LiveCD Linux Mandriva 2009.1 KDE - problem s odstranenim

Všetko ohľadom Linuxu...
Styphnos
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

LiveCD Linux Mandriva 2009.1 KDE - problem s odstranenim

Príspevok od používateľa Styphnos »

Zdravim

Kupil som si novy Notebook ASUS K50IJ a rozhodol som sa vyskusat LiveCD linuxu. Vsetko mi pekne nabehlo, hardware je plne podporovany, ale potreboval by som byt este nejaky cas vo windowseXP. Lenze ked vytiahnem CD s linuxom a pustim instalator XP, tak mi vyhodi modru obrazovku s tym, aby som pustil chkdsk a skontroloval HDD, ci su neni pritomne virusy. Pravdepodobne z toho liveCD ostali nejake subory na HDD a instalator XP nechce dalej pokracovat. Ako odstranit uplne tie subory z HDD ???

Som uplny zaciatocnik, co sa tyka Linuxu, ale zrejme som mal najprv zaviest XP a potom linux. Nabuduce uz budem mudrejsi.

Dik za radu.
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: LiveCD Linux Mandriva 2009.1 KDE - problem s odstranenim

Príspevok od používateľa pato83 »

Styphnos napísal:Zdravim

Kupil som si novy Notebook ASUS K50IJ a rozhodol som sa vyskusat LiveCD linuxu. Vsetko mi pekne nabehlo, hardware je plne podporovany, ale potreboval by som byt este nejaky cas vo windowseXP. Lenze ked vytiahnem CD s linuxom a pustim instalator XP, tak mi vyhodi modru obrazovku s tym, aby som pustil chkdsk a skontroloval HDD, ci su neni pritomne virusy. Pravdepodobne z toho liveCD ostali nejake subory na HDD a instalator XP nechce dalej pokracovat. Ako odstranit uplne tie subory z HDD ???

Som uplny zaciatocnik, co sa tyka Linuxu, ale zrejme som mal najprv zaviest XP a potom linux. Nabuduce uz budem mudrejsi.

Dik za radu.
To sa urcite nestalo, live CD si vsetko nahra do pamati ram a s diskom nerobi nic sam o sebe. Jedine, ze by si sam nieco spravil s datami na disku. Tak skus ten chckdsk a uvidis, ci to poriesi nieco. A keby tam bolo aj dake distro nainstalovane, windows je ten posledny os, co sa stara, ci tam nieco je okrem inych verzii winu. Takze ani data na disku nevadia. Jednoducho skus, co ti radi a uvidis.
Napísať odpoveď