Air Brush
-
lekoklatik
VIP
Air Brush
Zdravím. Potreboval by som vedieť, či je potrebné a v akom pomere riediť air brush farby Illu-Color LUCAS.
Pretože nezriedená nefunguje tak, ako by mala. Nerád by som s tým moc experimentoval, hlavne keď toho nemáme nejak extra veľa. Má tu niekto skúsenosti?
Pretože nezriedená nefunguje tak, ako by mala. Nerád by som s tým moc experimentoval, hlavne keď toho nemáme nejak extra veľa. Má tu niekto skúsenosti?
-
UplenssGrapher
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Riediť určite treba, pomer presne ti nepoviem, každopádne keď som minule kupoval podobné (rovnaká značka) balenie obsahovalo návod na riedenie na rozličné materiály a hustotu + nejaký kvalitný roztok alebo zoznam syntetických látok vhodných pre kvalitnejšie riedenie, bolo to tam dopodrobna presne ti naozaj nepoviem 
-
vladenko007
VIP
Airbrush farby sú riediteľné vodou. O čo je menšia tryska v pištolke, o to redšia by mala byť
farba. Často používané transparentné farby sú napr. Illu-Color od f. Lukas, Schmincke Aero-
Color, alebo farby Createx a Hansa. So všetkými týmito farbami sa dá dobre pracovať,
rozdiely sú v konzistencii jednotlivých farieb, ale bez riedenia vodou sú použiteľné všetky od
0,3 mm trysky.
Pri použití menších trysiek by sa malo riediť vodou. Schmincke Aero-Color, pri použití trysky
0,2 mm až v pomere 1:4 ( nie je pravidlo), alebo farby Createx by mali byť ešte viac riedené
Pri riedení farby však musíme mať na zreteli, že sa riedením znižuje aj priľnavosť farby, čo
môže pri extrémne hladkých povrchoch robiť problémy. Správnosť nariedenia farby závisí aj
od pištoľky, preto je lepšie si všetko vopred vyskúšať. Samozrejme, že je tu dôležitý aj
použitý tlak vzduchu. Doporučujem prispôsobiť tlak vzduchu nariedenej farbe a nie opačne.
Často sa totiž doporučuje tlak vzduchu 2 bary, no nebolo by dobré prispôsobovať tomuto
tlaku pomer vody a farby.
Riedenie farby prináša viacero výhod:
- lepší rozstrek farby,
- šetrenie farbou,
- na ihle sa tak rýchlo neusádza farba,
- ľahšie čistenie pištolky
- jednoduchšie dávkovanie farby pri zakladaní odtieňov.
farba. Často používané transparentné farby sú napr. Illu-Color od f. Lukas, Schmincke Aero-
Color, alebo farby Createx a Hansa. So všetkými týmito farbami sa dá dobre pracovať,
rozdiely sú v konzistencii jednotlivých farieb, ale bez riedenia vodou sú použiteľné všetky od
0,3 mm trysky.
Pri použití menších trysiek by sa malo riediť vodou. Schmincke Aero-Color, pri použití trysky
0,2 mm až v pomere 1:4 ( nie je pravidlo), alebo farby Createx by mali byť ešte viac riedené
Pri riedení farby však musíme mať na zreteli, že sa riedením znižuje aj priľnavosť farby, čo
môže pri extrémne hladkých povrchoch robiť problémy. Správnosť nariedenia farby závisí aj
od pištoľky, preto je lepšie si všetko vopred vyskúšať. Samozrejme, že je tu dôležitý aj
použitý tlak vzduchu. Doporučujem prispôsobiť tlak vzduchu nariedenej farbe a nie opačne.
Často sa totiž doporučuje tlak vzduchu 2 bary, no nebolo by dobré prispôsobovať tomuto
tlaku pomer vody a farby.
Riedenie farby prináša viacero výhod:
- lepší rozstrek farby,
- šetrenie farbou,
- na ihle sa tak rýchlo neusádza farba,
- ľahšie čistenie pištolky
- jednoduchšie dávkovanie farby pri zakladaní odtieňov.
-
UplenssGrapher
Zablokovaný
-
vladenko007
VIP
UplenssGrapher JJ
Tuto som nasiel stranku kde je pekne popisana praca s Airbrush.
http://airbrush-slavka.wbl.sk/Tutorial_ ... brush.html
Tuto som nasiel stranku kde je pekne popisana praca s Airbrush.
http://airbrush-slavka.wbl.sk/Tutorial_ ... brush.html
-
lekoklatik
VIP
Slávku poznám. Tiež je mi jasné že sa môže riediť vodou. No mne ide o ten pomer, ako som už predtým spomenul. Maľuje sa na stenu ktorá nie je nejak extra hladká. Problém je tiež v tom, že farba na stene nie je extra kvalitná a tak pri pretretí steny rukou na prstoch farba ostáva.
Pri kúpe Illu-Color od LUCAS žiadny návod nebol, pretože sa nekupovala celá sada, ale jednotlivé farby zvlášť.
Každopádne sa mi riadne psychopaticky páči, že farby sú vodou riediteľné a vode odolné
Pri kúpe Illu-Color od LUCAS žiadny návod nebol, pretože sa nekupovala celá sada, ale jednotlivé farby zvlášť.
Každopádne sa mi riadne psychopaticky páči, že farby sú vodou riediteľné a vode odolné
-
vladenko007
VIP
-
UplenssGrapher
Zablokovaný
-
lekoklatik
VIP
-
vladenko007