskrtne pretoze je podpriemerny a pretoze je bud klamar a podvodnik, alebo udavač a človek, čo dokaže umyselne vrazit do steny len aby si tym vybojoval predlzenie zmluvy...kto by uz len chcel takeho pretekara
-
krija
VIP
no podla mojho nazoru sa to z taktickej stranky moc vycitat nedalo. vid prilohu. alonso bol relativne rychly tak ako v treningoch tak aj v kvalifikacii, len ho zradila technika. vam tu nie je asi nutne vysvetlovat, ze ak si je team vedomi svojej sily, ale nejakym nedopatrenim sa dostane na spodne priecky na gride tak sa da dosiahnut uspech iba odlisnymi taktikami ako ma vacsina startoveho pola, tj viac alebo menej zastavok v boxoch. proste to vyzeralo zo zaciatku na tri zastavky a v priebehu velkej ceny zmenili taktiku na dve.
plus pripajam udajne plnu verziu radio-komunikacie renaultu podla dennika The Times. na rovinu, pre piquetovcov to podla nej nevyzera najlepsie.
Pat Symonds: “I can tell you now we are not three-stopping.”
Symonds: “Don't worry about fuel, because I'm going to get him (Fernando Alonso) out of this traffic earlier than that.”
Piquet: “What lap are we in? What lap are we in?”
Renault engineer: “He just asked 'what lap are we in?'”
Symonds: “Yeah, tell him that he's about to complete lap eight.”
Symonds: “No, just tell him, he is about, he's just completing, he's about to complete lap eight.”
...
Symonds: “Right, I'm going to...I think we're going to stop him just before we catch him (Williams driver Kazuki Nakajima, who was ahead of Alonso) and get him out of it, the reason being we've still got this worry on the fuel pump. It's only a couple of laps short. We're going to be stopping him early and we're going to go to lap 40.”
Symonds to engineer following Alonso's pit-stop: “Okay right, you've got to push him really bloody hard now. If he (Piquet) doesn't get past [Rubens] Barrichello, he's going nowhere – he's got to get past Barrichello this lap.”
Flavio Briatore: “Tell him, push.”
Piquet's race engineer: “Nelson, no excuses now, you've got to get past Barrichello. You've got four clicks straight-line advantage. Come on, you've got to push now, you must get past him.”
The Brazilian comes into heavy contact with the turn 17 wall a few minutes later.
Multiple voices at the same time: “Nelson's off. F***ing hell. Nelson's had a crash. I would say that would be a red flag. It's huge.”
Piquet: “Sorry guys. I had a little outing.”
Engineer: “Is he alright? Is he alright?”
Symonds: “Ask him if he's alright.”
Engineer: “Are you okay? Are you okay?”
Engineer: “Fernando's just gone past it.”
Engineer: “Okay, yellow flag.”
Piquet: “Yeah, I hit my head in the back. I think I'm okay.”
Engineer: “Okay, understood.”
Symonds: “Right (inaudible), stop him.”
Engineer: “Safety car, safety car, safety car, safety car. Fernando, safety car, mixture three.”
Symonds: “Tell him to be careful, turn 17 I think it is.”
Engineer: “F***ing hell that was a big shunt.”
Briatore: “F***ing hell...my every f***ing disgrace, f***ing, he's not a driver.”
Symonds: “What position is Fernando in?”
Engineer: “Well, we were 20, and we're first guy to pick the safety car up.”
Symonds: “Yeah, we're not...”
Engineer: “He will get away past it, but he's got to wait.”
Briatore: “What position we are now in all this?”
Symonds: “To be honest, I don't know Flavio. It's got to have been good for Fernando, but I honestly don't know where he is.”
http://www.crash.net/f1/news/152361/1/t ... ation.html
prilohy su z: http://www.formula1.com/results/season/ ... popup.html
plus pripajam udajne plnu verziu radio-komunikacie renaultu podla dennika The Times. na rovinu, pre piquetovcov to podla nej nevyzera najlepsie.
Pat Symonds: “I can tell you now we are not three-stopping.”
Symonds: “Don't worry about fuel, because I'm going to get him (Fernando Alonso) out of this traffic earlier than that.”
Piquet: “What lap are we in? What lap are we in?”
Renault engineer: “He just asked 'what lap are we in?'”
