Takže chalani (bár´s aj baby keď sa do toho vyznáte ): Chcem si kúpiť videokameru na nahrávanie seba ako spievam a potom to dávať na youtube. Niečo ako tento chalan: http://www.youtube.com/user/PauloSousaYT
Tá videokamera by mala byť tak do 130 EUR. Chcem ju používať len na tento jeden účel čiže nemusí to byť nejaká super dovolenková rodinná videokamera. Hlavne aby mala aspoň celkom dobrý obraz - akože nemusí to byť HQ a takéto super kvality ale aby zase ten nahratý obraz nebol jedna veľká čmuha - takže aby mala aj stabilizátor obrazu. Už mám vybratý aj mikrofón a príslušenstvo k tomu takže už potrebujem poradiť len s tou videokamerou . Vopred dík.
Poprípade to môže byť aj digitálny fotoaparát ak sa zmestím do toho limitu tých cca. 130 EUR .
Vždy, skôr než ideš niečo kupovať, treba trošku porozmýšlať...
Píšeš že mikrofón už máš vybratý, tak načo potrebuješ aby zachytávala kvalitne zvuk? Veď mikrofon napojiš do PC, dáš nahrávať, zapneš kameru, dáš nahrávať, zaspievaš, a v nejakom programe spojíš video a audio stopu... A vysledok bude tisickrat lepší než by si mal hoci aj profi kameru
Dunlop napísal:Vždy, skôr než ideš niečo kupovať, treba trošku porozmýšlať...
Píšeš že mikrofón už máš vybratý, tak načo potrebuješ aby zachytávala kvalitne zvuk? Veď mikrofon napojiš do PC, dáš nahrávať, zapneš kameru, dáš nahrávať, zaspievaš, a v nejakom programe spojíš video a audio stopu... A vysledok bude tisickrat lepší než by si mal hoci aj profi kameru
Jáj. Díky. Takže hľadám kameru skôr z dobrým obrazom ako zvukom . Dík.
prednedavnom som riesil podobny problem, hladal som nejaku kameru za dobru cenu, rozhodoval som sa aj medzi tymito kuskami:
TOSHIBA Camileo P10
TOSHIBA Camileo S10
za tu cenu sa uz daju zohnat, nevravim ze je to spicka, maju svoje chyby a nedostatky, ale myslim, ze je to celkom dobry kompromis, tolko moj nazor, prajem vela stastia pri vybere
tuto ho chcem_D napísal:prednedavnom som riesil podobny problem, hladal som nejaku kameru za dobru cenu, rozhodoval som sa aj medzi tymito kuskami:
TOSHIBA Camileo P10
TOSHIBA Camileo S10
za tu cenu sa uz daju zohnat, nevravim ze je to spicka, maju svoje chyby a nedostatky, ale myslim, ze je to celkom dobry kompromis, tolko moj nazor, prajem vela stastia pri vybere
a povies mi na co ti je v tej kamere stabilizator obrazu? ved aj tak ked budes nahravat seba, tak bude stat na stative, nie??? co tak trosku porozmyslat, kym nieco napisem?
holenda napísal:a povies mi na co ti je v tej kamere stabilizator obrazu? ved aj tak ked budes nahravat seba, tak bude stat na stative, nie??? co tak trosku porozmyslat, kym nieco napisem?
No ani nie lebo ja chcem k niektorým pesničkám natočiť aj také malé klipy takže tam sa mi ten stabilizátor zíde .
//autoeditácia príspevku ( 30 Sep 2009, 21:49 )
Počúvajte a hudbu si mám pustiť z reprákov čo mám pripojené ku kompu a zapojiť mikrák do kompu a nahrávať - skrátka tak aby bolo dobre počuť aj tú hudbu v tej nahrávke alebo to potom môžem v kompe upraviť?????
Lacikeks, nemysliš že som ti to vysvetlil jasne? kamera bude nahravať video, počítač audio (mikrofon) a v hociakom programe na upravu videi spojíš video a zvuk... A samozrejme do videa hodíš aj podmazovú hudbu, samozrejme upravíš hlasitosti...
PS: ak ti ide spievanie tak ako rozmyšlanie, zbohom rodina