Poistne sroby/matky na disky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Myslite si, ze poistne sroby/matky ochrania vase disky proti kradezi?

Ano (Ochrania, odradia zlodeja, bez nich to ukradne kadejaky fetak)
9
31%
Mozno (Mozno si to rozmysli, ked ich zbada, ale ked vidi koleso bez tak ma raj. Minimalne ho to zdrzi)
16
55%
Nie (Ci s nimi, alebo bez, uj*bat sa da vsetko. Vyhodene peniaze)
4
14%

Celkom hlasov: 29

Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Poistne sroby/matky na disky

Príspevok od používateľa Stenky »

Tak som sa zamyslal nad tym, ci ma vobec daky vyznam monotvat poistne sroby na auto (na disky), aby sa dakto neulakomil ze mi ich slohne.... Stoji to 600-1000Sk za sadu co nieje uplne malo, ale ak to fakt pomoze, stoji to za to, ked to zabrani kradezi kolesa za 5000Sk.

Dilema vsak je, ze tie poistne sroby/matky, okrem toho ze su neesteticke na peknych diskoch, existuju na ne univerzalne sady, s ktorymi sa da povolit akakolvek takato poistna sranda.... Mavaju ich napr v pneuservisoch...
Takze Ano, Nie alebo Mozno to je otazka. Piste ti co mate, ti co nemate, ti ktori uz o koleso/kolesa uz prisli tymto sposobom. A vseobecne nazory vobec...

Do skakavenia ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

aj auto s imobilizerom, a kadejakymi ochranami sa da udrbat - ale mas ich tam, lebo kazda sebemensia ochrana je pre zlodeja zdrzujuca, tak ak nemas vyslovene pre zlodeja lukrativny kusok, poohliadne sa inde. Ak mas ale zosuchane gumy, pooskierane disky, tak nema moc cenu zaoberat sa tym.

Ja to na kolesach mam, mal som uz pri kupe (ojazdene). Ci by som na tych starych kolesach si kupoval zvlast, je otazne, najma ak nasadene disky nemaju pre zlodeja ktovieaku hodnotu.
Stenky
Professional
Professional

mat tam starotiny tak sa neserem, ale vcera som obul nove gumy na nove disky (spolu je to tak 30% hodnoty celeho auta) takze ked mi dakto uje*e coilen jeden disk tak sa mozem zblaznit....
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Stenky - ak ti zlodej tie elektróny bude chcieť ukradnúť, ukradne ti ich. Ale je to to povestné ALE. Len veľmi málo zlodejov má takéto vybavenie, čiže určite do toho choď. Ja si také tiež idem kúpiť, len troška finance teraz chýbajú :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nuz, uz ked tam mas take kolesa, tak by som tolko (5% z ceny kolies?) investoval.. jeden nikdy nevie (IMHO amatera to zdrzi/odradi, profikovi je to jedno)

mavame to odkedy nam nechali zigu na brzdach/klatikoch (bolo to davno, podrobnosti nepamatam :D )
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bezpecnostne skrutky/matice su viac menej iba pre lepsi spanok majitela ... ked sa niekomu budu tvoje disky pacit tak si tie hlavicky obzre/pomera a zajtra tam uz caka s vypilnikovanym klucom, aby skusil ci pasuje :-) :-) ... kazdopadne keby som mal disky na aute, tak tych par korun investujem ... dalsia moznost je upravit si hlavy podla seba - nejaky nepravidelny tvar .. ale aj to je jednoducho prekonatelne, ked sa niekomu budu pacit :-) ...

inak mam pocit ze v poslednom case prestali disky miznut - aspon som dlho o nejakom takom pripade nepocul ...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Akosi ostalo ticho, tiez som si to vsimol. Ja by som do toho urcite investoval, ale riesil by som daku poriadnu, drahsiu sadu. A zasa ked si do gum a kolotronov nasypal povedzme 1000€, uz 30€ za poistaky Ta nemoze zabit :wink:
Potom je este jedna, v pneuservisoch veeeelmi "oblubena" moznost - kazdy poistny srob iny :D
Stenky
Professional
Professional

tak ma este napada. v pnauservise sa srali s vyvazovanim kolies. dali mi na kolesa spolu 230g zavazi, teraz to vyzera ako kaby mi po nich z nutra presiel buldozer a zabudol tam pasy (komplet odignorovali bielu bodku na gume ktora znaci ze ma ist oproti ventilu) ale ine som chcel.
vyvazovali to ako blbci a ja teraz z dokonale vyvazeneho setu 5x100 matiek jednu zamenim, mozno tazsiu mozno lahsiu.....
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ja mám na mojom aute tiež elektróny ale poistné šróby nemám...elektróny sú už nejaký ten piatok staré a gumy možno ešte jednu sezónu vydržia...ak už tak určite by som kúpil 4/5 sád (záleží či máš 4 alebo 5 dierové elektróny) tých poistných šróbov...každú sadu nejakú úplne inú...keď už ti bude chcieť niekto tie elektróny ukradnúť tak nech sa pri tom aspoň poriadne zapotí...na každú dieru dať iný poistný šrób a budeš mať ako takú väčšiu istotu, že ak to potenciálny zlodej uvidí, tak sa na to vyserie...ak budem dávať nové elektróny, čo plánujem tak určite na každú dieru pôjde iný poistný šrób...
Stenky
Professional
Professional

