Pokazena grafika a reklamacia
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pokazena grafika a reklamacia
Kamaratovi sa pokazila zrejme graficka karta. Ked zapne PC, ostanu mu na monitore pasy, teda su to pasy uz od samotneho zapnutia PC ako sa objavi text. Ked text mizne, zmiznu aj pasy. Ked sa objavi logo Windowsu a bootovanie systemu, tak su pasy spat. Myslim si, ze bude pokazena graficka karta, konkretne pamate na grafike.
Ide o krartu nVidia 8800GTS, ktoru kupoval niekedy v oktobri 2007, cize je este v zaruke. Cena tej karty v tom case bola okolo 13 tisic korun. Co v pripade, ze da kartu reklamovat a predpokladam, ze sa uz nevyraba a je mozne, ze mu ju ani neopravia. Ma pravo na vratenie penazi alebo mu mozu tlacit inu kartu s tym, ze ide o kartu s rovnakym vykonom, pripadne este o nieco lepsiu kartu???
Ide o krartu nVidia 8800GTS, ktoru kupoval niekedy v oktobri 2007, cize je este v zaruke. Cena tej karty v tom case bola okolo 13 tisic korun. Co v pripade, ze da kartu reklamovat a predpokladam, ze sa uz nevyraba a je mozne, ze mu ju ani neopravia. Ma pravo na vratenie penazi alebo mu mozu tlacit inu kartu s tym, ze ide o kartu s rovnakym vykonom, pripadne este o nieco lepsiu kartu???
-
vladenko007
VIP
Vladenko daj si facku.
Samozrejme podla zakona ak mu nevedia poskytnut rovnaku novu kartu, su povinny mu vratit plnu sumu za aku ju kupil.
Ziadnu inu kartu mu tlacit nemozu, ak je to nejaky obchodik z horneho vyplachu tak sa o to urcite pokusia ale nech ich proste posle dpc alebo spomenie SOI a za 5 minut odkraca tazsi o 13 litrov.
Samozrejme podla zakona ak mu nevedia poskytnut rovnaku novu kartu, su povinny mu vratit plnu sumu za aku ju kupil.
Ziadnu inu kartu mu tlacit nemozu, ak je to nejaky obchodik z horneho vyplachu tak sa o to urcite pokusia ale nech ich proste posle dpc alebo spomenie SOI a za 5 minut odkraca tazsi o 13 litrov.
-
vladenko007
VIP
Dal som si.
Ale mozu mu poskytnut lepsiu ako je ta co mal nie? Uz vidim ako mu vyplacaju 13 litrov. Gangy daj na moje slova uvidis ako sa to vyvinie love mu nedaju ani taku istu kartu kedze sa uz navyraba mozno. Daju mu lepsiu ale na love moze zabudnut.
Spýtaj sa sam seba keby si bol obchodnik das mu 13 litrov alebo kartu za 6 litrov.
Ale mozu mu poskytnut lepsiu ako je ta co mal nie? Uz vidim ako mu vyplacaju 13 litrov. Gangy daj na moje slova uvidis ako sa to vyvinie love mu nedaju ani taku istu kartu kedze sa uz navyraba mozno. Daju mu lepsiu ale na love moze zabudnut.
Spýtaj sa sam seba keby si bol obchodnik das mu 13 litrov alebo kartu za 6 litrov.
Ty si asi debil ked nevies co je to zakon, fakt neviem ako ti mam vysvetlit ze ked ukazes ze niesi idiot a poznas svoje prava, tak ti tie peniaze musia vratit. Sam som tak po dvoch rokoch vracal napriklad raptor ci dost drahu zakladnu dosku. A ked mi vratili peniaze tak som si mohol za ne kupit tri take iste. Uz to prosim ta pochop.
-
hojko
Site Admin
Gangy, neviem ako je v tomto stavany zakon, nestudoval som to, ale nasiel som na internete napriklad nieco taketo: V prípade neopraviteľnosti reklamovaného výrobku, bude kupujúcemu ponúknutí iný výrobok, ktorý parametrami plne nahradí reklamovaný výrobok. V prípade nesúhlasu kupujúceho, má nárok o vrátenie peňazí. Cena sa vypočíta podľa aktuálnej cenníkovej ceny výrobku. Ak sa už reklamovaný výrobok nevyrába resp. sa už nepredáva bude mu "dobropisovaná" posledná oficiálne zverejnená cena. Tieto postupy pri riešení dobropisu sú celosvetovo zaužívané v obchode s výpočtovou technikou, lebo riešia problém neustáleho znižovania cien výrobkov a nepoškodzujú ani predávajúceho ani kupujúceho.
-
vladenko007
VIP
Gangy
No tebe to pekne vyšíva. Ked nevieš čo slovo debil znamená tak ho nepouživaj.
Neznamená že ked tebe vratili peniaze za drahu dosku že si už borec v reklamaciach. Ja som povedal svoj názor ja som nikoho o tom nepresviečal. Kdež to ty hovoríš s istotou ale niekedy ani sám tomu neveríš čo hovoríš.
No tebe to pekne vyšíva. Ked nevieš čo slovo debil znamená tak ho nepouživaj.
