NEPLNOLETÝ

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
TiGeeR
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

NEPLNOLETÝ

Príspevok od používateľa TiGeeR »

Zdravím , chcem si kúpiť prvé auto , na naučenie sa jazdiť.Mám 14 rokov , konkrétne nejakú škodovku do 200 € . Už aj mám nejakú vyhliadnutú ... Chcem sa spýtať keby ma na tom chytili policajti , lebo z domu na letisko , kde sa budem voziť je to asi 1 km cesty po ceste . Na koľko by mi oddialili vodičak ? Za neplnoletého jazdca ? Prosím len normálne odpovede , ďakujem + nikoho nechcem aby ma tam odviezol , chcem isť sám ... Jazdiť som sa už naučil , len toto sa chcem spýtať , ďakujem....

PS : Poprípade , keby ste mali nejakú starú ŠKODU alebo LADU do 200 € , alebo do 150 € , aj bez papierov , tak sa mi ozvite , Dik Moc ...

______

TiGeeR
______
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ij ty piráte ! radsej sa na to vykasli ... uz vidim jak sa budes vozit iba po letisku (na ktorom ta tiez mozu capnut) ... nebude ti to stacit, zacnes robit kktiny a spravis pruser ktory sa s tebou bude tahat dalej ... do 18tky sa da hravo vydrzat aj bez vlastneho auta, ked sa chces voit, kup si o rok nejaku motku :-) ...

inak byval odklad myslim 2 roky ...
TiGeeR
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

MOTORKA xD

nordkapp_pb napísal:ij ty piráte ! radsej sa na to vykasli ... uz vidim jak sa budes vozit iba po letisku (na ktorom ta tiez mozu capnut) ... nebude ti to stacit, zacnes robit kktiny a spravis pruser ktory sa s tebou bude tahat dalej ... do 18tky sa da hravo vydrzat aj bez vlastneho auta, ked sa chces voit, kup si o rok nejaku motku :-) ...

inak byval odklad myslim 2 roky ...
Problem je v tom ze mne motorka uz nestaci , mam asi piatu uz 5 rokov som stridal motorky ... teraz mam kawu kx 80 , chcem proste auto ... xd D a fakt som uz pevne rozhodnuty ze chcem auto ... aj ked staru skodovicu alebo ladu :D inak teraz 2 roky ? lebo vsetci mi hovoria inak jeden dva druhy 4 tak ..
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

pocuj ja len taky maly dotaz ze ty chces na aute bez papierov chodit 1km po ceste?.. sak to ta chytia hned na druhy den ako pojdes..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no dneska to uz moze byt vsetko inak ... kolko je odklad ma uz nezaujima, zejo :-D ... ale bude tam urco aj velice mastna pokuta a neprijemnosti ked ta lapnu ... inak, rodicia ti to toleruju? ze chces v 14tich auto ? ? ? ... ked ta capnu, tak najvacsi problem z toho budu mat stejne oni, ze si ta nevedia ustrazit ...

osobne si mylsim ze 14 rocny chalan v aute, to je tak pekne "napřesdržku" :-)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja asi zomrem, co citam. Ja sa obcas prehanam na dedovom Fiate po poli :lol: ,ale na cestu by som urcite nesiel. Ohrozoval by si cestnu premavku. :wink:
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Fu ha na to by som sa fakt vykaslal, nedavno som pocul v telke, ze neplnolety vodic moze jazdit JEDINE na vlastnom a uzavretom pozemku, tam kde nikto nechodi. A myslim ze ten kilometer je dost. A ked uz sposobis dopravnu nehodu, alebo ta jednoducho nacapu ze nemas vodicak a jazdis, tak si to odnesu aj tvoji rodicia.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

minule bola taka otazka v spravach v/vo :oops: vstupe Ako to nespackat
neplnoleta osoba a osoba ktora nevlastni vod. opravnenie moze soferovat auto v pripade ked je to nevyhnutne a jedna sa o ludsky zivot, napriklad ked treba niekoho surne odviezt do nemocnice a nema kto iny a sanitke by to trvalo dlho (aj ked o tom by sa dalo polemizovat)

ten jeden kilometer je dost dlha vzdialenost a neprajni susedia sa urcite najdu a ked nie priamo susedia tak ini ludia co ta mozu bonznut,

ja ked som jazdieval na na motorke nic prevratne, iba stary mustang tak som mal asi 100m ku polnej ceste po ceste nikdy nikto nevie ci policajti nestoja za zakrutou tak som si motorku pekne tych 100m odtlacil, ibaze tlacit auto 1km by bolo zaujimave divadielko :D

urcite sa ti radsej oplati pockat tie 4 roky ako riskovat odklad a problemy v buducnosti, cim dalej tym je viac pripadov mladistvych za volantom dokonca velakrat aj pod vplyvom alkoholu (2‰ :shock: ) co sposobili dop. nehodu, ten 1km je dost dlha vzdialenost nikdy nevies co sa moze stat
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

odklad 5 rokov.... ak ta s tym capnu teraz tak si nezajazdis 9 rokov ;) stoji to za to? minimalna pokuta 300Evro
21rOBO21
Star
Star

