Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Kali no a? Fungovali za totality, myslis ze teraz by padli? Ved mame udajne lepsi rezim momentalne, ako bol pred tym, tak kde do riti je ten problem, co ich v tom brzdi...To ci uznavam totalitu, alebo nie, nieje podstatou tejto temy, tak nechytaj sa vsetkych slamok. Bavime sa o rieseni problemu, nie o rezimoch.
Mam taky pocit, ze vy pred vyslovenim tych vasich rieseni nepremyslate....ved logika da, ze taky navrh by ti nepresiel ani keby si sa poskladal, tak isto ako ten napad s odobratim deti Romskej matke a nasledne ho dat k adopcii....ved sa cloveku rozum zastavi...toto keby schvalili tak mas z toho hned medzinarodne halo a boli by sme rozoberany v Europskom parlamente hodnu chvilu s nepeknym tonom hlasu. Prosim, uvazujte aj logicky, nie iba s hnevom...
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Ludské práva, ústava... aj ten medzinárodný tlak nám nedovolí aplikovať jediné schopné riešenia romskej otázky
Socializmus, dnešná "demokracia" zlyhali, pomôže len zmena režimu, čo sa stane o niekoľko desiatok rokov alebo vôbec
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Kali dobry slovak a obranca rasy napísal:Miesto tychto nic nehovoriacich zvastov by si mal hladat priciny preco osady vznikli a najpravdepodobnejsie je prave genetika resp vysoky predpoklad ze cigani sa narodia z mensim iq a celkovo slabou schopnostou tvorit mysliet a vymyslat. Podla tvojej teorii sem cigani dosli v nejakom roku x a jedna generacia zalozila osady tie ostatne sa uz vezu na sprostosti tej jednej generacie. Sam sa nad tym zamysli ci to ma vobec nejaku logiku.
Ty by si nutne potreboval hodinu sociologie, aspon jednu jedinu, ktora by Ta uviedla tak trochu na pravu mieru a vytrepala by Ti z hlavy tieto kramy :)

zisti si co je socializacia - cigani nou neprechadzaju ergo z nich vyrastaju socky, nema to nic spolocne s genetikou

a ked uz konecne zistis co je socializacia tak si aj zisti co je reprodukcia socialnej nerovnosti a zamysli sa nad tym ci ma dieta dvoch bezdomovcov rovnaku sancu stat sa prezidentom ako dieta dvoch pravnikov.

a ked uz budes mat tieto totalne zaklady uspesne za sebou tak si zisti ci sa v rodinach bezdomvcov z ich deti stava nieco ine ako bezdomovci. v pripade, ze nie tak je automaticky jasne, ze bezdomovci sa rodia s nizkym vrodenym IQ
(a nedavaj sem argument precentualnej pocetnosti, ta s tym nema co robit)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

hughito v téme Pomoc s bitkou...prosim rychlo.... napísal:Ja som odmalička všetko riešil bitkou, bil som aj starších. :wink:
Nikdy som svoje problémy neriešil cez učiteľov či rodičov a kupodivu, ešte v živote som nedostal bitku ( iba ak od spomínaných rodičov ). :D
Ale samozrejme, nie je každý taký typ.
...ty taký zastánca ľudských práv?! Sám ich porušuješ, ale nám tu kážeš ako dekan na omši o ľudských právach... :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Axxis ked uz nieco citujes tak sa vyjadri ku vsetkemu:

Miesto tychto nic nehovoriacich zvastov by si mal hladat priciny preco osady vznikli a najpravdepodobnejsie je prave genetika resp vysoky predpoklad ze cigani sa narodia z mensim iq a celkovo slabou schopnostou tvorit mysliet a vymyslat. Podla tvojej teorii sem cigani dosli v nejakom roku x a jedna generacia zalozila osady tie ostatne sa uz vezu na sprostosti tej jednej generacie. Sam sa nad tym zamysli ci to ma vobec nejaku logiku.

Alebo my vysvetli ako to vsetko zacalo? Kto zapricinil vznik toho nehostinneho a upadajuceho prostredia? Preco to postihlo len ciganov?
a ked uz budes mat tieto totalne zaklady uspesne za sebou tak si zisti ci sa v rodinach bezdomvcov z ich deti stava nieco ine ako bezdomovci. v pripade, ze nie tak je automaticky jasne, ze bezdomovci sa rodia s nizkym vrodenym IQ
Tu sa mozem obratit na tych dobrych ciganov, ako je mozne ze aj taky vzidu z toho upadkoveho prostredia?

Inak IQ neni dane vychovou iba do velmi malej miery, aj ten bezdomovec moze byt genius.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Tu sa mozem obratit na tych dobrych ciganov, ako je mozne ze aj taky vzidu z toho upadkoveho prostredia?
To že sa našlo pár inteligentnejších je spôsobené tým, že IQ nemáme všetci rovnaké, ale pohybuje sa v určitých hodnotách. Tak isto by som z bielych mohol spomenúť Stephena Hawkinga a iných vedcov vymykajúcich sa výškou IQ z priemeru.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Grim-Reaperka napísal:...ty taký zastánca ľudských práv?! Sám ich porušuješ, ale nám tu kážeš ako dekan na omši o ľudských právach... :roll:
Aby som to uviedol na správnu mieru :samozrejme, nikoho som nebil len tak, alebo zo srandy. Nepotreboval som si na ľuďoch dokazovať to, že som silnejší.
Vždy to bola reakcia na útok na mňa, akéhokoľvek typu.
Chcel som tým povedať, že som si svoje problémy riešil sám a takýmto, vcelku jednoduchým a hlavne ÚČINNÝM spôsobom.

kali :
Tu sa mozem obratit na tych dobrych ciganov, ako je mozne ze aj taky vzidu z toho upadkoveho prostredia?
Myslíš, že tí dobrí cigáni vzišli z toho úpadkového prostredia ?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Bitka nie je účinný spôsob a ani nikdy nebola. Opice v džungli sa medzi sebou trepú, pretože nevedia hovoriť a práve schopnosť rozprávať je výsadou ľudí, ktorá im umožňuje riešiť situácie alternatívne. Sorry, ale ľudí, ktorí považujú bitku za riešenie niečoho (hocičoho), považujem za úplných primitívov, ktorí by sa mali vrátiť k primátom do džungle (neber to osobne, myslím to všeobecne).

K téme: http://korzar.sme.sk/c/5030563/pri-rudn ... etrov.html

"Čo bude s nami? Nech nás odtiaľ presťahujú, hoc aj do maringotiek."
- Rudňanci v čase našej návštevy kričali, že majú strach, ich príbytky sú však postavené načierno.

Koho má toto akože zaujímať? Verejnosť? Ďalší dôkaz, že na nich neplatia žiadne zákony a podľa všetkého si môžu stavať čo chcú, kedy chcú a kde chcú. Kto je teraz diskriminovaný, há?
A samozrejme - prvé, čo sú schopní pri náznaku problému spraviť, je natŕčať ruku a znova žiadajú o niečo, čo im ani len zďaleka nepatrí - podporu od miestneho zastupiteľstva, alebo dokonca od štátu. To je ako keby som si postavil chalupu na mieste, ktoré viem, že bude zaplavené kvôli novopostavenej priehrade a začnem žobrať o novú chalupu niekde inde, samozrejme lepšiu a zadarmo, veď mám predsa strach - čo keď to územie už čoskoro zaplavia?
ANI KORUNU na nich a nechápem, prečo sa tým vôbec niekto zapodieva. Ak biely stratí vďaka nejakému nešťastiu celý majetok, skončí na ulici a neočakáva, že mu niekto iný znova všetko iba tak z charity nakúpi.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Aby som to uviedol na správnu mieru :samozrejme, nikoho som nebil len tak, alebo zo srandy. Nepotreboval som si na ľuďoch dokazovať to, že som silnejší.
Vždy to bola reakcia na útok na mňa, akéhokoľvek typu.
Chcel som tým povedať, že som si svoje problémy riešil sám a takýmto, vcelku jednoduchým a hlavne ÚČINNÝM spôsobom.
ani my by sme nikoho nestrieľali len tak zo srandy. My si tiež nepotrebujeme na cigánoch dokazovať,že sme lepší. Bola by to reakcia na útok na nás (tým, že nás prostredníctvom štátu okrádajú). Aj my chceme tento problém riešiť vcelku jednoduchým a hlavne ÚČINNÝM spôsobom.

Aký je medzi nami dvomi vlastne rozdiel? Ty si sa bránil neprimerane ale keď sa chce neprimerane (aj keď účinne) brániť niekto iný, tak mu to nechceš dovoliť a hľadáš humánne a veľmi komplikované riešenia. Prečo si takéto humánne a komplikované riešenia nehľadal aj vtedy keď ti išlo o hubu? Niesi tak trochu egoista, keď seba brániš, ale ak sa chcú iní brániť tým istým spôsobom (tak isto nehumánnym) tak im to nechceš dovoliť?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Myslíš, že tí dobrí cigáni vzišli z toho úpadkového prostredia ?
Neviem odkial vzisli ale je ich malo. Okrem toho problem ciganov neprameni len z ich osad ktore su situovane na vychode koli tomu ze ich pocet je tam vacsi, to ale neznamena ze na zapade s nimi problemy nie su. Rovnake problemy su vsade na slovensku a koli tomu nemusia zit v nejakych osadach.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak, nie dosť, že som po 12h nočnej a čaká ma 7 hodín na univerzite plných úvodu do politického a historického výskumu, ale ešte aj zverejnili reakcie europapalášov na cigánov... Išiel ma doslova šľak trafiť, keď som ten článok prečítal dokonca. Ja nechápem jedno - keď sa jej to tak páči, prečo sa tá krava natrvalo nepresťahuje k cigánom do Letanoviec? Alebo nech sa tam presťahuje celý europarlament, veď treba odbúrať segregáciu...Ježiši kriste, kedy to konečne začnú ľudia súdiť obojstranne, nie len s pocitom, že všetko ja naša vina...
http://korzar.sme.sk/c/5032882/uradnici ... azivo.html
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

seth82 napísal:Tak, nie dosť, že som po 12h nočnej a čaká ma 7 hodín na univerzite plných úvodu do politického a historického výskumu, ale ešte aj zverejnili reakcie europapalášov na cigánov... Išiel ma doslova šľak trafiť, keď som ten článok prečítal dokonca. Ja nechápem jedno - keď sa jej to tak páči, prečo sa tá krava natrvalo nepresťahuje k cigánom do Letanoviec? Alebo nech sa tam presťahuje celý europarlament, veď treba odbúrať segregáciu...Ježiši kriste, kedy to konečne začnú ľudia súdiť obojstranne, nie len s pocitom, že všetko ja naša vina...
http://korzar.sme.sk/c/5032882/uradnici ... azivo.html
"najkrajsi" je zaver
Je vôbec rómsky problém riešiteľný?

„Určite! Riešenia problémov marginalizovaných komunít jestvujú a sú odskúšané v mnohých častiach sveta - či už v USA s černošskou populáciou, či v Austrálii s aborigénmi."
Cernoske geta, kde sa boji vojst aj vzdelany Afroamerican.
Aborigenci, je v Australii pouzivane ako urazka s rasovym podtonom a ziju v rezervaciach.
Ano pani Mathernová, uz sa zaciname bat chodit do obci kde zije viac ako 40% obyvatelov romskeho povodu, ten priklad z Australie nam ma teda dovolit hovorit im znovu "Cigani" a EU nam pre nich zaplati rezervacie, aby ta segregacia bola uplna?
hughito
Redeemer
Redeemer

Grim-Reaperka napísal:ani my by sme nikoho nestrieľali len tak zo srandy. My si tiež nepotrebujeme na cigánoch dokazovať,že sme lepší. Bola by to reakcia na útok na nás (tým, že nás prostredníctvom štátu okrádajú). Aj my chceme tento problém riešiť vcelku jednoduchým a hlavne ÚČINNÝM spôsobom.

Aký je medzi nami dvomi vlastne rozdiel? Ty si sa bránil neprimerane ale keď sa chce neprimerane (aj keď účinne) brániť niekto iný, tak mu to nechceš dovoliť a hľadáš humánne a veľmi komplikované riešenia. Prečo si takéto humánne a komplikované riešenia nehľadal aj vtedy keď ti išlo o hubu? Niesi tak trochu egoista, keď seba brániš, ale ak sa chcú iní brániť tým istým spôsobom (tak isto nehumánnym) tak im to nechceš dovoliť?
Takže ty porovnávaš strieľanie s tým, dať niekomu na hubu.
Paráda. :roll:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Takže ty porovnávaš strieľanie s tým, dať niekomu na hubu.
Paráda. :roll:
Je to jednoduchý a účinný spôsob? A skús dať cigánovi čo len jednu po hube a uvidíš čo si ty ešte nevidel...navyše tu už bolo pár linkov o tom že cigáni beztrestne zabíjajú bielych...no tak "oko za oko, život za život"...nemusíme hneď prvý deň postrieľať všetkých, stačí postupne.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://zvolen.sme.sk/c/5036950/o-vystah ... e-sud.html

A zasa dvojitý meter našich zákonov. Ak by som si ja, alebo hocikto biely (ktorý zarába a teda naši štátni úradníci mu majú čo vzať) prestal platiť nájom, poslali by na mňa exekútora alebo SBSku a letel by som z bytu do pár dní. A čo títo? Neplatiči sa odmietajú vysťahovať...kde to dofrasa žijeme, že neplatiči, ktorí ničím neprispievajú do štátneho rozpočtu, si môžu robiť, čo chcú a majú väčšie práva ako tí ostatní, napríklad vlastníci bytu (mestský magistrát) ?? Nehovoriac o tom, že celá budova sa bude rekonštruovať iba vďaka nim, keďže ako je u nich už tradičné - byty "vybývali"...
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

zavolať pre mňa za mňa aj armádu a surovo ich vyhodiť. Platičom dať náhradné ubytovanie, neplatičom veľké kulové a ešte z ich sociálnych dávok splácať dlh na nájomnom :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Grim-Reaperka napísal:Je to jednoduchý a účinný spôsob? A skús dať cigánovi čo len jednu po hube a uvidíš čo si ty ešte nevidel...navyše tu už bolo pár linkov o tom že cigáni beztrestne zabíjajú bielych...no tak "oko za oko, život za život"...nemusíme hneď prvý deň postrieľať všetkých, stačí postupne.
No však ok, tak si sprav ZP a strieľaj cigánov.

http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_6838
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

hughito napísal:No však ok, tak si sprav ZP a strieľaj cigánov.

http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_6838
Wow jeden takyto clanok ... podobnych su ale na nete stovky... podobnych preto ze tam utocia romovia.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

stěžovala si serveru Romea.cz Ilona Vajdíková, podle které útočníci na ní křičeli rasistické nadávky: "Kurvo černá, táhni do plynu!"
to je rasisticke, ale "Soud snížil Romům tresty, "bílá svině" není rasismus" :x
Napísať odpoveď