Symonds: “Yeah, tell him that he's about to complete lap eight.”
Symonds: “No, just tell him, he is about, he's just completing, he's about to complete lap eight.”
...
Symonds: “Right, I'm going to...I think we're going to stop him just before we catch him (Williams driver Kazuki Nakajima, who was ahead of Alonso) and get him out of it, the reason being we've still got this worry on the fuel pump. It's only a couple of laps short. We're going to be stopping him early and we're going to go to lap 40.”
Symonds to engineer following Alonso's pit-stop: “Okay right, you've got to push him really bloody hard now. If he (Piquet) doesn't get past [Rubens] Barrichello, he's going nowhere – he's got to get past Barrichello this lap.”
Flavio Briatore: “Tell him, push.”
Piquet's race engineer: “Nelson, no excuses now, you've got to get past Barrichello. You've got four clicks straight-line advantage. Come on, you've got to push now, you must get past him.”
The Brazilian comes into heavy contact with the turn 17 wall a few minutes later.
Multiple voices at the same time: “Nelson's off. F***ing hell. Nelson's had a crash. I would say that would be a red flag. It's huge.”
Piquet: “Sorry guys. I had a little outing.”
Engineer: “Is he alright? Is he alright?”
Symonds: “Ask him if he's alright.”
Engineer: “Are you okay? Are you okay?”
Engineer: “Fernando's just gone past it.”
Engineer: “Okay, yellow flag.”
Piquet: “Yeah, I hit my head in the back. I think I'm okay.”
Engineer: “Okay, understood.”
Symonds: “Right (inaudible), stop him.”
Engineer: “Safety car, safety car, safety car, safety car. Fernando, safety car, mixture three.”
Symonds: “Tell him to be careful, turn 17 I think it is.”
Engineer: “F***ing hell that was a big shunt.”
Briatore: “F***ing hell...my every f***ing disgrace, f***ing, he's not a driver.”
Symonds: “What position is Fernando in?”
Engineer: “Well, we were 20, and we're first guy to pick the safety car up.”
Symonds: “Yeah, we're not...”
Engineer: “He will get away past it, but he's got to wait.”
Briatore: “What position we are now in all this?”
Symonds: “To be honest, I don't know Flavio. It's got to have been good for Fernando, but I honestly don't know where he is.”
http://www.crash.net/f1/news/152361/1/t ... ation.html
prilohy su z: http://www.formula1.com/results/season/ ... popup.html
-
krija
VIP
hojko v podstate mi to je jedno, ale z jeho (piquetovho) vyhlasenia vyberam nasledovne:hojko napísal:...ci???
"12. nehodu som vyvolal tak, že som pred relevantnou zákrutou stratil kontrolu nad autom. V záujme toho, aby som tak spravil v správnom kole, som môj tím viackrát cez vysielačku žiadal o potvrdenie správneho kola, čo by som inak nerobil. Pri nehode som sa nezranil a nezranil sa ani nikto iný."
ale z vyssie uvedenej radiovej komunikacie to nevyplyva.
http://www.f1.sk/spravy/?clanok=33046
alebo nizsie vo vyhlaseni sa odvolava na telemetriu:
"16. čo sa týka môjho tímu, môj pretekový inžinier sa ma pýtal na nehodu, pretože mu prišla nezvyčajná. Odvetil som, že som stratil kontrolu nad autom. Myslím si, že šikovný inžinier musel z telemetrie vyčítať, že táto nehoda bola úmyselná. Pokračoval som totiž v akcelerácii, aj keď normálnou reakciou by bolo čo najrýchlejšie šliapnuť na brzdu."
v zahrievacom kole podla vas sliapol dost rychlo na brzdu? co podla vas vravi telemetria z tejto casti preteku? alebo si to v zahrievacom kole nacvicoval? naco by si to vobec nacvicoval, ked vie, ze staci iba "...čo najrýchlejšie šliapnuť na brzdu."
spominana telemetria opat od The Times:
http://www.timesonline.co.uk/multimedia ... 14101a.pdf
z telemetrie vyplyva, ze zacal akcelerovat priliz skoro, dal viac plynu ako v predoslych kolach a na chvilu dal "dole nohu z plynu". ale predsa team ho v radiovej komunikacii nabadal aby predbehol rubensa. chalan to nezvladol, tak ako ani povacsinu jeho beznadejne trapnej cca 1 a 1/2 rocnej existencie v serialy F1.
