Epson DX7400 tlaciaren tlaci s ciarami
Epson DX7400 tlaciaren tlaci s ciarami
Poslednu dobu mi blbne tlaciaren...vytlacim farebny obrazok a skrz neho su kadejake pasiky kazde 2cm mozno...zo strany na stranu....tie pasiky su bud cisto biele (bez farby) alebo su kadejake ruzove a modre....skusal som vsetko co sa dalo, hlavy som cistil uz XPkrat od kedy mi to tak robi, robil som print head alignment, tak isto niekolko krat uz, a nic sa nezmenilo, iba tak farba tych pasikov....co to moze sposobovat, a ako to vyriesit? Je to hodne na reklamaciu?
-
vladenko007
VIP
Pokial mas zaruku a nerobil si ziadny zásah typu demontaž tlaciarne pripadne si neplnil naplne doma tak to je na reklamaciu.
Nemozu byt naplne zaschnuté? Pripadne pozri či maš v nastaveni tlačiarne nejake to kalibrovanie pripadne najeke zarovnavanie.
A daj si vytlačit skušobnu stranku.
Ak nič nepomoze daj reklamovať.
Nemozu byt naplne zaschnuté? Pripadne pozri či maš v nastaveni tlačiarne nejake to kalibrovanie pripadne najeke zarovnavanie.
A daj si vytlačit skušobnu stranku.
Ak nič nepomoze daj reklamovať.
Pisal som v prvom prispevku, ze vsetky mozne veci co sa dali som spravil niekolko krat, a tym som myslel cistenie hlav a zarovnanie hlav...viac moznosti nemam.
Zasah som ziaden nerobil, tlaciaren bola kupovana v decembri 2007, neviem aka je zaruka, snad to budu 2 roky....farby som neplnil nikdy, stale som kupoval nove original EPSON katridze, a aj tieto co mam teraz som vymenil po tom co som mal tento problem s minulymi....vtedy so mtak isto robil kadejake zarovnavanie a cistenie hlav, nepomohlo tak som vymenil vsetky 4 katridze a robi to znova.
Zasah som ziaden nerobil, tlaciaren bola kupovana v decembri 2007, neviem aka je zaruka, snad to budu 2 roky....farby som neplnil nikdy, stale som kupoval nove original EPSON katridze, a aj tieto co mam teraz som vymenil po tom co som mal tento problem s minulymi....vtedy so mtak isto robil kadejake zarovnavanie a cistenie hlav, nepomohlo tak som vymenil vsetky 4 katridze a robi to znova.
-
vladenko007
VIP
-
Hextall
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Zaschnuté trysky. To ti nevyreklamujú, pretože to nie je vada tlačiarne, ale trysiek. A tu dokonca pri tejto tlačiarni si ich nevieš ani prečistiť, pretože samotný cartridge v sebe trysky nemá, ale tie sú súčasťou tlačovej hlavy priamo v tlačiarni. Výmena tlačovej hlavy je drahšia ako nová tlačiareň. Jedine ak sa ti podarí doma vybrať tlačovú hlavu a odniesť ju niekde prečistiť do ultrazvuku. A nabudúce ich nenechať zaschnúť.
-
vladenko007
VIP
-
Hextall
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Epsony majú malé trysky, vďaka ktorým majú jemnejšie vstrekovanie atramentu a tým pádom aj kvalitnejšiu tlač oproti ostatným značkám. Ich nevýhoda je ale práve tá, že sú náchylnejšie na zaschnutie. Čas záleží na viacerých veciach. Prevažne na tom, aké tlačové kazety používaš. Na trhu ich je niekoľko, od rôznych výrobcov. Ak máš originálne kazety, tak pri Epsonoch to môžu byť tie dva-tri mesiace. Ale záleží aj na tom, v akom prostredí sa tlačiareň nachádza.Lub0$ napísal:kolko staci na zaschnutie trysky? Len tak cca odhadom...
Vladenko007 - prečítaj si poriadne, čo som napísal.
Aby som nezabudol, je tu ešte jedna možnosť, ktorá je síce zriedkavejšia, ale stáva sa. Neviem, ako sa to správne po slovensky povie, ale ide o ľudovo povedané "zapečenie trysiek". K tomu dochádza, ak istý čas tlačíš s prázdnou náplňou. Dám konkrétny príklad. Dojde ti červená farba. Ty si povieš, červenú mi teraz netreba, aj tak budem tlačiť len čierny text, prípadne iné farby, takže ju teraz nekupujem. Ale tým, že pri Epsonoch je tlačová hlava a trysky spoločné pre všetky farby môže po istom čase dôjsť k tomu, že niektoré trysky (v ktorých pôvodne mal byť červený atrament) sú vyschnuté. No a tým, že ty stále tlačíš ďalej a v tryskách nie je atrament tam vzniká trením veľká teplota, ktorá ti tie trysky roztaví a oni sa zalejú. . Výsledkom je potom nenávratne poškodená tlačová hlava, na ktorej vynechávajú niektoré trysky aj po tom, čo tam dáš nový cartridge. (uff, dúfam, že som to napísal dosť zrozumiteľne).
Mam Epson a ten netlaci pokial je ktorykolvek atrament prazdny. Tiez vynechava, lenze ja nemienim kupovat drahe origo atramenty a kupujem lacne, neoriginalne, potom nastavim vyssiu kvalitu tlace a vynechavanie zmizne.
Bez to co najskor reklamovat a uvidis, podla mna ti to vyreklamuju, podla toho co si pisal si neurobil chybu, kupoval si origo atrament a tlacil si viac-menej pravidelne a na to sa treba v servise aj odvolavat.
Bez to co najskor reklamovat a uvidis, podla mna ti to vyreklamuju, podla toho co si pisal si neurobil chybu, kupoval si origo atrament a tlacil si viac-menej pravidelne a na to sa treba v servise aj odvolavat.