Slovakiaring - Orechová Potôň okr.Dunajská Streda

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Slovakiaring - Orechová Potôň okr.Dunajská Streda

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Takže podľa dostupných info 1.10.2009 bude slávnostné otvorenie nášho nového okruhu.
Parametre okruhu:
dĺžka: 5 800 m
šírka: 12 m
šírka v cieľovej rovinke: 22 m
dĺžka cieľovej rovinky: 900 m
možnosť jazdenia obojsmerne
6 ľavotočivých zákrut
5 pravotočivých zákrut
1 šikana
7 roviniek

Náčrt trate http://haegar.speed.to/tmp/Slovakiaring ... _11_26.pdf

Fotky z výstavby http://sk.fotoalbum.eu/rolocalibra/a229764/2

Ja sa priznám, že o tomto projekte som sa dozvedel dnes.

Vaše info, názory, postrehy, diskusia...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno o pár rokov bude GP Slovenska v F1 - v Orechovej Potôni.. :D

Ja túto informáciu zachytil pár týždňov dozadu.. a bol som tiež prekvapený. Na googlemaps som to však ešte nenašiel.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Vyzerá to pekne! :)
Síce mi tam chýba nejaká poriadna zatáčka, niečo o 90°+, všetko sú to nejaké oblúky s obrovskými polomermi.. Ale vidím tam že sa dá zostaviť viacero variánt trate (+ motokáry a Offroad), chcelo by to nejaké reálne obrázky, ale vyzerá to, že konečne máme moderný polygón(!) aj u nás... Vidím to na výcvykové centrum ako je napríklad za hranicami v Pachfurthe. A smelo aj na nejaký Česko Slovenský šampionát, 6 hodinovky, či čo sa to jazdí u nás. Náhrada za Pieštany.
edit: Sranda, že sa to nemedializovalo. To viacej sa pretrásal areál pri Ružindole.. Kde nie je ani začatá výstavba.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Takze, nakolko moja babka byva v O.Potoni tak ma celkom prekvapilo ked som sa to cca v aprili dozvedel z netu a babkina reakcia "ved jasne, si sa mohol skor spytat, ved to sa vie uz davno..." skoro som odpadol :D
Ja sa z toho velmo tesim. Dokonca tam ma byt aj motokarova draha (kryta, ale jej cast za dobreho pocasia povedie exterierom zrejme po kusku trate)
Hlavne to budem mat za rohom :) Asi budem babicku navstevovat castejsie :D :D :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Vyzerá to veľmi slušne, stále sa ale obávam, že sa z toho vykľuje maximálne nejaký tréningový oválček pre civilné autá, typu toho výcvikového centra v Púchove či spomínaného objektu v Rakúsku.

:plus: Na jednej strane veľmi sľubná šírka, dĺžka a výjazdové zóny ako na štandardy FIA pre F1,
:minus: na druhej prachbiedna medializácia, hlúpy názov (:twisted:) ale hľavne vyslovene trapné umiestnenie, napojenie na cesty 2. a ďalšej triedy, čo prakticky znemožňuje nejaké "veľké" podujatie.
(prírodné tribúny??)

//erytrocyt: Skutočne neviem čo si mám o tom myslieť... 1.10. sa do toho vleje viacej svetla, ale svoje nadšenie dovtedy výrazne krotím..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mateq, neviem, ale žeby niekto vyhodil toľké prachy, aby to nakoniec skončilo ako dráha pre pomaly autoškolu?
Stenky
Professional
Professional

pravda je ze trasport tam nieje prave lahodny..... ta cesta nic moc, stara panelovka. a nazov mohol byt tiez lepsi (nazvu to Slovakiaringom, inspirovane Hungaroringom a drbnu to na "Madare" :D fakt celkom pateticke :D )
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... stcount=81
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... tcount=103
Úzke, úzke... :?

