F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Majro
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Majro »

ten ross brawn to je strasny dement.. uz dlho pocuvam, ze "nechce" barichela vo svojom teame, ked je pritom lepsi ako button.. hlavne ale, ze peatchuje na buttona..

http://www.f1.sk/clanok33365.htm

//autoeditácia príspevku ( 26 Sep 2009, 23:30 )
Xplosion napísal:tnech vyhra hocikto titul len nie button.
tiez nechcem buttona, radsej fiskusa Alonsa :P
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

dakujem Lewisovi zarobil mi 15eciek :D
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

tak desne preteky a trat vazne dodrbali zbytocne predlzili vyjazd z boxov a rosberg nemusel dostat penalizaciu a aj ostatny sa len tak tak udrzali. trat dala zabrat brzdam ovela viac ako vlani co bolo vidiet vela pilotov nalo problem s brzdami. je to sice atraktivna trat ale mozno pre divakov ale z hladiska sportu je uboha.

a za povsimnutie stoji tento clanok je v nom vyjadrenie heifelda ...

Kód: Vybrať všetko

http://www.f1.sk/clanok33386.htm
Na otázku, či BMW podnikne nejaké kroky proti Sutilovi, Heidfeld odpovedal: "Možno sa pre neho pokúsime nájsť mozog!"
no ten mozog by mohli najst pre dalsich aj pre berneyho ktory zachvilu presunie calu formulu do azie. zachvilu strati vela ludi o formulu zaujem fia a berney si myslia ze ked v europe klesa zaujem o formulu tak treba zasiahnut do technickych pravidiel vid kers alebo zakaz tankovanie na buduci rok. samozrejme nova trat prilaka ludi ale dlho tento trend nevidrzi.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

skoda rosberga, skoda vettela, skoda sutila.. mohlo to dopadnut ovela lepsie.. ale zasa tie brawny idu na priecky vdaka stastiu, a zas vsetci, ze aky je ross brawn super strateg :D lucker, nie strateg.. strateg bol mozno v monze, tu ale nie..

//autoeditácia príspevku ( 27 Sep 2009, 16:57 )
Xplosion napísal:tak desne preteky a trat vazne dodrbali zbytocne predlzili vyjazd z boxov a rosberg nemusel dostat penalizaciu a aj ostatny sa len tak tak udrzali. trat dala zabrat brzdam ovela viac ako vlani co bolo vidiet vela pilotov nalo problem s brzdami.
tiez ma sklamal ten rossbergov vyjazd, ale tak prehnal to a mal smolu..
ale zelal som brawnom podobny osud ako mal webber s brzdami :P
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Majro napísal: tiez ma sklamal ten rossbergov vyjazd, ale tak prehnal to a mal smolu..
ale zelal som brawnom podobny osud ako mal webber s brzdami :P
tiez som cakal ked som videl dym z buttonovho auta ze to odparkuje a rubino stiahne jeho naskok na 10 bodov. ale barrichelo zbabral preteky startoval pred buttnom a skoncil za nim. kamera sa mu nevenovala tak neviem ci to bola zla taktika alebo mal take zle casy na kolo. ale urcite to bolo aj taktikou ross brawn jednoznacne "fandi" buttnovi. no co uz barrichcello majster sveta nebude ale v brazilii budu mat aspon komentatora v telke.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Xplosion napísal:no co uz barrichcello majster sveta nebude ale v brazilii budu mat aspon komentatora v telke.
nikto nepovedal, ze konci v f1 :) v dalsej sezone startuje nova stajna manos ci jak, a asi budu zhanat pilotov.. a podla mna, kebyze je volny, tak sa o neho aj terajsie teamy pobiju :D sice zatial to tak nieje :P
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

