PRESTUP NA INU SKOLU
PRESTUP NA INU SKOLU
Dobry den,chcela by som sa spytat,mam 15 rokov,chodim na bilingvalnu OA do trnavy a chcela by som prestupit bud na oa do serede alebo na gymnazium do serede,pretože som si uvedomila že nemčina nieje to čo skutočne chcem a nechcem sa jej venovať ani dalej.Viem ako to všetko prebehne,zakonny zastupca sa musi dohodnut s riaditelom novej školy,dat mu žiadost a musim ist vratit knihy na starú.Len sa chcem spytať,či je to možne vybavit hned teraz,napr.za týžden,nakoľko je ešte len september,alebo musím čakať do polroka.Vopred ďakujem,dúfam že sa to dá vybaviť hned:(
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Smiem sa spýtať, prečo sa vypytuješ tu na fóre, kde ako odpoveď dostaneš hlavne domnienky a názory, namiesto toho, aby si sa spýtala svojej poradkyne priamo na škole? Za to, že chceš prestúpiť, sa predsa nemôžeš hanbiť, žijeme v demokratickom štáte, takže na prestup (ak je teda možný) máš plné právo a nik ti ho nemôže odoprieť (iba ak rodičia). Zabehni k poradkyni ( k tej osobe, ktorá radí maturantom pri výbere vysokej školy) a pekne jej vysvetli, že o čo ide a ona ti istotne pomôže viac, ako tuná prítomní...
Re: PRESTUP NA INU SKOLU
neviete niekto nahodou z ktoreho rocnika na 8rocnom gamnaziu sa da prestupit do prvej triedy na strednej?
Po ukončení kvarty (4). 
-
peterxxx
Star
Mozes aj z kvinty(5) ale stratis tak rok.
a neviete este niekto ako to je s monitorom ked ho nemam?
-
peterxxx
Star
Nemusis mat ,ja som prestupoval z kvarty a tiez nemam monitor
-
UplenssGrapher
Zablokovaný
8 ročné gymnáziá mali výhodu v tom, že ste ušetrili 1 rok štúdia, a zbavili sa Monitoru. Ak prestúpite s Kvarty, nič sa nestane, nezmení, teda okrem miesta štúdia. Ak prestúpite s Kvinty, spravíte si 1 rok naviac,...zbytočne. V oboch prípadoch ale monitor nerobíte. Neviem či je to tak na celej SR, ale u nás sa v 8r Gymnáziách neprestupuje ako bývalo zo 4 ročníka základky, ale o rok neskôr, teda z piateho. Terajší Primáni teda neuštria žiaden rok, a pre nich už prestup z Kvinty nebude možný. Jedine z Kvarty.
-
peterxxx
Star
Tak je to uz vsade po novom.Som rad ze som to ete stihol
chcel by som ist na SPS elektrotechnicku v KE a tu su podmienky: http://www.spseke.sk/web/skola/index.ph ... Itemid=321 maju tam neaky bodovi system a ja by som mal o 80 bodov menej lebo nemam monitor a ani polrocne z 9,rocnika je mozne sa tam dostat?
Z osemročného gymnázia je predsa iný meter, ako zo zákl. školy. A je možné sa tam dostať. Skús sa informovať u výchovnej poradkyne.