Problem s obrazom: Radeon HD4850 DDR5

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Problem s obrazom: Radeon HD4850 DDR5

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

Zdravim, mam taky problem s grafickou kartou, mam ju cca 3 mesiace a asi tak pred dvomi mi zacala robit problemy.

Niekedy, hned ako zapnem pocitac, nabehne uvodne logo od vyrobcu dosky a stava sa ze je to logo rozpasikovane(farby ale normalne), ak to necham tak, tak nenabehne ani windows. Niekedy staci, ak PC vypnem a znovu zapnem a nabehne to normalne a vsetko ide ako ma. Niekedy ale aj po viacnasobnom vypnuti/zapnuti je to logo stale rozpasikovane, vtedy mi zatial vzdy pomohlo vybrat napajaci kabel z grafickej karty, zapnut PC, nabehne hlaska ze karta ma nedostatok stavy, vypnem, zapojim, zapnem a uz to ide normalne. Tato metoda mi zatial fungovala vzdy na prvy krat.

V poslednej dobe sa mi ale stava ze vo Win7(iny som neskusal) su niektore tlacitka s textom chybne, proste je cez ne len kriklavo ruzovy pasik a niesu vidiet texty...napriklad tlacitko shutdown, rolovacie menu pri pravom kliku na plochu, tlacitka v QIPe.

V hrach som zatial nezaznamenal ziadne artefakty...

MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4P
VGA: Gainward Radeon HD4850 Goes Like Hell DDR5
PSU: Fortron 400W

pls, je to na reklamaciu, ci moze byt slaby zdroj? :?
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zdroj slaby nie je, skor to vidim na tu reklamacku alebo mozno len zle ovladace, nesksual si naformatovat windows? asi nie tak skus :)
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

ovladace mam myslim 9.8, nie windows som neskusal preinstalovat...ale myslim ze s windowsom to nema mat co spolocne kedze ta obrazova chyba sa ukazuje hned pri starte PC na uvodnom logu od dosky...
Sapo
Addict
Addict

No ja by som to vyskusal, tiez si myslim ze to tym nie je, ale co za to das? Skoro nic :) Tiez si skor myslim ze to je na tu reklamacku
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

neviem na kartu mi to nepripada, skor na zdroj/iny hw (kedze to robi uz pri starte mozes sw vylucit)
mas oba napajacie zapojene? dava zdroj dostatok amperov na vetvach?

skus dopisat aku mas celu zostavu
Sapo
Addict
Addict

Fortron je urcite dostacujuci zdroj. Ja som mal moju HD4850 zapojenu na par dni na Eurocase 400w a islo to normalne. Potom som si kupil novy zdroj, nechcel som riskovat. Myslim ze v zdroji to nebude, pokial nie je vadny, lebo dostacujuci je.
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

takze zdroj mam tento

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7752953

tie dva 6-piny su pripojene cez redukciu, nie priamo zo zdroja...inak mam Athlon X2 7750 na 3 GHz a este dva harddisky
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

hmm, skus si pozicat od niekoho zdroj (silnejsi s dvoma samostatnymi 6pin vetvami) a skus ci to nepomoze, pripadne ak mas druhy pc alebo poznas niekoho u koho by si mohol tu kartu odskusat tak skus to
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

tiez by som videl najskor problem v zdroji..., amperiky na tom nebudu prave ruzovo...
a z osobnej skusenosti - moj fortron BS 500W nejak nerozdychal 9800GTX prave kvoli amperikom zrejme (aspon, ze so sebou nevzal nic ostatne...). Kupil som corsair 650W a vsetko je OK.
Sapo
Addict
Addict

Kamarat mal na Fortrone BlueStorm2 400w zapojenu 9800GT a GTS250. Ja som mal na Eurocase 400w zapojenu na dva dni HD4850. tak neviem ci to bude zdrojom...
Napísať odpoveď