plynove zbrane

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

No vážení,

s tou plynovkou by som si to dobre rozmyslel......
http://www.hojko.com/post944366.html#944366

Ono plynovka je zaručený spôsob samovraždy......
Či pomôže vytiahnutie a pohrozenie proti útočníkovi/útočníkom?????
Možno proti nejakým debilkom, ale proti skúseným fighterom a ľuďom ktorí sú potenciálne ozbrojení isto nie.......
Účinnosť proti zveri?????
Možno, ale veľmi záleží na tom, ako dokážeš rýchlo reagovať a korigovať zamierenie a v stresovej situácii to žiadna sranda nie je.......
Účinné na pár metrov?????
Neviem, neviem...... Na vlastnej koži som to dobrovoľne skúšal a bolo to pomerne nepríjemné, ale vyradený z akcie som nebol........ a schopnosť odpovedať na útok zostala zachovaná.......

Sečteno a podtrženo......
Odporúčal by som ten teleskop, ale tiež aj nejaké bojové umenie zamerané na použitie zbraní, aby sa človek ten teleskop naučil správne používať...... A pochopiteľne kúpiť nejaký kvalitný kalený a nie nejaký shit za 10,- EUR.....
Ešte k plynovke....... skôr ju považujem za hračku, ktorou si niektorí dokazujú asi to, že sú nebezpeční gangstri a že majú kvér...... Ale takým ľuďom nepatrí do rúk ani hračkárska pištoľ lebo sú nebezpeční sebe a hlavne svojmu okoliu.......
buko03
Novice
Novice

Príspevok od používateľa buko03 »

dakujem vam za vas nazor......priznam sa ze nemam 18 rokov takze plynovka by premna bola take mensie riziko ale bojim sa ze s teleskopom keby som sa dostal do situacie ze vazne musim nieco robit tak po 1.neviem snim dobre zaobchadzat
2.bal by som sa ze by som mohol utocnikovi mozno zlomit aj chrbticu a tak si urobit vazne problemi

ale o tomto vsetkom musim este porozmyslat myslim si ze sa asi priklonim k plynovke ...........a mam pre vas este jednu otazku myslite ze sa mi oplati kupit KIMAR REVOLVER ZA 2550sk mate niekto skusenost je to dobra zbran?

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 15:24 )
aby som sa priznal je to z malej casti aj koli tomu aby som bol "gangster"
Pehy
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pehy »

chcem sa spitat na vas nazor ci je dobry plynovy revolver Brinu Magnum 380
Safer
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Safer »

chcel by som sa tiez opytat na VOLTRAN Firat-92 alebo VOLTRAN Super P-29. lebo chcem si kúpit nejaku plynovku v cene okolo 3500 SK ale newim ci su vobec tieto dobre cital som si cele forum a ste hovorili o Waltheroch tak newim. diki (p.s. sorry za pravopis)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

buko03 napísal:dakujem vam za vas nazor......priznam sa ze nemam 18 rokov takze plynovka by premna bola take mensie riziko ale bojim sa ze s teleskopom keby som sa dostal do situacie ze vazne musim nieco robit tak po 1.neviem snim dobre zaobchadzat
2.bal by som sa ze by som mohol utocnikovi mozno zlomit aj chrbticu a tak si urobit vazne problemi

ale o tomto vsetkom musim este porozmyslat myslim si ze sa asi priklonim k plynovke ...........a mam pre vas este jednu otazku myslite ze sa mi oplati kupit KIMAR REVOLVER ZA 2550sk mate niekto skusenost je to dobra zbran?

//autoeditácia príspevku ( 20 Jan 2009, 15:24 )
aby som sa priznal je to z malej casti aj koli tomu aby som bol "gangster"
1.) nemusis vediet ziadne kung-fu. ked sa zazenies a trafis, tak zlames kosti aj ked sa bude utocnik kryt (odhliadnuc od pripadu, ze utocnikove hobby je bojove umenie)
2.) neviem si predstavit ako by sa ti to mohlo podarit. velmi pochybujem, ze sa ti utocnik otoci chrbtom, aby si mal vobec sancu zasiahnu chrbticu

na tvojom mieste by som volil plynovku a nosil ju od 18. neviem ci ti na nieco bude teleskop v buducnosti okrem potyciek. plynovka sa dobre uplatni napriklad na stanovackach v lese, kde mas okolo seba roznu zver (z toho dovodu nad tym rozmyslam aj ja).
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Safer napísal:chcel by som sa tiez opytat na VOLTRAN Firat-92 alebo VOLTRAN Super P-29. lebo chcem si kúpit nejaku plynovku v cene okolo 3500 SK ale newim ci su vobec tieto dobre cital som si cele forum a ste hovorili o Waltheroch tak newim. diki (p.s. sorry za pravopis)
no skusenosti s voltranom nemam ale kedze je to v rovnakej cenovej kategorii ako bruni tak by som to moc nekupoval.
za tie peniaze si kup radsej pouzity walther p-22 a budes mat nieco od prvotriedneho vyrobcu. istotne ti vydrzi este dlhe roky...

