Vodičský preukaz skupiny AM, B1, B
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vodičský preukaz skupiny AM, B1, B
Čaute, chcel by som sa spýtať, že v roku 2000 teda ak to bolo vtedy
som dostal vodičské oprávnenie skupiny AM - to je motorka do 50 Cm a skupiny B - co je osobne motorove vozidlo, vsak? A teraz pozeram po dlhsom case do vodicaku a zrazu som zbadal, ze tam mam aj skupinu B1, tam co patri?? To mi dali automaticky alebo co??
do akej kubatury, vahy a ake druhy motoroveho vozidla mozem pouzivat? Nemohol som to nikde najst. Dakujem za info.
-
tuto ho chcem_D
Expert
z jednej stranky autoskoly:
Podskupina B1: trojkolesové motorové vozidlá, štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá skupiny B, ktorých najvyššia povolená rýchlosť prevyšuje 45 km.h-1, s ktorýmkoľvek druhom pohonu a s pohonom spaľovacím motorom, s objemom valcov presahujúcim 50 cm3, alebo sú poháňané akýmkoľvek iným zariadením dosahujúcim rovnaké technické údaje. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg; do pohotovostnej hmotnosti vozidla poháňaného elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov.
Podskupina B1: trojkolesové motorové vozidlá, štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá skupiny B, ktorých najvyššia povolená rýchlosť prevyšuje 45 km.h-1, s ktorýmkoľvek druhom pohonu a s pohonom spaľovacím motorom, s objemom valcov presahujúcim 50 cm3, alebo sú poháňané akýmkoľvek iným zariadením dosahujúcim rovnaké technické údaje. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg; do pohotovostnej hmotnosti vozidla poháňaného elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov.
-
tuto ho chcem_D
Expert
-
Adulko1
Light Professional
A ta stvorkolka, to ale nechapem, ze ked som robil iba na malu motorku vodicak a + auto, a zrazu mam aj na velku stvorkolku? to sa ako chape v ramci skupiny B ako dvojstope - teda stvrokolesove vozidlo, hocijakej kubatury do 3,5 tony? Teda aj velkej kubatury stvorkolka? Lebo ja to povazujem za motorku a na tom som v autoskole nejazdil.
-
tuto ho chcem_D
Expert