Príspevok od používateľa 21rOBO21 »

radšej sa chod učiť prírodovedu,14 ročné dieťa nemá čo robit za volantom :!:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Sapo napísal:Fu ha na to by som sa fakt vykaslal, nedavno som pocul v telke, ze neplnolety vodic moze jazdit JEDINE na vlastnom a uzavretom pozemku, tam kde nikto nechodi.
Aj to je na pováženie, vo vyhláške je spomenutý aj zákaz jazdiť mimo verejných komunikácií. Čiže teoreticky pole, letisko atď. sú taktiež pasé. Ale tak vždy lepšie to ponaháňať niekde mimo, než na normálnych cestách.

To ale platí pre nás čo už máme kartičky vo vrecku, 14 ročný nech sa na to vykašlú tak či tak..
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

No ano ale musi to byt uzavrety priestor, a v osobnom vlastnictve. Takze to mas ako po dvore. Ja to mam tiez s telky "ako to nespackat" a pytali sa ze ci moze neplnolety jazdit na poli v osobnom vlastnictve. A moze
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Záleží od uhla pohľadu. Je to mimo komunikácie takže teoreticky nemôžeš, ale nakoľko je to tvoj súkromný pozemok, tak tam dopravák s bločkom nemôže vstúpiť (to ale Packa nepovie na kameru samozrejme :twisted:). Na spomínanom poli či letisku si však už naplno zgustnú.
Stenky
Professional
Professional

na statnom (cesty a ine) plati vyhlaska, na dvore a sukromnom pozemku platia tvoje pravidla.... kludne tam jazdi s cim chces a ako chces... nemusi to byt v jeho vlastnictve, staci ked je to sukromny pozemeok a on tam jazdi s povolenim majitela.
v kazdom pripade sa tam "mlady" nema ako dostat lebo by musel 1km po statnom-vyhlaskovom co je teda pruser ked ho capnu
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Ja som este nevidel policajtov na poli. :D
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

Plasmon napísal:Ja som este nevidel policajtov na poli. :D
ja osobne som par krat videl po polnych cestach daleko za mestom, ci uz robili zatah na fetakov, pytliakov alebo piratov na motorkach, autach alebo stvorkolkach to uz netusim
Stenky
Professional
Professional

prezradim ti zakon schvalnosti. na polnej ceste napriklad.
mal som tesne pred 18tkou a vodicak tak pol roka v nedohladne a ze si idem pocvicit jazdu na tatkovom aute u babky na polnu cestu. siel somnou brat a bratranec. ked som sa spytal bratranca (on je tam lokalny) tak sa skoro od rehotu posral ze co by robili policajti na polnej ceste, ze je vacsia sanca ze ma zajtra rano cestou do skoly trafi mrtvy zralok....
ked sme sa vracali este na polnej vidim v spataku biele auto so zahradkou na streche, vravim si neeee to niesu policajti. cim boli blizsie tym som mal mensie gule a najmensie ked som zistil ze to naozaj su policajti. jeden radil spomal, druhy chod normalne a ja amater so spotenym celym clovekom od hlavy po paty som si siel 70kou ze nech am co najskor predbehnu.... odporucam zazit ten pocit. tam potom konci sranda ze "co by tam preboha robili policajti"
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Pri najhoršom dostaneš odklad, pokutu, alebo ak bude s tebou spolujazdec čo má vodičský tak jemu odoberú alebo zákonnému zástupcovi. A ak by si išiel nebodaj na niekoho aute a spýtajú sa že či ti dal auto tak máš na výber, povieš ÁNO - odoberú vodičské oprávnenie majiteľovi auta, povieš NIE - tak ťa môžu dokonca obviniť z odcudzenia vozidla.
TiGeeR
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

POCHOPENIE

Ak som spravne pchopil tak ani na opustenom letisku nemozem jazdit ? ani na polnej ceste nic ?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v 14tich jedine na bicykli :-) :-)
Napísať odpoveď