http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... tcount=111
Ale tribúna a boxy vyzerajú perfektne.. Škoda že tribúna je len jedna jediná na celom okruhu..
(vpravo hore je link na celý thread)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pri pohľade z lietadla úzke, ale vozovka má šírku 12 metrov, málo to nie je.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

heh to vazne ste az teraz objavili "ameriku" ? ? ? :-) :-) ... inak neivem neviem ... okruh v orechovej potôni - to znie jak parodia .. este chcem videt ako tam naviguju anglicana :-) ... z toho nakresu mi pride ze je tam strasne malo miesta pre divakov ... svetovo znamy okruh to isto nebude, ale trebars masarykovmu by mohol sekundovat v nejakych mensich podujatiach :-) ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Čo som čítal názory na iných fórach, tak vozovka spĺňa normu FIA pre F1. No uvidíme. A čo máš proti tomu že je v Orechovej Potôni? Nemohli ho predsa postaviť v centre Blavy alebo na Hlavnej v Košiciach.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Pri pohľade z lietadla úzke, ale vozovka má šírku 12 metrov, málo to nie je.
Je to tak o 3m menej ako štandardy pre F1. To je na jedno celé auto minimálne...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to sice nemohli, ale mali ho lepsie napojit na infrastrukturu (trebars ho postavit pri D1tke niekde) :-) :-) pre F1 moze mat normy ale podla tych nakresov to vyzera ze sa v strede okruhu nema ani kamera kam postavit, za dalsie su aj lepsie zavodne okruhy co splnaju FIA normy ale F1 je proste len taky velky vlhky sen :-) ... proste mi pride strasne moc namotany na jednej kope ... ale to je na chuti kazdeho soudruha, ja uznavam iba jeden okruh a to je Severna smyčka :-) :-) ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

nordkapp_pb.. možno je to zámer.. akási zámienka, aby rýchlo-rýchlo postavili diaľnicu aj do Orechovej Potône..

A všetci budeme parkovať v záhrade Stenkyho babky..

:D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jj Orechova poton potrebuje dialnicu ako vodu :-) ... aj teda popravde ma co ponuknut v oblasti kultury, ubytovania na urovni, gurmanskych zazitkov a pod. veci, ktore ucastnici svetovych podujati tak radi vyhladavaju :-) ...

Stenky vyarenduj mi tam pls miesto pod VIP jabloňú :-D :-D čislo ŠPZ ti poslem :-)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Chlapci, objavili ste ameriku, co ma dost prekvapuje u Vas motonadsencov :P Ja to sledujem uz vyse roka, ked tie spravy este ani neboli ani potvrdene :) Zo zaciatku som myslel, ze sa to zas raz ani nedokonci, ved sluby a uvahy o narodnom okruhu tu boli este za cias Studenica a spol... Ale ked som videl, ako sa rychlo upravoval teren, tahal asfalt a stavali tribuny, pochopil som, ze sa naozaj dozijeme slovenskeho okruhu :smt112
Nie som nadseny, ze idu otvarat nedostavany areal, Ficko a Ten Stary Pan sa tam urcite pride bit do prs... :roll: Realne dokoncenie vidim tak na jar, ale co som videl, pocul a cital, tak to mam byt prave ako Pachfurt, vratane treningoveho centra, offroad campu, motokar a vsemozneho vyblaznenia sa, vratane adrenalinovych sportov, v podstate kompletne vybaveny multifunkcny areal :licklips:
Tesim sa ako si tam pojdem zbrusit dezen :twisted:
Stenky
Professional
Professional

Chlapci, poporade!

V garazi ma dedo favoritku ale na dvor sa take 3 aurta zmestia a pred dom take dalsie 4-3 :D :D

Inac tiez som mal mat jedny Toyo Proxes T1R 205/50 R15 na zodratie na fesi OZ diskoch ale padlo to :( smola jak hovniak
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mateq napísal:Je to tak o 3m menej ako štandardy pre F1. To je na jedno celé auto minimálne...
Tiez sa mi to nezda, co som cital, tak ide o okruh zamerany pre motorkarov, cize mozno splna normy pre GP 500, co tiez nie je na zahodenie.
Dufam, ze tam budu dni pre verejnost co najcastejsie, nie ako na Hungaroringu...
Som rad, ze tu take nieco je a ked raz budem mat auto, ktore okruh zvladne, tak sa tam urcite pozriem.
Stenky
Professional
Professional

TA CO BORCI? Ideme zajazdit? Zodrat nove gumy? Spalit trocha benzinu? :D
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa: