Dobrý život aj bez "výšky" ??

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
buXando
Amateur
Amateur

Dobrý život aj bez "výšky" ??

Príspevok od používateľa buXando »

Myslíte si ,že sa dá zariadiť dobrý život aj bez vysokej školy?? Resp. len s maturitným listom...??
konyk87
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa konyk87 »

jasne, ze sa da, ale urcite by som sa na to nespoliehal :)
buXando
Amateur
Amateur

No a ty máš len maturu či?..
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Poznam ludi co nedokoncili strednu a zadok si vytieraju € :)
buXando
Amateur
Amateur

Fúha a to je ako možné? :shock: :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

a cigani nemaju dokoncenu ani ZS a ako dobre sa im zije, na podpore cely zivot a hlavne im teraz v telke davaju telenovely cely den
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Dnes je možné všetko, ani hneď dve výšky ti nezaručia pohodlný život, no nájdu sa aj takí, čo si bez dokončenia stredoškloského vzdelania žijú ako vo vatičke... :? Určite sa dá uplatniť aj bez VŠ, treba mať buď šťastie, bohatého otecka alebo priebojnú povahu a šikovný jazyk.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam pocit ze o tomto podobnom tu tema bola...a sa mi zda ze Diego sa v nej angazoval..nechce sa mi hladat
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Urcite treba makat, treba ukazat co v Tebe je, co dokazes a ist si za svojim a neuspokojit sa s iba s omrvinkami. Otazne je, co vsak povazujes za dobry zivot? Ci tam spada pekna zena, super auto a vlastny byt/dom... alebo len praca ktora Ta bavi a zaroven Ti poskytne slusne zivobytie bez zivorenia :) V ziadnom pripade sa Ti vsak nepodari nic z toho dosiahnut behom jedneho roka... treba na to makat. Aj ked nastupis s titulom, to este neznamena, ze budes top manazer :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

titul neznamena automaticky "dobry zivot" ... hlavne pri urovni dnesnych vysokych skol ... moze ti ulahcit cestu hore, ale ked zamestnavatel uvidi ze si poleno, tak ta titul nezachrani :-) :-) ... vsetko je o sikovnosti, o tom ci vies, ako tvrdo na sebe makas a co chces robit :-) :-) ...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

No a samozrejme daka znamost na spravnom mieste, co Ta v spravny moment postrci dalej, dokaze urychlit vyvoj veci :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ak mas problem s vyskou uz teraz... a bojis sa toho... a predsa sa pre to rozhodnes, tak pochybujem ze pojdes na nieco poriadne, skusis nieco ze vides s biednym diplomom a s tym dobry zivot nebudes mat, cize ak nie vyska, tak dobry napad a makaj na nom!
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ak je človek šikovný, chce makať, dobre sa obracia, má dávku šťastia, má trochu drzosti, tak sa dá. Dá sa toho veľa dosiahnuť, ale človek musí naozaj chcieť. Sadnúť si, zalomiť rukami a zmeriť sa, že v živote nič nedosiahnem- to asi nebude tá pravá cesta. :)
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Musis sa najst. Rob to co ta bavi a bud v tom najlepsi. Zbieraj skusenosti a posuvaj sa dale, snaz sa uplatnit, prezentovat svoje nazory. Teraz ale nemam na mysli sediet za PC a hrat nejaku RPG..... Pokym ta vyska bavi, vies ze na nu mas, tak tam chod.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Da sa dokazat vsetko, no to vsetko zalezi od teba...aka si osobnost a co vies. Mas ludi co maju diplom a pred menom titul a robia v tovarni za pasom, ale naopak mas ludi, co v 25ke zarobia prvy milion....je to individualne.
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

sikovnym patri svet.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Samozrejme, že sa dá žiť "dobrý" život aj bez výšky, ale povedal by som, že je to o dosť ťažšie a je na to potrebná veľká dávka úsilia. Pokiaľ nezvažuješ ísť na na VŠ, tak najideálnejším riešením je podľa mňa podnikanie a keď si dostatočne šikovný, tak si môžeš žiť ako malý boh. Inak bez VŠ veľmi ťažko nájdeš prácu, pri ktorej budeš ohodnotený viac ako ostatný priemer.

Pokiaľ však ešte študuješ na strednej, tak by som zvažoval ďalšie štúdium na VŠ, lebo dnes je už aj ten titul skoro minimum pre nejakú lepšiu prácu :?
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

v dnešnom svete ti stačí dobrý nápad a chuť zrealizovať ho... poznám človeka čo nemá ani maturitu a vlastní firmu ktorá je nenormálne úspešná... má prachov ako maku... a taktiež poznám človeka ktorý má vysokú školu a pracuje vo fabrike za minimálnu mzdu
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

JohnFrusciante napísal:v dnešnom svete ti stačí dobrý nápad a chuť zrealizovať ho... poznám človeka čo nemá ani maturitu a vlastní firmu ktorá je nenormálne úspešná... má prachov ako maku... a taktiež poznám človeka ktorý má vysokú školu a pracuje vo fabrike za minimálnu mzdu
Áno a teraz to hoď do pomeru.
Koľko je takých, čo nemajú maturitu a sú nenormálne bohatí a koľko je takých, čo majú VŠ a robia za pásom.
:roll:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Vysoká škola neznamená, že človek je automaticky génius..... To je o niečom inom, nie o školách a tituloch...... Napr. taký Henry Ford (zakladateľ automobilky Ford) sa vyučil za opravára poľnohospodárskych strojov a kam to až dotiahol..... a žiadnu VS na to nepotreboval..... minulý týždeň som bol večer v jednom podniku v BA v Mlynskej doline, kde sú tie VS internáty a to, čo som tam videl, ma len utvrdilo v tom, že mnohí študenti VS sú obyčajní degeši a po správnosti by mali zametať ulice alebo vykonávať pomocné stavebné práce.......
hughito,
tak ma ešte napadlo...... pokiaľ je niekto ako Ty píšeš "nenormálne bohatý" svojou šikovnosťou, tak je to OK..... ale pokiaľ je to "synáček/dcérenka" parazitujúci na rodičoch, tak je to na pováženie :wink:
Napísať odpoveď