ethernetový hub/switch..
ethernetový hub/switch..
potreboval by som poradiť ... frajerka má net od t-comu, konkrétne turbo 2, čiže DSL .. má klasický modem, z ktorého ide kábel do PC ... potreboval by som rozdeliť signál na 2 počítače a tu by som sa chcel opýtať na ten hub, resp. nejaký switchík ... čo je z toho lepšie, ako to funguje (či to treba aj nejak inštalovať, alebo to po zapojení rozdelí signál do oboch PC a net pôjde automaticky a tak...)
viem že v takom prípade je lepšia voľba router, ale ten sa mi nepodarilo rozbehať ... poprípade keby niekto vedel pomôcť s routerom (konkrétne asus rt-g32)
ďakujem
viem že v takom prípade je lepšia voľba router, ale ten sa mi nepodarilo rozbehať ... poprípade keby niekto vedel pomôcť s routerom (konkrétne asus rt-g32)
ďakujem
-
Andrew007
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Takze je to WLAN x 1, WAN x 1, LAN x 4 portovy router tak postupuj takto
Ten kabel, ktory ti ide do pc priamo z modemu napoj do WAN do routra a z LAN1 tahaj kabel do PC. Dostav sa do nastaveniach routra ale ak si snim nieco robil najprv by som zaresetoval do tovarenskych nastaveniach.Ked to budes mat ako som spominal chod do nastavenich a vyber si WAN a vyber mod PPoE a potom budes musiet zadat pouziv. meno a heslo ktore si dostal ku T-Com. Dalej pridelovanie IPcka nechaj na automatic, tym padom aj "DHCP" server nechas zapnute (enabled) dalej DNS tiez automatic a uz len uloz nastavenia a malo by ti to ist aj na ostatnych PC samozrejme cez kabel LAN2,LAN3..ak by si chcel aj cez wifi musis nastavit aj to..

Ten kabel, ktory ti ide do pc priamo z modemu napoj do WAN do routra a z LAN1 tahaj kabel do PC. Dostav sa do nastaveniach routra ale ak si snim nieco robil najprv by som zaresetoval do tovarenskych nastaveniach.Ked to budes mat ako som spominal chod do nastavenich a vyber si WAN a vyber mod PPoE a potom budes musiet zadat pouziv. meno a heslo ktore si dostal ku T-Com. Dalej pridelovanie IPcka nechaj na automatic, tym padom aj "DHCP" server nechas zapnute (enabled) dalej DNS tiez automatic a uz len uloz nastavenia a malo by ti to ist aj na ostatnych PC samozrejme cez kabel LAN2,LAN3..ak by si chcel aj cez wifi musis nastavit aj to..
-
Andrew007
Guru wannabe
Hmm vies co ani nie, ja by som skor vyskusal mod IP adress automatic alebo nieco take co tam mas, vtom pripade router automaticky zoberie net (ak ma chapes) a uz cez lan ty to dotahas do jedn. pc ..aj vtomto pripade ber dhcp, dns automaticky a davaj pozor aby rozsah IPCka sa nezhodoval na modeme a ani na routri (cize aby tam nebola 2x 192.168.1.1 lebo potom ti to bude blbnut)miro285 napísal:jj takto som to skúšal, ale nič ... môžem skúsiť ale ešte raz
niekto mi ale spomínal, že modem od t-comu treba prepnúť do bridge módu ... je to potrebné, alebo to pôjde aj bez toho?
-
Andrew007
Guru wannabe
Nie nie, len staci ten login tam napisat cize meno a heslo a malo by to ist..miro285 napísal:na routri som už predtým zmenil IP na 192.168.1.2 aby sa do neho vôbec dalo dostať ... čiže teraz mi stačí len zvoliť PPoE, dať tam ten t-com-ácky login a malo by to ísť? ... netreba reštartovať modem alebo niečo také?
-
Andrew007
Guru wannabe
To nechaj na povodne..miro285 napísal:dobre vďaka za radu... čiže rozsah IP routra zmením na 193.168.1.1, treba v nastaveniach meniť aj masku a východziu bránu alebo to nechať tak ako to je?