xserver

Všetko ohľadom Linuxu...
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

xserver

Príspevok od používateľa skkiller2 »

ako sa vypina xserver na ubuntu??
pato83
Addict
Addict

Re: xserver

Príspevok od používateľa pato83 »

skkiller2 napísal:ako sa vypina xserver na ubuntu??
Zrejme tam mas teda gnome, takze:

Kód: Vybrať všetko

sudo /etc/init.d/gdm stop
a rovnako ho potom zapnes, len das start.
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ešte jeden problém, snažím sa nainštalovať gtkmm2.4 ale vyhodilo chybu s ktorou neviem pohnúť:(

checking for glibmm-2.4 >= 2.4.0 atk >= 1.6.0... Package atk was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `atk.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'atk' found
configure: error: Library requirements (glibmm-2.4 >= 2.4.0 atk >= 1.6.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

pato83
Addict
Addict

skkiller2 napísal:ešte jeden problém, snažím sa nainštalovať gtkmm2.4 ale vyhodilo chybu s ktorou neviem pohnúť:(

checking for glibmm-2.4 >= 2.4.0 atk >= 1.6.0... Package atk was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `atk.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'atk' found
configure: error: Library requirements (glibmm-2.4 >= 2.4.0 atk >= 1.6.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.
Nesnazil si sa nainstalovat nieco z inaksieho zdroju, ako zo svojich repozitarov? Ak ano, asi by bolo najlepsie to odinstalovat a instalovat z repozitarov. Usetris sa mnohych problemov.
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

hmm to som nevedel že to vadí..teraz ani neviem žo čo som nainštaloval vlastne z inych zdrojov..:(
pato83
Addict
Addict

skkiller2 napísal:hmm to som nevedel že to vadí..teraz ani neviem žo čo som nainštaloval vlastne z inych zdrojov..:(
Nemusi vadit, ale moze. Aplikacia moze zavisiet napr. na nejakej kniznice, ktorej verziu tvoje repozitare neposkytuju a preto vznikaju taketo hlasky. Ale pokial by si instaloval z repozitarov, tak sa nic takeho nestane. Kazdopadne nie je v drvivej vacsine pripadov nutnost hladat cez vyhladavac balicky a stahovat ich. Pouzivanie repozitarov je k tomu bezpecne. Ako mozes vediet, ze ten balicek nebol upraveny a instalovat to budes s pravami roota zrejme? Ako si dat vypisat balicky instalovane inak ako z repozitarov, to zial neviem. Inak skusil si nainstalovat to, co potrebujes ako ti radili v predoslom prispevku? Ci vtedy dostanes tuto hlasku?
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tak nainštaloval som a už ide.. celkom sa do toho dostavam len teraz riešim problem s hamachi kde je prikaz hamachi go-online meno_siete heslo.. len meno siete je s medzerami, takže mi zoberie ako meno iba prve slovo z celeho mena.. a zvyšok ako heslo, neviem...
pato83
Addict
Addict

skkiller2 napísal:tak nainštaloval som a už ide.. celkom sa do toho dostavam len teraz riešim problem s hamachi kde je prikaz hamachi go-online meno_siete heslo.. len meno siete je s medzerami, takže mi zoberie ako meno iba prve slovo z celeho mena.. a zvyšok ako heslo, neviem...
Napis to takto:

hamachi go-online "meno siete"
a malo by to ist bez problemov.
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

no tak som to vzdal s ubuntu a nahodil som si mandrivu a zase robi problem grafika glxgears už mi ide spustit ale dava hodnoty iba okolo 500.. a pri inštalacii zas píše error:

ERROR: Unable to find the development tool `cc` in your path; please make sure
       that you have the package 'gcc' installed.  If gcc is installed on your
       system, then please check that `cc` is in your PATH.
btw gcc som inštaloval..
Deafboy
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vypnutie X11

Príspevok od používateľa Deafboy »

Predpokladám že vypnúť Xorg si chcel kôli inštalácií nvidia drivera... nemusíš, stačí ísť v ubuntu do Systém/Správa/Ovládače HW a nahodiť grafický driver cez klikátko. po reštarte grafika pôjde.
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

the proprietary driver was not correctly installed, defaulting to free software driver..

//autoeditácia príspevku ( 12 Oct 2009, 0:32 )
kurnik ešte mi aj kurzor zmizol ako funguje len ho neni vidno čo je toto,,?:(
Napísať odpoveď