NEPLNOLETÝ

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: POCHOPENIE

Príspevok od používateľa Stenky »

TiGeeR napísal:Ak som spravne pchopil tak ani na opustenom letisku nemozem jazdit ? ani na polnej ceste nic ?
ak je len opustene je to statny majetok, alebo sukromny na kory nemas povoleny vstup. takze nie. keby to bolo letisko kde ti majitel dovoli jazdit tak mozes
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Godlub napísal:dostaneš odklad, pokutu, alebo ak bude s tebou spolujazdec čo má vodičský tak jemu odoberú alebo zákonnému zástupcovi. A ak by si išiel nebodaj na niekoho aute a spýtajú sa že či ti dal auto tak máš na výber, povieš ÁNO - odoberú vodičské oprávnenie majiteľovi auta
Určite nie. Už vidím ako keď sedím na sedadle spolujazdca, (šofér nemá vodičák) mi chce policajt zadržať niečo, čo nemusím ani v tej chvíli mať pri sebe. A nakoľko nevediem vozidlo, nemá právo po mne ani nič také žiadať. A ak by to skúsil tak stačí veta "Nevedel som že má 16r. a že nemá vodičák keď som sadal do auta" a zelený môže ísť dokelu :lol:

O tom že ho odoberú zákonnemu zástupcovi taktiež pochybujem. Je to ako keby tatko si požičal auto susedovi, tiež nie je povinný kontrolovať či má sused vodičák, to že si jeho syn na veci nič nemení. Mohli by sme sa tu baviť možno o zanedbaní výchovy, ale o zadržaní vodičáku?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

mylsim ze by si mal postih (nehovorim ze zoberu vodicak) aj v pripade ze sedis vedla niekoho kto nieje opravneny soferovat, ak si prevadzkovatelom daneho vozidla ty a umoznil si mu to ... ak sa nemylim tak z cestneho zakona jasne plynie, ze mozes auto zverit iba osobe ktora je na to sposobila ... (( aspon sa mi take nieco mari, ze to bolo niekde na prvych stranach vyhlasky - aj ked to uz bolo davno, co som v nej listoval))

... rodicovi zrejme vodicak nezoberu, ale urcite siahnu po pridavkoch a podobnych veciach :-) ...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

pokial by si svoje auto poskytol neplnoletemu (pripadne inej osobe neopravnenej na jeho vedenie), tak by si z toho mal fajn problem - neznalost neospravedlnuje, ale pokial by si sa len viezol v cudzom aute a soferovala by nesposobila osoba, tak to uz netusim

ale tiger, kazdopadne sa na to vykasli - ako uz teraz spominas, motorka ti nestaci a tak isto by ti nestacilo po tyzdni premavat sa len po tom letisku.. stale by si si dovoloval viac a viac, kalich by sa ti pekne naplnal
a nebodaj by si sposobil nejaku nehodu, pripadne bol jej ucastnikom, or by si sa niekde mimo vykotil.. nuz, neprijemnosti by bolo neurekom

btw, rodicia ti nieco take schvaluju, alebo by si to chcel udrziavat v tajnosti tie roky??
DMC12
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Re: NEPLNOLETÝ

Príspevok od používateľa DMC12 »

TiGeeR napísal:Zdravím , chcem si kúpiť prvé auto , na naučenie sa jazdiť.Mám 14 rokov , konkrétne nejakú škodovku do 200 € . Už aj mám nejakú vyhliadnutú ... Chcem sa spýtať keby ma na tom chytili policajti , lebo z domu na letisko , kde sa budem voziť je to asi 1 km cesty po ceste . Na koľko by mi oddialili vodičak ? Za neplnoletého jazdca ? Prosím len normálne odpovede , ďakujem + nikoho nechcem aby ma tam odviezol , chcem isť sám ... Jazdiť som sa už naučil , len toto sa chcem spýtať , ďakujem....

PS : Poprípade , keby ste mali nejakú starú ŠKODU alebo LADU do 200 € , alebo do 150 € , aj bez papierov , tak sa mi ozvite , Dik Moc ...