kokos a vies si predstavit to menenie kolesa ked clovek dostane defekt? :D alebo v pnauservise zamestnam celu prevadzku pri prezuvani...
Noobsz DJ
Guru
Guru

jasne viem si to predstaviť...nebude to trvať zasa nejako moc dlho nakoľko sú to všetko nádstavce veľkosti samotného poistného šróba...a to ako dlho sa v tom budú v servise babrať mi je fuk...predsa sú za to platený nie?...a ja určite budem chcieť, aby mi moje kolesa nezmizli z auta...ako viem, že aj tak by mi ich vedel niekto ukradnúť, ale aspoň by sa pri tom poriadne natrápil...a keby mi aj buchol do auta tak má smolu, nakoľko sa ihneď zapne alarm :D...rozmýšľam nad takým alarmom, ktorí sa zopne aj vtedy, ak sa auto zdvihne do výšky...čiže ak by ho heverom zodvihli :D...ale ako fakt tie šróby dám určite tak, ako som napísal...ale až budú nové kolesa...to bude niekedy na jar...potom ak nezabudnem tak sem postnem aj fotky :)...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

neprehanas to trosku? :roll:

pride s odtahovkou, nalozi na korbu a cau papa aj neviem aky super-truper alarm, s tymi kolesami detto
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ napísal:...a to ako dlho sa v tom budú v servise babrať mi je fuk...predsa sú za to platený nie?...
keby si robil vo FaxCopy a pride za Tebou clovek, ze chce na DVD napalit fotky zo svadby a kazdu fotku bude mat na solo SD karte, tiez ho asi posles kade lahsie... A pritom budes za to tiez plateny :wink:
Ber to tak, ze oni to spravia, ale Ti daju patricne najavo, co si o Tebe myslia a asi Ti to aj daju zaplatit. Uz tolko by som sa prekonal a pred navstevou pneuservisu by som si tam nahadzal seriove matky, mam kamaratov v pneuservise a takychto ludi vesaju za gule do prievanu :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

keby si robil vo FaxCopy a pride za Tebou clovek, ze chce na DVD napalit fotky zo svadby a kazdu fotku bude mat na solo SD karte, tiez ho asi posles kade lahsie... A pritom budes za to tiez plateny
ale moment...toto nie je dobrý príklad, čo si uviedol...nakoľko týmy poistnými šróbmy si chrániš svoj majetok...ja si myslím, že je obrovský rozdiel prísť do pneuservisu s autom, ktoré ma 4 sady poistných šróbov kvôli ochrane majetku a prísť do FaxCopy s "xyz" pamäťovými kartami, kde na každej pamäťovej karte bude jedna fotka...ako nič by som nepovedal, keby došiel zo 4 pamäťovými kartami s tým, že na každej karte budú všetky fotky...však na čo majú v pneuservisoch to pneumatické náradie?...na každý šrób na danom kolese nahodí nadstavec a zhodí to dole...a ak to bude taký šmonec tak mu tie nadstavce na tie šróby dám ja...keď budem mať cez zimu plecháče predsa nebudem potrebovať poistné šróby ale dám tam obyčajné šróby...

inač som ani nenapísal, že tie poistné šróby mám...tie si dám jedine vtedy, keď sa mi na jar podarí kúpiť poriadne elektróny, ktoré budú ťahať oči takým, ktorý by ich najradšej ukradli...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pozri, ja som ten priklad dal obrazne, skus sa na to pozriet zo strany toho mechanika. Ja by som Ta nakopal do gebule napriklad, lebo viem, co to je prezuvat niekolko aut denne. zober si, ze cely den sa krcis pri kolesach, vyvazovacke a vyzuvacke a denne Ti pride takychto cvokov 8. Namiesto toho, aby si mal zhodene kolesa za 2 minuty ich budes zhadzovat 10 a to budes rad, ked sa Ti tie nadstavce nepomiesaju :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

a tak to zasa nebude na 10 min...možno nejakému začiatočníkovi, ktorý by bol rozklepaný by to toľko trvalo...však čo zoberie si tie nadstavce, dá ich na šróby a už ich iba tou pneumatickou "neviem čo to je" zhodí a má hotové jedno koleso:D...lebo na plecháče tie poistné šróby určite dávať nebudem :)...ja chodievam väčšinou len do jedného pneuservisu, čo mám po ceste keď idem k priateľke na záhorie...tam ten človek je fakt fajny...verím tomu, že ani tie 4 sady poistných šróbov, by ho nerozhodili...:)...
Stenky
Professional
Professional

ok ok borci. cez vikend mi priala stastena a zohnal som cez jedno forum sadu presne takych bezp. matic ake som poreboval (okrem toho ze boli zadrbane a otvorene matice) za bargain cenu 11Eurokorun :D Vycistit z toho brzdovy prach bola otazka hadam pol hodiny a nahodenie na auto par minut. pocit z dobre spravenej prace a usetrenych chechtakov na nezaplatenie :) teda ked si odmyslim ze mi cez dieru v matici vidno stift.... nuz co, toto ma bude stale nahlodkavat ze aj zatvorene by sa dali dakde lacno zohnat. mam ake mam a som rad :)
sleeping comfort +1 :)
Napísať odpoveď