Viem, že takéto témy tu už sú, ale toto je o dosť iný prípad. Vlastne ani neviem, či vôbec treba dáta obnovovať.
Takže poďme na vec - dnes ráno (za poľahčujúcich okolností po 3 nočných a minime spánku cez deň) som totálne zlamil vytváranie bootovacieho USB a to v plnej paráde. V podstate som chcel v command prompte vytvoriť Boot USB, aby som naň mohol šľahnúť Win7 a preinštalovať laptop. Ibaže som dementný a bez akéhokoľvek uvažovania som samozrejme zadal nesprávnu jednotku a celú 1TB partíciu plnú MP3 a seriálov mi deaktivovalo. Čo som dorobil si môžete pozrieť priamo na screene, aby ste vedeli o čo ide. Partícia nebola naformátovaná (teda nie natvrdo), ale ukazuje, že je voľný 1TB.
Samozrejme, že toto som si všimol asi ť sekúnd po tom, ako som to doje*** a práve preto som na to už nešahal, takže samotné súbory by mali byť v poriadku (dúfam).
Vie mi niekto poradiť, ako na to a ako obnoviť všetky veci? Celá partícia je jeden fyzický 1TB disk a bola celá samostatná. Vďaka vopred za pomoc. Dúfam, že sa to dá, lebo ma asi šľak trafí...
//Práve skúšam trial verziu NTFS Recovery a nachádza mi kopu súborov (mám tam viac ako 800GB HD filmov, asi 40GB fotiek, 5GB softu, ktorý môžem kedykoľvek sosnúť a asi 2GB dokumentov do školy. Takže prinajhoršom potrebujem obnoviť minimálne tie fotky a veci do školy...). Takže súbory sa asi budú dať obnoviť - otázka je: dá sa to nejako bez toho, aby som tam vytváral partíciu? Bojím sa znova šahať do MFT, nechcem, aby sa niečo porušilo...Alebo budem potrebovať k dispozícii ďalší 1TB disk, aby mi tá aplikácia obnovila súbory naň?
Obnovenie dát
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
//tak zdá sa, že dáta sú neporušené...dal som v NTFS recovery abort a pozrel som sa, že či to niečo našlo celé, všetko je v pohode. Už len to dokopať do konca...
//takže priebeh je taký, že dáta obnoviť viem. Na jednom z diskov mám ešte 120GB voľných, takže niečo odtiaľ cez NTFS recovery zálohovať viem. Otázka za milión znie: Existuje nejaký spôsob, ktorým by som obnovil partíciu tak, aby súbory zostali neporušené? Nejaký príkaz, alebo čo...