omg nech uz je sezona 2010, nemozem sa pozerat na to ,ako to Ferrari tuto sezonu babre...Raikkonen este nakoniec mozno aj rad bude, ak sa vrati do McLarenu (ak sa tak stane).....k dnesnej VC asi tolko: Hamik s prehladom, chudak Weber,Vettel, Rosberg, stastko Button, Glock, total lama Sutil, paradny vykon Alonsa vzhladom k tomu ,na com jazdi
Xplosion
Light Expert
Light Expert

tak ja sa nadalsiu sezonu moc netesim uz sme tu mali take ze sa netankovalo a opat sa zavidol system aby sa tankovalo proste opakuju chyby a nevedia sa z nich poucit. chapem ze znizovat vydavky treba ale treba zhodnotit na ukor coho. ked sme pritom mal by sa prehodnotit cely kolobeh penazi v f1 a aj pozicie jednotlivych ludi. mali by hlavne prehodnotit poziciu bernieho ecclestoneho. sám rozhoduje o tratiach kde sa bude jazdit a je majitelom komercnych prav. to nieje spravne ak o tom rozhoduje jeden clovek a riadi sa podla toho odkial ma ake zisky tento rok sa sice dohodol s niektorimi tratami a dohodli sa na mensom baliku penazi jemu do vrecka. preto sa velmi bal ked chceli zalozit novu formulu gold a hovorili ze by od jednotlivych trati nevyberali take sumy ako bernie a tym padom by poklesly aj ceny listkov. preto si yslim e by mali prehodnotit kolobeh penazi a aj postavenie jednotlich osob v f1. a urobit vsetko v zaujme sportu a sutaze. lebo teraz chcu povolit urcitim tymom dobehnutie motoru mercedes. co ale moc ferove neni. nepovazoval som to ani za ferove ked chceli dobehnut pred rokom ferrari.

proste nech odmrazia vyvoj motorov nech povolia testy pocas sezony.
a zisky z reklamy nech radsej rozdelia tymom namiesto toho aby isli berniemu do vrecka. je pravda ze urobit dohodu musi ale mohola by to zvladnut nejaka komisia vo fia alebo nejak to poriesit. lebo o shov sa staraju tími a nie berney.
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

PAIN napísal:omg nech uz je sezona 2010, nemozem sa pozerat na to ,ako to Ferrari tuto sezonu babre...
ferrari to uz vzdalo.. potvrdil to aj raikonen, ze je nasraty tym, ze uz zastal vyvoj motorov atd.. moze byt rad, ze aspon kers maju dobry, bez neho by to bolo este horsie..

co sa tyka sezony 2010, tak ja som najprv bohoval jak svina, ze proste asi to najhlavnejsie zrusia( cize tankovanie a vselijake strategie okolo toho), ale ked sa to tak vezme, tak bude mozno este viac zastavok v boxoch, kedze pojdu od zaciatku s plnou nadrzou, co znamena, ze rychlejsie sa budu drat pneumatiky.. menej zaujimavejsie bude, ak budu jazdit na tvrdej zmesy :P ta sa asi tak rychlo neopotrebuje.. no co, uvidime, co na nas f1 chysta na rok :))
o takych 5 rokov uz zakazu aj pouzivanie kolies :)) minimalne troch :D kedze chcu setrit..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kimi buduci rok v McLarene, vraj uz hotova vec
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

jj, + odstupne od ferrari.. do ferrari "udajne" alonso, namiesto alonsa do renaultu kubica atd.. to sa vsak ale este isto pomeni..
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no ono to vyzera tak, ze Santander ma velku moc..., privelku moc. Vsak sponzoruje McL a aj Ferrari po novom..., az by ma zaujimalo, skade na to v case hosp. krizy maju? no vyzera to ale zrejme tak, ze si teda banka presadi svoje, zaplati Kimimu kontrakt, ktory tak bude v McL pretekat zadarmo (vydaje McL mam na mysli) a do Ferrari si dalej presadi Alonsa...
vcelku ma to sere.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

"O peníze jde vždy až v první řadě" tak to uz dnes chodi.
ale celkom sa tesim na Kimiho v McL. aspon ukaze ako je natom proti Lewisovi
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Šampion v rallye Sébastien Loeb usedne do formule GP2
http://bit.ly/bOq8H

Alonso má smlouvu s Ferrari na dva roky
http://bit.ly/3YOIdw
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

johny_sk napísal:Ferrari si dalej presadi Alonsa...
vcelku ma to sere.
Alonso vo Ferrari je konečne nejaký posun. To že dostane opäť (dúfajme) konkurencie schopné auto, je to nejlepšie čo môže zdramatizovať preteky budúci rok.
Na proti tomu zákaz tankovania, čo je neskutočná hlúposť. Už teraz to nie je ružové, tak sa pripravíme aj o ten malý váhový rozdiel čo býval :roll:. Ďalší klinec bola dohoda FOTA o nepoužívaní KERSU, naštastie to neprejde, ako už avizoval Williams :D
Majro
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

s tym kersom tiez robili rozruch, ze ooo vymozenost, budu zaujimavejsie preteky, lebo bude vdaka tomu viac predbiehani.. asi im nedoslo, ze jazdec nebude cakat s kersom dovtedy, kym nedobehne(podstivo) supera a potom ho s kersom predbehne.. kers je momentalne nie na rpedbiehanie, ale na udrziavanie si odstupu.. ovsem na starte je na nezaplatenie :)

studenic v nedelu spominal nieco o f2 alebo com(fakt neviem), kde je k dispozicii 3x za cele preteky podobny boost(80hp) ako KERS, akurat, ze ho moze narozdiel od kersu pouzit iba 3x za pretek.. myslim, ze to je spravodlivo vyriesene a nie ako v F1, teda fiasko..
Xplosion
Light Expert
Light Expert

vies kers je preto hlupost lebo ho mozes pouzit iba v rozmedzí rýchlosti od 100 km/h do 300 km/h.. a po dobu 6,6 sekundy za kolo.

keby sa moze pouzivat neobmedzene tak by sme tie predbiehacie manevre videli. napr v monze keby to mozu pouzivat nad rychlostou 300 km/h tak na rychlej trati by to prinieslo ovocie. je pravda ze tam sa moc nebrzdi tak ze by sa pomalsie nabyjal ale tak pocas dvoch kol by si energiu nazbieral a v tretom kole to vyuzil.

a co si spominal tie tri speed boostery to maju vlastne nitro. maju tri naplne a ked stlaci gonbik flasa sa vyprazdni- co je lepsie len z toho pohladu ze nemusi teperit 40 kilove baterky ale zbavi sa asi polovice hmotnosti (teda plynu) .

mohly by aj v f1 take urobit mali by extra nadrz na nitro. len motory ako by to zvladali to uz neviem.

no a o prestupoch hovori sa vselico ale ked si vsimnete nikto to nehovori s istotou. preto si pockajme na vc japonska kedy sa vsetko zverejni officiálne. lebo jedny hovoria ze do mclarenu ide raikonen a druhy ze tam ide rosberg. a to iste hovoria aj o stajni brawn. preto ja kaciam neverim len oficialnym vyjadreniam.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Xplosion napísal: a co si spominal tie tri speed boostery to maju vlastne nitro. maju tri naplne a ked stlaci gonbik flasa sa vyprazdni- co je lepsie len z toho pohladu ze nemusi teperit 40 kilove baterky ale zbavi sa asi polovice hmotnosti (teda plynu)

mohly by aj v f1 take urobit mali by extra nadrz na nitro. len motory ako by to zvladali to uz neviem.
Loool, to kde si zobral, že majú nitro :smt046 .

Studenič spomínal A1GP, samozrejme že nieje žiadna flaša s plynom ala NFS Underground, je to čiste softwarová záležitosť, nakoľko sú tam jednotné motory Motor má 540k, PowerBoost to vytiahne na 600k. A keď tak, nechápem odkial pán odborník (myslené Studeniča) zobral hodnotu 3x. V sprinte je to možné použiť 4x a 8x v dlhom závode. Pozor na dezinformácie!

V zásade ale súhlasím s myšlienkou ktorú predniesol, že by KERS mal byť limitovaný počtom použití daným na celé preteky (ako je to mimochodom všade inde kde sa používa podobná technológia) alebo ako padlo tu na fóre, úplne neobmedzená. To by jednak zvýšilo predbiehanie a aj potiahlo vývoj technológie, opäť by bol vo výhode tím z lepšími inžiniermi a nápadmi. Teda ten ktorý sa bede dobíjať najefektívnejšie atď.
Teraz je to opäť raz príklad inteligentného nápadu prebratého z inej série, ale domrd*ného pri uvádzaní do praxe v F1. Podobne na tom bolo uzatváranie pit-lane počas SC.

KERS teraz zvyšuje rýchlosť, ale v praxi ho každý použije na každej rovinke a auto bez neho nemá šancu. Ak by boli Studeničom uvedené pravidlá, každý by si musel rozmyslieť, či sa ubráni, ale v závere by ho už potom mal pravdepodobne vystrielaný celkom.. Potom by Ferrari či McLaren mohli predbiehať aj autá bez KERS, čo je teraz prakticky nemožné.

*ešte k tým technológiám PowerBoostu, nitro sa nepoužilo vo formuliach nikdy nikde, je to len domienka vtláčaná filmami a NFS, že každý Boost=nitro až ma to skutočne rozosmialo, prepáč.
Aktuálne čo viem tak sa boostuje v F1 (batérie z KERS) 6,6s @ kolo,
A1GP (softwérovo) 4 a 8x @ preteky
IndyCar (softwér) / tam je to podľa okruhu vždy x krát za preteky po X sekúnd

Treba dodať že všade okrem F1 je studeničovský systém, a všade funguje, len v F1 je to stupídne vyriešené. A výsledok vidíme každé 2 tyždne :x.

Svojho času mal boost ešte starý CART, tam to fungovalo po X sekúnd prostredníctvom zvýšenia tlaku v turbodúchadle, to bolo skutočne zaujímavé. Teraz sú to všetko série-atmosféry, takže to nejde týmto spôsobom. Možno v Formule - Palmer Audi (čo hrávali TOCU 3 vedia :D) ale ani neviem či tá séria ešte funguje a ak áno tak ako funguje tá technológia. :oops:
Xplosion
Light Expert
Light Expert

no vo formuly sa nitro nepouzilo ale ja som o formuly nehovoril, hovoril som ze si to neviem predstavit v f1. a studenic spominal gp2 a ja som si to pomylil s gt2 tak sorry. V seriach gran turismo sa nitro pouziva pokial ja viem.

a nitro nepoznam z need for speed a z fimov. need for speed nehravam lebo je to stupidita a v amerike maju rozne sutaze kde nitro pouzivaju dokonca len ciste nitro pod tlakom je vybusne konkretne som to videl v motorkach na sprintoch. (tie motorky maju v zadu nazvarane tak mela kolieska aby pri takom zrychleni sa hned neprevratila)
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

http://www.f1sports.cz/index.php?Center ... ram1=31804

btw aby som bol k tebe. podla mna kers je fajn vecicka len sa zaviedla v nespravnom case.
urcite to ma buducnost aj pri cestnych automobiloch (mercedes uz aj jedno auto s tym spravil) a to je tiez jeden z pointov o ktory sa snazi FIA a cela F1. priniest nejake nove uzitocne technologie do bezneho pouzitia
a kers je urcite lepsie ako hociake softwareove riesenia pripadne zvysovanie otacok turba lebo ruka v ruke s tym ide hore aj spotreba. zatial co kers ju pravdepodobne moze aj znizit. alebo lepsie povedane urcite ju nezvysi.
Napísať odpoveď