Osadenie LCDcka s vyssim rozlisenim?
Osadenie LCDcka s vyssim rozlisenim?
Tak dnes sa mi odrazilo bbcko do lcdcka na notebooku (M50SA-AK065C) a tak som pozeral nove na ebayi, vsimol som si vsak ze som nasiel obrazovky rovnakych rozmerov, pre rovnaku radu (tiez m50 len iny typ) akurat ine rozlisenia. Aktualne tam je osadene 1680x1050, moja otazka znie:
Kedze dosky su pre celu radu pravdepodobne rovnake, minimalne velmi podobne a jednotlive typy sa lisia uz len variabilitou ich osadenia, teda vykonnostou CPU, ramkami, velkostou HDD, malo by byt logicky mozne ze by som si kupil LCD 1920x1200 a osadil by ho tam?
Kedze cena sa lisi naozaj len minimalne a podla mojho sedliackeho rozumu by v tom nemal byt problem, bol by som velmi rad keby mi to niekdo z vas potvrdil. Samozrejme nebranim sa aj akymkolvek uvaham, predsa len viac hlav viac vie.
Hlavne rychlo, tie farebne ciary mi uz polhodinu po incidente lezu na nervy, a kedze aj po objednani budem musiet cakat kym mi lcd pride, budem velmi rad ked tuto vec uzavrieme co najskor, aby som ho mohol objednat.
Diky
//autoeditácia príspevku ( 28 Sep 2009, 1:10 )
To sa naozaj nedockam akejkolvek reakcie?
Kedze dosky su pre celu radu pravdepodobne rovnake, minimalne velmi podobne a jednotlive typy sa lisia uz len variabilitou ich osadenia, teda vykonnostou CPU, ramkami, velkostou HDD, malo by byt logicky mozne ze by som si kupil LCD 1920x1200 a osadil by ho tam?
Kedze cena sa lisi naozaj len minimalne a podla mojho sedliackeho rozumu by v tom nemal byt problem, bol by som velmi rad keby mi to niekdo z vas potvrdil. Samozrejme nebranim sa aj akymkolvek uvaham, predsa len viac hlav viac vie.
Hlavne rychlo, tie farebne ciary mi uz polhodinu po incidente lezu na nervy, a kedze aj po objednani budem musiet cakat kym mi lcd pride, budem velmi rad ked tuto vec uzavrieme co najskor, aby som ho mohol objednat.
Diky
//autoeditácia príspevku ( 28 Sep 2009, 1:10 )
To sa naozaj nedockam akejkolvek reakcie?
Tak to mas blbe clovece. Bavime sa cisto v hypotetickej rovine, kde sa vyjadrime len my, co hovno vieme, ale nakecame toho ajajaj - pockaj si este na majstra tomaxx_199 nech sme komplet 
Skusenost s takymto swapom, a este u konkretneho modelu ma asi velmi male percento ludi, takze fakt len v rovine teoretickej - nemyslim, zeby displej s takym ci onakym rozlisenim mal inaksie zapojenie, rovnako si nemyslim, zeby sa konstrukcne plastovy obal, ci ina konstrukcia kvoli tomu mali lisit. Neviem aku mas VGA, ak je to integrac, zistil by som si max. podporovane rozlisko (aj ked 1920*1200 uz snad budu mat vsetky - minimalne na externom LCD).
Pridaj si rovno aj hlasovanie, ja si myslim ze ano, pojde to, no zriekam sa akejkolvek nahrady vzniklej skody, sposobenej nevhodnou kupou.
//edit: pozrel som, ze to ma HD3650, takze s rozliskom problem nebude urcite.
Skusenost s takymto swapom, a este u konkretneho modelu ma asi velmi male percento ludi, takze fakt len v rovine teoretickej - nemyslim, zeby displej s takym ci onakym rozlisenim mal inaksie zapojenie, rovnako si nemyslim, zeby sa konstrukcne plastovy obal, ci ina konstrukcia kvoli tomu mali lisit. Neviem aku mas VGA, ak je to integrac, zistil by som si max. podporovane rozlisko (aj ked 1920*1200 uz snad budu mat vsetky - minimalne na externom LCD).
Pridaj si rovno aj hlasovanie, ja si myslim ze ano, pojde to, no zriekam sa akejkolvek nahrady vzniklej skody, sposobenej nevhodnou kupou.
//edit: pozrel som, ze to ma HD3650, takze s rozliskom problem nebude urcite.
Gangy: z principu technologie LCD, kde za kazdym pixelom sa skryva ovladaci tranzitor(y), si myslim ze to nebude mozne. Iba ak vymenit aj riadiacu elektroniku displeja. Ak zavolas do servisu tvojej znacky budes presne vediet na com si.
EDIT: vymena rovnakeho LCD
minob diky za to video ale s vymenou uz si poradim, zavolam teda do servisu a dam vediet.
Nasiel som tento navod a napriklad aj tohto experta ktory tam napchal dokonca aj fyzicky vacsie lcd a ficalo mu to.
Aj tu sa v stvrtom dovode vravi o prechode na vyssie rozlisenie. Alebo tu
Nasiel som tento navod a napriklad aj tohto experta ktory tam napchal dokonca aj fyzicky vacsie lcd a ficalo mu to.
Aj tu sa v stvrtom dovode vravi o prechode na vyssie rozlisenie. Alebo tu
A nakoniec, tu su tie dve LCDcka na ebayi - WSXGA+ a WUXGA. Ako vidite nelisia sa nicim inym nez rozlisenim.something they didnt cover there ~ upgrading your display.
A lot of the 15.4" displays in cheap laptops run at 1280x800 resolution. You can usually find higher resolution replacement screens (WSXGA or WSXGA+ 1680x1050) on ebay or the like that will fit your laptop. Often the video chip in the laptop will support the resolution, it was just cheaper for the manufacturer not to use it.
ive even seen some laptops with 15.4" WUXGA screens (1920x1200)
O akej elektronike rozpravas?Jedina elektronika je inventor...Vsetko ostatne je celok,ako displej...minob napísal:Gangy: z principu technologie LCD, kde za kazdym pixelom sa skryva ovladaci tranzitor(y), si myslim ze to nebude mozne. Iba ak vymenit aj riadiacu elektroniku displeja. Ak zavolas do servisu tvojej znacky budes presne vediet na com si.
Myslim,ze to bude fungovat bezproblemovo-koniec,koncov Gangy si nasiel odpoved na otazku ci to bude,alebo nebude fungovat sam...
dudo02: Mal som na mysli nieco taketo: TFT-LCD Timing Controller
Je mozne, ze sa v pripade notebooku stara o toto RAMDAC prevodnik grafickej karty a skutocne stacia iba tranzistory pre jednotlive pixely prepojene s datovou (grafickou kartou - zdrojom signalu).The embedded timing controller operates in DE-only mode, providing accurate timing control signals for source/gate drivers.
No prave to je sucastou displeja.minob napísal:dudo02: Mal som na mysli nieco taketo: TFT-LCD Timing Controller Je mozne, ze sa v pripade notebooku stara o toto RAMDAC prevodnik grafickej karty a skutocne stacia iba tranzistory pre jednotlive pixely prepojene s datovou (grafickou kartou - zdrojom signalu).
Gangy,ak chces mat istotu tak sa skus spytat tu-http://www.elektroworld.info/modules.php?name=Forums.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Spolužiakovi sme svojho času v škole roztrepali display na nejakom Pavillione, a ten mu následne osadili LCDčkom z vyšším rozlíšením.. Takže by to malo ísť.
Myslím, že to robil niekto z týchto dvoch webov (aj keď vyzerajú otrasne je spokojný s ich prácov
)
http://www.icprog.sk/
http://www.novelcd.sk/
Myslím, že to robil niekto z týchto dvoch webov (aj keď vyzerajú otrasne je spokojný s ich prácov
http://www.icprog.sk/
http://www.novelcd.sk/