a neviem ci si to tu vobec niekto uvedomuje, ale ak by mal aj N.P. pravdu tak tymto extempore s nehodou a naslednym safety carom sa moze najviac citit poskodeny felipe massa a team ferrari. dnes by bol majstrom sveta pre rok 2008 vedeny s velkou pravdepodobnostou niekto iny
-
prask
Light Professional
inak v celej tejto kauze suhlasim s Irvinom ktory z toho nerobi velku vedu. podvody boli su a budu. a tento urcite nie je najvacsi.
no co, renault si vyhral jeden zavod podvodom. ale neovplyvnil konecny vysledok majstra ani nic podobne. za vacsie podvody by som povazoval tie ktore vyhravali tituly.
nejake priklady co mam v pameti (nemusia byt vsetky uplne presne): renault pouzival nejaku cast sezony nepovolene tlmice = alonso vyhral titul
o ferrari sa hovorilo ze pouzivali trakcnu kontrolu ked bola zakazana = vyhrali titul/y
mclaren pouzival nejaky nepovoleny brzdny system ci co to bolo = tusim vyhrali titul (to si presne nepametam)
a asi milion dalsich veci o ktorych vobec nebudeme ani vediet.
co tam po nejakom renaulte co vyhral jeden zavod
no co, renault si vyhral jeden zavod podvodom. ale neovplyvnil konecny vysledok majstra ani nic podobne. za vacsie podvody by som povazoval tie ktore vyhravali tituly.
nejake priklady co mam v pameti (nemusia byt vsetky uplne presne): renault pouzival nejaku cast sezony nepovolene tlmice = alonso vyhral titul
o ferrari sa hovorilo ze pouzivali trakcnu kontrolu ked bola zakazana = vyhrali titul/y
mclaren pouzival nejaky nepovoleny brzdny system ci co to bolo = tusim vyhrali titul (to si presne nepametam)
ak by sme ratali "ferovy" vysledok tychto pretekov, tak by trebalo zaratat aj ferovy vysledok zo spa 2008. takze titul by sa asi nemenil, presne spocitane to nemam.dnes by bol majstrom sveta pre rok 2008 vedeny s velkou pravdepodobnostou niekto iny.
no pravdu vravis o tych tlmicoch s renaultomprask napísal:inak v celej tejto kauze suhlasim s Irvinom ktory z toho nerobi velku vedu. podvody boli su a budu. a tento urcite nie je najvacsi.
ak by sme ratali "ferovy" vysledok tychto pretekov, tak by trebalo zaratat aj ferovy vysledok zo spa 2008. takze titul by sa asi nemenil, presne spocitane to nemam.
ale ferrari nepouzivalo trakcnu kontrololu ked bola zakaza to je blbost
ale tymu ferrari zistili ze maju pruzne kridla takze v na rovikach sa vyrovnavalo nesposobovalo taky pritlak a boli rychlejsi. ale potom ich mali vsrtci no teraz su zakazane.
a napriklad ked v roku 2005 mali bar hondy lahsie monoposty o 20 kilov a zistili to az v madarsku (mali nadrz s dvojitym dnom a kedze sa monoposty v tedy vazili len po pretekoch tak tu spodnu nadrz doplnili v poslednej zastavke v boxoch) a to bola podla mna drzost a dostali len zakaz startu na dvoch pretekoch.
inak je prevda ze vysledky vlanajsieho roka sa uz ovplivnit nedaju po 30. novembri 2008 takze na co to riesia . jedine dat renaultu pokutu tak ako dostal mclaren aby im to obmedzilo rozpocet. vylucit tím podla mna nieje ono lebo zas konkurenciu treba.
ale aby sa takto nestavalo v buducnosti mali by uvazovat o tratiach kde by takymto sposom nik nemohol havarovat teda s velkymi vybehovimi zonami a v kazdej zakrute by mal byt pripraveny zeriav. na okamzite vytiahnutie lebo saffeta car nema co robit na pretekoch. neznasam ked si niekto vybuduje naskok a koli nejakemo kktovi ho strati. singapur je zaujimava trat ale nebezpecna