//Pinhead: nj, v pripade ze to chce len z frajeriny tak je tato alternativa tiez realna :)
Pinhead
King
King

ViRuS napísal:istotne ti vydrzi este dlhe roky...
a možno Ťa aj nakoniec pošle na cintorín - natrvalo..... :twisted:
Tibor_sk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

to Pinhead :
tvoje nazory sa mi celkom pozdavaju. Urcite ak niekto vytiahne plynak na zastrasenie utocnika je beznadejny optimista a v sobotu ho styria ponesu.
Plynak je vlastne sprej, ani tym nezastrasujes ale hned pouzijes, takze moj nazor je ze zakladne pravidlo je : ak vytiahnes plynak okamzite ho pouzi.

Dalsie pravidlo je, silne zvazit proti komu vytiahnem plynak, ak su to vyholene hlavy s hrubym krkom, je viac ako iste ze su na ostro a tam je to samovrazda, pripadne nevies kontrolovat svoje okolie / odpalia ta z boku a pod. , ale toto ti hrozi aj ked mas ostru zbran.
Som toho nazoru ze treba vyuzit vsetky moznosti diplomacie pripadne zdrhnut a tak sa vyhnut konfliktu.

Ale budem ti aj protirecit, lebo nie kazdy v tomto state je policajt alebo podnikatel a teda fakticky nesplni podmienky v casti zdovodnenia pre ZP "A"
Ak mas pouzitelny postup ako moze radovy obcan splnajuci vsetky kriteria okrem tejto ziskat ZP "A" tak sem s nim.

Pisem to len preto aby si nehadzal vsetkych plynovkarov do jedneho vreca. Nie vsetcia su cowboyi . Ja mam cez 50, vela chodim po lesoch a hodila by sa ostra za opaskom, tak mam aspon nieco co odplasi zver.
Pri pozivani proti ludom som tiez skepticky a pouzil by som ho v krajnej nudzi.

//autoeditácia príspevku ( 24 Aug 2009, 20:41 )
pre tych co sa teraz chystaju kupit plynovku :

na sebaobranu jedine revolver, samonabijacie plynove pistole su dva druhy, tie ktore sa uz zasekli a tie ktore sa zaseknu. Tu si spomente na Murphiho zakony a date mi za pravdu.
Pistole su vhodne do zbierok a na silvestra lebo nimi vystrelis bez nabijania hafo svetlic.
A to nehovorim o pohotovosti k okamzitej strelbe, vacsina revolverov tomu vyhovuje - z principu fungovania ale len malo pistoli.
Pinhead
King
King

http://www.hojko.com/ziskanie-zbrojneho ... 02024.html

takže, tu je téma ako získať ZP..... A ako získať ZP sk.A....???? Tak to je veľmi individuálne... Záleží od toho kde žiadateľ býva, hlavne od jeho vystupovania a tak..... je to možno ťažké, ale nie neriešiteľné.....
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kazda rada draha ... ja osobne by som s teleskopom nevedel .. na bojove umenia som oproti skusenym fighterom nemehlo a nejaki hejskové ta nebudu len tak napadat ... preto by som volil osobne asi plynaka s co najagresivnejsim plynom s tym ze zbran sa samozrejme nevytahuje len tak pre paradu alebo na zastrasenie ale az ked ide do tuheho ... tych co vytiahnu zbran a mavaju s nou nechapem ... ked raz tasis musis vystrelit ...

volil by som asi automatiku, ked sa o nu staras neni dovod pre by sa zasekla ... takisto sa da povedat ze podla murphyho zakonov pojdes tasit revolver a nechtiac zavadis o poistku buienka (samozrejme zvelicene) ...

... najvacsiu nevyhodu plynovky/ostrej zbrane vidim ale v skrytom noseni na opasku je prilis napadna a nenosis stale dlhe veci co ju prekryju pri podpaznom puzdre aby clovek zas stale nosil bundu/kabat/sako :-/ ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Páliť do niekoho plynovou pištoľou mi príde dosť ujeté, ale môže to byť efektívne.

Ja osobne mám kvalitný teleskop, je to dobrá a účinná zbraň, ale som rád, že som ho ešte nebol nútený použiť, aj keď vysunúť áno. :wink:
Ak človek nie je úplne jalito, tak s teleskopom sa dajú spraviť veci.

A proti takej plynovke, možno stačí, ak si útočník všimne, že vyťahujete plynovku, stačí mu zakryť si oči predlaktím a pribehnúť k vám. Z blízkosti už tá manipulácia nebude dobrá.

Aj tak si myslím, že najlepšia zbraň tohto typu je nôž.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Páliť do niekoho plynovou pištoľou mi príde dosť ujeté, ale môže to byť efektívne.

Ja osobne mám kvalitný teleskop, je to dobrá a účinná zbraň, ale som rád, že som ho ešte nebol nútený použiť, aj keď vysunúť áno. :wink:
Ak človek nie je úplne jalito, tak s teleskopom sa dajú spraviť veci.

A proti takej plynovke, možno stačí, ak si útočník všimne, že vyťahujete plynovku, stačí mu zakryť si oči predlaktím a pribehnúť k vám. Z blízkosti už tá manipulácia nebude dobrá.