______

TiGeeR
______
By som sa ťa chcel spýtať že kde bývaš , keď tam máte volné letisko, a aké je asi velké.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

takych letisk je mrte, napriklad aj pri kosiciach (nizna mysla/bohdanovce) je jedno take

// ale to pri rozhanovciach, ak sa nemylim, tak sa vyuziva (ale to v mysli je celkom dost oblubene... v zime som tam prisiel po polnoci a aut tam bolo celkom dost :) )
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Smejo: Ešte poľnohospodárske letisko Hrašovík. Je medzi Hrašovíkom a Rozhanovcami. Ale to pri Myšli je lepšie a dlhšie.
TiGeeR
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ďakujem

Príspevok od používateľa TiGeeR »

DMC12 : Pri Topolcanoch , resp. za nimi medzi dedinou Nemčice a Topoľčanmi ..

A ďakujem všetkým za odpovede ... Možno fakt počkám až do tej 18 ... ale keď mna to tak ťahá to auto ...
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Mateq napísal:Určite nie. Už vidím ako keď sedím na sedadle spolujazdca, (šofér nemá vodičák) mi chce policajt zadržať niečo, čo nemusím ani v tej chvíli mať pri sebe. A nakoľko nevediem vozidlo, nemá právo po mne ani nič také žiadať. A ak by to skúsil tak stačí veta "Nevedel som že má 16r. a že nemá vodičák keď som sadal do auta" a zelený môže ísť dokelu :lol:

O tom že ho odoberú zákonnemu zástupcovi taktiež pochybujem. Je to ako keby tatko si požičal auto susedovi, tiež nie je povinný kontrolovať či má sused vodičák, to že si jeho syn na veci nič nemení. Mohli by sme sa tu baviť možno o zanedbaní výchovy, ale o zadržaní vodičáku?
takychto frajerikov mam najradsej...
vo vyhlaske stoji, ze ked poziciavas auto, musis TY byt presvedceny, ze osoba za volantom JE opravnena riadit voz. ked nie je, riskujes odobratie vodicaku (to nie je ani moc risk, to je skor pravidlom). hrat sa na dementa ich moze vytocit este viac ako seriozny pristup. ja byt zeleny a niekto mi zadre, ze "nevedel som, ze ma 16", tak mu otrieskam vyhlasku o hlavu, zoberiem papiere, skontrolujem komplet povinnu vybavu aj s debilnou sadou poistiek (ktore vacsina ludi ani nevie kde sa zastrkuju) a mladikovi dam odklad (minimum je tusim 2 roky po odvolani sa a vybavovackach, inak je/bolo to 4 roky. to je jedno. chalan si chce zajazdit. jazdi na poli, netrapi ma). som zvedavy ci by si bol aj potom taky cavo a skakal do nich bez papierov s mastnou pokutou.

odstavec dva: nie, rodicia mladika by nemuseli prist o vodicak. o vodicak by prisiel majitel auta alebo ten, kto ho uziva. ak rodicia nemaju vodicak a auto si chalan pozicia od suseda, tak ano, sused by z toho problemy mal. mohol by sa z toho vyvliect jedine tak, ze mu bolo auto odcudzene a to by problemy este len zacali.

takze k teme: ked jazdit, tak s vodicakom, ked uz jazdit bez vodicaku, tak na poli a cestu nech zoberie niekto, kto vodicak ma. ked by sa aj naskytla situacia, ze by sa na pole rutili zeleni, tak je dost casu si vymenit sedadla. pochybujem, ze by to po poli rubali 90 + spatne zrkadla existuju. tiez neviem pochopit to "jazdenie po poli". co sa da takeho ucit na prazdnom poli? rozbeh? na to staci trosku cviku. preradovanie? maximalne po dvojku. brzdenie? na hrbolatej ceste je to tazsie ako na asfaltke a v autoskole. takze jazda po poli imho nema pre ucenie sa velky prinos. dolezite su predpisy a krizovatky.
Napísať odpoveď