BB vz. Nokia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
leaded
Light Star
Light Star

BB vz. Nokia

Príspevok od používateľa leaded »

Ahojte

paušal v Orange mi konči asi o mesiac a rozmyslam nad novym telefonom pozeral som na BlackBerry 8520 a Nokia 5800 XpressMusic
Mozte mi poradit ?

Dakujem
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Je tu na to iný topic, ale určite Nokiu... Nokia má lepší display, ako farbami tak rozlíšením. Lepší foťák, 3,2Mpx, a BB má len 2, dokonca bez blesku a autofocusu. Ďalej BB nemá GPS, a inak je to vcelku to isté, ja by som šiel do Nokie :)
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Topic a porade pri kúpe mobilu to už je.
Ja by som išiel do BB. Má zaujímavý systém :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Presne tento typ 8520 mám doma v šuflíku do konca mesiaca.. V šuflíku je preto, lebo ten systém je na míle horší od WM, preto nosím von svoj HTC. Na Nokiu je množstvo aplikácií, na BB tiež, ale obtiažne sa k nim dostávaš.
Synchronizačný soft má niekoľko 100mb, dokáže to isté čo ActiveSync od WM s 2mb.
Nespojazdnil som pamäťovku. Budeš mať nutnosť aktivovať si internet službu od BB k telefónu, inak ti nepôjdu niektoré aplikácie. Nenapíšeš slovenské znaky.. Toto sú nevýhody.
A ten diel čo slúži na pohyb je senzorový, pravda ovláda sa to s ním úžasne, len po 2 dňoch som spozoroval veľkú vôľu v jeho zlícovaní (je možné že je to nejaký predprodukčný kus a už prešiel veľa rukami..).

Výhody: ono ovládanie, stabilita systému a prehliadača. Chová sa to ako taký uzavretý systém by som povedal. Úžasná výdrž batérie.

Záleží aké máš nároky, pokiaľ ti postačí na SMS či net tak bude v pohode, klávesnica je skvelá, až na tú diakritiku.

Ak by ťa niečo zaujímalo spýtaj sa kľudne.

Nokiu som držal jeden večer kamarátovu v ruke. Odradil ma pohybový senzor, taký nevyladený, stupídny prehliadač netu a veľmi veľmi zlá klávesnica (aj keď s diakritikou). Tu vyhráva BB.

Naopak čo sa týka aplikácií a fotiek a multimédií vyhráva nokia.

Z týchto radšej asi BB, ale popravde by som si vybral niečo úplne iné.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

odporucam nokiu 5800
leaded
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa leaded »

Tak teraz ste mi riadne hlaavu zamotali. Ja použivam mobil skor na internet (wifi) teraz mam BB 8320 az na trackball ktory som musel 2x reklamovat. Tak rozmyslam nad nokiou ? budem s nou spokojny ? nebude vypadavat wifi ?

Dakujem za rady :)
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

mam nokiu a kupil by som si aj dalsiu
5800 je dobry fon mozem len a len odporucat. vsetko co ti tento telefon slubi dakde na nete, vsetko ti splni. sam som bol prekvapeny. ja odporucam nokiu
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

leaded napísal:Tak teraz ste mi riadne hlaavu zamotali. Ja použivam mobil skor na internet (wifi) teraz mam BB 8320 az na trackball ktory som musel 2x reklamovat. Tak rozmyslam nad nokiou ? budem s nou spokojny ? nebude vypadavat wifi ?
Dakujem za rady :)
Toto blackberry nemá trackball, ale takú senzorovú plošku. Ovláda sa to s ním neskutočne dobre, a nie je tam nič pohyblivé, takže nebudeš reklamovať. Až na tú vôľu, ale neviem či to mám pripísať tomu predprodukčnému kusu/že to prešlo desiatkami rúk. Odporúčam to vyskúšať.

Na tej Nokii mi ten internet vážne vadil, žiadna klávesnica tak adresy vyťukávaš na displayi, kde sú písmenká titerne malé a inak ako stylusom nič nenapíšeš. A novú asi nestiahneš. Chalan tam mal net od O2, išlo to strašne pomaly, takmer nepoužiteľné, pritom na HTC sa s týmto netom dá normálne pracovať.
lucas
Expert
Expert

Príspevok od používateľa lucas »

Vcera som bol spolu s bratom vyberat pre neho novy telefon.
Najskor sme uz vopred presvedceny planovali ze pojdeme rovno kupit 5800.
5800 preto, lebo mal brat doteraz same low-endy a povedal mi, ze mu mam teraz vybrat nieco drahsie s lepsou vybavou. Tato nokia mi pripadala za tu cenu super vybavena.

Problem, nastal vtedy, ked mi ho predavac dal zapnuty do ruky. Ovladal sa neuveritelne tazkopadne a vobec mi menu neprislo nejake intuitivne. Ale povedal som si ze je pre neho, nech si ho skusi on.
Brat o dost menej technicky zdatny mal s ovladanim take iste problemy.
Tak som uvazoval ze nech nam daju do ruky Blackberry 8520.
Brat mal asi 10 sekund problem dostat sa do ovladania pomocou "pliesku", ale potom to islo uz uplne paradne. BB ma podla mna asi najlepsie ovladanie co som doteraz drzal, este o triedu rychlejsie nez iphone. Nehovoriac o vybornej HW klavesnici BB, na ktorej sa pise jedna radost...
Mne osobne sedi viac "gulicka" nez pliesok, ale aj pliesok je vyborne vyrieseny.
Nakoniec sme zobrali ten BB. Nie je sice tak dobre multimedialne vybaveny ako 5800 (nema radio, GPS, tak dobry fotak atd), ale na bezne pouzivanie (telefonovanie, sms, e-mail) je podla mna ovela lepsi, dokonca lepsi nez iphone.

Odporucam kazdemu pri podobnej dileme, nech si ten BB aspon chyti na 10 minut zapnuty do ruky a az potom sa rozhodne.
Napísať odpoveď