Neznamená že ked tebe vratili peniaze za drahu dosku že si už borec v reklamaciach. Ja som povedal svoj názor ja som nikoho o tom nepresviečal. Kdež to ty hovoríš s istotou ale niekedy ani sám tomu neveríš čo hovoríš.
No? Ved si to poriadne precitaj, ten podobny vyrobok odmietnes a dostanes spat peniaze. A sumu ti musia vratit v plnej vyske.hojko napísal:Gangy, neviem ako je v tomto stavany zakon, nestudoval som to, ale nasiel som na internete napriklad nieco taketo: V prípade neopraviteľnosti reklamovaného výrobku, bude kupujúcemu ponúknutí iný výrobok, ktorý parametrami plne nahradí reklamovaný výrobok. V prípade nesúhlasu kupujúceho, má nárok o vrátenie peňazí. Cena sa vypočíta podľa aktuálnej cenníkovej ceny výrobku. Ak sa už reklamovaný výrobok nevyrába resp. sa už nepredáva bude mu "dobropisovaná" posledná oficiálne zverejnená cena. Tieto postupy pri riešení dobropisu sú celosvetovo zaužívané v obchode s výpočtovou technikou, lebo riešia problém neustáleho znižovania cien výrobkov a nepoškodzujú ani predávajúceho ani kupujúceho.
Vladenko, ak si to ty bral ako boj o to kto je borec v reklamaciach, tak je mi ta luto.
-
cORP.
Addict
hojko je to tak ako vravi gangy ,moze sa ohradit tym ze proste on si zakupil dany produkt z nejakeho dovodu a nechce iny kvoli hociakemu dovodu ,tym padom ak mu nevedia dodat ten isty produkt ktory si on zakupil su povinny mu za danu kartu vratit peniazehojko napísal:Gangy, neviem ako je v tomto stavany zakon, nestudoval som to, ale nasiel som na internete napriklad nieco taketo: V prípade neopraviteľnosti reklamovaného výrobku, bude kupujúcemu ponúknutí iný výrobok, ktorý parametrami plne nahradí reklamovaný výrobok. V prípade nesúhlasu kupujúceho, má nárok o vrátenie peňazí. Cena sa vypočíta podľa aktuálnej cenníkovej ceny výrobku. Ak sa už reklamovaný výrobok nevyrába resp. sa už nepredáva bude mu "dobropisovaná" posledná oficiálne zverejnená cena. Tieto postupy pri riešení dobropisu sú celosvetovo zaužívané v obchode s výpočtovou technikou, lebo riešia problém neustáleho znižovania cien výrobkov a nepoškodzujú ani predávajúceho ani kupujúceho.
-
vladenko007
VIP
Gangy prestan ja to neberiem ako boj nebudeme sa predsa hadat.
Dnes som sa kvoli tomu co sa tu riesi pýtal dobreho znameho ako to vlastne je s tou reklamaciou. Inak je to clovek ktory sa tomu venuje uz vela rokov. Povedal mi že už nie raz bol s reklamaciou v Ageme v Proce teda v bývalej Proce kadejakych obchodoch ma s tymto skusenosti. Povedal že pri reklamacii hardware ktory sa da opraviť a dana vec sa pokazí 3 krat teda až po 3 reklamaciach danej veci mu vratia za tu vec peniaze. Pokial sa neda opravit daju mu novu trebars grafiku. Samozrejme ked taka neni daju mu lepsiu tym zakaznika aj zvýhodnia. A ako písal Hojko hore je tam aj ochrana zakaznika aj predavajuceho.
P.S.
Gangy taketo veci sa daju kludne vyriešiť a nemam rad sprosté slova. Ja som sice čital vela príspevkov od teba a viem aky maš slovnik. Ale aj tak debilom si ma nazvat nemusel. Keby som bol debil tak sa tu ani neregnem. Ak si prečitas vsetky moje prispevky zistíš že som tu nikdy nikomu nenadaval.
Dnes som sa kvoli tomu co sa tu riesi pýtal dobreho znameho ako to vlastne je s tou reklamaciou. Inak je to clovek ktory sa tomu venuje uz vela rokov. Povedal mi že už nie raz bol s reklamaciou v Ageme v Proce teda v bývalej Proce kadejakych obchodoch ma s tymto skusenosti. Povedal že pri reklamacii hardware ktory sa da opraviť a dana vec sa pokazí 3 krat teda až po 3 reklamaciach danej veci mu vratia za tu vec peniaze. Pokial sa neda opravit daju mu novu trebars grafiku. Samozrejme ked taka neni daju mu lepsiu tym zakaznika aj zvýhodnia. A ako písal Hojko hore je tam aj ochrana zakaznika aj predavajuceho.
P.S.
Gangy taketo veci sa daju kludne vyriešiť a nemam rad sprosté slova. Ja som sice čital vela príspevkov od teba a viem aky maš slovnik. Ale aj tak debilom si ma nazvat nemusel. Keby som bol debil tak sa tu ani neregnem. Ak si prečitas vsetky moje prispevky zistíš že som tu nikdy nikomu nenadaval.