problem instalcie ubuntu

Všetko ohľadom Linuxu...
neppo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

problem instalcie ubuntu

Príspevok od používateľa neppo »

nedavno som si chcel skusit dualny OS XP/ubuntu... xp nainstalovane, particie rozdelene ale pri instalacii ubuntu mi vyhodilo chybu ze mam chybne napalene CD alebo mam chybny HDD... skusal som ubuntu stahovat znova, napaloval som na ine cd a tiez inym programom no vysledok bol rovnaky... proste v strede instalacie mi to sekne. tak som skusil kubuntu ale tam mam problem ze mi nezoberie ovladace na ATI radeon ... resp. by mi pomohlo keby ste mi poradili ako ich nainstalovat pretoze som s linuxom nikdy v podstate nerobil... pomohla by mi rada aspon na jeden z problemov :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ubuntu

Príspevok od používateľa 3PO »

po vlozeni cd vyskoci taka tabulka kde si vyberas jazyk. vyberies a na to sa zjavi ci chces instalovat pustit live atd. a niekde tam je aj kontrola cd. spustis. ak skonci cd by malo byt v poriadku.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

nainstaluj to cez alternate cd
3PO
Medium Professional
Medium Professional

ked

Príspevok od používateľa 3PO »

ked tak rozmyslam mne robilo nieco podobne. cd bolo vypalene dobre (test viac cd z roznych napalovaciek atd) a po deleni disku sa to seklo. a pomohla instalacia z kluca. popripade alternate cd
neppo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa neppo »

no dik :)
nechcem zakladat novu temu tak dalsi problem hodim sem... rozhodol som sa teda ze vyskusam openSuse... v pohode prebehla instalacia avsak trapi ma jeden problem a to je ze mi nejde zobrazit vacsie rozlizenie ako 1024x768... mam 15.6'' monitor a tak som skusil nainstalovat ovladace od ATI (mam ATI Radeon HD 4570 512 MB) ale ked sa pokusim spustit ati catalyst center tak mi vypise ze tam ATI kartu nemam. v nastaveniach obrazovky mam ako graphicku kartu vypisanu VESA graficku kartu... neviete mi pls poradit ?
Napísať odpoveď