Aj tak si myslím, že najlepšia zbraň tohto typu je nôž.
co sa tyka tej efektivnosti, jeden znamy musel pouzit plynovu zbran ked ho s priatelkou otravovala skupina asocialov asi z jedneho metra to vraj spravilo dieru do hrubej kozenej bundy a asi to tiez nebolo prijemne, kedze sa okamzite ukludnili, takze az take slabe to asi nie je, samozrejme ked sa niekto trenovany rozhodne ti ublizit a vie ze mas plynovku a pripravi sa nato tak ti je to na nic, ale pri beznom konflikte to moze byt ucinne, aj ked ja osobne by som sa bal to vytiahnut aby ma niekto nezastrelil, radsej spolieham takisto na dobry teleskop

btw: najlepsi je noz? podla mna to ma teleskop jasne pre svoju dlzku a pevnost
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak s tym nozom si dobre zadelil .. to je skor utocna ako obranna zbran ... raz ked vytiahnes nozik tak sposobis zranenia ci chces alebo nie ...

... najviac utokov so zbranou by som povedal ze bude prave s nozom ... ked na teba niekto vytiahne noz a ty spravis to iste, tak je to jasne ... zachranka, kopa krvi :-)
Pinhead
King
King

Teleskop je obranná/zásahová/traumatizujúca zbraň s potenciálne smrteľným účinkom.... Nôž je naopak čisto útočná zbraň... a ten, kto ho používa, automaticky počíta s možnosťou zabitia protivníka... a nemal by sa diviť, keď ho nejaký majiteľ strelnej zbrane bez vyzvania odstrelí ako prašivého psa už len pri vytasení noža.....

P.S. Čisto osobne - nemám rád nože a "nožikárov".....
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jedno české príslovie vraví: "každý správny muž nosí v kapse núž" :)
o boji s nožom mám negatívne predstavy, efektívne snáď len na agresívnych cigáňov v podobe zastrašovacieho účinku. No aj tak je dobré mať pri sebe nejaký ten nôž, napríklad na otvorenie džúsu, ktorý nemá šroubovací uzáver :oops:
acherus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa acherus »

Pinhead napísal:Teleskop je obranná/zásahová/traumatizujúca zbraň s potenciálne smrteľným účinkom.... Nôž je naopak čisto útočná zbraň... a ten, kto ho používa, automaticky počíta s možnosťou zabitia protivníka... a nemal by sa diviť, keď ho nejaký majiteľ strelnej zbrane bez vyzvania odstrelí ako prašivého psa už len pri vytasení noža.....

P.S. Čisto osobne - nemám rád nože a "nožikárov".....
Viete kolko ludi s 9mm zabilo niekoho len preto ze na nich vytiahol noz? Ja myslim ze ich nebude viac ako prstov na jednej ruke. Uvedomuje si ze si nedo*ebe zivot tym ze bude zabijat , aj ked asociala.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nôž je nepochybne s týchto chladných zbraní najlepší v tom zmysle, že sa s ním dá najviac spraviť, ale samozrejme aj najviac ublížiť.
Preto ho nenosím a neviem, či by som ho vôbec použil aj keby som ho mal, muselo by mi ísť o život.
V klasickej bitke by som nôž nevytiahol, ani na zastrašenie nie, lebo protivník sa nezastraší, nabehne na teba a nešťastie je na svet.
acherus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa acherus »

v tomto mas hughhito pravdu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nepitolk0 napísal:Viete kolko ludi s 9mm zabilo niekoho len preto ze na nich vytiahol noz? Ja myslim ze ich nebude viac ako prstov na jednej ruke. Uvedomuje si ze si nedo*ebe zivot tym ze bude zabijat , aj ked asociala.
kktina .. keby na mna niekto vytiahol nozik a mal by som 9mm argumentu tak palim .. noz je utocna zbran a narobi vela bordelu ... samozrejme by som sa snazil dementa zastavit a nie zabit, ale neraz sa stava ze su takito tak spiti alebo sfeteni ze dokazu aj s prestrelenym kolenom dalej utocit ...

... predsa len -> radsej nech ma dvaja vedu ako styria nesu :-) ...

problem je len s tym ze v tychto zasranych zo dna na den liberalnejsich pomeroch je pravne viac chraneny utocnik ako obet utoku :-( :-( ...
hughito
Redeemer
Redeemer

nordkapp_pb napísal:kktina .. keby na mna niekto vytiahol nozik a mal by som 9mm argumentu tak palim .. noz je utocna zbran a narobi vela bordelu ... samozrejme by som sa snazil dementa zastavit a nie zabit, ale neraz sa stava ze su takito tak spiti alebo sfeteni ze dokazu aj s prestrelenym kolenom dalej utocit ...

... predsa len -> radsej nech ma dvaja vedu ako styria nesu :-) ...

problem je len s tym ze v tychto zasranych zo dna na den liberalnejsich pomeroch je pravne viac chraneny utocnik ako obet utoku :-( :-( ...
Lepšie liberálne pomery ako divoký západ, kde ťa bárskto odstrelí ako psa.
Napísať odpoveď