Citroen C4 1.6 16V Benzin

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Citroen C4 1.6 16V Benzin

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

Zdravím hojkáči,

po dlhšom čase sa k Vám opať vraciam a to s prosbou o radu ...

Chystám sa kúpiť auto a zaujímal by ma Váš názor na auto Citroen C4 1,6 16V Benzín, r.v. 2007, najazdených tam je 25000 km. Cena auta je 6800 EUR.

Chcem sa teda spýtať aké sú Vaše skúsenosti s týmto autom, je to pohodlné vozenie?? ... nekazia sa velmi? ... čo hovoríte na spotrebu? ... čo hovoríte na dostupnosť a cenu náhradných dielov? ... zaujíma ma všetko čo sa týka tohto auta..

PS: auto by malo byť určene na skoro každodenné vozenie do práce /cca 40km/, príležitostne dlhšie cesty

edit: za reakcie typu, preštuduj si časopis o autách, vám "dakujem". Chcem počuť názory ludí, ktorí na tom aute jazdia alebo sa s ním stretávajú /automechanici/

Ďakujem za rady a zaujímavé informácie :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

No priprav sa na prispevky typu francuz, kazive, srot, zabozruta nekupuj, kup si baworaka, baretkovy verkel... :D

Ja by som sa urcite pred kupou podrobne zaoberal tym, preco niekto predava ani nie 2rocne auto, ktore je lahko zabehnute. Videlo servisnu dielnu viac krat ako 10 rocna Octavia? :D Zdravotne ci financne dovody? Na zaklade toho by som si dal vytiahnut servisnu historiu, co z toho auta je este povodne a zacal studovat. Na bazaroch je totiz tychto aut v podobnom stave dost vela, je vsak naozaj otazne preco...

Ides kupovat 5dverovy model? Auto je po dizajnovej stranke zaujima a svieze, jedine mi vadi ten scifi interier, ale francuzi su uz raz taki... Tebe sa mozno paci. Dynamika danej motorizacie na dennodenne presuvanie bude stacit, vykon aj krutak to ma posadeny trosku vyssie, kedze je to 16V, ale svizne zvezie aj bez dakeho nemlatom vytacania a nemusel by Ta zozrat na nakladoch. Osobne som na tom aute vela neodjazdil, aby som ho mohol hodnotit dopodrobna, mal som navyse v rukach verziu by Loeb a ta bola natlacena. Aj bezne modely mavaju slunu vybavu. Kedze je to nove auto, dostupnost nahradnych dielov bude vyborna, toho by som sa nebal. Skor by som sa bal, ci budes stihat rozbijat prasiatka :D bezne spotrebne veci ako filtre ci remene sa hybu v beznych relaciach, 15-20€, co je pri novych autach bezne. Ak je to dobry kus a nebudes musiet riesit malu generalku, viac by Ta zaujimat ani nemalo, maximalne ked ho nedajboze tuknes, tak dostupnost a cena dielov...

Viac Ti k tomu napisat nemozem, nakolko to nie je nic pre mna, Citrona by som si nikdy nekupil... Auto je to dobre, cena tiez nie je zla, otazna je spolahlivost. Na C4 som vsak dako vela kydov nepocul, cize to nemusi byt take zle. Urcite by som to ale nepodcenoval! :wink:
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

Dík za tvoj názor ... stále sa utvrdzujem v tom čo som si aj myslel... ale aj tak by som si rád vypočul ešte dalšie názory

edit: je to 5 dverová verzia

edit2: celkom by ma zaujímal názor človeka ako je :arrow: erytrocyt
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Profion, pýtaš sa na názor človeka, ktorý má averziu voči francúzskym autám. :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ved asi prave preto, mozno by si na tom aute nenechal suchej nitky a on by si to rozmyslel :D
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

kamarat ma C4 1,6 ale a 2009 model, je to zaujimave auticko so svojskym dizajnom... podla mna ti vsetko podstatne uz napisal Kibo, ja uz len dodam ze sledovana spotreba je na hranici 8 litrov v meste (auto ma najazdene len 5000 km takze este v zabehu)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

boha ti 8l v meste s 1.6kou ja mam s 2.0 v meste 9.5.... a to aj celkom blbnem sem tam......
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aj ked vezmem do uvahy, ze to auto je v zabehu, 8L je strasne vela, ja mam 8,5L na 2.0 pri pravidelnom nahanani sa, teraz skusam bez nahanaciek a uz teraz vidim podla dojazdu, ze to bude menej, kamarat jazdi s upravenym 2.0 motorom (ostre vacky, sanie, zvody,...) za 7,5L a to sa nahana este viac ako ja :hmm: To len tak na okraj...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

kto bude tvrdit ze s 2.0 pri OSTREJ jazde ma spotrebu 7,5 litra v MESTE, tak klame!!!

nehnevajte sa proste neverim....
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

presne tak... a ak dakto povie že to len maloobjemari neveria, blbosť, mám totiž 2.5 :wink:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kto tu kde spomenul OSTRU JAZDU??? :!: NIKTO. Tak co penite a trepete kraviny? :P Ja som povedal, ze ma upraveny motor a nahana sa. Nahanat sa a ist plnu kalbu je kur*a rozdiel :wink:
Ja spravim pri "nerozvaznom" jazdeni 8,5L a rozbeh z krizovatky je nezriedka ako na sprintoch, kedze si asi rovnam cicinu s dilinom vo vedlajsom aute, obcas mi prepne a v noci sa nahanam 180-200-220 a nie je vynimocne ani to, ze sa v noci z Bajkalskej na Pristavak pripajam v 160ke... Ale samozrejme tak nejdem denno-denne, rano idem do roboty predpisovo, kedze mam studeny motor, akurat ked sa zohreje a nahodou sa ponahlam, tak tomu utnem, inac predpisovo... Na palubaku mi svieti priemerna spotreba 8,0L, ale podla tankovania viem, ze sa to hybe v rozmedzi 8,4L az 8,5L na 100 km. Styl jazdy mojho kamarata je podobny... Berte ale do uvahy aj to, ze nie je 2.0 ako 2.0 :wink:
Stenky
Professional
Professional

tak ja tiez lubim so zohriatym motorom vyletiet na krizovatke na zelenu ako blazon 2ka do 60ky a potom 4ka konstantne 50-60 ako ma noha boli podla toho. pripajanie na dialnicu na einsteinovej dakedy po obmedzovac. Papierovo ma mat v meste spotrebu 10, ja som teraz dal podla tankovania po 505.5km za 9.5litra na 100km... co som prekvapeny. keby som si odoprel aj tu trosku srandy, tak by to slo este dole podlamna.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

dvojka do 60? čo maš za auto? šak do 60 idem na jedničke :)
Stenky
Professional
Professional

Dunlop napísal:dvojka do 60? čo maš za auto? šak do 60 idem na jedničke :)
1. na 1cke keby som vytocil 60 tak by moje okolie neunieslo ten hluk
2. mam uz starsie auto a nechcem si v prevodovke daco pokaslat, predsalen 1cka nieje na jazdenie...

ale to uz sme dost OT....

Takze k teme. Francuz no budiz, tiez som skeptik francuzkeho inzinierstva ale C4 ma pekny dizajn. Je to auto, ktore by som asi nepredal keby som ho dostal. (vzdy si hovorim ze keby som vyhral dake to auto co byvaju v sutaziach, ze ho predam a kupim daco normalne :D )
Viezol som sa v nom raz a pristrojovka vyzera zaujmavo. Takze pokial sanebude kazit (co nevie nikto zarucit alebo vyvratit, viacmenej pri akomkolvek aute) tak by to malo byt celkom kosher svezeni ;)
Napísať odpoveď