Chcel som si vybavit zivnost na programovanie, budem robit pre zahranicnu firmu softy. Ale ze to sa na zivnost nesmie ale je to podnikanie podla autorskeho zakona. Ze na danovom dostanem DIC a mozem robit. Podnikate tak niekto? Ake uctovnictvo sa vedie, alebo staci podat raz do roka danove priznanie? Viem ze musim platit do zdravotnej poistovne.
Dalej zmluvy musia byt papierove alebo ustne? Ja som nechcel uzatvarat s tou spolocnostou znluvy. Poznam ich a verim im, tak som myslel, ze oni poslu robotu je naprogramujem, poslem hotove a oni poslu prachy na ucet a tie zdanim. Ale ze treba platit aj do nejekeho autorskeho fondu. Mam z toho gulas
Ak niekto tak pracujete poradte prosim.
Dakujem
Podnikanie podla autorskeho zakona
-
alchymista
Light Expert
-
psychofemale
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
tebe by som uctovnictvo robit nechcela... na vsetko potrebujes fakturu, je na tebe ci si taky naivny a budes to robit bez zmluvy alebo nie... musis si platit nie len zdravotnu ale aj socialnu a podobne zalezitosti... evidovat mesacne dphcku ak budes teda platcom dph a podobne... v kocke ak uz teraz nevies co, tak budes potrebovat uctovnicku minimalne....
-
alchymista
Light Expert
Vdaka za odpoved, ja potrebujem vediet, ci v pripade, ze mam iba DIC, musim viest uctovnictvo alebo staci podat danove priznanie. Zmluvu ja osobne nepotrebujem, pretoze ludi pre ktorych robim softy poznam a nie je to SK.
Podnikat budem podla autorskeho zakona, to mam uz zistene, zivnost sa na to nedava, platit musim iba zdravotnu poistovnu, ta socialna mozem aj nemusim
prijem bude z toho nepravidelny, 2 -3 krat do roka, preto potrebujem vediet ako uctovnictvo a doklady, spolocnost mi za pracu posle prachy na ucet
je tazko zistit fakty ludi ked sa pytam zaujimaju iba nepodstatne veci ktore mam vyriesene, (dostatok zakaziek, dovera v obchodneho partnera, ze ak neplatim socialnu poistovnu nebudem mat dochodok... moja vec)
Podnikat budem podla autorskeho zakona, to mam uz zistene, zivnost sa na to nedava, platit musim iba zdravotnu poistovnu, ta socialna mozem aj nemusim
prijem bude z toho nepravidelny, 2 -3 krat do roka, preto potrebujem vediet ako uctovnictvo a doklady, spolocnost mi za pracu posle prachy na ucet
je tazko zistit fakty ludi ked sa pytam zaujimaju iba nepodstatne veci ktore mam vyriesene, (dostatok zakaziek, dovera v obchodneho partnera, ze ak neplatim socialnu poistovnu nebudem mat dochodok... moja vec)
-
psychofemale
Amateur
- Kontaktovať používateľa: