Kúpa boileru

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
ehm123
King
King

Kúpa boileru

Príspevok od používateľa ehm123 »

No viem, že táto téma sa sem viac-menej nehodí, ale nepoznám nijaké fórum, ktoré by sa venovalo tejto "problematike", takže to píšem sem.

Takže, doteraz sme používali tento prietokový ohrievač, avšak od zimy sa pokazil a vodu viac menej nehreje - cez leto v pohode, ale ako je vonku chladnejšie, ide studená voda.

Najlepšie riešenie by bola kúpa bojleru, avšak nikdy som to neriešil, neviem či nie je problém s montážou - kedže teraz je tam prietokový ohrievač. Neviem aký objem [netuším koľko spotrebuje 4 členná rodina :)], značku... Plánujem to brať z nejakého eshopu, takže keby bol niekto taký dobrý a vniesol mi do toho viac svetla. Jediná požiadavka je taká, že bojler by mohol mať spínacie hodiny, lebo máme kurenársku sadzbu...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa meffisto »

ak ti naaahodou nikto neporadi skus napisat na

Kód: Vybrať všetko

http://www.porada.sk/
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kompletkové sprchovanie jedine na etapy.
Máme 17 litrovy bojler, mne vlasáčovi to nestačí, musím si prepínať kohútik na oficialne dodavany teplovod.
Takých 30 litrov sa mi už vidí v pohode.
Otec kúpil sám ten 17litrový bojler pred pár rokmi, šlape na výbornu, pod kuchynský drez ho sám namontoval a to ani nie je vodár, takže by sa to hádam zvládnuť dalo.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

prietokace su fajn, bojler by to chcelo vacsi a potom su problemy s umiestnenim... otec je vodar, no momentalne je v nemocnici, takze ti vela neporadim, iba ze preferuje znacku JUNKERS a ze su vraj velmi dobre... sami ho mame a pohoda...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Na chate mame 160L bojler, 2,2kW na 230V. Ked sa voda ohreje na cca 55-60C (indikator teploty v polovici) tak sa vykupe vo vani 5 ludi, kym treba nahriat. Keby bola viac tepla, tak aj viac.
160L je uz vsak dost velky valec, asi 1,2m vysoky.
Je to uplne jednoduchy ohrivac len s termostatom, tak na vyuzivanie energetickej sadzby to chce k tomu pripojit casovy spinac do siete.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Napísať odpoveď